Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto

#140903   Skumbrotas
 17 Rgs 2009 10:36
mantas rašė: isivaizduoju :) bet tada su kokiai svoriais gaudyt reik?
Senesniais laikais du šaukštus dėdavom, bo su didesniais tų laikų žilkos neleisdavo užmesti.
Dabar 125g su ragais, būtų geriau sunkesni, bet kad su ragais sunkesnių romada neveža, o kitur išvis nesu matęs.

#140904   SauliusM
 17 Rgs 2009 10:42
Skumbrotas rašė:
mantas rašė: isivaizduoju :) bet tada su kokiai svoriais gaudyt reik?
Senesniais laikais du šaukštus dėdavom, bo su didesniais tų laikų žilkos neleisdavo užmesti.
Dabar 125g su ragais, būtų geriau sunkesni, bet kad su ragais sunkesnių romada neveža, o kitur išvis nesu matęs.
tai kad buvo romadoj ir 150gr su ragais svaru, bent jau Vilniuj. arba galima taip kaip Airis padare pasidaryt. imt paprasta 6 oz svara ir ragus paciam prisikonstruot. Airi, alio, imesk tautai fotkes savo stebuklo gal. :roll:

#140906   Skumbrotas
 17 Rgs 2009 10:43
SauliusM rašė:as tai nesuprantu vieno dalyko, ko jum visiem tu svoriu prireike laikymui?
Ne laikymui svoriai reikalingi, o užmetimui prieš stiprų vėją :!: Akcentuoju "prieš stiprų vėją", ne tokį kas matosi pateiktose nuotraukose, sprendžiant pagal jūros bangavimą.

#140907   Airis
 17 Rgs 2009 10:49
na imi svareli 6oz pailgos formos(kapeikas tekainuoja).paimi originala svareli su ragais ir taip pat padarai ragus is vielos, pragrezi skylutes, islanksta, su vinimi gulsciai padarai idubas,kad vielos uzsifiksuotu ir turi 6 ozus su ragais. jei dar gaminsiu nufotkinsiu visa procesa

#140908   SauliusM
 17 Rgs 2009 10:50
Skumbrotas rašė:Akcentuoju "prieš stiprų vėją", ne tokį kas matosi pateiktose nuotraukose, sprendžiant pagal jūros bangavimą.
tai nieks ir nesake, kad ten stiprus vejas tose fotkese buvo :-D

#140912   Skumbrotas
 17 Rgs 2009 10:53
SauliusM rašė:...tai kad buvo romadoj ir 150gr su ragais svaru, bent jau Vilniuj.
Gal ir buvo, šiemet klausinėjau kelis kartus, sakė sunkesnių kaip 125g jau nebeveža.
Čia turiu galvoj su atsilenkančiais ragais, bo su tais stacionariais prie didesnių svorių tikrai problematiška gali būti išlupti aną iš smėlio.
Neužmirškit vieno dalyko - lupant tą raguotį iš smėlio jis galingai "šauna", ir jei žuvis nėra gerai įsikabinusi, tai paprasčiausiai kablys išlupamas iš lūpų ir prarandama dalis laimikio. Tad visur kame turi būti protingas balansas.

#140913   SauliusM
 17 Rgs 2009 10:55
Skumbrotas rašė:Čia turiu galvoj su atsilenkančiais ragais.
butent tuos pacius ir as turiu galvoj Quantum firmos kur Romada veza. o apie tuos gaidzius su stacionariais ragais as net nekalbu isvis... :-D tegu vaikai su anais zaidzia

#140914   SauliusM
 17 Rgs 2009 11:00
Airis rašė:na imi svareli 6oz pailgos formos(kapeikas tekainuoja).paimi originala svareli su ragais ir taip pat padarai ragus is vielos, pragrezi skylutes, islanksta, su vinimi gulsciai padarai idubas,kad vielos uzsifiksuotu ir turi 6 ozus su ragais. jei dar gaminsiu nufotkinsiu visa procesa
tu bent jau galutinio produkto fotke imesk ir manau visiem viskas bus aisku. beje, ekonomija tam reikale nereali. :-D

beje, Airi, o Aisej tokios formos ir su tokiais suktukais kaip tie tavo 6 oz svareliu tik 5 oz nebuna? nes 5 oz as dar sekmingai be shock lyderio pametau, o va 6 oz jau reik ano...
Paskutinį kartą redagavo 1 SauliusM. Iš viso redaguota 17 kartus.

#140915   Skumbrotas
 17 Rgs 2009 11:03
SauliusM rašė:
Skumbrotas rašė:Akcentuoju "prieš stiprų vėją", ne tokį kas matosi pateiktose nuotraukose, sprendžiant pagal jūros bangavimą.
tai nieks ir nesake, kad ten stiprus vejas tose fotkese buvo :-D
Atsiprašau tada, taip pamaniau nes tos nuotraukos buvo pateiktos paneigiant mano žodžius apie tai, kad nepamenu kad kas iš forumiečių būtų žvejojęs per audringą, palankų menkių kibimui orą :?

#140916   SauliusM
 17 Rgs 2009 11:06
Skumbrotai,tos mano fotkes buvo pateiktos tam, kad parodyt, kad norfin kostiumo uztenka gruodi prie juros zvejojant, nes Arunas is bazes juokaut buvo pradejes, kad man tinkamos aprangos ner. nesusikalbejom :-D ;-)

#140917   Skumbrotas
 17 Rgs 2009 11:07
Airis rašė:na imi svareli 6oz pailgos formos(kapeikas tekainuoja).
Nepasakyčiau, kad kapeikas... Neperseniausiai pirkau Aisėj 6, 8, 12 oz bombų, tai kažkur virš 2 ltrublių gavos :roll:

#140918   SauliusM
 17 Rgs 2009 11:09
Skumbrotas rašė:
Airis rašė:na imi svareli 6oz pailgos formos(kapeikas tekainuoja).
Nepasakyčiau, kad kapeikas... Neperseniausiai pirkau Aisėj 6, 8, 12 oz bombų, tai kažkur virš 2 ltrublių gavos :roll:
nu 6 oz 2 nekainuodavo, bet tu pasiziurek kiek tie Quantum kainuoja dabar, tai tada tikrai kapeikos ir tie 2 gaunasi. :-D

#140919   Skumbrotas
 17 Rgs 2009 11:11
SauliusM rašė:Skumbrotai,tos mano fotkes buvo pateiktos tam, kad parodyt, kad norfin kostiumo uztenka gruodi prie juros zvejojant, nes Arunas is bazes juokaut buvo pradejes, kad man tinkamos aprangos ner. nesusikalbejom :-D ;-)
SauliusM rašė:yra yra, as pats irgi per kaledas pleksnes gaudes Karklej esu :-D
:roll: :donknow'
Tiek to ;uolrait

#140920   SauliusM
 17 Rgs 2009 11:14
Skumbrotai, dabar kaip koks zurnaliuga, sumontavai is keliu skirtingu zinuciu beleka. :-D esu ir prie ziauresnio oro gaudes, tik fotkiu neturiu... ;-) beje, Aruno is bazes fotkese ten vejuko irgi nelabai rasta i ka tas mano "yra yra" buvo parasytas :-D gerai, baigiam bliavyzgot ne i tema. o kad aisej yra 12 oz svareliu po 2 lt tai man seip jau labai dziugi naujiena.

#140921   Skumbrotas
 17 Rgs 2009 11:19
SauliusM rašė: o kad aisej yra 12 oz svareliu po 2 lt tai man seip jau labai dziugi naujiena.
6oz už tą kainą, 12oz brangesni, kiek - nepamenu, tad nemeluosiu geriau. Užmiršau iš to džiaugsmo, kad nereikalavo pokais pirkti, o ištraukė praadytus ir leido išsiimti kiek reikia :-D

#140922   SauliusM
 17 Rgs 2009 11:20
o tai kiek tam poke vnt tu po 12 oz yra? :roll:

#140924   Skumbrotas
 17 Rgs 2009 11:30
Velniai žino, neskaičiavau. Neįpatingai daug, bet man tik 4 reikėjo :neutral:

#140926   SauliusM
 17 Rgs 2009 11:33
aisku, lygiai tiek pat ir man reiketu :-D

#140941   okuma
 17 Rgs 2009 12:59
pries pora metu pasklido gandas kad svinas-pyst ir dings tuoj is prekybos,kas idomiausia tai parduotuves jo net ir neturejo uzsipirke ir patys pardavejai shoka patyre, tai vaziavom 300 km i baze viena vien del svino,to pasekoje gavome gan popigiaja ir dabar turiu pilna kibira svinu koki 30 kg. ...uzteks ir anukui.. :-D

#140947   Agis
 17 Rgs 2009 13:10
O tu uzdedamu papildomu ragu, kur Romadoj yra niekas nebandet.As turiu jau kokie trys metai kaip anuos ysigijes, taciau irgi kazkaip dar neisbandziau.Ragai risasi tarp svarelio ur valo, atsilenkia irgi normaliai.

#140950   SauliusM
 17 Rgs 2009 13:12
Agis rašė:O tu uzdedamu papildomu ragu, kur Romadoj yra niekas nebandet.As turiu jau kokie trys metai kaip anuos ysigijes, taciau irgi kazkaip dar neisbandziau.Ragai risasi tarp svarelio ur valo, atsilenkia irgi normaliai.
bandziau bet nepatiko. kazkokia nei siokia nei tokia sistemele gaunasi, nepatinka man kai ragai i plastmase tvirtinami o ne tiesiai i svina. ir svareliai tokie kur ant galo plastmase ir ragai joje ir atsilenkineja po viena o ne porom man nepatinka.

#140953   okuma
 17 Rgs 2009 13:15
bet jie laiko lygiai taip pat gerai kaip ir porom kur atsilenkineja...jokiu minusu

#140955   SauliusM
 17 Rgs 2009 13:19
okuma rašė:bet jie laiko lygiai taip pat gerai kaip ir porom kur atsilenkineja...jokiu minusu
as ir nesakiau, kad nelaiko, as tik sakiau, kad man nepatinka. o minusas toks, kad kai smelio patenka i ta plastmase tai uzsifisi ana is ten skalaut, o neisskalaves fig atgal uzlenksi shypus. nu bent jau tuose kur as turejau taip buvo.

#140958   okuma
 17 Rgs 2009 13:23
tas tai jo,bet as asmeniskai priprates istraukt is vandens o ne vilkt smeliu,nes lygiai ta pati problema su breakaway masalo paleidimo mechanizmu,taip kad iskeliant is vandens o ne velkant smeliu galima isvengt sios problemikes..

#140959   SauliusM
 17 Rgs 2009 13:25
okuma rašė:tas tai jo,bet as asmeniskai priprates istraukt is vandens o ne vilkt smeliu,nes lygiai ta pati problema su breakaway masalo paleidimo mechanizmu,taip kad iskeliant is vandens o ne velkant smeliu galima isvengt sios problemikes..
a jei zuvis uzkibus o svarelis paskui ja velkasi, pabandyk tu iskelt smeliu nevilkdamas :-D

#140961   okuma
 17 Rgs 2009 13:27
ne nu aisku...pries umetant praskalauji ir tiek ziniu,nepamirsk kad rankas irgi reik nusivalyt atkabinus zuvi...neimi koto juk su snargliuotom rankom... :roll:

#140962   SauliusM
 17 Rgs 2009 13:28
mantas rašė: nemanau kad per dideles bangas tie ragai labai padetu.
o tu paimk ir pabandyk kada nemanes :-D jei ragai nelaiko tai sakau, ir dvi plytos nelaikys. ir laikymui visai jokio skirtumo koks tas ragu svoris. nes laiko tokiu atveju ne svoris o butent ragai.

#140963   SauliusM
 17 Rgs 2009 13:30
okuma rašė:ne nu aisku...pries umetant praskalauji ir tiek ziniu,nepamirsk kad rankas irgi reik nusivalyt atkabinus zuvi...neimi koto juk su snargliuotom rankom... :roll:
o kam ta lysna problema jei ir be jos apsieit galima kitokios konstrukcijos svareli paemus? :roll:

#140964   okuma
 17 Rgs 2009 13:33
mantas rašė:
nemanau kad per dideles bangas tie ragai labai padetu. nebent svinas 200 gr. [/quote]
ragai tai tikrai padeda,nu asmeniskai as daugiau kaip 175 gr ir nesu naudojes,nebuvo tam reikalo,o esu zvejojes per gan smagu oreli
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 82
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė