Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #671930   Tironas
 04 Rgp 2016 10:19
neturiu dabar laiko, bet pasakysiu kad manyti jog 6 sluoksniu bus siltesnes nei 3 yra nelabai ismanu :)
viskas tik nuo apatiniu priklauso.
daro kazkas su pasiltinimu bridkelnes, bet mano supratimu tai totalus briedas ir produktas laikinas.
 #671933   V1lius
 04 Rgp 2016 11:11
Tironas rašė:neturiu dabar laiko, bet pasakysiu kad manyti jog 6 sluoksniu bus siltesnes nei 3 yra nelabai ismanu :)
viskas tik nuo apatiniu priklauso.
daro kazkas su pasiltinimu bridkelnes, bet mano supratimu tai totalus briedas ir produktas laikinas.
Supratau. Žodžiu geri apatiniai svarbiau, nei sluoksniai. O kiek pasižiūrinėjau, tai už tokią iki 200 eu kainą, jei juolab su batais, tai tik Taimen ir yra variantas? Nors kai tokia kaina tikriausiai nėra didelio skirtumo, ar Vision, ar Taimen ar Solvkroken už 200 eu, jos ir bus panašios? Tarp kitko, apie Solvkroken, skaičiau, bet niekur nei internetinio shopo normalaus nerandu, nei kur jomis prekiautų. Negi tik Aisė-Klaipėda o kitur nėra variantų pasižiūrėt? Aš vis gi galvoju gal tuos Taimenus pasiimti, už 180 yra, panašu, visai normalaus modelio komplektas su batais, atrodo patraukliai :roll: Tik tas pirkimas nesimatavus.. :roll: :)
 #671935   PelkiuSenis
 04 Rgp 2016 11:19
V1lius rašė: 1. Ar Taimen nėra pats blogiausias variantas? Gal kažkas iš ten siuntėtės, ar tiesa, jog rašo, jog per keletą dienų atsiunčia? Kaip su Taimeno garantiniu aptarnavimu?
2. Už ekonominę kainą matau, jog dauguma kelnių yra 3 sluoksnių - patvarumo, šilumos prasme tai mažai?
3. Vienas įdomiausių klausimų man, kaip su trisluoksnių kvėpuojančių bridkelnių šilumos laikymu? Suprantu, kad apatiniai drabužiai svarbu, bet iki kokio maždaug metų laiko/vandens temparatūros galima braidyti nešąlant su tokiomis, dar neimant neoprenų?
4. Verčiau ieškau kelnių su atskirais batais, nei su bendrais botais, dėl patogumo ir to, kad per sujungimus taip neleistų, ar teisingai?
5. Taimeno puslapyje žiūriu kelis variantus, kaip su pirkimu nesimatavus? Kad nebūtų per plačios/trumpos/ batai tiktų? Mano ūgis 191, pilvo nėra, o batai 45-46 :-D
- Siunciausi , bet ne birdkelnes, gavau gal iki 5d, tiksliai neprisimenu. Siuncia su UPS.
- Sluoksniai buna keli ir keliose vietose. Priklauso nuo zvejybos budo, jei pvz Salaciauti, atejai vos ne takeliu, isibridai ir dirbi - tai uztenka ir maziau, as asmeniskai manau, kad iki keliu ir virs keliu gali but daugiau 5 kokie, kad butu sutvirtinta ta vieta, nes zolese visokiu buna augalu ir ne tik, kaip ir vandeny gali rasti, o dar auksciau gal ir 3 uztenka, laisviau.
- Siluma nuo storio nepriklauso, su paprastom kelnem realiai patogu virs 20, kai vanduo susyla, as asmeniskai labai neatsalu, taciau jau zemyn visaip buna, priklauso kaip giliai ir kaip ilgai buni. Iki keliu brendant (peda neoprene, kas nesaldo) visai nieko, bent man keliai jaucia vesu vandeni ir nemalonu darosi ilgiau buti vesesniam vandeny, o apie dzinguliukus :-D jau ir nekalbu :-D
- Del batu nepasakysiu, gal skonio reikalas, kelius puslapius atgal buvo rase zmones, kad is senu guminiu pasidaro batu ir viskas ten gerai, as renkuosi atskirus batus, koja apsiverzia, kaip su gerais zygio batais, plius yra kojine neorpenine, kuri duoda silumos pedai ir zinoma kunas neatsala. patogu vaiksciot nei guminiai slepsiantys. Zinoma tokia kojine labiau devesi nuo smelio granuliu. Bet as uz atskirus.
- Man patinka Vision, turi aiskius dydzius su aiskiais ismatavimais. Dabar neprsimenu kaip Taimenm skelbia, bet tas erzina, kai dydi atspet reikia, o labai svarbu pedos dydis. Pan kompleksijos esame, buvau pirkes devetas gal LL Vision bridkelnes - tai peda vos vos mazoka, gyvent galima, bet kencia daiktas (bet kai devetas ne taip aktualu, su tokia mintimi ir buvo pirkta devetas, nes negaila)

Labiau patyre ar zinantys pataisys, kas ne i tema.
 #671937   DainiusM
 04 Rgp 2016 11:33
p.s. del sluoksniu. kuo daugiau sluoksniu- tuo maziau kvepavimo/garinimo dregmes is vidaus, bet tuo patvariau. vat ir ieskai viduriuko tarp "grazus ir protingas"... :)
 #671938   Arvidys
 04 Rgp 2016 11:41
O kaip Taimen striukės? Gal kas turi naudoja ar laiko jos lietų? Modelių daug, bet parametrai panašus... Pvz gal kas turi konkrečiai šį modelį? -> http://www.taimen.com/lt/lt/product/tai ... 001/104547
Ir jei turit kaip su dydžiais? Mano ūgis 180cm sveriu 78kg... Mastau ar reiktu imti L ar M? Kaip pasiuvimo kokybė? Nuotraukoje atrodo gražiai... Realiai nusileidžia pasiuvimo kokybe tam pačiam VISION'ui PVZ.: KURA ar VECTOR modeliams...
 #671940   Tironas
 04 Rgp 2016 11:54
VIsion VEctor striuke yra labai netgi nebloga. kaina 128 dabar. galiu pasiulyti -25 proc
 #671942   V1lius
 04 Rgp 2016 12:15
Tironas rašė:VIsion VEctor striuke yra labai netgi nebloga. kaina 128 dabar. galiu pasiulyti -25 proc
O jei iš Vision bridkelnių kažkas pigesnių, pvz.: Keeper, tai, manai, geriau, ar iš esmės tas pats kas ir Taimen'ai ar kt. už tokią iki 200 eu kainą?
 #671948   Tironas
 04 Rgp 2016 13:00
V1lius rašė:
Tironas rašė:VIsion VEctor striuke yra labai netgi nebloga. kaina 128 dabar. galiu pasiulyti -25 proc
O jei iš Vision bridkelnių kažkas pigesnių, pvz.: Keeper, tai, manai, geriau, ar iš esmės tas pats kas ir Taimen'ai ar kt. už tokią iki 200 eu kainą?
yra naujas modelis hopper. 175 eur, satandartine kaina. us keeper geriau. prekiaujam tik metus, bet dar nebuvo nei vieno grazinimo. pardavem jau ne viena desimti
 #671953   Arvidys
 04 Rgp 2016 13:53
Vector gal netinka mano sudėjimui, kiek matavau visi dydžiai kaba kaip maisas ant manęs... Toks jausmas, kad striukė zemam ir labai placiam zmogui... Kura M tinka gerai, bet tai jau brangoka lyginant su Taimen.
 #671966   Aqua v.
 04 Rgp 2016 15:49
Nera taimen prekes ne kiek geresnes uz savo kaina. Verta pagalvot ar verta :) . Ypac jei pirkt 'be akcijos', tai :/nek
Bendrauja lenkai irgi kaip cigonai (nu cia kad neapkaltintu antisemitizmu :oops: ). Kai tik pinigus sumoki, nifiga neatraso, kol prie sienos neprispaudi. Man pvz teko net neimt kelias dienas prekes is kurjeriu, tada puole tartis, rasyt. Jei reiketu kalbet apie koki garantini - neabeoju, kad butu problemu (nes man buvo problemu del customer service orientation).

konkreciau del kokybes,
turiu taimenio tokias http://www.taimen.com/en/de/product/tai ... 406/103877 , pirkau kai dar nebuvo 'nukainuotos' (reg kaina lyg 179eur.). Tai manau, kad Taimenio wadersai be 40% nuolaidos nelabai verti pirkti.
PVZ po metu 'Isopropil alkoholio' testas https://youtu.be/RBI70sxYQKU parode, kad dirzo vietoj materiolas nuejo skylutem kaip subadytas. Nemazai pinholu radau ir kitur, labai abejoju, kad nuo avieciu krumu. Klesniu siules klijavau po pusmecio (klyna taip pat, nu bet klynas cia nebutinai objektyvus rodiklis...)

As aisku esu prie aktyviu zveju, ir deviu wadersus dazniau, nei karta per savaite, ir ilgiau nei tris valandas pastovint isibridus. Ta turekit omeny. Nu bet taip pat turekit omeny, kad tris metus Taimenio wadersus gali issaugoti gali tik visiskai neaktyvus zvejas, t.y. jei zvejojat 2 pusdienius per menesi, tai apskritai neverta 'zamaracivatsia' diskusijom, o perkat, ir bet koks sudas tris metus 'laikys'.
 #671981   mantasspecnaz
 04 Rgp 2016 18:04
Turiu simms ir patikek po 60 zvejybu ir klynas leido ir neoprena koju remontavau,kad neatsilaupytu iki galo siules ir petnesa per naujo klijavau.pati striuke jau dregme praleidzia, apie nusitrynimus jau net nesneku..ir ne pigiausios o g3.tai ir kalba eina ka verta pirkti.ar brangias ar pigias ir vistiek ant 2 metu viska reikia teplioti akvasuru.nebent Akva zinai kazkokias geresnes kokybes kainos atzvilgiu.
 #671982   Aqua v.
 04 Rgp 2016 18:11
Daug parasiau, o mintis buvo trumpa:
norejau paneigti "Yra taimen ir nesuk galvos..." ir paskatinti "Verta pagalvot ...."
 #672297   Aqua v.
 08 Rgp 2016 11:48
sudina membrana, turejau pistines, prakaituoja, ne kiek nekvepuoja. Gal tik vadinasi membrana, o siaip tik guma :donknow'
 #672299   Tironas
 08 Rgp 2016 11:52
100 proc treigti negaliu, bet kiek zinau tai nera tokio membranos. cia yra general rytuose gaminta membrana ir kiekvienas ja pasivadina kaip nori. Hydro tex, Nor Tex, aero tex.
seip AERO yra uzsibukines shimano ir bent koks gaminys su tokiu vardu yra nelegalus. tai dar labiau manau kad cia kazkokia no name membrana. nebutinai tai bus blogai. bet kad neturi jokiu isskirtiniu savybiu, beveik garantuoju
 #672300   Aqua v.
 08 Rgp 2016 11:54
griuvau mocu, suplyso labiau, nei rankos krumplei. Vat ir visi privalumai. Daugiau neperku.
p.s. pripazystu, pirkau pigiausias 'membranines' pirstines, daugiau taip nedarysiu.
 #672301   Menke
 08 Rgp 2016 12:06
Tironas rašė:100 proc treigti negaliu, bet kiek zinau tai nera tokio membranos. cia yra general rytuose gaminta membrana ir kiekvienas ja pasivadina kaip nori. Hydro tex, Nor Tex, aero tex.
seip AERO yra uzsibukines shimano ir bent koks gaminys su tokiu vardu yra nelegalus. tai dar labiau manau kad cia kazkokia no name membrana. nebutinai tai bus blogai. bet kad neturi jokiu isskirtiniu savybiu, beveik garantuoju
Tai reiskia tokiu gaminiu kaina turi buti irgi norfino, rapala, savagear ir t.t. lygio
 #672304   inf
 08 Rgp 2016 12:19
Tironai, kazkada tyliai man i ausi pakuzdejai, kad goretex yra pasenusi nebegeriausia mebrana ir yra pilna uz ja pranasesniu. Kazkaip nebaigem tos temos. Gal galim cia.
 #672306   Tironas
 08 Rgp 2016 12:40
Goretex yra lyderis rinkoje. na kaip maxima lietuvoje. as neseku ir nebesivaikau naujienu, bet jau seniau buvo Toray , paskui Event, paskui POlartec isleido savo membrana. visos jos pagal parametrus savo laiku dejo goretex, bet matomai pagal kaina nelabai.
mums zvejams galiausiai kvepavimas nera labai svarbu, o butent pagal sita parametra gore tex atsilieka.
mes tik vaidinam aktyviai judancius ir baisius sportininkus, bet musu judejimui, tikrai nereikia to kvepavimo, kurio kalnu laipiotojams.
Vienu zodziu, goretex yra labai neblogas sprendimas, ir ta rodo jo padetis rinkoje.
bet verta pastebeti, kad skirtumas tarp goretex ir kai kuriu brangesniu rytuose gaminamu membranu yra gerokai mazesnis nei Polartec ir kitu flysu. tad daznai verta susimastyti ka pirkt.
 #672307   berg
 08 Rgp 2016 12:51
na gortex yra lyderis ne siaip sau. grotex geriausia ka gali naudoti kalnams, nuo vejo ir lietaus. Net aktyviai laipiojant. Cia is savo patirties.. IMHO Polartec nepasakyciau kad jam prilyksta. Aisku pigiau, ir gal geriau kvepuoja, bet tuo paciu ir blogiau atlaiko lietu (turiu galvoje kai pila visa diena), ir perslapus dar prasciau laiko veja, nei kad gortex. Nenuostabu kad ir zvejyboje sis audinys populiarus, nes kas zvejams aktuolu: lietus ir vejas.
Yra ir kitu neblogu audiniu, bet vistiek ne tas..
 #672310   Tironas
 08 Rgp 2016 13:19
oi oi vaikine,
ar tikrai kalbi suvokdamas apie ka? as kalbu apie polartec NEOSHELL. tu tikras kad ji praleidzia vandeni ir yra pigesne uz goretex?
Event, yra pigesne?
tikrai esi turejes rubu ar batu su siomis membranomis?
 #672311   Tironas
 08 Rgp 2016 13:24
gal netaip parasiau suprantamai:

skirtumas tarp gore tex ir kitu membranu, kokybes prasme, yra mazesnis negu skirtumas tarp kinietisku flysu ir polartek. o kainu skirtumas abiem atvejais yra ryskus. tad , sakau, kad nevisada verta 2-3 kartus permoket uz goretex. tuo tarpu uz polartec 2-3 kartus daugiau moketi tikrai verta
 #672312   inf
 08 Rgp 2016 13:30
Supratau sita puikiai ir pritariu del polartek. Turiu jo pirma ir antra sluoksni, pirstines ir pora kepuriu. Fantastiskai neslampu prakaituodamas. Polartekui zemai lenkiu galva ir moku uz ji daug nesigailedamas.
O va turiu naujuteli goretex kostiuma tai kazkaip man jis lyginti su pigiom membranom kvepuoja belekaip gerai, o va sikna ant slapios kedes valtyje patrinta pradeda drekti. Ar cia tas mano goretexas fuflo ar cia jau kitaip nebus jei sikna neapsiuta kuonors neslampanciu
 #672314   inf
 08 Rgp 2016 13:38
Neprilips lietuviam tavo reklamuojamas stormr, pas juos kainos labai dideles. Kaip ir geof anderson Normarkas megino ivesti, tai tik polartecas pajudejo, visi membraniniai rubai per brangus.
  • 1
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 148
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė