Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, plūdės, masalai, priedai
 #227762   Dziedas
 21 Spa 2010 18:29
Gerb. Pensininkas ,darykit ,kaip Kutuzovas sake .Išklausęs visu patarėju patarimu jis pasakę....-Gera mano galva, ar bloga, bet už visus sudaužytus puodus mokėt man, tad išsakiau....Paklausykit patarimu, bet kiekvienam savo stilius....
 #230170   Agis
 03 Lap 2010 09:35
Raupsuotas rašė:Pensininke, o aš tik už matchą :gutgut Paveikslėlis
Gal galima plačiau, kodėl :?:
Ruošiuosi atainančiam sezonui įsigytį įrankį su kuriuom būtų galima pravedinėti 5-6 m gylyje.Ruošiausi baloninę , kad galėčiau gaudyti tvirtinama plūde.Čiupinėjau 6 m. Byron, visai įsirašo į mano tam skirtą biudžetą, nes plūdine pažvejoju tik pavasarį.Buvau nusipirkęs 4 m. ale greit supratau, kad ji tinkama tik karosiukams baloje gaudyti :lol: nes tą patį galiu padaryti ir su 4,2 tolimo užmetimo uždėjęs tvirtinamą plūdę.
Siguti, kažkur esu skaitęs Tavo aiškinimus apie kažkokį super druper ilgą matscha, bet "savaitgaliniam" žvejui ar ne geriau baloninė, juo labiau, kad visur deklaruojama, kad tai universaliausia plūdinė meškerė tik reikia pasirinkti tinkamą ilgį.Beje, kas yra tame metre, kad 7 metrų boloninė kainuoja vos ne dvigubai brangiau negu 6 m.
Būsiu dėkingas už kiekvieną suprantamai paaiškintą komentarą.
 #230191   Mike
 03 Lap 2010 11:16
Agi, pirk boloninę, jei gaudysi 5-6 m gylyje. Kažin ar rasi tokį ilgą nestandartinį match`ą, kad galėtum 6 m gylyje komfortiškai gaudyti. Boloninė juk ir skirta tam, kad galėtum dideliame gylyje su stacionaria plūde gaudyti. O kaina tarp 6 ir 7 metrų daug skiriasi todėl, kad kiekvienas papildomas metras kotą daro "šlangavotą", norint, kad jis toks nebūtų, reikia naudoti kokybiškesnį blanką. Be to, ir koto svorį esant 7 metrų ilgiui sunku išlaikyti tokį, kad būtų komfortiška jį rankoje laikyti, o tai vėl atsiliepia naudojamo blanko kokybei ir kainai.
 #230299   dainiuška
 03 Lap 2010 19:13
Agis rašė:
Raupsuotas rašė:Pensininke, o aš tik už matchą :gutgut Paveikslėlis
Gal galima plačiau, kodėl :?:
Ruošiuosi atainančiam sezonui įsigytį įrankį su kuriuom būtų galima pravedinėti 5-6 m gylyje.Ruošiausi baloninę , kad galėčiau gaudyti tvirtinama plūde.Čiupinėjau 6 m. Byron, visai įsirašo į mano tam skirtą biudžetą, nes plūdine pažvejoju tik pavasarį.Buvau nusipirkęs 4 m. ale greit supratau, kad ji tinkama tik karosiukams baloje gaudyti :lol: nes tą patį galiu padaryti ir su 4,2 tolimo užmetimo uždėjęs tvirtinamą plūdę.
Siguti, kažkur esu skaitęs Tavo aiškinimus apie kažkokį super druper ilgą matscha, bet "savaitgaliniam" žvejui ar ne geriau baloninė, juo labiau, kad visur deklaruojama, kad tai universaliausia plūdinė meškerė tik reikia pasirinkti tinkamą ilgį.Beje, kas yra tame metre, kad 7 metrų boloninė kainuoja vos ne dvigubai brangiau negu 6 m.
Būsiu dėkingas už kiekvieną suprantamai paaiškintą komentarą.
Tikrai neprasidėk su ilgais match'ais. Yra kelios priežastys. Paprastai ilgas (virš 5 m) match'as yra gan retas dalykas, kuris ir kainuoja atitinkamai. Apie ilgesnį (~ 6 m) match'ą esu girdėjęs tik iš to paties Sigučio :grin: Pats prieš kokią dešimtį metų nusipirkau 5,20 m ilgio - stovi dabar kampe nenaudojamas, nors pinigai buvo sumokėti tikrai nemaži. Lyg ir lengvas, kol nesuleidi ir nepamosuoji pusdienį :roll: Sunkus, brangus, nepatogus transportuoti (4 dalys, daug žiedelių, nors nešioju dėkle - visvien reikėjo keisti bent keletą) - tai turbūt pagrindinės priežastys, kodėl geriau imti boloninę, kuri pilnai atliks match'o funkcijas. Mano nuomone, optimaliausias match'as - 4,50 m ilgio. Boloninė - žinoma, geriau yra 7 m ilgio, tačiau jeigu gaudysi iki 6 m gylio - tuomet ir su šešiuke turėtum išsiversti. Tiesa, iš kur toks kainų skirtumas tarp 6 ir 7 m?

http://zuklys.lt/shimano/Shimano.pdf

Geriau boloninę imti kuo lengvesnę, tačiau tame yra kitas minusas - ją lengviau ir pažeisti :roll: Jeigu moki su įrankiais atsargiai elgtis - tuomet čiupk septyniukę ;-)
 #230312   Raupsuotas
 03 Lap 2010 19:38
Agi, pasistengsiu vėl išdėstyti savas mintis ir prielaidas.Daugumoje Kauno žvejų (imant už daugumą) Lietuvos upėse žvejoja 3-4m giliuose.Tarkim žiobrius Nemune ar kuojas Neryje ir dar priedo tenka mestelti sistemėlę dažnai 20-30m atstumu.Tai naudojant machą yra tikrai didelis malonumas.Dabar imkime boloninį kotą.Visur rašoma, kad tai pietinių šalių(Italijos, Prancūzijos ar Ispanijos) meškerė kur vyrauja šiltas klimatas ir sausi orai.Čia turima mintyje kad lyjant lietui su bolonke būna vargo, ypač dar jei sistemėlė lengva tai tragedija.Dabar mes sutarkime, kad rimta bolonkė turėtų būti jau ne kaip standartinis machas (4.20m), bet apie 6-7 metrų ilgio.Iš čia atsakymas, kad mojuojant tokia "machadla" visą dieną su tolimu užmetimu tikrai vakare nejausi rankos.Ta prasme jei gylis ne itin didelis, o nuotolis nemenkas ir plius lyja čia visi pliusai matcho pusėje.Tačiau jei tu žinai, kad daugiau pusę savo žvejybų pražvejosi tokio tipo upėse kaip Minija, Pakalnė ar net Nevėžis tai ten tolimi metimai nėra atliekami ir tokiu atveju bolonkės pranašumas akivaizdus.Pensininkui paklausus kokį kotą rinktis aš pasiūliau standartinį matchą su ta tendencija, kad jis žvejos taip kaip aš aprašiau pradžioje.Boloninės meškerės paskirtis žvejyba dideliuose gyliuose su paraleniniu pravedimu kranto linijos atžvilgiu kur vyrauja dideli gyliai.Štai ir viskas kalbant apie vieno ar kito koto privalumus.Dabar pakalbėkime apie kotų svorius.Jei paimtume 6.5m machą ir panašaus ilgio bolonkę tai jų svoriai būtų praktiškai identiški ~300gramų.Na, o kokioą ritę dėti jau atskira kalba.Dabar jei kas paklaustų kokią bolonkę pirkti aš siūlyčiau 7m kurios kaina suktūsi apie 500litų.Toks kotas tikrai būtų tvirtas, lengvas, standus ir vertas rimto žvejo.Mane kartais nulydi šypsena kada sako-nusipirkau turguje 6m "lengvą" bolonkę už 100lt.Arba sako, palauksiu kada bus nuolaidos 30-50 procentų.Atminkite, kad geram kotui tokių nuolaidų nebūna, o ir geras kotas lentynose iki kalėdų neužsiguli.Mano bent du draugai turi 7m bolonkes ir yra labai patenkinti.O kaip aš sakau-jei esame žvejai ligoniai tai netaupykime sveikatos sąskaita juk jau esame vyrai metuose.Dabar dėl matcho.Man pasisekė nes kaž kada pavyko įsigyti tokį ilgą matchą, o šiaip kiek teko matyti bent pas mus SALMO tai ilgesnių kaip 5.5m neteko matyti.Esu iš tų žvejų ligonių kur sveikatos sąskaita netaupau ir turiu du "Balzer" firmos matchus - vieną jau minėtą ir kitą standartinį (4.20m).Ir reikalui esant kiekvieną jų naudoju pagal paskitį.Tai tokie būtų bendri pamąstymai-pastebėjimai.Kils klausimų, klausk - jei sugebėsiu visada atsakysiuPaveikslėlis
 #230320   Raupsuotas
 03 Lap 2010 19:51
Va Dainiuškos nuorodoje yra pora rimtų kotų, bet truputį kainos užkeltos.Turiu mintyje AntaresTE 3 GT 6m - 549lt, o 7m - 699lt ir svoriai tokie kaip turėjau galvoje 6-kės 212g, o 7-kės 285g.Tik tas parašymas, kad dabar 40 procentų pigiau truputį juokingas.Na, bet yra kaip yra.Tai va, Agi, riktis yra ką ir iš koPaveikslėlis
 #230417   Agis
 03 Lap 2010 23:26
Aišku, dėkuj, panašiai ir masčiau ko man reiktų.Kainų skirtumą tarp 6 ir 7 metrų pamačiau čiupinėdamas berods Ninjato ar kažkaip panašiai :roll: Vat tas metras dabar aktualus, kai čiupinėji, tai rodos 7 jau šlangavota, bet tik tos kurias pačiupinėjau.Nu tikėkimės iki pavasario prisičiupinėsiu :-D
 #230559   strepetys
 04 Lap 2010 18:24
Na ir aš dar paantrinsiu :lol: ;-) . Jei ruošiesi žvejot iki 4m gylio - tik match'as, geriau 4,5m. Jei Minijoj ar Skirvytėj (ar Nevėžyje prie Kauno), kur gylis iki 6m - pilnai pakaks ir 6m bolonkės. Būtent tokias meškeres aš į žvejybą ir tampausi... :cig. Apie 7m bolonkę galėčiau pasakyt tiek: jei galėčiau - pirkčiau, kokybišką, lengvą (iki 300gr, kuo ilgesnė - tuo labiau tas svoris ir jaučiasi). Maždaug tiek...:/braj;
 #230569   Edmis
 04 Lap 2010 19:09
Su 6m.bolonke neuzmesi ant 6m.gylio.Siandien kaip tik ispuole tokia zukle Nevezyje.Uzsiknisau metyti,kai gylis per visa bolonkes ilgi.Vis nenumetu kur reikia arba metimo metu painiojasi valas,plude persimeta.Nebent ant kokios betonkes zvejotum,tada dar gali uz nugaros visa sistemele paguldyti ir mesti.Beto tie visi kotai,kaip taisykle,ant kazkiektai cm.trumpesni,nei ant koto raso.Mano 6m.bolonke ismatuota su rulete-5,70m.Strpecio bolonke bus panasiai,nes toki kaip jo,tik 5m.kota turejau,ilgis realus buvo ~4,70m.Atrodo smulkmena tie 30 cm.,bet kai krantas apauges krumais,zole,tai tie "nusukti"centimetrai tikrai labai praverstu.
 #230712   Raupsuotas
 05 Lap 2010 10:22
Edmi, jau truputuką rašai netiesą nes tikrai ne visi kotai yra trumpesni :oops: Tai priklauso nuo firmų.Dar norėjau pasakyti, kad aš pats žvejoju su įvairių firmų ir įvairiais kotais kur sistemėlių ilgis neretai būna lygus su koto ilgiu.Užmetant jokių problemų nebūna.Suprantu patį nes kada dar tik antrą sezoną žvejoji tai gal patirties kiek trūksta, bet sistemos ilgis tikrai nekliūtis jei tik ne viršija koto ilgio :ks> Na, o kas liečia krūmus, medžius, čia tu teisus, bet niekas 6-7metrų kotu ir nemojuoja kai už nugaros tokios kliūtys :wh.flag: Šiaip gyvenime iš patirties tai su kotais kaip studentui su paskutinia naktim - vis pritrūksta to trupučioPaveikslėlis
 #230761   Edmis
 05 Lap 2010 13:20
Na,brangus kotai bus su uzrasytu realiu ilgiu,nors ir cia niuansu yra-turiu viena meskere,kuri 10 cm.ilgesne ,nei ant blanko pazymeta :) .Bet ar Pensininkas turejo galvoje brangiuosius?!? Abejoju,ar pirks is brangiuju! Todel ir perspejau apie ekonominiu kotu ilgi,gal tie keliolika centimetru ir bus svarbus.O del uzmetimo,tai tikrai jau ne pirma karta,ir ne tik su bolonke,bandau uzmesti pludine sistema per visa koto ilgi.Uzmetimas problemiskas ir ne is maloniuju-daug maloniau metyti trumpesne sistemele.Bent jau man....Aisku,jei uzmesti reikia "palei nosi",tai galima uzmesti ir per visa koto ilgi.Bet kai reikia nusviesti i upes viduri,va tada jau problemiska.O tai su kokiu kotu gaudyti Nevezyje,jei sakai,kad 6-7m."niekas nemojuoja",kai aplink krumai?Juk Nevezio krantai status ir istisai apauge krumais,beto gylis toje vietoje 5-6m.
p.s.vakar pagrinde gaudziau su 7m.botu,~5,5m.gylyje.Uzmesti jokiu problemu.Norejau pabandyti su bolonke arciau upes vidurio.Uzmesti ,tai uzmesdavau,bet ne visi metimai pavykdavo ir nebuvo tikslus.Ant bolonkes buvau uzdejes sunkesne plude(4gr.),kad geriau lektu,kai paprastai gaudant uztenka ir 2,5 gr.pludes.Dabar galvoju,kad reikejo dar sunkesne plude uzdeti,butu uzmetimo tikslumas geresnis.
 #230771   Raupsuotas
 05 Lap 2010 13:53
Edmuk, neklaidinkim skaitytojų :oops: Aš rašau, kad ilgiai kotų būna įvairių firmų ir skirtingi, o tu rašai, kad pagrinde ilgi kotai su realiu ilgiu būna tik brangūs.Vėl netiesa.Norite pavyzdžio-prašau.Mano visi teleskopiniai kotai yra prancūzų gamybos "Garbolino" firmos.Jie tikrai brangūs, bet ši firma gamina kotus 5, 7 ar 9 metrus neturinčio ilgio.Visi jie 15cm trumpesni kas ir užrašyta ant koto.Paimk "Milo" kotą - ką rašo toks ilgis ir yra.Taip, kad ne pinigai apsprendžia koto ilgį.
Dabar kas liečia užmetimą į upės vidurį iki kurio tau rašai ne visada pavyksta užmesti.Taip, tu teisus, trumpesnę sistemą kartais maloniau užmesti, bet kas liečia upės vidurį, atsiprašau nes Nevėžis labai siauras ir damesti iki vidurio vienas juokas.Dabar tu rašai kad 6-7m."niekas nemojuoja",kai aplink krumai?, o aš rašiau, kad niekas 6-7metrų kotu ir nemojuoja kai už nugaros tokios kliūtys :ks> Edmuk, ar pagauni skirtumą :?: Juk pats turėtum suprasti, kad esant kliūtims už nugaros neis padaryti papraščiausiai metimo :ks> O dėl plūdės tai 2.5g tiek 4g abi jas užmesti į Nevėžio vidurį nėra jokios problemos jei sistema ir per visą koto ilgį nors abi plūdės sąlyginai lengvos.Štai kada pamojuoti teks (manau ateityje žvejosi ne tik Nevėžyje) Nemune kai reikės žvejoti žiobrius ir numesti 30 virš metrų 8-12gr. plūdę štai tada pasakysi kas yra sunki plūdė :-ou-je Turint gerą įrankį visada patogu žvejoti.Aš net ant kėdutės sėdžiu žvejodamas ir darydamas metimą kurio sistemos ilgis lygus su koto ilgiu :gutgut , o stovint tai iš viso nesudaro keblumų.Edmuk, viskas ateina su patirtimi ir metaisPaveikslėlis
 #230799   pensininkas
 05 Lap 2010 14:57
Edmi, jei as uzsivadines pensininkas, tai dar nereiskia kad toks ir esu :)
Beje, dabar pas save garaze radau bolonke ninjato 4 m. specialiai pamatavau - viskas ok. O klausiau del to, nes vistiek, ateina laikas, kai reikia irankius atsinaujinti, nezvejosi gi su jais iki grabo lentos. Juolab, ezere 4 m uztekdavo, taciau siemet kazkaip atradau upe, norisi ir joje bandyt, todel su savo turimu 4m koteliu pastebejau, kad kartais pritruksta to trupuciuko iki tikslo. ekonomine klase mane siuo metu tenkina, nesiruosiu kloti 500 + tautisku uz vien meskerykoti, nes neduok dieve ar netycia prispausiu su durelem, ar dar kazkokia beda atsitiks - uzsigrausiu negyvai :)
gyveni ir mokaisi, laikas bega ir tobuleji - atgal nesisukioji.
 #231396   Apis
 09 Lap 2010 07:59
Vakar ziurejau serbakovu filmuka apie bolonine meskere tai kaip supratau is savo ne itin sklandaus rusu kalbos zinojimo tai jie rekomenduoja jei gylis didesnis nei bononines meskeres ilgis naudoti slankiojancia plude.
 #231398   Raupsuotas
 09 Lap 2010 08:11
Apis rašė:Vakar ziurejau serbakovu filmuka apie bolonine meskere tai kaip supratau is savo ne itin sklandaus rusu kalbos zinojimo tai jie rekomenduoja jei gylis didesnis nei bononines meskeres ilgis naudoti slankiojancia plude.
Be abejo nes kitaip nepadarysi užmetimo :ks> Tai natūraluPaveikslėlis
 #231410   Agis
 09 Lap 2010 08:58
Manau slankiojanti plūdė srovėje turi savus niuansus ryškiai pralaiminčius prieš fiksuotą, taigi turbūt geriau pasirinkti įrankius taip, kad būtų galima ją fiksuoti :roll:
 #231462   Apis
 09 Lap 2010 11:03
Na pritariu pilnai :)

Su 6 m bandziau zvejoti nevezy tai nu neblogai neblogai - aisku tobuleti dar yra kur ir gan smarkiai bet pradzia jau yra siokia tokia
 #231465   Raupsuotas
 09 Lap 2010 11:56
Agi, fiksuota plūdė visais atvejais pranašesnė už slankiojančią :ks> Tik tam kaip sakai turi būti atitinkamas kotas Paveikslėlis
 #231493   strepetys
 09 Lap 2010 13:47
Mano giliu įsitikinimu : žvejojant upėje reikia turėt ne vieną meškerę, jei žūklės gylis 3-4 metrai - kažin ar verta mosikuoti 6m bolonke, pilnai pakanka ir match'o 4,20 - 4,50m. Ir tik fiksuota plūdė (nors kaip kas ir su slankiojančia neblogai pagauna ;-) :/braj; ).
 #231519   Agis
 09 Lap 2010 14:56
Matai čia užsiciklinau prie tų 6 metrų, nes pavasarį yra vietų Žemupyje kur praktiškai tik pravedant virš dugno kokį pusmetrį gali sulaukti karšio kibimo, užsimetęs dugninę toje pačioje vietoje gali nosį krapštyti :-D Aniem įtinka tik gražus mėšlinukas plaukiantis 30-50 cm.virš dugno arba prilaikant lėtai slenkantis dugnu:lol: Kitiems atvejams to ilgio man kaip ir nereik :donknow'
 #231585   Wytux
 09 Lap 2010 16:21
:idea: Verslo ideja turintiems zvejybines praduotuves- zvejybos irankiu nuoma :ruko Tie kas mazai zvejoja- bus pigiau nei pirkt, o tie kam patiks bezvejojant- nusipirks nauja pabande.
 #231611   Dziedas
 09 Lap 2010 17:56
Kas mokes lužius kotui už kokius 300lt? Nemanau kad pigus reikia nuomot.
 #231621   Wytux
 09 Lap 2010 18:28
Na senukuose nuomuoja yrankius statyboms, jau nekalbu kad gali automobili issinuomuoti.... tai ir kotus gali nuomuot ... juk tam yra uzstatas , turbut ir kazkokie kiti saugikliai...
 #231731   Agis
 09 Lap 2010 22:00
Taigi pažvejojimui, o ne prisigaudymui :lol: Nu negi su svetimu įrankiu yra malonumas žvejoti :lol: Savam tai ir valiuką ir ritukę ir plūdikė prisiderinsi tą kuri miela, o nuomuotas įrankis, tai čia tipo kai laikui užmišt arba kai jau nėr kitos išeities.Juk savaitgalio žvejyba prasideda nuo pirmadienio, kai pradedi tam tuoštis ;-)
 #231733   makaulė
 09 Lap 2010 22:10
jei yra noras,gali mano browning sheshke apziuret,keliu metu modelis,lengva zvejota koki 10 kartu,gali paziuret laidoj apie ziobriu zukle Latvijoj,galiu perleist,tlf zinai.
 #232110   strepetys
 11 Lap 2010 13:02
Manau, kad "Browning" šešiukė nėra ekonominės klasės kotas, turėtų apie 500-600 lituviškų pinigėlių kainuot, ar ne ? :roll:
 #232147   Agis
 11 Lap 2010 15:35
Ko tik nepadarai dėl žvejybos :lol: o kur dar autografas :lol:
 #232159   Skumbrotas
 11 Lap 2010 16:33
Per kalėdinį išpardavimą romadoj tų browningų kur po 600-700lt galima nusipirkt su 50proc nuolaida. Nemanau kad makaulė pirkdamas brangiau mokėjo, o kadangi ons yr gers žmuogus tai pasinaudok jo pasiūlimu ir paimsi dar perpus pigiau :!: :ruko
Ir dar avtograpą bonusui gausi :lol:
 #232170   Raupsuotas
 11 Lap 2010 17:20
Perpusę pigiau :-D :-D :-D 'viarkt :gutgutPaveikslėlis
 #232185   Bear111
 11 Lap 2010 19:05
idomu kokio svorio tas Browningas, ir koks metimas :?: As irgi ieskausi ;;yel kaip ir nusitaikiau i viena modeliuka, bet iki pavasario laiko turim, tai neskubu. Nexave CX Te5 GT
Yra dar toks Colmic Formula 200 , tik va kaina tai :lol:
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 50
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė