Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #686405   Bratka
 07 Sau 2017 21:29
Taip,iš negiliai viskas gerai bus,bet iš giliau daug nepakirtimų,čia ne būtent su clamu,su visais tais spiningėliais liaunom viršūnėm kur vos ne aviža gali drebint spiningėliam.
 #686419   Tironas
 07 Sau 2017 22:16
Velniu tai tik bailiai gaudo.
Blizgutemis tikrai.puikiai gaudosi be sargelio. Esmė ta kad suteiki masalui tokį.judesi, kokį nori. Sargelis iškreipia darbą. Tikrai kitaip dirba masalas. O kilimai jaučiausi visi. Net degtukinio dydžio ešerių stukletejimai.jauciasi. Beje, gaudžiau ir niolikos metrų gylyje.
Aš labai siūlau pabandyti ir tada neigti arba teigti. Aš gaudžiau su sargeliais, su clam. Su minkstu kroixu.
 #686421   Bratka
 07 Sau 2017 22:22
Esu bandęs blizgiauti/velniauti naudojant sargelį,bet man tas nelimpa,viską turiu jaust į ranką...
 #686424   Jurginas
 07 Sau 2017 22:27
Tironas rašė:Velniu tai tik bailiai gaudo.
Blizgutemis tikrai.puikiai gaudosi be sargelio. Esmė ta kad suteiki masalui tokį.judesi, kokį nori. Sargelis iškreipia darbą. Tikrai kitaip dirba masalas. O kilimai jaučiausi visi. Net degtukinio dydžio ešerių stukletejimai.jauciasi. Beje, gaudžiau ir niolikos metrų gylyje.
Aš labai siūlau pabandyti ir tada neigti arba teigti. Aš gaudžiau su sargeliais, su clam. Su minkstu kroixu.
Nu *PYP*, jau kad niolikos metrų gylyje su blizgute viską jauti tai čia arba skiedalas arba tavo nepatirtis. Su tais degtukiniais, kad juos gerai jauti tai čia joks rodiklis, jie masalą įsibėgėję atakuoja, o dideli ešeriai kabliuką dažnai siurbia, tai ir iš trijų metrų ne visada pajauti. Dėl to, kad sargelis tipo iškreipia kažkaip blizgės darbą tai čia irgi juokas - gal ten kažkas minimaliai ir pasikeičia, bet tik teorijų lygmeny.
 #686427   Bratka
 07 Sau 2017 22:54
Taip nesiginčiju,būna didieji iš gylių kartais tik atsargiai įsiurbia kablius,ko į ranką tikrai nepajausi....nors blizgiaujant pauzės pas mane iki 3sek. tai jei ir siurbia jį visvien pakertu...taip žinau kitą kart pasiteisina pauzė iki 5-10sek. bet kaip ir minėjau tokia žvejyba ne man.
 #686429   Absolut
 07 Sau 2017 23:01
Jurginas rašė:
Nu *PYP*, jau kad niolikos metrų gylyje su blizgute viską jauti tai čia arba skiedalas arba tavo nepatirtis. Su tais degtukiniais, kad juos gerai jauti tai čia joks rodiklis, jie masalą įsibėgėję atakuoja, o dideli ešeriai kabliuką dažnai siurbia, tai ir iš trijų metrų ne visada pajauti. Dėl to, kad sargelis tipo iškreipia kažkaip blizgės darbą tai čia irgi juokas - gal ten kažkas minimaliai ir pasikeičia, bet tik teorijų lygmeny.
Sutinku nesamone,kad sargelis iskreipia masalo darba rusai yra susuke filmuka kaip gerai gaudo eserius su sargeliais.
 #686441   SatanKlaus
 08 Sau 2017 07:58
Tironai, o kaip tu buvai isbandes eserio kibima kai jis isiurbia masala? Nebuk skiedalas, asilui aisku kad kai eserys kala per blizge i ranka jausi, bet kai neaktyviai kimba ar isiurbia kabliuka ant grandineles?
 #686444   tukasG
 08 Sau 2017 10:15
Norisi pritart Bratkos nuomonei. Bandžiau ir aš blizgiaut ir su sargeliu, ir be sargelio, ir su "vklejonke", ir su kietesniu spiningėliu. Labiausiai patiko kietesnis be sargelio. Viskas kas reikia jaučiasi, kadangi varžybose nedalyvauju, tai maksimalių rezultatų nesiekiu, kaip kad Jurginui aktualu. Kiek man užkimba, tiek ir pakanka. Pakirtimas su kietesniu spiningėliu ženkliai geresnis, o tuos atsargius ešerio prisilietimus, įsiurbimus dažniausiai pakertu atsitiktinai, automatiškai, kadangi pauzės tarp blizgutės išmetimų ir pas mane gana trumpos.
 #686469   Wytux
 08 Sau 2017 16:25
tukasG rašė:..o tuos atsargius ešerio prisilietimus, įsiurbimus dažniausiai pakertu atsitiktinai, automatiškai, .
Blaivus mastymas,ne taip kaip Tironas, kuris nemato to ko nemato, bet viska mato, net tai ko kiti nemato :-D Pats blizgutem dazniausiai irgi gaudau be sargelio, nors anas ir daugiau rodo :ruko
 #686487   Bratka
 08 Sau 2017 18:08
inf rašė:Klausimas. Kuom maiso sargelis?
Atsakymas kaip ir paprastas,prie minuso daug bereikalingo žaidimo su sargeliu...ar tau viskas gerai būna?
 #686490   tukasG
 08 Sau 2017 18:43
inf rašė:Klausimas. Kuom maiso sargelis?
Didelis minusas, kad reik į jį spoksot pastoviai. Man daug maloniau dairytis aplinkui, gamta grožėtis, stebėt, kaip kas ir kur kolegoms - konkurentams kimba. :grin:
 #686494   inf
 08 Sau 2017 19:16
Tai taip.ir elgiames. Kuomet labai sala gaudom be sargelio, arba su teisingu sargeliu, o kuomet tikslas pasidairyti ar isgerti, velgi nenaudojam sargelio,.arba naudojam tinkama. Kitais atvejais sargelis tik pagelbes, kaip suprantu.
 #686497   Wytux
 08 Sau 2017 19:29
inf rašė:Tai taip.ir elgiames. Kuomet labai sala gaudom be sargelio, arba su teisingu sargeliu, o kuomet tikslas pasidairyti ar isgerti, velgi nenaudojam sargelio,.arba naudojam tinkama. Kitais atvejais sargelis tik pagelbes, kaip suprantu.
Skyryba tai ..... :-D
 #686512   Tironas
 08 Sau 2017 20:35
isiurbia :D
aja, taip atsigula ir atsargiai atsargiai siurbia :)

ir ka reiskia kala? eserys priklauso tai grupei, kuri maista itraukia. visada. ai karoce. principe yra daug visokiu budu. Ir jei isbandes visus, pasirenki kazkoki viena, tada ir esi teisus. Jei bandai priestarauti nebandes, taisudo verta nuomone. kalbu apie zvejyba.
 #686525   SatanKlaus
 08 Sau 2017 21:47
Tu gal mažiau vaizduok visažinį vieną dieną, prisivežei trumpų kuolų ir bandai įbrukt visiems kaip panacėją... Atsigulk kada ant ledo kur negilu, pro eketę pažiūrėk, pažaisk su blizgute ir pamatysi kaip siurbia. Tai taip ir neatsakei kaip tu praktiškai patikrinai kibimus kai ešerys vos vos ragauja? Ar kai į viršų pakelia blizgutę?
 #686547   SatanKlaus
 09 Sau 2017 08:51
Nu bet tu tai bukai mąstai, ar su teksto suvokimu pas tave nekas? Tau kas nors sakė kad be sargelio nei iš vietos? Gaudyk tu kuo nori ir kaip nori, nors ant to pačio galo valą tiesiogiai rišk, tik nedurnink kitų ir nepiršk kitiems savo nuomonės. Patikėk, yra tikrai geriau už tave žiemą spiningėliais žvejojančių ir tikrai su daaaaaug didesne patirtimi.
 #686959   Jurginas
 12 Sau 2017 12:26
Paciupinejau tuos straideristu naujus monokristalo ar kokio ten velnio spiningelius, tai galiu pasakyt tiek, kad tokios navatnybes zukles pasauly senai neteko reget. Vos nesusigundziau nusipirkt patikusio soft modelio, gaidiska ( stora, ilga ir tvirtinimas lievas ) rankena tik atbaide. Bet dar pagalvosiu as apie juos :grin:
 #686976   inf
 12 Sau 2017 16:18
Jau koki 50 zmoniu kaune juos turi, as tai dar svarstau... Imsiu velniui matyt mediuma ilga juoda. Jie ne ploksti o pusapvaliai tai kietesni.
 #686989   inf
 12 Sau 2017 19:59
imesiu butinai, jei ne siais metais tai kitais ar dar kitais, na jei ka mano sunus ar anukai tikrai imes
 #687001   Tironas
 12 Sau 2017 21:49
kad nereikia.
as gaudau su super spiningeliu is anglies, kuris jautrus ir perduoda kibimus i ranka.

Inf, kada nors gaudys su spiningeliu, kuris pats yra kaip sargelis bo pagamintas is karkokios supergumos ar is super stiklo.

o seip tai biliakiek tu sargeliu visokiu buna.
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 44
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė