Žvejojau savaitgalį. Gylis kur žvejojau 6-7 m. Iš vakaro apie 10 val. pasišėriau 2-3kg žirnių. Pasidariau dvi meškeres.
Pirmoji feederis (paternoster sistemelė), pasinaudojau patarimais ir padariau kablio pavadėlį ilgesnį apie 30cm.
Antroji paprastas teleskopas 3.60 m. ant kurios pasidariau method serykla/sistema su boiliais.
Pagalvojau eksperimentuosiu su įvairiom sistemelėm, kad išmokčiau.
Žvejybą pradėjau 5 val. ryto ir žvejojau iki kokis 10 val. ryto.
Rezultas - 2 karšiai ir keletas nedidelių kuojyčių,
Pirmas stiprus kibimas ant boilio ir ant kranto mano rekordinis karšis ~2,2 kg. Džiaugsmas neapsakytas, nes per daug vilties į boilį nedėjau, galvojau kaip pirmą kartą juo žvejojant būsiu pridirbęs nesamonių darant sistemėlę ar kitką.
Antras karšis užkibo ant feederio, bet šis mažesnis apie 1kg.
Procesas ir pamastymai.
Method sistemėlę buvau pasidaręs remiantis konkrečiais nurodymais internete. Kablys kitoks nei feederio, aštrus, lenktas pagal owner nr.6. Vadovavausi nurodymais, kurie sako, kad valas gali būti neįtemptas, nes žuvis vistiek pasikerta pati. Iš esmės pasiteisino, pirmas karšis pakibo, bet vėliau iškilo problemų ir apėmė nežinomybės jausmas. Nuo pradžių. Šeryklai buvau nusipirkęs specialiai šiam methodui skirta pašarą, kuris buvo jau paruoštas. Boilius pirkau vidutinius braškių sklonio. Užverus boilį susidūriau su problema, kad dedant boilio stopa jis yra per didelis (nevisada tvirtai prisitvirtina prie boilio). Ar reikėtų didesnio boilio? nes stopų mažesnių neradau. .
Apie visus kibimus ant boilio:
1 - sėkmingas
2 - kibo stipriai, tikėdamasis, kad žuvis pasikirto, nekirtau stipriai, bet pakirtus nieko nebuvo.
3 - kibo stipriai, bet pakirtus nieko nebuvo, bet ištraukus pamačiau vaizdą, kaip šerykloje liko šiek tiek pašaro, o boilis vis dar pašare (tvirtai įklimpęs) ir supratau, kad žuviai niekaip nepavyko įsiurbti boilio. Nuo šio momento apėmė nežinomybė, ar pašaras tinkamas ir t.t. Kaip išvengti tokių situacijų?
Ant feederio realiai kibdavo labai dažnai, bet kibimas trunka sekunde ir nespėju sureaguoti, kai pavykdavo, tai nebūdavo nieko arba maža kuoja. Įsivaizduoju, kad karšis turėtų kibti ilgiau nei sekundę. Nežinau, kad blogai darau, ar normalu tokie kibimai?