Kažkada Yotubėj esu filmuką žiūrėjęs apie vos ne ištisinį žaibavimą kažkur tais vakarinėje amerikos pakrantėje, tai šeštadienį budamas prie Germanto ežero tokį vaizdelį mačiau tikrovėje ir tas "filmas" buvo Klaipėdos pusėje.Žinoma žmonės pradėjo skirstytis iš koncerto, bet nukrito tik keli lašai ir pūstelėjo tik keletas gūsiu ir viskas, praėjo tas vaizdelis šonu.Tik per radiją išgirdau kas kai kur dėjosi.
Keletas fragmentų iš festivalio "Aš toks vienas"
Čia valtimis iš ežero atplukdė atlikėjus

Krante pasitiko tipo krivis su vaidilutėmis ( lietuviai save laiko krikščionimis, tačiau labai jau linkę visur pagoniškų apeigų scenarijus ir rūbus naudoti)
Na o paskum jau muzikikė
Vietoj žadėto naujo filmo "Tadas Blinda" pristatymo, tenkinomės tik keletu nuotraukų iš filmo.Mantas nesiteikė irgi papasakoti kažką iš filmavimo momentų.
Mėgstantiems gyvą muziką koncertas buvo pusėtinas.Man asmeniškai mieliau buvo ta dalis, kur savo kūrinius atlikinėjo jaunimas, tegul su viena kita kliurksa, tegul kartais truputį "į lankas", bet kažkaip nuoširdžiai, ne taip, kai kai kurios juokingai susireikšminusios žvaigždės, tipo Šaras iš "polirizuotų stiklų".Kadangi stėbejau ir repeticijas, tai galiu pasakyti, kad repetuojant kai kam geriau dainavosi ir normaliau aukštas natas ištraukdavo, vėliau, jau koncerto matu matyt karštis buvo paveikęs gerklas

Jablonskio "Išplauks, mano laivas išplauks..." turėtų skambėti dieną, nes vakare kažkaip sunkiai "išplaukia" aukštos natos

Makejevas galėjo kažkiek šilčiau pabendrauti su publika, o ne atpilti kaip žirnius ir nulipti nuo scenos.
Beje sužinojau, kad Germantas penktas pagal švarumą ežeras Lietuvoje.Taip pat sužinojau, kad aplink jį praktiškai nėra jokių sodybų, yra tik dvi vilos, viena iš jų senoji "Germanto vila" kurioje viskas kaip atsukus laiką 20 metų atgal, netgi nameliuose užuolaidos tos pačios kaip prieš 9 metus

dalgio tikriausia irgi nelabai turi, jau nekalbant apie benzinines žoliapjoves, nes pašienauta tik palei pačia vilą.Tačiau anot telšiškių vila turi savininką iš seimo ( tik nesupratau dabartinio ar buvusio), tai anas matyt kai atsiras laiko

imsis vilos gražinimo darbų ir poilsiautojams teigiamų paslaugų gerinimo

Šiandien kimba kitur...