Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #585569   Rapolas
 22 Rgp 2014 10:35
HorseFly rašė:... O tas 0.22 tai ant plokstumos bus.
Aha ,ant "stačiakampio" ilgosios kraštinės (kol valas naujas :D), dėvėjimosi procese trumpoji kraštinė siaurėja, o ilgoji- platėja :-D
 #585586   Aqua v.
 22 Rgp 2014 12:09
Beje ir JP valu apvalumas, svelnumas - labiau mitas, mano nuomone (paremta empiriniais stebejimais :) ).
Pries atsisviezindamas kuria nors 'babina' (o tai vyksta vidutiniskai kokius 3 kart metuose) pardese apsiciupineju,
... ir eilini syki nekiek nesusizaviu x4 JP siurkstumu ir net x8 plokstumu,
ir nusprendziu, kad nafig neverta permoket uz auksta jenos kursa (lyginant su $), uz brangia distribucija (daznai per RU tarpininkus), pelninga siauraakiu bizni, ir pns....
juolab, kad svarbiausia zinot ko reikia, o ne remtis beprasmiais 'uzstorintas/plonas' , 'PE :lol: '''bum /kitas pintukas' :!erzina:!
 #585590   Mūza
 22 Rgp 2014 12:44
Sveiki visi, gal žinote kur galėčiau įsigyti Kamatsu techron pinto valo ? Nejaugi jo jau nebegamina ir iseme is prekybos ?
 #585607   MindaugasK
 22 Rgp 2014 15:10
Rapolas rašė:
MindaugasK rašė:... o tada Daiwa Tournament 8XBraid valas jis apvalesnis ? Gal kam yra teke susidurti su abiem valais ?
Aišku, kad Daiwos apvalesnis, sakyčiau idealiai apvalus, kaip ir dauguma japoniškų valų PE, P21 ir kt.
Jei renkiesi lašiams ir turi atliekamų ,tai gali imt japonišką ,juk ir kaimuose dbr daug kas su "mersais" važinėja :-D
mat su daiwa atzvejojau sezona, jis apvalus tvirtas,viskas gerai su juom . Tik idomu butu isbandyti pp.
 #585626   Kleckas1978
 22 Rgp 2014 19:47
Mūza rašė:va va , būtent , kad būdavo, o dabar kur beieškojau , niekur nepavyko aptikti :(
O kuom jis ypatingas kad jo tiek reikia ieskoti? - Turejau kazkada (lyg ir dabar babina kazkokios storio lentynoj metosi is pries 5 metus (uzsipirkinejimu i ateiti) - tai joks ten stebuklas - gan garsus+siurkstus

Kiek zinau jo kaina buvo pakilusi pries dingstant is prekybos kazkas po ~70lt budavo, o babynoj tik 100m.

Yra gi dabar tokiu biudzetiniu valu naujoviu kaip Sunline Super Braid 5 ~kaina kazkas apie 70lt o valo visi 150 metru ;-)
ir panasiai ir t.t.

O gal galvoji kad Kamatsu pries 5 metus geresni biudzetini vala pas japonus uzsakinejo ir suko ant savo babynu?
 #585738   GvidasG
 23 Rgp 2014 21:16
isbandziau ta visu iskeikta Berkley nanofil, rinkaus 0.06mm ir ka galiu pasakyt... labiausiai nustebino metimo nuotolis, ne su jokiu plonu PE tiek nenumesi, 2gr galvakablis skrenda i kita upes puse. del laikymo tai laiko normaliai, uzrisus gale fluoro pavadi. 1,6kg karsi parsitempiau be jokiu cackinimusi, po 6 zvejybu dar nematau pasikeitimu, tikrai pirksiu dar.
 #585746   Mūza
 23 Rgp 2014 21:37
GvidasG rašė:isbandziau ta visu iskeikta Berkley nanofil, rinkaus 0.06mm ir ka galiu pasakyt... labiausiai nustebino metimo nuotolis, ne su jokiu plonu PE tiek nenumesi, 2gr galvakablis skrenda i kita upes puse. del laikymo tai laiko normaliai, uzrisus gale fluoro pavadi. 1,6kg karsi parsitempiau be jokiu cackinimusi, po 6 zvejybu dar nematau pasikeitimu, tikrai pirksiu dar.
kaip del mazgu laikymo ?
 #585749   GvidasG
 23 Rgp 2014 21:41
Mūza rašė:gal kas dar zvejojate nanofilu? kaip del mazgu laikymo ? kaip isvengti sios problemos?
normaliai laiko, risk prie fluorokarbono pavadelio, mazgu pavaizduotu ant pakuotes.
 #585750   Mūza
 23 Rgp 2014 22:01
GvidasG rašė:
Mūza rašė:gal kas dar zvejojate nanofilu? kaip del mazgu laikymo ? kaip isvengti sios problemos?
normaliai laiko, risk prie fluorokarbono pavadelio, mazgu pavaizduotu ant pakuotes.
beje kur cia pirkai uz 40 lt jei nepaslaptis? nes internete jis gan brangus
 #585770   henyte
 24 Rgp 2014 08:21
Rapolas rašė:Turėčiau nuliūdinti "euroskeptikus" :-D ,nėra tas amerikoniškas Power Pro Super 8 slick'o storis taip žiauriai "užaukštintas" ,kaip to benorėtų apvalainų japoniškų valų "fanai" :-D taigi, 15lb (t.y. deklaruojamo 0,19mm) valas yra viso labo 0,22mm
Nors pintuko matavimas "stangeliu" dideliu tikslumu nekvepia, surisau po mazgeli ant powerpro8 0.19mm ir duelio x4 0.19mm, kam patinka gali mazgelio stori padalinti is dvieju, kam patinka is triju, esme ta pati. Nesu nei japonisku valu, nei amerikietisku fanas, nors vis tiek patinka turbut daugiau amerikietiski (is ten), nes man vis del to svarbesnis teisingas islaikymas ant pakuotes nei storis...
Prikabinti failai
pp8_0.19.jpg
powerpro 0.19
x4_0.19.jpg
duelis 0.19
 #585789   Rapolas
 24 Rgp 2014 13:38
Nu kadangi citavai mano postą ,tai paaiškink to "žaidimo" prasmę su mazgeliais :-D tipo, tiksliau pamatavai su štangeliu :-D
Galėtum pakomentuot, ką ten ant lapų surašei šalia priklijuotų valų, nes iš mobilaus nieko negaliu "pritraukt" praktiškai, gal iš kompo ir matos, negaliu patikrint.. vistik atlikai tokį darbą ir norėjai pasidalint info, tai.. ;-)
 #585793   Aqua v.
 24 Rgp 2014 14:06
GvidasG rašė:
Arba, jei neaktualu mazga per ziedelius traukyt, naudok 'bemazgi segtuka', tipo:
Paveikslėlis

tik dydi atitinkama reik pasirinkt/pasidaryt
20140606 093.jpg
 #585802   henyte
 24 Rgp 2014 16:09
Rapolas rašė:Nu kadangi citavai mano postą ,tai paaiškink to "žaidimo" prasmę su mazgeliais :-D tipo, tiksliau pamatavai su štangeliu :-D
Galėtum pakomentuot, ką ten ant lapų surašei šalia priklijuotų valų, nes iš mobilaus nieko negaliu "pritraukt" praktiškai, gal iš kompo ir matos, negaliu patikrint.. vistik atlikai tokį darbą ir norėjai pasidalint info, tai.. ;-)
Ka ten aiskint, kad daug maz kieta pavirsiu gaut, kuri butu galima pamatuot, surisau mazgus ant valo (bet ir tai tikslumas tikrai nekoks). Gavosi, kad abu valai deklaruoja 0.19 mm diametra, bet pamatavus ir tarkim, kad valas su mazgu yra dvigubai storesnis, gaunasi, kad duelis yra 0.38 = 0.19 (kas atitinka deklaruojama), o pp yra 0.56 = 0.28 (kas yra tikrai geroookai storiau nei skelbiama) Ant popieriaus kas surasyta nesvarbu, nes ten tik man svarbus duomenys, kiek koks valas "islaiko" ir storius ju kad matyciau, tokiu lapu keletas yra. O darba atlikau toki :-D dideli, kad dar kai ka keliau, tai nepatingejau ir situ fotku ikelt, nes kai tu savo toki darba atlikai, truputi nustebintas buvau :grin: ...
O va tu nepaaiskinai, ka ir kaip matavai... Turbut bandei vientiso valo stori su slankmaciu pagaut?
 #585805   Aqua v.
 24 Rgp 2014 16:44
Tik mazai rastingam gali pasirodyt, kad metodologija kazkokia 'metodologiska'.
Prielaidos visai beprasmes, pvz kodel duel 0,19=0,38(per mazga) tampa kazkokiu 'kalibru'???
Mazgo teorema niekaip neirodyta...
Ir kur pradziu pradzia : kas yra pintuko storis? Vieni 'presuoja', kiti mikroskopais ziuri :shock: . Tokioj situacijoj manipuliacijos skaiciais - tuscia beleberda.
 #585812   Rapolas
 24 Rgp 2014 17:07
henyte rašė:...O va tu nepaaiskinai, ka ir kaip matavai... Turbut bandei vientiso valo stori su slankmaciu pagaut?
Nea, bandžiau gi aiškint per stačiakampio kraštines, bet po pirmo atsakymo klausimų nebebuvo, tai maniau aišku :-D tarp kitko pabandžiau per mazgą pamatuot slick'ą ,niekaip man nesigavo .56 nu niekaip :-D ir seilėjau ir džiovinau, niekaip.. nu duel'io tai neturiu, tai negaliu patikrint :-D
O kad japoniški apvalūs tai ir "koniu jasno", aš ir pats tą sakiau, bet kad būtų panacėja, tai nepasakyčiau, lygiai taip pat kaip ir "atskaitos tašku" nelaikyčiau, tuo labiau kažkokiu etalonu :-D
Tarp kitko daugiausia vobleriukų esu "nušovęs" su daiwa tournament'u 0.12 ,tai vengiu jo iš tolo :-D
 #585819   Rapolas
 24 Rgp 2014 17:31
lygiai pusė litro :-D ,t.y 0.12 daugiau nei henytės deklaruojamo duel'io :-D
p.s. bandysiu palomar'ą pamatuot :-D
 #585820   henyte
 24 Rgp 2014 17:35
Aqua v. rašė:Tik mazai rastingam gali pasirodyt, kad metodologija kazkokia 'metodologiska'.
Prielaidos visai beprasmes, pvz kodel duel 0,19=0,38(per mazga) tampa kazkokiu 'kalibru'???
Mazgo teorema niekaip neirodyta...
Ir kur pradziu pradzia : kas yra pintuko storis? Vieni 'presuoja', kiti mikroskopais ziuri :shock: . Tokioj situacijoj manipuliacijos skaiciais - tuscia beleberda.
:) tai kad lyg apie kokia nors metodologija kaip niekas lyg ir nesneka ir niekas kol kas dar nieko nesukalibravo? Kazkas bando "pagaut" plokscio pintuko stori ieskodamas ju krastiniu, kazkas tu krastiniu neranda ir stori bando kazkaip kitaip pamatuot... Dar kazkas matyt zino "teisingu teoremu", bet ju neisduoda...
Rapolas rašė:tarp kitko pabandžiau per mazgą pamatuot slick'ą ,niekaip man nesigavo .56 nu niekaip :-D ir seilėjau ir džiovinau, niekaip.. nu duel'io tai neturiu, tai negaliu patikrint :-D
:-D nu ir man niekaip su pp nesigavo ar su mazgu ar be jo, kad ekrane atsirastu .22, nu niekaip... Tiesa neseilejau ir nedziovinau :-D , galeciau ne tik dueli su pp lygint, nes turiu tikrai daug ko,ka lygint butu galima, tik ko tikrai neturiu, tai laiko kiek tam reiketu :-D .
 #585823   Rapolas
 24 Rgp 2014 17:47
Kaip tai neturi, jai viską kaip vaistininkas ant balto lapo susirašęs :-D bandžiau "prisizūmint" tai kai ką iššifravau :- D
Neįsivaizduoji, kaip laukiu kada daktarai ranka neberašys receptų ligoniams , o su "printeriais" spausdins :-D ačiū Dievui, ligos korteles jau daugkur kompiuterizavo, tai nors diagnozės įskaitomos :-D
 #585831   Mūza
 24 Rgp 2014 18:31
Sveiki turiu tokia beda su valu, nesuprantu ar cia pats spiningas kaltas ar kas , bet jau su antru spiningu ta pati problema , naudoja fc vala 0,16 , ir jis man labai susigarbanoja koks puse metro pirmyn ir atgal nuo pacio virsutinio ziedelio, valas buna tiesus ir grazus , taciau kai pajemes uz valo galo tempiu taip siek tiek sulenkdamas spiningo virsune, tada atleidziu ir iskarto makaronins valas pasidaro... su mono valu taip pat nutikdavo, kad susisuka, siaip visas valus tiesus buna tik tas ruozas nuo virsutinio ziedelio...
 #585837   Kleckas1978
 24 Rgp 2014 19:21
Rapolas rašė:
Kleckas1978 rašė: 0,19mm (15lb) realiai ~0,25mm
0,23mm (20lb) realiai bus apie 0,3mm
netikiu ,kad taip žiaurei užstorintas, atrodo turiu visai naujo špulę iš amerikės atsisiuntęs (15lb )pernai, bandysiu kažkaip pamatuot. nu 0,25 (vietoj deklaruojamų 0,19) tai jau būtų kažkaip "neserjozno" :-D
Deje Rapolai pridek salia mono valo 0,25mm juodai nuspalvines ir PP juodai nuspalvok ir paziurek ir pamatysi kad +- jie vienodi
palyginus su japonisku 0,19mm ta 8 slick tai jis jomajo koks storas atrodo.

Kaip tu ismatavai jo stori su slankmaciu as neisivaizduoju, nes n... kartu kalbeta kad pintukas spaudziant susispaudzia del savo minkstumo ir t.t.

manau kad del valo plokstumo - ploniausioj vietoj ir bus 0,22, o storiausioj ziurek ir visi 0,28mm gausis.

Parasiau kad ~0,25mm spresdamas ne tik is akies, bet ir is to kiek ant rites bugno uzsivyniojo ir lygindamas su kitais valais ir t.t.....

Pagal savo stori uztat jis ir laiko gerai :gutgut

paziurek senasis PP 0,13mm lygus 0,2mm mono valui
http://fion.ru/obzor/175/

stai paziurek mazdaug kaip skiriasi ka deklaruoja gamintojai ir kaip yra is tikro:
http://www.spinning.kharkov.ua/index.ph ... estdia.php

Senasis PP 15lb 0,19mm naudotas 1 sezona realiai 0,28-0,29mm

P.S. beje as cia Draugiskai tau rasau, o ne issidirbineju :/braj;
nes del manes jus galvokit kad ten tik 0,19mm ir kad jis laiko 15kg ir t.t. man gyliai dzn...
as parasiau kaip yra is tikro ir tiek...

Geras valas laikantis daug ir tiek.

kas del matavimo surisus mazga tai kurkas geriau nei matuoti palaida pintuka su slankmaciu.

Surisus mazga dalini is dvieju ir gauni +- teisinga atsakyma.

Pas henyte 0,56 : 2 ir gaunam visus 0,28mm
pas tave 0,5mm : 2 ir gaunam 0,25mm
Pas abu labai teisingai gavosi surisus mazgus ir pamatavus, nes jo realus storis ir yra +-0,25-0,28 :gutgut
 #585839   Rapolas
 24 Rgp 2014 19:36
Nu galima pagalvot, kad aš veikt neturiu ką, eisiu mat aš dar monuškes juodai dažyt, kad vėl gi vizualiai iš akies palygint, o jei akys dvi skirtingai rodo, ar dar kasnors..
Geriau aš kokį voblerį išdrošiu pertą laiką..
p.s.: suprantu, kad Draugiškai :/brazasista ,vzaimno :-D
 #585872   Mūza
 24 Rgp 2014 22:21
Mūza rašė:Sveiki turiu tokia beda su valu, nesuprantu ar cia pats spiningas kaltas ar kas , bet jau su antru spiningu ta pati problema , naudoja fc vala 0,16 , ir jis man labai susigarbanoja koks puse metro pirmyn ir atgal nuo pacio virsutinio ziedelio, valas buna tiesus ir grazus , taciau kai pajemes uz valo galo tempiu taip siek tiek sulenkdamas spiningo virsune, tada atleidziu ir iskarto makaronins valas pasidaro... su mono valu taip pat nutikdavo, kad susisuka, siaip visas valus tiesus buna tik tas ruozas nuo virsutinio ziedelio...
gal kas galit padet?
 #585875   Mūza
 24 Rgp 2014 22:45
salvys rašė:suktuka naudok prie masalu
zvejoju tik vobleriukais, tai neturetu sukti valo, cia beda tame kad valas tempiamas per virsutini ziedeli taip kad sulinksta spiningo virsunele, ir susigarbanioja...
  • 1
  • 175
  • 176
  • 177
  • 178
  • 179
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė