Šiais laikais kuo skanesnis mėsos gaminys - tuo daugiau chemijos ten pridėta

Naudojamos technologijos, įgalinančios iš 1kg mėsos žaliavos pagaminti 3kg mėsos gaminių, sunaudojama viskas nuo skūros iki kaulų ir nagų
Pavasarį "Senjorų rojuj" pasirodė tokia "karšto rūkymo karka be kaulo" vakuuminiam įpokavime už gan demokratišką kainą. Pabandžiau - labia skani

Nusipirkau dar vieną, prie jos radau priklijuotą etiketę su laaabai mažom raidelėm parašytu tekstu, tad namuose susiradau lūpą, užsidėjau akinius ir iššifravau - sudėtis šokiravo, vos nepaspringau

Net užsirašiau atminčiai, tad pavardysiu:
1kg karkos sudaro:
74proc. karka
vanduo
druska
kiaulienos baltymai (iš subproduktų)
sojos baltymai izoliatas
sojos lasteliena
tirštikliai E407 E407a E415
stabilizatoriai E4580 E452 E339
Rūkštingumą reg.medž. E492 E262
antioksidatoriai E325 E307 E316
dažiklis E170
natrio gliutomatas E621
konservantas E250
gliukozė3
aromatai
dūmo aromatai
prieskoniai
Karka atrodė kaip tikra, net įtarimo nebuvo kad iš principo tai tėra imitacija... Ir kaip jie visa šį brudą sugeba sukišt, kad vaizdas nepasikeistu

....

... viskas gerai, nes būna ir blogiau ...