Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #535596   Deividas
 09 Sau 2014 21:37
Lamiglas rašė:turiu keleta avidu ir turejau panasu lamiglasa certified pro , tikrai nemanau kad lamiglasas kazkuo pranasesnis uz avida kitaip nebuciau pardaves ir tikrai nemanau , kad certified galima lyginti su legenda ...
legenda manau reiktu lyginti su XMG50 ir aukstesnes klases. Del Avid lyginimo, na jei mano tikrai geras draugas, su kuriuo kiekviena savaitgali zvejojam ir jis su Avid gaudo, tai kai daviau savo 2 turimus skirtingus Certified Pro palygint sutiko kad tai truputi aukstesnes klases. Na cia musu nuomone ;-)
 #535597   Deividas
 09 Sau 2014 21:41
SauliusM rašė:siaip tai kiek zinau, tai Deividas dirba imoneje prekiaujancioje Lamiglas kotais, tai jo sulyginamoji su avidu reklama yra kaip minimum nekorektiska ir neetiska. nes pvz Fabai tai nerasineja, kad pirkit avida nes certified pro gaidys ar panasiai. ir isvis pykina nuo tokio tipo pasleptu reklamu forume.
O kur as rasau kad gaidys??? Del darbo toje imoneje, tikrai ne is Lamiglasu gyvenu :D buvo laikas ten dirbau, paskui 4 metai darbo kitur , per ta laikotarpi taip pat isigijau Lamiglasa(butent ta su kuriuo slakius sekmingai gaudau), man tiesiog patinka tie daiktai nes zinau as juos neblogai. Bet nesakysiu niekada kad butent tas ar tas yra gaidys, reikia daiktus lyginti, be to ir kainos skiriasi
 #535599   martiz-zz
 09 Sau 2014 21:42
Deividas - o kokia tavo to koto gramatura? nes kiek maciau tavo ideta video, tai slaki pries srove parvilkai kaip kokia slide :-D nebutu maloniau su lengvesniu?
 #535606   Deividas
 09 Sau 2014 22:01
martiz-zz rašė:Deividas - o kokia tavo to koto gramatura? nes kiek maciau tavo ideta video, tai slaki pries srove parvilkai kaip kokia slide :-D nebutu maloniau su lengvesniu?
O kur tu matei? As nedejau video. Na del gramaturos aisku galima juk paziuret internete bet jei trumpai tai jis iki 21g , 15lb. 80% mano draugu ir siaip zveju maniski megiama modeli vadina balalaika :-D bet apkrautas ir su zuvim jis elgiasi kitaip
 #535631   matamode
 10 Sau 2014 00:00
Nu ikisiu ir as trigrasi :) .Kadangi turiu nemazai patirties ir as pazvejot slakius tiek su avidu,tiek su lamiku(X 96 JS,kadaise taip pat man yra teke siek tiek padirbeti su lamikais),galiu pasakyt,kad abu tie kotai yra puikus.Bet va palyginus abieju ju blanku struktura,tai jie siek tiek skiriasi.Avidas(AVS96MF2,toki turejau) padarytas taip,kad virsutine dalis labiau dirba,apatine maziau,o lamiko JS blankas labiau progresyvus ir dirba per visa.Abu kotai yra beveik vienodai greiti, bet del zuvies laikymo,man asmeniskai JS buvo mielesnis.Del dizaino abieju meskeriu,cia jau skonio reikalas,tikrai nesigincysiu.Del to ar blankas lakuotas,ar dervuotas,kai juos aprengi ziedais ir t.t.,realaus skirtumo beveik nebera jokio.Siaip be situ geru kotu,kas liecia slakiu/lasiu zvejybai,man asmeniskai,bent jau pradini ispudi, padare naujos lamiglas IS serijos kotas.Kotas susuktas is naujo anglies pluosto(3M powerflux),kur surisimui panaudotos silica nano matrix dervos.Kotas toks idomus,kaip guminis gavos,bet jegos turi uztenkamai.Tik nelabai suprantu kodel ant ju neberasomas joks uzmetimo svoris, o tik rekomenduojamas naudoti valo islaikymas :? .
 #535653   Deividas
 10 Sau 2014 07:45
Matamode: del SI, man ir uzkliuvo kad neraso uzmetimo svorio. Uzklausiau pas Amerikiecius, atsake jog tai sukurta elitiniui basu meskeriotojui kuris pats zino koki svori reikia naudoti, idomus atsakymas :donknow'
 #535693   pensininkas
 10 Sau 2014 10:35
Deividas rašė:O kur as rasau kad gaidys??? Del darbo toje imoneje, tikrai ne is Lamiglasu gyvenu :D buvo laikas ten dirbau, paskui 4 metai darbo kitur
Nemeluok. Ne karta ir ne du kartus per pastaruosius kelis menesius esi baustas uz Skelbimu talpinimo taisykliu pazeidimus, kur kisai savo Lamiglasus kruvomis ir jais targavojai. Dar ir su atstovaujamos firmos logotipais, kainininkais. Ir per PM as tau aiskinau, kaip gali juridinis objektas uzsiimineti ukine-komercine veikla ZT puslapyje. Tad neskiesk ir nerasinek nesamoniu. Ir nemeluok. Apgaut gali visus, bet nafik apgaudinet pati save? :roll:
 #535700   Airis
 10 Sau 2014 10:44
Deividas rašė:Matamode: del SI, man ir uzkliuvo kad neraso uzmetimo svorio. Uzklausiau pas Amerikiecius, atsake jog tai sukurta elitiniui basu meskeriotojui kuris pats zino koki svori reikia naudoti, idomus atsakymas :donknow'
turejau galimybe ismeginti 98si modeli.kaip ir rase, blankas tikrai ,kaip guminis,turetu gerai laikyti zuvi.
neaisku kodel sudeti mazi ziedai, net ir arciausiai rites esantys. kiek skaiciau, tai sitie kotaii float stiliaus ,stealhedu zvejybai.
gal del to ir neraso uzmetimo gramaturos, ir ziedai mazo skersmens
 #535714   matamode
 10 Sau 2014 11:39
Airis rašė:
Deividas rašė:Matamode: del SI, man ir uzkliuvo kad neraso uzmetimo svorio. Uzklausiau pas Amerikiecius, atsake jog tai sukurta elitiniui basu meskeriotojui kuris pats zino koki svori reikia naudoti, idomus atsakymas :donknow'
turejau galimybe ismeginti 98si modeli.kaip ir rase, blankas tikrai ,kaip guminis,turetu gerai laikyti zuvi.
neaisku kodel sudeti mazi ziedai, net ir arciausiai rites esantys. kiek skaiciau, tai sitie kotaii float stiliaus ,stealhedu zvejybai.
kiek atsimenu ten lygtai buvo sudeti "american takle"kompanijos ziedai o tas jau konkurentas"fudziui" ir taip pat turi savo ziedu isdestymo sistema,prie kurios gal mes dar nesam visi labai priprate.Man dydis ziedu kazkaip neuzkliuvo,lyg ir normalus,tik pasirode kazkaip,ar ju daugiau,ar jie labiau paskleisti po visa blanka.Trumpai as ji ciupinejau.Aisku ne vienas is gamintoju mums neatskleis visu savo kotu surinkimo paslapciu,dar permazai info apie juos kolkas,o ka ten amerikonas atrase Deiviui,tai toks mazas nesusipratimas,nes kotas kur as ciupinejau,ju e-kataloge yra ''Salmon and Steelhead Rods'' grafoje,tai basams kaip ir nelabai tinka:-D .
 #535860   albertonis
 10 Sau 2014 17:41
Sveiki, esu naujokas ne tik forume bet slakiu zvejyboje. Vakar braidziau visa diena ukmerges apylinkese, tiek sventojoje, tiek intakuose. Rezultatas - nulis. Nei kibimo, nei isejimu. Nuo nauju, tai jau 3 zvejyba be rezultatu. Kaip pas kitus reikalai siom dienom?
 #535861   looking4snow
 10 Sau 2014 17:47
Kas gaudo, tas pagauna. Pajury tai vandens "biski" padave per sia savaite. Savaitgalis ne per kur nebus gaudomas. Nebent siaip pasivaikscioti su meskere rankoje ir palikti kruva masalu keruose.

Ciupinejau siandien ta lamika. Pirmas ispudis neblogas. :grin: Kad darbas nuo Avido skiriasi, tai taip. O i gera puse ar i bloga, nepazvejojus nepasakysi... Bet kuriuo atveju, manau, neimanoma prasauti pasirinkus bet kuri is ju.
 #535980   Deividas
 10 Sau 2014 22:37
Airis rašė:
zmogus kuris isigijo tai labai liko patenkintas :donknow' Kaune yra zukles parduotuvej pastatyta sita meskere bet jau reiks ja susigrazinti, zemaiciam siulyt :)
 #536236   Tardas
 12 Sau 2014 11:25
matamode rašė:ir palankios salygos migracijai i atgal i jura
...ir palankios salygos nusisnekejimui,apie migracija. Kas norejo jau seniai emigravo :grin:
 #536239   looking4snow
 12 Sau 2014 11:37
Tai kad jie migruoja atgal i jura del kylancios temperaturos upeje, o ne del kylancio vandens. :grin: Apie rudenine migracija irgi skaiciau berods norvegu tyrima, kad rudeninei migracijai vandens lygis nebuvo svarbus. Gausi migracija vyko ir prie absoliuciai zemo vandens ir prie potvyniu.
 #536248   Tardas
 12 Sau 2014 12:10
Airis rašė:Gal kitur ir nera svarbus vandens lygis rudeni, bet tikrai ne Minijoje ties Gargzdais.
Ta prasme ties Pyla, kad praeitu. Lookingforsnow visiskai su tavim sutinu. Aisku ritasi jie, bet potvyniai itakos jiems neturi.
 #536326   Fuksas
 12 Sau 2014 15:58
Pazystamas turejo certifed pro lamika, teko lygint su panasiu parametru avidu.
iMHO bet avidas man greitesnis siek tiek, maloniau dirbti su masalu. Draugas po keliu zukliu pardave ji ir pasieme avida. Na o certified ir legenda lygint nevertetu, legenda visa galva auksciau stovi.
 #536407   Aqua v.
 12 Sau 2014 19:32
Artistai kiti, o cirkas tas pats, kaip lasiu temoj rudeni :grin:
Reikejo zvejot, o ne prie kompo 'politikuot'.
Nereiketu dabar 'viarkt , kad slakiai 'emigruos' del lietaus :lol:

http://youtu.be/tW0VyCnL53Q
po 20 min. kovos sitas 'laimejo' ;-var-var. - nusuko ziedeli su 'pilvo' kabliuku (vobla isbandyta pirmoj zvejyboj, diagnoze - rekomenduojamas furnituros tiuningas)

kiti:
Paveikslėlis
 #536753   matamode
 13 Sau 2014 20:50
Tardas rašė:
matamode rašė:ir palankios salygos migracijai i atgal i jura
...ir palankios salygos nusisnekejimui,apie migracija. Kas norejo jau seniai emigravo :grin:
nu man taip ir neteko susidurti su tokiu reiskiniu ,kaip smarkiai kylantis,keiciantis spalva i kakava ir tuo paciu butu salantis vanduo :donknow' turbut per mazai prie vandens bunu :lol: gal is tikro galetumet apsviesti apie slakiu mirgacijos ypatumus :?:
 #536769   mindoze
 13 Sau 2014 21:23
man gale vasaros buvo, kai pradejo lyti ir ant akiu is ramaus upelio pavirto siaubinga upe sniokscianti viskas per koki 15 min ir pries tai kai staigiai eme drumstas vanduo eiti iskart sulaukiau kibimo ir be sansu buvo tik puse vobliko teko parsitemti muset lasius nes nesustabdziau pries srove ir poto teko rinkt manatkes nes neimanoma buvo zvejoti kalnu upe upelis pavirto
 #536772   looking4snow
 13 Sau 2014 22:04
matamode rašė:nu man taip ir neteko susidurti su tokiu reiskiniu ,kaip smarkiai kylantis,keiciantis spalva i kakava ir tuo paciu butu salantis vanduo :donknow'
Kad taip ivyktu staiga, tai nebent kokiame ypac mazame upelyje. Bet va paanalizavau katik vienos dideles upes vandens lygio ir vandens temperaturos grafikus, tai akivaizdu, kad yra atvirkstine priklausomybe. T.y. po vandens kilimo seke vandens temperaturos kritimas. Ne kazkoks ypatingas, bet pvz., nuo +4 iki +2 ar pan. Ir atvirksciai - vandeniui krentant, pamazu kildavo jo temperatura.
 #536779   matamode
 13 Sau 2014 22:25
gal galetum konkreciau aprasyt,kokia upe,ar prie tokiu oro salygu kaip dabar buvo ir aplamai,koki metu laikotarpi analyzavai :?: pasidalink placiau savo izvalgom,butu idomu :ks>
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 41
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė