Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #376429   Guru
 27 Geg 2012 18:14
hamis rašė:owner broad pavadelinio yra neblogo. nezinau kaip matuojamas jis, bet jei pakuotese tai tikrai geras. nors naudojau dar visai neseniai ir trabucco competition pro, ar kazkaip pan. tai uz tokia kaina tikrai neblogas.
turiu 0,14 tokį, ten metražas labai teisingas :) 100m :) :shock:
 #376433   vyrgaz
 27 Geg 2012 18:26
tomkinasas rašė:sveiki, o kaip jus laikot sistemeles, pvz asimetrine kilpa megstu, visada risu vietoj prie pagrindinio 0.25 mono valo kas uzima laiko, gal tikslinga butu susiristi namie ir paskuj sujungti su suktuku ar be ?
O tu kur skubi žvejodamas? ;-) Kol jaukas brinksta užtenka laiko ir sistemai susirišti ir dugnui pasitikrinti, jei reikia..Sistemą rišu iš 0,28 mono valo, kuris būna pririštas prie pintuko nesudėtingu mazgeliu.. :ruko
 #376473   Edmis
 27 Geg 2012 21:12
Na,jo, 3000 rite sakot gerai karmuskem 30gr.+pasaras=~50 gr.Manau daug,kai isivaizduoju spiningu tokio svorio blizges traukiant.Kad jus su tokio dydzio ritem gaudot,tai ne rodiklis,kad ji kaiptik.Ydomu kiek tokio dydzio rite laikys intensyviai zvejojant.Plius dar bus reikalingas startinis pasiserimas su didesne karmuske.Betkuriuo atveju rinkciausi 4000 dydzio rite,bus ir galios rezervas ir bugnelis didesnis-greiciau suvynios vala.Na,bet galima ir su 3000 zvejoti.Teko pabandyti man savo spiningine Shimano Exage 2500 ant fyderio.Man per maza... Nors 3000 dydis gal ir sueis,jei jau tikrai iki 30 gr.seryklos bus naudojamos.
to tomkinasas: sistemeles galima pasiruostas laikyti ant taip vadinamu lankteliu,kuriuos pludininkai naudoja.As taip pasiruosiu visada,kad prie vandens raisioti nereiketu.Ypac pravercia,kai zvejybos metu nutruksta visa sistema,tada gali greitai uzsikabinti kita.Pasidarai viena kilpute didesne ir praveri.As tiesiog ta sisteme jungiu kilpa i kilpa(taip,kaip pavadelis kabinamas).
 #376477   EDVD
 27 Geg 2012 21:27
sutinku kad 30+ pašaras bus 50g bet man ežere labai retai prireikia 30g šeryklos. Mano mėgstamiausia 15g ir su tokiu svoriu exage 3000 puikiai tvarkosi, santykis berots 6.2:1 greit vynioja, o seklus būgnelis leidžia numesti tiek kiek man reikia. Man jos užtenka, ir sunkesnės ritės ežere man nereikia. Kas žvejoja kitaip- tam kitokie ir prioritetai.
 #376479   vyrgaz
 27 Geg 2012 21:30
tomkinasas rašė:o kokio ilgio pavadeli naudojat asimetrineje kilpoje upej su srove pvz minge
Piklausomai nuo sąlygų..Konkretaus, vieno ilgumo pavadėlio vienai upei nebūna, per žvejybą gali kelis kartus tekt pavadėlį pasikeisti- pvz. jei bus trumpas pavadėlis, tai masalas laikysis prie dugno, jį griebs nuo dugno besimaitinančios žuvys, o jei bus ilgesnis, tai masalas bus kiek tai pakilęs nuo dugno- tokiu atveju didesnė tikimybė pagauti kuoją..arba Aukšlę.. :ruko
 #376480   vyrgaz
 27 Geg 2012 21:34
EDVD rašė:sutinku kad 30+ pašaras bus 50g bet man ežere labai retai prireikia 30g šeryklos. Mano mėgstamiausia 15g ir su tokiu svoriu exage 3000 puikiai tvarkosi, santykis berots 6.2:1 greit vynioja, o seklus būgnelis leidžia numesti tiek kiek man reikia. Man jos užtenka, ir sunkesnės ritės ežere man nereikia. Kas žvejoja kitaip- tam kitokie ir prioritetai.
O jeigu reikėtų žvejoti iš toli- pvz, su 50gr kulka, kaži kiek laiko su tuo exageasu bežvejotum..Aš šiandien atsiprašiau 4000-tinio Spro passiono, o 3000-tinį mistrall'a dėjau krepšin, nors jo būgnelis ir valo vediklis gerokai didesni už spro..Bet čia visai skirtingų kainų kategorijų ritės..Mistrall'as po didelių svorių kaip tai keistai krebždėt pradėjo, leidau pailsėti..
 #376489   Rytisx
 27 Geg 2012 21:56
Edmis rašė:Na,jo, 3000 rite sakot gerai karmuskem 30gr.+pasaras=~50 gr.Manau daug,kai isivaizduoju spiningu tokio svorio blizges traukiant.Kad jus su tokio dydzio ritem gaudot,tai ne rodiklis,kad ji kaiptik.Ydomu kiek tokio dydzio rite laikys intensyviai zvejojant.Plius dar bus reikalingas startinis pasiserimas su didesne karmuske.Betkuriuo atveju rinkciausi 4000 dydzio rite,bus ir galios rezervas ir bugnelis didesnis-greiciau suvynios vala.Na,bet galima ir su 3000 zvejoti.Teko pabandyti man savo spiningine Shimano Exage 2500 ant fyderio.Man per maza... Nors 3000 dydis gal ir sueis,jei jau tikrai iki 30 gr.seryklos bus naudojamos.
to tomkinasas: sistemeles galima pasiruostas laikyti ant taip vadinamu lankteliu,kuriuos pludininkai naudoja.As taip pasiruosiu visada,kad prie vandens raisioti nereiketu.Ypac pravercia,kai zvejybos metu nutruksta visa sistema,tada gali greitai uzsikabinti kita.Pasidarai viena kilpute didesne ir praveri.As tiesiog ta sisteme jungiu kilpa i kilpa(taip,kaip pavadelis kabinamas).
Pilnai sutinku su šia nuomone. O jeigu tikrai reikės labai toli numest , o jei vėjas didelis pakils ir reiks sunkint šėryklą + startiniai jaukinimai, jei jau apie tokią kainą kalba eina, tai reik ir daiktą stengtis kuo labiau pritaikytą tokiai žvejybai pirkt, o ne 500lt palikt ir galvot "koks skirtumas lyg ir gana tos galios" , o po kurio laiko intensyvaus naudojimo jei ritė nebuvo orientuota į tas apkrovas ir pasibaigs ašarom . Aš ir už min 4000 dydį :gutgut
 #376493   Edmis
 27 Geg 2012 22:17
EDVD rašė:sutinku kad 30+ pašaras bus 50g bet man ežere labai retai prireikia 30g šeryklos. Mano mėgstamiausia 15g ir su tokiu svoriu exage 3000 puikiai tvarkosi, santykis berots 6.2:1 greit vynioja, o seklus būgnelis leidžia numesti tiek kiek man reikia. Man jos užtenka, ir sunkesnės ritės ežere man nereikia. Kas žvejoja kitaip- tam kitokie ir prioritetai.
Visu pirma,naudoji match'ine rite ant fyderio.Kad siuo metu ji laiko ir viskas gerai-gerai.Bet ,kaip jau sakiau,vat kur klausimas- kiek laiko laikys 3000 rite ant fyderio intensyviai zvejojant?!?!?!?Ypac tavo,EDVD,su smulkiais krumpliaraciais.Kai gaudai vienam-dviejuose telkiniuose,gal ir nieko.Bet neduok die prisireiks ant gylio uzmetinet-bus vargas.
Noriu perspeti tuos,kurie Fyder cup taureje dalyvaus,kai varzybos vyks Kauno mariose.Gyliai dideli,20-30 gr.karmuske skesta gan ilgai,uzsiknisit balaukdami ir skaiciuodami,kol karmuske nuskes.Beto mariu plotas didelis,betkoks vejas veikia karmuskes lekimo trajektorija,tad sunkesnes seryklos gali buti neisvengiamai reikalingos.Pasiruoskite atitinkamu galingumu rites ir 50-70 gr.karmuskemis ten nieko nenustebinsite.
 #376516   EDVD
 28 Geg 2012 08:16
pakolkas man nereikia, kaip rašiau- pasikeis žvejybos plotai- gal ir pasikeis poreikiai. Be to žmogus paklausė iki 30g ką rinktis, tai tą ir atsakiau. Kad 4000 universaliau sutinku, bet iki 30g pasikartosiu, man užtenka 3000.
 #376559   Ramekas
 28 Geg 2012 11:43
Sveiki. Ar yra skirtumas parp siu riciu neskaitant galinio stabdzio ir veleveles http://www.zvejoklis.lt/lt/prekiu-katal ... age-rb-206 ........... http://www.zvejoklis.lt/lt/prekiu-katal ... age-fb-197 Kas naudojat sias rites gal galit papasakoti kuo skiresi viena nuo kitos, pintuko klojimas, valo surinkimo greitis, bugnai vienos didesnis ar vienodi ir tt. ir kuria labiau rekomenduotumet Heavy feederiui iki 110g, metomi svoriai nuo 30g iki 80g
 #376635   francas
 28 Geg 2012 17:52
Labai aciu uz nuomones del 3000 ra. Serykleles tira naudosiu iki 30g. Jeigu reiks mesti toli ar pramusti veja su didesnemis kulkomis- tam turiu heavy feeder su aspire ra 4000, kuria laaabai patenkintas. t okia pat deciau ir ant beastmaster 100, bet prekyboje like tik 3000 modeliai. t odel ir klausiu -ar "patrauks". Nuomones isgirdau... Dar noretusi, kad tie, kas abejoja, pasiulytu panasaus lygio (ir tokiose pat kainu ribose) 4000 rituke su savo argumentais ir nuosava "garantija".
 #376738   shimano 26
 29 Geg 2012 08:04
Edmis rašė:Na,jo, 3000 rite sakot gerai karmuskem 30gr.+pasaras=~50 gr.Manau daug,kai isivaizduoju spiningu tokio svorio blizges traukiant.Kad jus su tokio dydzio ritem gaudot,tai ne rodiklis,kad ji kaiptik.Ydomu kiek tokio dydzio rite laikys intensyviai zvejojant.Plius dar bus reikalingas startinis pasiserimas su didesne karmuske.Betkuriuo atveju rinkciausi 4000 dydzio rite,bus ir galios rezervas ir bugnelis didesnis-greiciau suvynios vala.Na,bet galima ir su 3000 zvejoti.Teko pabandyti man savo spiningine Shimano Exage 2500 ant fyderio.Man per maza... Nors 3000 dydis gal ir sueis,jei jau tikrai iki 30 gr.seryklos bus naudojamos.
kodel tu skaiciuoji pasara prie seryklos,juk zvejojant feederiu nereik parsitraukti pasaro,partrauki tik serykla,vadinasi partrauki 30 gr,o ne 50,50 gramu tik uzmeti,bet netrauki...nebent pas tave tas pasaras neisbyra...
 #376754   Antas
 29 Geg 2012 09:56
shimano26 dar pridek vandens pasipriesinima kol serykla iseina is vandens i pavirsiu. Tai serykla 30g bus "sunkesne" del pasipriesinimo. be to kuo toliau uzmesi, kuo greiciau suksi, tuo stipresnis bus vandens pasipriesinimas, tuo mase seryklos labiau augs kol iseis i vandens pavirsiu ir ciuoz vandens pavirsiumi.
 #376860   liorenas
 29 Geg 2012 18:14
O nieko nesako skaiciai 7600?siaip heavy feederiui tai manau ji turėtu tikt, tiesiok bus kiek sunkoka, bet mest turėtum geras distancijas... :gutgut beje, ar tikrai 110 g jau skaitos heavy?
As ant savo 130 g uzmetimo koto dairaus irgi kazko panasaus...jau ir rades buvau, bet ziuriu nebera pardavime... 'viarkt
Paskutinį kartą redagavo 1 liorenas. Iš viso redaguota 29 kartus.
 #376864   Ramekas
 29 Geg 2012 18:19
liorenas rašė:O nieko nesako skaiciai 7600?siaip heavy feederiui tai manau ji turėtu tikt, tiesiok bus kiek sunkoka, bet mest turėtum geras distancijas... :gutgut beje, ar tikrai 110 g jau skaitos heavy?
As ant savo 130 g uzmetimo koto dairaus irgi kazko panasaus...jau ir rades buvau, bet ziuriu nebera pardavime... 'viarkt
jop iki 100 dar mediumas o iki 110 jau heavy :D

Ok dekui uz patarimus jamam tada sia rite, bet laukti 2-4 savaites :e:e
 #376920   makaulė
 29 Geg 2012 20:11
vyrgaz rašė:
tomkinasas rašė:o kokio ilgio pavadeli naudojat asimetrineje kilpoje upej su srove pvz minge
Piklausomai nuo sąlygų..Konkretaus, vieno ilgumo pavadėlio vienai upei nebūna, per žvejybą gali kelis kartus tekt pavadėlį pasikeisti- pvz. jei bus trumpas pavadėlis, tai masalas laikysis prie dugno, jį griebs nuo dugno besimaitinančios žuvys, o jei bus ilgesnis, tai masalas bus kiek tai pakilęs nuo dugno- tokiu atveju didesnė tikimybė pagauti kuoją..arba Aukšlę.. :ruko
Arba jei pavadelis bus 1m,daugiau shansu pagauti atsargu karshi.....o jei intensyviai kibs uztenka ir 15 cm,bet su karshiu bus sunkiau....
 #376941   shimano 26
 29 Geg 2012 21:37
steve ringer: ''Gaudant feederiu žuvis dažniausiai susirinks šalia šėryklos, dėl to stengiuosi, kad mano masalas taip pat būtų šalia šėryklos kiek tai įmanoma. Taigi pavadėlį trumpinu iki 15 – 25 cm. ilgio. Kuo daugiau apie tai galvoju – tuo labiau nesuprantu kam reikalinga laikyti masalą per metrą nuo šėryklėlės, jei žuvis maitinasi šalia jos''.
 #376946   hamis
 29 Geg 2012 21:45
Kitos zuvys baidosi seryklos. Del to ilgi pavadeliai. Komerciniam prude gal ir neaktualu kai visa gyvenima seria su seryklom :-D Srovej kitos salygos, pasaras pasroviui "katalina" tai ir zuvis pasara gali is toliau rinktis. Nuo pavadelio ilgio dar gali taikyti i tam tikra zuvu rusi.
Kaip ten prude asmeniskai neisivaizduoju, nes nesu zvejojes.
 #376948   Guru
 29 Geg 2012 21:47
pasižiūrėk video kaip karšiai maitinasi po vandeniu, jie tikrai neplaukioja susibūrę 1 m atstumu. o kerta į valias pakankamai dideliu plotu. Aišku atplaukia nuolat ir arčiau šeryklos, tik tiek kad didesnės žuvys tai daro atsargiau.
 #377367   timocha
 30 Geg 2012 21:50
Šiandien pagaliau sulaukiau savo Beastmaster'o http://www.zuklys.lt/index.php?page=product&id=8144
Dabar beliko parinkti jam tinkama rite, ilgai ziurinejau i tas fiderines mėsmales 5000-6000 dydžio, bet uzdejus viena virs puses kilo babina ant koto gavosi kažkoks nesusipratimas (nepykit tie kurie jas naudoja, manau jos save pateisina varžybose arba gaudant toli nuo kranto, kai reikia greitai susukti vala).
Kolkas apsistojau ties sia rituke http://www.zuklys.lt/index.php?page=product&id=6246
Deja jos rankose nelaikiau ir vargu ar kur gausiu pasukiot (uzsakynesiu internetu), o gal yra kokia geresne už panašia kaina? Tiesa labai pripratęs prie shimano galinio stabdžio reguliavimo svirteles, noretusi kad ir naujoji ji turėtu.
  • 1
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė