Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #299600   Sokratas
 20 Rgp 2011 10:39
čia jie dviese, su katinu žvejojo, taip kad... :)
 #300254   Dziedas
 23 Rgp 2011 18:04
Nu va ,grybai atpigo :( ,vėl žuvim ramybės nėra :grin: .Glūkas. Užsispyręs galima pagaut geru ,dzūkišku mekšru. Papuola iki 0,5kg.,bet retai .Taip sau nuo 100gr. iki 300gr. .Jau kelinta karta ,kaip kosmonautas kapsulėje, aš guminėje valtelėje „vargstu ‘ :( .Pagaunu .Per trys val. nuo 3 iki 4 kg ekologišku mekšru. šiandien truputi daugiau. :gutgut Pavargau, bet nespėjau suvalgyt pietus, kaip žmona lepę tos mekšriukus dar ir išrūkyt Va. :( Padariau- skanus :gutgut ..Dar apie žūkle .Kimba 5-6m. gylie ,ant kukurūzo .Ilgiau užlaikyt prie šertos vietos nepavyksta ,nuplaukia pagal jom vieniem žinoma maršrutą ,po kiek laiko grįžta...Ir jei ne sėdėjimas guminėje valtyje, butu visai geras laiko praleidimas....
 #300856   BigBull
 26 Rgp 2011 20:19
Man idomu labai butu suzinoti kaip reikalai Giluityje. Domina eseriai ir lydekos. Ar dar like vietu nuo kranto? Papasakokit kas nors kaip ten kas :)
 #300910   evdinas
 27 Rgp 2011 13:26
uzvakar buvau veisiejo ezere, nuo penkiu vakaro iki kitos dienos penkiu vakaro. 12.4kilagramo karsiuku ir viena lydekaite ant gyvos zuveles, turejau dar trys kliovus bet buvo nerealizuoti.
 #300911   evdinas
 27 Rgp 2011 13:31
o del giluicio buvau pries trys savaites ten, bet su dugninem ,tai kimba tik smulkme, o ir zvejibiniu vietu maciau tiktais dvi ,nes nuo kranto kitur nelabai pazvejosi .nesu vietinis tai nezinau viso ezero bet kur as buvau tai toj ezero pusej buvo tik pora vietu kur butu galima zvejot. nematau kaip cia iket foto parasykit kas nors tai ikesiu savo dvieju zvejybu foto veisiejose.
 #302018   volton
 31 Rgp 2011 21:07
BigBull rašė:Man idomu labai butu suzinoti kaip reikalai Giluityje. Domina eseriai ir lydekos. Ar dar like vietu nuo kranto? Papasakokit kas nors kaip ten kas :)
siemet prastokai bent man, o del eseriu tai kaimynas gaudo ant gyvos zuveles ties sala ir ties vadinamu velnio ragu
 #308780   Wytux
 02 Spa 2011 22:14
Siandiena Ancios uztvankoje keliolika puskarsiu. Prie kranto beveik nekibo, nors gylis 4.5-5 m , bet su dugnine veiksmas siek tiek vyko toli nuo kranto.
 #310928   dariusx
 11 Spa 2011 18:55
[quote="evdinas"]uzvakar buvau veisiejo ezere, nuo penkiu vakaro iki kitos dienos penkiu vakaro. 12.4kilagramo karsiuku

Edvinas karsius gaudei su dugnine? koki dydziai ir masalai?
 #310955   evdinas
 11 Spa 2011 20:08
Gaudziau su dugnine masalai buvo nelabai svarbus kibo ant muses lervu
Kukuruzu,slieku,bet praktiskai gaudziau ant
Kukuruzu,po du trys ant kablio dejau, pasaras buvo pora kilu traper
Raudono pasaro ir ir 1kg sutintu zirniu kukuru kruopu
Miksas toks,kur tiksliai zvejojau tai negaliu pasakyt nes ten
Privati sodyba, gaudziau nuo lieptelio praktiskai
Is vidurio ezerio.giliai tuoj vietoj mamo paskauciavimu 10 daugiau metru.
Neimeciau foto nes isvaziavau is lt ir viskas liko lt kompe
Verta ir ant zyvco uzmest nes lydeku irgi ne mazai
Ten man pasirode. Sistema karmuske ir pavadelis iki sprindzio ilgio.
4 nr kabliukas ant pinto valo.
 #310964   evdinas
 11 Spa 2011 20:16
Karsiu didziai ne ipatingi tik penki karsiukai sieke 1kg vienas gal 1.3kg buvo
Zodziu veziau rukyt tai verte karsius per puse. Ta didziausia karsi
Istraukiau ryte meskere buvau per nakti palikes ryte as ji vos is zoliu islupau.
Bet siaip kliovas buvo iki sutemu kokiu 10val vakaro cia aisku buvo pries
Pusantro men.sutemus ne barkst nebuvo.
 #344724   Raupsuotas
 24 Vas 2012 07:20
Klausimėlis :?: Kas galėtų pasakyti ką apie Prapunto ežeriuką :ks> Žiemą, vasarą ten geriau ar iš viso geriau nevargti :ruko Turiu norą žiemą ant ledo ten užsikarti todėl domina visų jūsų nuomonė :ks> AčiūPaveikslėlis
 #344866   Vegys
 24 Vas 2012 12:35
Raupsuotasis,
Esu berods rašęs apie Prapuntą ... Žvejoju nuo vaikystės (seneliai ten gyveno, sodyba dabar motinai priklauso), tik va paskutiniu metu rečiau ten apsilankau ...
Žiemai, jei "pasportuot" su kuojom - gera ši įlanka http://maps.lt/map/default.aspx?lang=lt ... tops,zebra Ale kuojomis žuvies nepavadinsi ... Kuojikės ... Mailius. Nors žinau, kad kai kurie kauniečiai važiuodavo kuojų į Prapuntą. Ale aš nei žiemą nei vasarą stambesnėm pasigirt negaliu. Gal žvejot reik mokėt ? :)
Žiemą ešerius gaudo gyliuose (15-17 m) daug maž čia http://maps.lt/map/default.aspx?lang=lt ... tops,zebra Seniau žiemą gerų ešerių būdavo. Dabar - manau kaip ir visur.
Žiemą seniau Paulius Korsakas karšius gaudydavo, aprašymas čia http://www.zvejys.lt/forum3/lofiversion ... p?t95.html , bet šiaip tai žiemą karšininkų nesimato ežere. Ežere buvo daug karšių, ale "gumos" laikmečiu didelę dalį karšių išsėmė.

Šiltuoju metų laiku, liepos pabaigoje ar vėliau ešeriukus smagu su mikrikais pagainiot. Nedideli, ale kimba smagiai. Viena iš tokių vietų http://maps.lt/map/default.aspx?lang=lt ... tops,zebra Šioje vietoje vasarą ir lydekos mėgsta lankytis, sėklius čia. Keista, bet žiemą kažkaip čia ešeriokų nelabai būna ...
Lydekaičių yr, ale vėlgi, nemanau, kad stebuklas. Pavasarį gan vėlai kibt pradeda, ežeras gilokas, max gylis >20 m.
Apie vasarinę žūklę kažkada kažkuriame žurnale Valdas Trinkūnas aprašęs buvo.

Šiaip ... nežinau ką pasakot, nes nežinau kas įdomu :) Paklausi ką nors konkrečiau - pasakysiu, kiek žinosiu. Ar verta ten važiuot - nežinau. Jei aš iš Kauno važiuočiau, rinkčiausi kokius nors kitus ežerus ... Šis man mielas, nes prie jo užaugęs ...

P.S. Pamiršau paminėt - aukšlių yr ... yr ... :)
 #344972   Raupsuotas
 24 Vas 2012 16:18
Vegy, nuoširdžiai pačiam dėkoju, o ypač, kad aukšles paminėjai :gutgut Šiaip tai nusitaikęs žvejoti su avižėlę ir su balalaika maksimum iki 5m. gylio.Todėl galvoju ortentuotis kaž kur į priekrantes kur nėra labai gilu :ks> Ten draugai gyvena tai ir paklvietė atvažiuoti.Būtų patys žvejai tai nereikėtų čia klausinėti :oops: Tikrai esu dėkingasPaveikslėlis
 #347688   BigBull
 03 Kov 2012 21:22
Siandien buvau Giluity, tai sugavau apie 20 sprindiniu eseriuku ir papuole kelios visai nemazos kuojos prie svendru. Jau matyt kuojos pavasari jaucia ir prie kranto eit pradeda.
 #352226   mantas60
 18 Kov 2012 08:16
Gal kas buvot ant simno ezero.kazi kaip karsiokai ar sukile,ar ledas dar storas? Brukstelkit kas zinot.
 #352506   volton
 18 Kov 2012 22:00
del kibimu nezinau ar jau sukilo, bet prie kreivosios praeita savaitgali didieji meksrai kapojo. O siandien pravaziuodamas pro sali dar maciau kelis sedincius ties ta vieta.
 #363482   Ramekas
 17 Bal 2012 22:35
Wytux, kaip Ancia, Aviris, ir kiti ezerai gal zinai? Pries pora dienu Veisiejije su draugu zvejojom ten jo sodyba, tai nieko gero, keleta nedideliu meksriuku.
 #363746   Wytux
 18 Bal 2012 17:08
Aviris tokiu laiku dar nieko gero nebuna, Ancia tikiuosi si sawaitgali pracekint jei viskas pagal plana, o siaip jei butinai ezeras tai bandyciau Latezeri cia pradzioje kur negiliau palei meldus su pludine....
 #363837   Ramekas
 18 Bal 2012 20:18
turiu dar ciela savaite atostogu reik kazkur pabandyt imerkti meskere. Kazin kaip siemet su Gruto ezeru bus prie Malinausko, ten lynu neblogai yra, girdejau, kad Ramonas ruosiasi nuomoti, bet jei bus laisvas dar ~ menesio begy manau lynu galima bus pagauti.
 #363931   Wytux
 18 Bal 2012 22:02
Gali pabandyt ant Giedavardzio- ten pastoviai gandas anksciausiai budavo, kad lynus lupa, nors man atrodo jis isnuomuotas lygtais.
 #363944   Ramekas
 18 Bal 2012 22:13
Wytux rašė:Gali pabandyt ant Giedavardzio- ten pastoviai gandas anksciausiai budavo, kad lynus lupa, nors man atrodo jis isnuomuotas lygtais.
Seip dar vanduo neisiles nieko nebus su lynais, reik kad butu vandens temperatura 10-12 laipsniu. Seip girdejau ir as ten gandus, kad lynu pagauna, buvom nuleke cia gal pora metu atgal su draugeliu, paskambinom del leidimo, sako zvejokit sau :D taigi pasiserem, pasedejom apie 2-3 val. bet nieko rimto taip ir nesulaukem. Kitas draugas sake ten karpliu pagaudavo, bet visos Giedvardzio zuvys taip ziauriai sake dumblu smirda, kad neimanoma. Nepatinka man tas ezeras, ne zuvim smirdancia bet pats net nezinau del ko. Lauksim sestadienio, dar nenusprendem Veisiejo ar Vernijo lydekas atakuot bandysim. Kiti sake bandys Vilkiniu ezera, nes ten vietinis turi pora mediniu valciu.
 #363997   Wytux
 18 Bal 2012 23:02
Tai kad Veisiejo ten mielocius tos lydekos ...ziema tiek veliaveli ir ragatkiu pristatyta kad as isvis galvoju ar ten kokia lydeka yra ..... O Vilkiniu tai cia turi omeny Vilkinio ez? O tas 'vietinis' kartais ne Kestas ?
 #364287   Ramekas
 19 Bal 2012 11:53
Wytux rašė:Tai kad Veisiejo ten mielocius tos lydekos ...ziema tiek veliaveli ir ragatkiu pristatyta kad as isvis galvoju ar ten kokia lydeka yra ..... O Vilkiniu tai cia turi omeny Vilkinio ez? O tas 'vietinis' kartais ne Kestas ?
Mes cia kaip Petrosku kaimas baigesi, prasideda zvirkelis ir tik nuo kalno nuseileidus i kaire pasukus uz kokia ~300-400m yra draugelio sodyba, tai mes ten zvejojam, kazkaip nedaug ten teko man matyti, kad veleveliu butu prikista. Seip esam rekorda padare ten 24 lydekos per 3 zmones bet gal tik 3-4 imamos. Nea ne Kestas, ten Svajunas.
 #364494   Wytux
 19 Bal 2012 15:45
Ramekas rašė:.... Seip esam rekorda padare ten 24 lydekos per 3 zmones bet gal tik 3-4 imamos. ....
Tai ka as ir skau - vos tik lydekiukas paauga kad galetu zyvca apziot ir vieciniai su veliavom jau istraukai ji '''bum
Matau tu gaudai siauriniamezero gale, o as pietiniame ::hai-bai
 #364627   Koollis
 19 Bal 2012 19:06
Wytux rašė:Gali pabandyt ant Giedavardzio- ten pastoviai gandas anksciausiai budavo, kad lynus lupa, nors man atrodo jis isnuomuotas lygtais.
Ant Giedvardzio net nevargtau. Pries 3-4 metus buvo ten karpiu ir graziu, tik kad atvyke poilsiautojai juos suvalge. Lynai kimba, bet tikslingai ten juos tik optimistai gaudo 2-3 legalus per diena. Likes tik zivcas. Lydeku neblogu papuola, bet po pernai jau kazin. Elektrikai prasisuko, tai pavejinej pusej gal 6 maciau susirietuses. Gal nakty buvo, kat tokiu po 3-4 kg neeme.
Jei lynu, tai Vilko ezere ten uz Kamorunu, bet valties reikia. Lynam dar ankstoka manyciau. Ten ir karsiu yra.
 #364649   Wytux
 19 Bal 2012 19:43
na man 2-3 legalus jau neblogas laimikis :-D bet jei elektrikai praslave tai tada reikalai nekokie ...
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 28
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė