Edmuk, neklaidinkim skaitytojų

Aš rašau, kad ilgiai kotų būna įvairių firmų ir skirtingi, o tu rašai, kad pagrinde ilgi kotai su realiu ilgiu būna tik brangūs.Vėl netiesa.Norite pavyzdžio-prašau.Mano visi teleskopiniai kotai yra prancūzų gamybos "Garbolino" firmos.Jie tikrai brangūs, bet ši firma gamina kotus 5, 7 ar 9 metrus neturinčio ilgio.Visi jie 15cm trumpesni kas ir užrašyta ant koto.Paimk "Milo" kotą - ką rašo toks ilgis ir yra.Taip, kad ne pinigai apsprendžia koto ilgį.
Dabar kas liečia užmetimą į upės vidurį iki kurio tau rašai ne visada pavyksta užmesti.Taip, tu teisus, trumpesnę sistemą
kartais maloniau užmesti, bet kas liečia upės vidurį, atsiprašau nes Nevėžis labai siauras ir damesti iki vidurio vienas juokas.Dabar tu rašai kad
6-7m."niekas nemojuoja",kai aplink krumai?, o aš rašiau,
kad niekas 6-7metrų kotu ir nemojuoja kai už nugaros tokios kliūtys 
Edmuk, ar pagauni skirtumą

Juk pats turėtum suprasti, kad esant kliūtims už nugaros neis padaryti papraščiausiai metimo

O dėl plūdės tai 2.5g tiek 4g abi jas užmesti į Nevėžio vidurį nėra jokios problemos jei sistema ir per visą koto ilgį nors abi plūdės sąlyginai lengvos.Štai kada pamojuoti teks (manau ateityje žvejosi ne tik Nevėžyje) Nemune kai reikės žvejoti žiobrius ir numesti 30 virš metrų 8-12gr. plūdę štai tada pasakysi kas yra sunki plūdė

Turint gerą įrankį visada patogu žvejoti.Aš net ant kėdutės sėdžiu žvejodamas ir darydamas metimą kurio sistemos ilgis lygus su koto ilgiu

, o stovint tai iš viso nesudaro keblumų.Edmuk, viskas ateina su patirtimi ir metais

Žveju gimstama, o ne tampama...