Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #255953   Taacis
 13 Vas 2011 19:11
Xrapas rašė:
Liudovik rašė:... tvicingui turetu buti labai geras kotas, tik nesu jo bandes nei laikes, ar jis nera per "kuoliskas"...
Tvičingui- idealus. Gan lengvas-~136 gr., labai jautrus, patogi rankena. Turi daug galios atsargos, 40 gr. mėtyt galima drąsiai. Ištampo bet ką iki Slider 10 imtinai :roll:
Dėl "kuoliškumo"- realus extrafastas, labai standus. Metant pradeda apsikrauti, sakyčiau, nuo kokių 15 gr.
;-var-var. Pasirashau po kiekvienu Xrapo teiginiu. Turiu toky kota- pagal mane- Avido (pagal ilgy ir gramatura) atitikmuo- meginau abudu atsistojas ant prieplaukos- pasirinkau Cruciala del to, kad viendalis...
 #256002   SauliusM
 13 Vas 2011 21:08
Taacis rašė:
Xrapas rašė:
Liudovik rašė:... tvicingui turetu buti labai geras kotas, tik nesu jo bandes nei laikes, ar jis nera per "kuoliskas"...
Tvičingui- idealus. Gan lengvas-~136 gr., labai jautrus, patogi rankena. Turi daug galios atsargos, 40 gr. mėtyt galima drąsiai. Ištampo bet ką iki Slider 10 imtinai :roll:
Dėl "kuoliškumo"- realus extrafastas, labai standus. Metant pradeda apsikrauti, sakyčiau, nuo kokių 15 gr.
;-var-var. Pasirashau po kiekvienu Xrapo teiginiu. Turiu toky kota- pagal mane- Avido (pagal ilgy ir gramatura) atitikmuo- meginau abudu atsistojas ant prieplaukos- pasirinkau Cruciala del to, kad viendalis...
o tai tipo avidu dvidaliu kastinginiu buna? ir atitikmuo jis nebent to avido ant katro uzmetims iki 35gr rasomas... uz lengvesnio metomo svorio avidus tas krukelis tai gerokai kuoliskesnis. kuolo etalonas praktiskai :lol:
 #256047   Taacis
 14 Vas 2011 07:37
SauliusM rašė:
Taacis rašė:o tai tipo avidu dvidaliu kastinginiu buna? ir atitikmuo jis nebent to avido ant katro uzmetims iki 35gr rasomas... uz lengvesnio metomo svorio avidus tas krukelis tai gerokai kuoliskesnis. kuolo etalonas praktiskai :lol:
Ash lyginau savo tureta avida (spina) su crucialiu (casta)- kuriu vienodas uzhmetimo svoris ir ilgis abu 6"6' ir abieju uzhmetimas berods 5/8, o gal 3/4- odyn huj. Tai visai nesvarbu. Svarbu, kad suzhinojau, kad visai nera reikalo moketi ush Croixus/Loomius, o tik reikia paieshkoti, su protingais zhmonem pasikalbeti ir atitikmenis uzh perpus pigiau galima atrasti. Ir dar ieshkant koto, reikia ne interneta skaityti, o y parduotuves uzheiti ;-var-var.
 #256094   Xrapas
 14 Vas 2011 12:08
manchesteraisas rašė:...uzmetimai sunkus su lengwais masalais tj del to ir klausiu...
Na čia kaip kam...Aš, pavyzdžiui, lengvesniais kaip 8 gr. retai gaudau, dažniausiai- 15- 20 gr. Multikas tokiems svoriams turi tikrai daug privalumų :gutgut
 #256131   SauliusM
 14 Vas 2011 13:59
Taacis rašė:Ash lyginau savo tureta avida (spina) su crucialiu (casta)- kuriu vienodas uzhmetimo svoris ir ilgis abu 6"6' ir abieju uzhmetimas berods 5/8, o gal 3/4- odyn huj. Tai visai nesvarbu. Svarbu, kad suzhinojau, kad visai nera reikalo moketi ush Croixus/Loomius, o tik reikia paieshkoti, su protingais zhmonem pasikalbeti ir atitikmenis uzh perpus pigiau galima atrasti. Ir dar ieshkant koto, reikia ne interneta skaityti, o y parduotuves uzheiti ;-var-var.
ne visai korektiskai lygini.
1. tu lygini su dvidaliu spininginiu avidu o kastinginiu avidu dvidaliu nebuna.
2. isskyrus ilguosius salmon ir stealhead serijos spiningiai avidai nuo analogisku specifikaciju kastinginiu skiriasi kaip diena ir naktis.

o pigesniu alternatyvu tai visada galima rast aisku. tik mane biskiuka linksmina poziuris, kad jeigu kotas yra kuolas, juodos spalvos ir ant jo yra fuji alconite juodi ziedeliai tai jis atitikmuo avidui :lol:
 #256280   piatras
 14 Vas 2011 22:33
manchesteraisas rašė:... raso jog uzmetimai sunkus su lengwais masalais
Kad ir toliau nebūtų sunku (apsispręst) parašysiu kad pakankamai sunku pradėt kastingą nuo lengvųjų (4-5g) masalų, tuo labiau kad tą pradžią apsunkina 1,2-1,5 kLt našta :e:e Na bet viskas užsispyrimo valioje ::hai-bai
 #257739   Liudovik
 19 Vas 2011 20:53
Xrapas rašė:... Turi daug galios atsargos, 40 gr. mėtyt galima drąsiai...
Susimasciau, Xrapai, del tos galios rezervo, jei jo tiek daug, o tavo ismetimas taigi 1/4-3/4 uncijos(7-21g), praktiskai 7-40g. :lol: tai man kaip ir nevertetu gal imti iki 1 uncijos(28g.)? Kadangi man norejos biski platesnio diapazono (iki 30g.), bet jei tiek yra galios rezervo, tai tik man i nauda galesiu ir mazesnius voblerius tvicint. ;-var-var.
 #257787   Taacis
 20 Vas 2011 07:50
Liudovik rašė:
Xrapas rašė:
Tvičingui- idealus. Gan lengvas-~136 gr., labai jautrus, patogi rankena. Turi daug galios atsargos, 40 gr. mėtyt galima drąsiai.
Aisku, dekui,
Nekoks jis etikas bus 7-ies gramams. Ka Xrapas ir parashe ankschiau.
 #257798   Vitolis
 20 Vas 2011 10:09
Kazin, ar sukeitus spino gale esancia rankena su ta kur ranka turi but, gal butu geriau, nes ant jos (galines dalies) daugiau "mesos" yr. Ar ash cia vejus varineju :-D Be to lengvai gal ir nenusiimtu tos abi dalys
Paveikslėlis
 #257824   DainiusM
 20 Vas 2011 11:36
Nu ka argumentuot? Jei noresi kokybiskai surinkt teks nurengt visa spininga (na storaja dali kur rankena), nes kulturingai renkant maunasi viskas nuo plonojo galo ant storojo (blanko). Jei liap tiap, tai ir per sikna matyt, kliju pripyles surinktum... tik eva vis tiek 99%, kad sugadinsi. Todel tai bus is esmes naujos rankenos uzdejimas ir tiek. Plius pasiemimui tai ir seip nelabai ytakos tures, nes tiek kiek rankos kliuva nuo rites ant tos evos tai pilnai pakankamas tas ilgis... Vnz, neieskok siknoj slieku, fainas tas spiningelis ;-var-var.
p.s. as filmuka ziurejau berods 3 daliu, kur ruselis nufilmaves visa procesa spiningo aprengimo, nuo A iki Z. Labai daug klausimu ir minciu po sito atkrito... :-D
 #257826   Liudovik
 20 Vas 2011 11:40
Taacis rašė:Nekoks jis etiketas bus 7-ies gramams. Ka Xrapas ir parashe ankschiau.
Taaci, zinau, as tokiu masalu nesvaidysiu, tuom norejau pasakyti kad tas kotas bus juntamai jautresnis (1/4-3/4oz) negu apie ta kuri galvojau pirkti (3/8-1oz), ir viskas del galios rezervo... ;-var-var.
 #257834   Taacis
 20 Vas 2011 12:22
Liudovik rašė:
Taacis rašė:Nekoks jis etiketas bus 7-ies gramams. Ka Xrapas ir parashe ankschiau.
Taaci, zinau, as tokiu masalu nesvaidysiu, tuom norejau pasakyti kad tas kotas bus juntamai jautresnis (1/4-3/4oz) negu apie ta kuri galvojau pirkti (3/8-1oz), ir viskas del galios rezervo... ;-var-var.
http://www.cwcab.com/eg049.htm
Shituos meta be bedos. Ir dar pravest (ishdauzhyt) pavyksta.
 #257860   piatras
 20 Vas 2011 14:45
Vitolis rašė:... O tas bibgalis, gali but ir trumpesnis.
:? Lygtai būčiau nerašęs apie tą b... :/nek Numesk tą trumpą iki laikiklio nafik, užsiklijuok išilgai pjautą kamštį ir būk bajoras kol kito nenusipirksi :gutgut Laitui trumpa dar pusė bėdos, o čia gi jėginis kotas...
 #257865   Xrapas
 20 Vas 2011 15:18
Vitolis rašė:Kazin, ar sukeitus spino gale esancia rankena su ta kur ranka turi but, gal butu geriau, nes ant jos (galines dalies) daugiau "mesos" yr. Ar ash cia vejus varineju :-D Be to lengvai gal ir nenusiimtu tos abi dalys
Paveikslėlis
piatras rašė:...Numesk tą trumpą iki laikiklio nafik, užsiklijuok išilgai pjautą kamštį ir būk bajoras...
Dar...ne visai bajoriškas :lol: , bet variantas:
Paveikslėlis
EVA rankena Cabeloj ~ 4 USD
http://www.cabelas.com/product/Fishing/ ... t103870080
 #257899   Vitolis
 20 Vas 2011 18:38
Airis rašė:nesuprantu,ko prikibot prie to by..galio. man tai jis nemaiso visiskai
Tai nemaisho ir man, bet va uzejo tokia mintis ir pasidalinau :lol: Po sezono pasakysim kas prie ko. Ane Airi :) O gal visai bus gut :gutgut Va Piatrui irgi atrodo, kad ta rankena "neprishei pi....de rukav" o ir pasiulyma tiesu dave. Xrapas vel gi patarimo nepagailejo. Buriam...buriam :-D Ziema o ku daryt :-D
 #257908   Taacis
 20 Vas 2011 18:58
Liudovik rašė:
Taacis rašė:
Taacis rašė:http://www.cwcab.com/eg049.htm
Shituos meta be bedos. Ir dar pravest (ishdauzhyt) pavyksta.
beje pas mane CRCC66M 6'6" 1/4-5/8
Turbut susimaisei, modelis toks yra ir ilgis toks, bet ismetimas netoks. :-D http://fish.shimano.com/publish/content ... sting.html
tas yr mano: http://fish.shimano.com/publish/content ... sting.html
 #257933   SauliusM
 20 Vas 2011 19:39
Vitolis rašė:
DainiusM rašė:Vejus varineji, be to visiskai skersaputinius... ;-)
Argumentuok plyyyz :) O vat man taip pasirode, kad insitvert but patogiau....gal :-D O tas bibgalis, gali but ir trumpesnis.
gal tu pradziai , Vitoli, pazvejok su tuo kotu... ar bent jau rite uzsidek ir tada su rite teisingai rankon ta kota pasiimk, ta prasme taip kaip rite zvejodamas rankoj laikysi. nes man asmeniskai to mitchello rankena yra viena is patogiausiu... o tu ja draskyt uzsimanei...
 #258004   Vitolis
 20 Vas 2011 22:18
SauliusM rašė: gal tu pradziai , Vitoli, pazvejok su tuo kotu... ar bent jau rite uzsidek ir tada su rite teisingai rankon ta kota pasiimk, ta prasme taip kaip rite zvejodamas rankoj laikysi. nes man asmeniskai to mitchello rankena yra viena is patogiausiu... o tu ja draskyt uzsimanei...
Tu net neisivaizduoji kiek ash jau kartu buvau ir rite uzdejes ir stabdzius pagal voblu svorius susireguliaves. Ir vel padedu i tuba(pasdariau ish shudvamzdzio) po kiek, vel ishtraukiu, vel derinu. Jau zmona :nujau-ne va tokiu :-kvankt laiko. graiciau ledai nuo upes nueit :piktaz O tu sakai.....NOSTALGIJA ish proto varo.
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 195
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė