Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #696502   Kairys
 13 Geg 2017 14:46
Vitoli, graži dovana gimtadienio proga. ;uolrait
Ir klausimas į temą: ar yra koks variantas, kad transportavimo ratukus būtų galima "prisabačinti" ant pakabinamo transo (promarine tipo valtelė)? Ežeriukas netoli, keli šimtai metrų, kelias gana geras, tai susimetei viską, ko reikia, ir pirmyn, va tokią mintį audžiu. :roll: :cig.
 #696543   minBOAT
 14 Geg 2017 13:00
Ir klausimas į temą: ar yra koks variantas, kad transportavimo ratukus būtų galima "prisabačinti" ant pakabinamo transo (promarine tipo valtelė)?

Viskas yra įmanoma. Tik parduotuvėje greičiausiai, kad nerasi. Teks gamintis. Viskas ganėtinai paprasta. Laikikliai gali būti standartinio tipo, o vamzdžiai sulankstyti taip, kad ratas nuo rato būtų atitolę. Gali tekti pakeisti ir pakabinamo tranco plastikinę plokštę, kad ji būtų platesnė
 #696566   PelkiuSenis
 14 Geg 2017 19:52
Nu grazus tas Navigator, bet idomiausia, kaip jis ten kai reik stovet ir pan :) Lauksim Vitolio pasakojimo :) Musu pionierius :-D
Siais metais isbandysiu savo senuke su seima, paziuresi ar seimai noresis ateity tokiu pramogu :twisted: Jei nores tai teks dar is 3m ir i didesne eit, jei ne i mazesne ir sugalvot del dugno :-D
 #696615   Mykalas
 15 Geg 2017 15:33
tiek visko prisiskaiciau ir tiek nuomoniu kad nzn net ar imanoma kazka isirinkt iki 600e
vieni sako kolibri geros kiti lievos ir taupyt reik iki kokio 1 k
gal atsirastu patarimu rimtesniu ka galima butu isirinkt?
 #696663   Pfk
 15 Geg 2017 22:11
Mykalas rašė:tiek visko prisiskaiciau ir tiek nuomoniu kad nzn net ar imanoma kazka isirinkt iki 600e
vieni sako kolibri geros kiti lievos ir taupyt reik iki kokio 1 k
gal atsirastu patarimu rimtesniu ka galima butu isirinkt?

Su promarine uz shtuka litu pragyvenau gal astuonis metus. Ir gyvas, nenuskendes, prisizvejojes.
Jei reik valties - perki valti uz tiek kiek turi ir nesuki galvos. Visada kad ir ka bepirktum bus geresniu uz tai ka nupirkai.
Nes kenteti ir taupyti galima ir iki kol kateri sutaupysi..
 #696668   Kairys
 15 Geg 2017 22:52
Kairiui pakeverzojau ratukų pakabinamam trancui modelį[/quote]
Mindaugai, dėkui, vizualizacija labai aiški. ;uolrait
 #696696   PelkiuSenis
 16 Geg 2017 11:39
Pfk rašė: Nes kenteti ir taupyti galima ir iki kol kateri sutaupysi..
:gutgut :gutgut :gutgut
Taip mastant uzknisa ir pakuoti, tada pie priekaba galvoji, tada apie garza jai, zinoma benzininiai varikliai ir t.t.
Geresnis daiktas gal ir geriau, bet nuo kazko pradeti reikia kas iseina tas, svarbu isivertinti patoguma nuo pradzios, ar ten pigu airdeck ir nesiot ar sunkiai valciai ratukai...
 #696727   Sosied
 16 Geg 2017 14:35
Sveiki. Ar is cia esanciu yra kas turi valti promarine ipb250 ? Jusu nuomones, atsiliepimai? Domina nedidele valtele, kad galeciau lengviau transportuotis ir zvevoji neperdidziausiuose ezeruose.. nusiziurejau butent tokia promarine, nes kiek ieskojau, man pasirode patikimiausias ir nepats brangiausias variantas ieskant valteles iki 2,5 ilgio.
 #696749   Pfk
 16 Geg 2017 19:15
kaip rasiau turejau ipb300 ne vienus metus.
pliusas kaina, nedidelis svoris, greitai susirenka, man nebuvo butina net elektrine pompa. suauges vyras nesunkiai gali pakelti ir nusinesti kelis likusius metrus iki vandens. stovet joje irgi galima siek tiek pasipraktikavus jei bangos ir vejas nedidelis. jei didelis, tada jau sunkoka ir apskritai nerekomenduotina...
del patikimumo nezinau ar verta ta akcentuoti, nes daiktas visgi ekonomines klases. man tarnavo gerai, siules nesilupinejo, neplyso. isskyrus tai, kad buvo atsiklijave pertvara viduj baliono. bet gal tai mano pacio kalte kad netinkamai pusdavau. po 7 ar 8 metu naudojimo ora laike puikiai - per para laiko nuolydis minimalus, matomas tik ant manometro. promarinai kaip sakau ekonomines kategorijos, gal tau paklius ne tokia sekminga - nestoju muru uz visa sito gamintojo produkcija. bet man tarnavo gerai.
uz tokia kaina nekazka turi pasirinkimo - pigiau tik rusiskos gumines arba gumines is senuku/maximos.
 #696754   Vitolis
 16 Geg 2017 20:05
Kadangi naujajai pūslei echaloto laikiklis standartinis netinka, (kliūna dugno ir plokštės isikišimas už transo) beliko sugalvot naują. gatavo nenupirksi, nes niekur tikrai nerasi, mintis atėjo netikėtai. Ir štai rezultatas. Man patiko. Dalinuosi, nes jei daugiau tokių atsiras su ,,čiužiniais,, :-D , gal pravers. Dar darausi transo ratukų kronšteinus, kurių išlenkimas irgi kitoks nei įprastos valties ir gervės stovą ant priekabos ,,dišliaus,,. Kai bus gatava, pamatysit :grin:
20170516_112326.jpg
20170516_112326.jpg (129.2 KiB) Peržiūrėta 7262 kartus(ų)
20170516_112548.jpg
20170516_112548.jpg (41.43 KiB) Peržiūrėta 7262 kartus(ų)
 #696759   Sosied
 16 Geg 2017 20:16
Pfk dekui uz nuomone. Manau itikinai. Tame ir esme, kad ieskau is ekonomiskesniu klasiu, o kaip ir pats sakei, pigiau nebent rusiska arba senuku guma. Juo lab ir pats neplanuoju, kad sis daiktas bus desimciai metu, 5,7 metus be priekaistu atitarnautu, tai busiu jau labai patenkintas. Esme, kad labai jau daznai nevisada iseina pazvejot, bet bet stengiuos kiek imanoma dazniau, o ir zuvys pagrinde tik lynas ar karosas, ezeruose, kur mazai prieunamu vietu ir reikia valties, tai domina lengvos ir neperilgiausiis, kad galeciau nesiotis iki vietos, tai tikiuos 5 metus ar daugiau atitarnaus.. o kaip su laikymu jos? Visada pripusta laikydavai, ar kaskart pusdavai-isleidinedavai?
 #696781   PelkiuSenis
 17 Geg 2017 07:23
Mykalas rašė:kuri is siu ukrajinietisku gal yra geresne ?
KOLIBRI
EILING
AQUA STORM
IR KURIS dugnas geriau lenteliu ar knyga ?
Nenoriu primeluoti ir apsimeluoti, bet man rodos, kad visos labai panasios... kuri tiesesne, kuri ilgesne garantija medziagai, siulems duoda ziuret.
o ar lentutes ar knyga tai ko nori ir ko reikia? Lengviau surinkti ir nesti mazesni svori, ar nori sunkesnes bet tvirtesnes, su geresniu stovejimu
 #696839   Mykalas
 17 Geg 2017 18:52
na stovet valty man gaudant karsi karona nereikia :)
bet kazkkur skaiciau kad ta knyga nesifiksuoja ir tik braizosi i krastus tai lievas variantas kaip ir is jos tokiu atveju
 #696844   Vitolis
 17 Geg 2017 19:53
alkanas rašė:Vitoli, aš kitokia sistema darysiu, iš stalo teniso tikliuko laikiklio, jei nepamiršiu padaręs pafotkint parodysiu
Aš kai senas medžiotojas, tai irgi buvau pasigaminęs iš šovinių gilzėms užsukt mechanizmo. Tarnavo ilgai, tikiuosi dar kažkam tebetarnauja, nes pardaviau kartu su valtimi.
 #696898   Sokratas
 18 Geg 2017 15:49
:shock: o blin...čia man naujiena...nu kad medžiotojs... o toks , iš šono pažiūrėjus, švelnus žmogus atrodai, Vitoli, nors prie žaizdos dėk ... :lol:
 #696912   Kairys
 18 Geg 2017 18:54
Va tai tau, Arvydai, neatidus buvai. :ks> Gal klystu, bet atrodo, kad ne, jog prieš keletą metų Vitolis šautuvą pardavinėjo, savo šautuvą. Ir neblogą. ;-)
 #696921   Vitolis
 18 Geg 2017 19:43
Kairys rašė:Va tai tau, Arvydai, neatidus buvai. :ks> Gal klystu, bet atrodo, kad ne, jog prieš keletą metų Vitolis šautuvą pardavinėjo, savo šautuvą. Ir neblogą. ;-)
Tikrai taip. Nebegaliu šaut , gaila. Viskas išsiparduota. Paskutiniai metai buvo medžioklės tik iš bokštelio ir su kamera :grin:
Na štai ir pasigaminti ir ratukai ir stovas gervei. Beliko tik nudažyt. O ratukus, tai jau ryt bandysiu dar net nedažytus. Visą pusdienį prašokau, kol sumeistravau tvirtinimus ant transo. Bais knieti undenin "matrasas", kaip Mindaugas sakė, inleist. Visi zbrujai suruošti :-D
20170518_181151(1).jpg
20170518_181151(1).jpg (162.49 KiB) Peržiūrėta 6947 kartus(ų)
  • 1
  • 219
  • 220
  • 221
  • 222
  • 223
  • 248
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė