Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #191271   Saugirdas
 25 Bal 2010 22:15
Ramaz :gutgut Nuostab, net už širdies užėmė. ''plot
Kaip pasilgau tokio Nemunėlio. ''plot ;-var-var.
Lėksiu savaitgalį tikriausiai pamindžiot "miško" takaip.
 #191286   RamaZ
 26 Bal 2010 06:47
Tokių konkrečių vietų, kur žvejot fyderiu, kaip ir nėra, nes galima žvejot praktiškai visur. Reikia tik, kad ten žuvies būtų ;-) . Geri ruožai yra palei Konstantinavą, Kazliškį, Panemunį, prieš Aukštadvarį (žr. keliais postais auksčiau, net kur su mašina privažiuot nurodyta :cool: ), prieš Kvetkus ir truputį žemiau ju... Žemiau pasroviui dar mano neištyrinėta.
Nereiktų pamiršt, kad Nemunėlis yra gana įnoringa upė, o ir ne visuose ruožuose žuvis laikosi. Gali ir kilometrą praeit ir neužtikt žuvingų vietų. Faktiškai perspektyvios yra duobės, sukūriai palei užutakius, gilesni ramios tekmės ruožai. Ieškok ir būtinai surasi ;-) Ir dar - jei krantai nutrypti - reiškia čia žvejojama ir galbūt yra žuvies...
 #191547   Robert
 27 Bal 2010 06:22
::hai-bai bandziau vakar Musoj sapalus erzint,vandens lygis pats tas ;-var-var. tik turbut saltokas dar.Tik nuvykus gal 3 metimu sapalinej vietelej kazkas susidomi mano "samapalu" :lol: ,ir pamatau ruda silueta :evil: ,o to silueto gerklej visas mano kibiausias "samapalas" :-niak' ,bet nenukando rudoji ''plotPaveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

.Prsirises suktuka vel tikrinu kibiausias sapalines vieteles,deja,nera sapalu :( ,nes jei butu tikrai nors maziukai dauzytu.
Patraukiu i kitas vietas,bet stabteliu vienoj garantuotoj,kurioj kiekviena pavasari(si jau du pagavau) pagaunu ;uolrait ,dabar grynai lydekos buveine pavirtus,sroves nerasta,nei sukuriuku,na vanduo stovi kaip prude :lol: Dedu pavadeli is stygos ir pirmu pravedimu sedi kazkas,stovinciam vandeny greit traukiant vobleri sunku suprast is kibimo :roll: ,o stai ir jis
Paveikslėlis

Ne tas pats kur praita karta pagavau :lol: ,nes siek tiek didesnis,o gal uzaugo :lol:
Svysteliu i srove,sedi :lol:
Paveikslėlis

Nesamones kazkokios :evil:
Nuvykus i kitas vietas pagaunu daug mazu sapaliuku,kurie sidosi turbut ramiose seklumose,o kur sapalai,taip ir nesupratau :roll:
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Tiek ziniu :/braj;
 #191671   Zvegintas
 27 Bal 2010 18:19
Na, mačiau šiandien Nemunėlį. Kai visi pasinešę ant lydekų, aš bandžiau surast šapalą...
Po pavasarinio ledonešio upė visai nesvetinga:
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Tačiau pasivaikščiojus pavyko suvilioti vieną šapalioką -
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Bandžiau vėliau dar ir lydekos paieškot - :/nek gavos.
 #191763   RamaZ
 28 Bal 2010 09:39
Šiandien 5.30 su kaimynu jau buvome prie Nemunėlio. Žvejojom iki 8.30. Per abu - vienas žiobris. Abu turėjom po 2-3 "žiobriškus" kibimus, bet į krantą pavyko išprašyt tik vieną. Jau sujudo Nemunėlio aukšlės ir mažos kuojytės - tarpais meškerių viršūnėlės net "zvimbė" :lol:. Vienu metu, kokį pusvalandį, lydžiams matyt buvo užėjęs "žoras" - taškėsi kaip pasiutę, keli ir gana rimti egzemplioriai apsireiškė. Reiks aplankyt tas vietas su spiningėliu :roll:
 #193928   Vatse
 05 Geg 2010 19:25
kas naujo musoje? as buvau kelias dienas su spiningeliu apart 1,6kg Lydekos nieko nepagavau, taškosi lyg ir sapalai.. gal kimba linai ar dar kas apšvieskit, ko maždaug siuo metu ieškoti?
 #194044   rimvydas22
 06 Geg 2010 10:15
sveiki. as praita savaitgali buvau musoj, bandziau ziobri ir lyna, tai rezultatai liudnoki... lynai nei krust, o ziobri viena pagavau brolis tris. ziobriai pakankamai grazus. visas veiksmas anksti ryte veliau stilius.
 #194046   gelmės
 06 Geg 2010 10:23
Šiemet daug kas nusivylę Mūša. Indomu kodėl? Nemunėlyje eina pasigauti, o Mūšoje nelabai.
 #194472   golden rod
 07 Geg 2010 09:17
Buvau Musoje treciadieni, ant vakaro, po lietaus kaip ir vanduo pakiles, tamsokas. Bandziau gaudyti lydekas, vienas kibimas ir viena lydeka iki 1 kg. Draugas, dar mazesne pagavo, bet imama, daugiau jokiu kibimu nebuvo.
Kiek siemet bandyta gaudyti zibriu, tai irgi vienas ar keli pakimba, daugiau nieko gero. Mano pastebejimas, kad anksciau, praitais metais, tokiam laike upeje budavo maziau vandens nei dabar...
 #194945   RamaZ
 09 Geg 2010 13:58
Ankstyvas šeštadienio rytas - Nemunėlis, aš ir du spiningai - vienas "normalus lydekinis" kitas - mikro. Iš karto pasakau, kad laimikiai nedžiugino. Keturi kibimai "lydekiniai" ir keletas ešerinių. Rezultate vienas kilograminukas. Bet vaizdai tai gražūs, praeita gal kokie penki kilometrai. Visokių vietų pamatyta - ir lydekinių ir šapalinių. Na pasižiūrėkite patys ;-)
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Šiaip viskas lyg ir būtų gerai, bet negaliu nesusilaikyt (čia turbūt žiauriai įsižeis gamtosauginikai, kurie labai garsiai ir visomis priemonėmis bando įrodyt, kad jokių dyzelino išsiliejimo pasekmių (palei Juodupę) nėra nebuvo ir nebus. Sręst jums patiems. Visi užutakiai, visi bebru "kanalai", ir t.t. atrodo taip:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Gal čia viena iš priežasčių kodėl žuvys nelabai nori kibt? Nors aš jau dabar galiu pasakyt - visos atsakingos institucijos labai nustebs ir sakys "nesamonė, jokių teršalų nėra, nebuvo ir nebus...". Matyt pas mane fotikas kažkos "nevykęs" ir fiksuoja "kažkokias nesamones"
 #194961   Vatse
 09 Geg 2010 16:53
tai kad cia visur tokios demes yra, nemanau, kad tai naftos produktai, greičiau naturalaus puvimo ar rugimo procesas, nesakau kad tai 100% tiesa, bet kad man teke daug kur matyt tvenkiniuose ir karjeruose, kur vanduo stovi, kaip minima bebru urvuose uzutakiuose. na aisku butu idomu sužinot tikslia diagnoze, kas ten yra.
 #194990   Edosius
 09 Geg 2010 19:22
audrutis rašė:Daug zemiau Nemunelyje tokiu demiu taip pat yra, maciau ir siandien
Reportažą tu tik dėk greičiau, o ne apie dėmes svaičiok ;-)
 #195625   Edosius
 11 Geg 2010 21:31
diegas rašė:Keleta dienu atgal Nemunelyje buvo pagauta 6kg lydekas :)
Ir 5 ir 6 ir 7,5 ir dar keletas panašių, bet tai nieko nekeičia ;-)
O kad va šapalai sukilę šiom dienom vienam ruože tai garentuoju, na ir tokių tevukų galima pagauti..net iki 2kg.. :cig.
 #195626   audrutis
 11 Geg 2010 21:35
Edi, prasau placiau apie sapalus...... jei jie tikrai sukile, gal per anksti dar sezona uzdariau ...
 #195629   Edosius
 11 Geg 2010 21:41
audrutis rašė:Edi, prasau placiau apie sapalus...... jei jie tikrai sukile, gal per anksti dar sezona uzdariau ...
Per anksti... Vakar nufotkinau tokį, kurio kokį dešimt metų nemačiau (senelis pagavo ant paprasaciausio dziko su marmyske)... Pas mumis jau pilna karkvabalių, tai dabar šapalai labai suaktyvėję, taškosi, daužosi... viename ruoželyje, kuris tik per PM :tia-tau
 #196777   RamaZ
 16 Geg 2010 21:47
Šiandien nuo ankstyvo ryto buvau prie Nemunėlio. Patarimas visiems - imam repelentus kibirais. Aš tiek uodų gyvenime vienoj vietoj nemačiau. Kol vieną spiningo "pravodkę" padarai - gauni iki 50 dūrių. Blyn, kaip tundroj :lol: , bet jau nebejuokinga :roll: . Aišku, kaip tyčia, visi "purškalai" liko namuose. Atlaikiau kokias pusantros valandos - tada variau namo. Aš visdelto ne "nemokamas kraujo donoras" :lol:
 #196817   rimvydas22
 17 Geg 2010 08:44
tikra tiesa siemet tie uodai labai jau arsus. buvau ir as nemunelyje karkvabalio paleidineti. kibimu mazoka bet zvejyba nusiseke. paravau viena mekne 1,7kg ir kas bebutu keista karkvabali griebe salatia 2,2kg. dar vienoj vietoj uztikau mazu sapaliuku tai 5 pagavau po 200-300gr jie zinoma keliavo atgal.
 #196875   Tadunce
 17 Geg 2010 12:28
Bet pagavai 15d :)

Nieko, cia ta viena diena, tuo labiau, kad ne tikslingai..
 #196878   Skumbrotas
 17 Geg 2010 12:39
Pasiskaitykyt MŽT kas rašoma apie draudimo pradžią ir pabaigą ir baikit marazmus rašinėt :!:
 #196882   Tadunce
 17 Geg 2010 12:51
Visi 12 ir 13 punktuose nurodyti draudimai galioja tiek pirma, tiek ir paskutine nurodyto termino
diena. Tais atvejais, kai pirma draudimo diena yra savaitgalis ar valstybin švent, draudimas isigalioja kita
diena po savaitgalio ar valstybins švents. Draudimas negalioja paskutine draudimo diena, jei ji yra
savaitgalis ar valstybin švent.“.

Atsiprasau, busiu neteisingai pasisakes. dekui uz pastaba :)
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 38
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė