Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #462806   DainiusM
 01 Bal 2013 12:07
upa rašė:kaskokia didybes manija 10-15-25 plauki su 2,5 ah ir galvos nesuki as kalbu vidaus vandenyse :-D
upa rašė:na taip kai uzdirbsim ir gyvensim kai amerikonai tai bus kita kalba o dar nusipirkt koki laiveli 4 m reik moket nesamoningas kainas algos atzvilgiu
upa rašė:na nejums ponas sprest kiek as uzdirbu ,paprasciausiai man nereik tokiu galingumu o kad cia parasiau savo nuomone tai jau izeidimas :?
gal jus, ponas, apsispreskit viena karta, o tai kazkaip priestaraujate sau, mazuma... ::hai-bai
 #462813   upa
 01 Bal 2013 12:19
ok baiksim bartis dar klausimas variklis pirktas naujas mercury 2,5 ah velkauju ant mazu apsuku bet kai staigiai padidinu apsukas jis gesta kas gali but dekui uz atsakymus
 #462825   Kleckas1978
 01 Bal 2013 13:21
gali buti kad zvake bloga, o gal uzpila karbas, o gal kaiptik benzino truksta ir t.t. taigi naujiem varikliam garantiniai yra :idea:
kol ne velu nesk i garantini lai patys tvarko ir ziuri kas negerai - ko dar galva sukti :-D
 #462846   Vitolis
 01 Bal 2013 14:03
Gričiausiai tai bus per biednas mišinys. Kai staigiai gazo duodi-ir toks "pravalas" gaunasi. Vans kuro per mažai. Jei būtų perpylimas, po gazo turi gerai uždūmint. Na žvakę tai iš kart pasikeisčiau į naują prieš ką nors reguliuojant. Gali nieko nereikt ir daryt. Tik gerai padabok, kad ji būtų tokia pat. Na, tipo markiruotė.
 #462864   Kleckas1978
 01 Bal 2013 15:09
kaip ne kaip pradek nuo naujos zvakes - vistiek atsargine zvake + zvakrakti reikia visada tureti - nes esu ne kart mates kaip kankinasi ir uzvesti negali ryte atvazeve i zvejyba, yra teke ir zvakrakti skolinti ir t.t.
 #462871   upa
 01 Bal 2013 15:32
ok as taipat susidariau nuomone kad zvake cirkus krecia jau nupirkes esu nauja kuri atitinka markiravima reiks keist ir ziuret dekui uz pagalba ''plot
 #463476   Skuba
 03 Bal 2013 14:43
Sveiki
Turiu klausimeli gal kam teko susidurti.
Yra pas mane varikliukas mariner 9.9 hp ar imanoma man ji pakelti iki 15 hp ?
Gal kas yra pasidare varikliuka taip, kaip jis jauciasi ? kaip eina ? ar nieko jam nevyksta blogo ?
Ar tai gerai ?
Kiek tai kainuoja ?
Ir jei kas tai daro tai gal telefoniuka?
 #463487   Kleckas1978
 03 Bal 2013 15:10
neaisku nei koks modelis tavo marinerio??? ar tai 2T ar 4T ir t.t. tai ka ten pasakysi, beje daugelis 9.9 modeliai yra pridusinti karbo ir panasiai pagalba ir taip sumazintas galingumas nuo 15ag iki 10ag.
Taip kad nieko varikliui blogiau nebus jei atstatysi jo maks galinguma.
varikliu negali issukti daugiau apsuku nei leidzia gamintojas - tai labai kenkia varikliui, del to reikia pasirinkti atitinkama sraigta, pakelus ag gali tekti uzsideti greitesni-sunkesni sraigta
 #463489   DainiusM
 03 Bal 2013 15:13
Tai cia pas senesnius gal ir taip, o dabar man rodos daugumoj is esmes skirtingi varikliai 10 ir 15AG eina...
Kas link sraigtu, maciau salia sustatytus naujus tokius kaip mano suzius 10 ir 15... sraigtai identiski buvo.
 #463494   Skuba
 03 Bal 2013 15:29
pas mane 4t mariner 9.9 2000m.
Bet cia var taro jog 4t sunkiai yra pakelti galia ?
Gal kas zino koki mestra kur tokius dalykus daro tel nr.
pasiklausciau ?
As girdejau jog praktiskai tik karbiuratorius ten visus reikalus gadina, bet ar ji keisti reikia ar ta pati padaro , ir kaip zinoti kai padaro ar jis nedrba virs savo ribu ?
 #463508   Vitolis
 03 Bal 2013 16:04
DainiusM rašė:Tai cia pas senesnius gal ir taip, o dabar man rodos daugumoj is esmes skirtingi varikliai 10 ir 15AG eina...
Kas link sraigtu, maciau salia sustatytus naujus tokius kaip mano suzius 10 ir 15... sraigtai identiski buvo.
Anksčiau suziai pvz. 4 ir 6 eidavo su tokiais pat sraigtais, kurių žingsnis buvo 6 1/2 o dabar ketvertukas liko su 6 1/2 o šeštukas jau eina su žingsniu 7 1/2
O ten su tuo karbu, tai reik dabot, kiek ten ta sklendė atsidaro. Jei ten galima ką pachimičint, tai ir pačiam ne problema. Svarbu, kad nebūt padusęs ant pilno gazo. Dar hidro sparną galima pasigamint ir prišpindolint. Greičiau į glisą pakels. O greičio tai gal ir nepridės, tik jėgos pirminiam išėjime. Mačiau, kaip hebra ant 2,5 Aj uždėję sparną išeidavo glisan. Na tokian "kolūkietiškan" kaip jie patys išsireiškia. :grin:
 #463515   Skuba
 03 Bal 2013 16:28
na bet va tiksliai neaisku kaip su tai jegos pakelimais , as kaip suprantu maziai kas taip daro ?
Gal istikruju neapsimoka .
Arba apsimoka tik niekas nenori apie tai sneketi :D
 #463528   Kleckas1978
 03 Bal 2013 17:05
Jei pas tave tikrai 9,9 2000m tai atsizvelgiant i sita kataloga
http://boatspecs.iboats.com/Mariner_by_ ... e/20br2236
pas 9,9 ir 15 kubaturos vienodos - reikia dabar ziureti pagal detaliu katalogus kuom skiriasi karbiuratorius ir t.t. gali buti kad uzteks koki ziklioriu pakeisti ar pan...
pas rusu pilna info o kad kazkas konkreciai ag didinimu uzsiimtu nes girdejes.
 #466155   Skuba
 11 Bal 2013 14:14
Kas gali buti jei uzvedi ant laisvu apsuku veikia tvarkingai variklis, ijungi begi ir neduodi gazo veikia normaliai,
Bet jei duodi iskart pilna ar puse gazo variklis padusta ir uzgesta.
Bet dar yra jei duodi gazo po truputi is leto tai jis po truputi pagauna pagauna ir eina ant pilno gazo normaliai ?

Kas cia gali buti ?

Pas mane Mariner 2000 m. 4T 9.9 su karburatoriumi 2 cilindrai.

Aciu uz pagalba
 #466200   Kleckas1978
 11 Bal 2013 17:00
Pradziai naujos zvakes - jei nepades, karbiuratoriaus valymas + reguliavimas - kuro trukumas arba perpilimas - ant laisvu variklis gauna kuro is kito ziklioriaus nei plaukiant gazu ;-) del ko jei kuro truksta - variklis uzdusta, jei per daug uzpila zvakes, jei pramusineje zvake - tai ja uzpila ir psio :/nek
 #466259   marenas
 11 Bal 2013 20:25
upa rašė:ok baiksim bartis dar klausimas variklis pirktas naujas mercury 2,5 ah velkauju ant mazu apsuku bet kai staigiai padidinu apsukas jis gesta kas gali but dekui uz atsakymus
man taspac su merkuriu buvo,puse sezono pavariniejau,tada dust pradiejo,isukau atsargine zvake,baigesi oziavimaisi,pasmane ir 2,5
 #467150   kostas73
 14 Bal 2013 20:38
sveiki, pirkau pernai nauja yamaha 5ag 4t ir noriu paklausti gal zinot kaip ar eina sitiems modeliams pakelti galia?
 #467214   Vitolis
 14 Bal 2013 21:41
kostas73 rašė:sveiki, pirkau pernai nauja yamaha 5ag 4t ir noriu paklausti gal zinot kaip ar eina sitiems modeliams pakelti galia?
Kiek skaičiau rusu pagrindiniuose puslapiuose, tai naujiesiems (baltu gaubtu) dar kol kas vaistų arba nerado, arba dar neieškojo. Per daug šviežias variantas. Kiek buvo klausimų, šiuo metu dar nebuvo nei vieno aiškaus atsakymo. Jei nusipirkai, tai ir varinėk. Apkatkę gęrą padaryk. Sezoną, kol nuo adatos, atplaukiosi, o tada jau mąstyk.
 #467215   Andrius0522
 14 Bal 2013 21:44
Vitoli o is tu 2.5 keturtakciu eina kanors sukonstruoti?konkreciai suzuki 2.5...cia taip gavosi kad gavau uz dyka praktiskai nauja daikta,tai sakau gal kazka sukonstruociau :)gal kokis 4 ag eina isspausti :grin:
 #467218   viktas
 14 Bal 2013 22:01
Man ir tas aktualu, ar is merkurio 2.5 dar ka gimdyt apsimoka nupirkus ,ar iskart biski dadejus 3.5 imt?
 #467388   Vitolis
 15 Bal 2013 12:38
Andrius0522 rašė:Vitoli o is tu 2.5 keturtakciu eina kanors sukonstruoti?konkreciai suzuki 2.5...cia taip gavosi kad gavau uz dyka praktiskai nauja daikta,tai sakau gal kazka sukonstruociau :)gal kokis 4 ag eina isspausti :grin:
Nu jūs ir pavarot vyrukai :-D Ką iš jo galima išspaust, tai tik tai, kad korbe sklendė iki galo atsidarytų (jei taip nėra dabar) Paieškok interneto platybėse Suzukio 2,5 manualo ir palygink detales ir kitus duomenis su truputi galingesniu ir pamatysi, kad nieko tu iš tokio "mazgio" išspaust negali. Jis gi skirtas plaukiot o ne lakstyt. Velkiaut, perplaukt iš taško A į tašką B bus :gutgut Turėč aš tokių kurie man padovanotų :-D ;-var-var.
viktas rašė:Man ir tas aktualu, ar is merkurio 2.5 dar ka gimdyt apsimoka nupirkus ,ar iskart biski dadejus 3.5 imt?
O ką tau duos tas 1kumeliukas???? Glisan visvien neiškels, o velkiaut ar tas ar tas bus :gutgut Tik kuro mažiau suris 2,5. Tik jei turi 2 takti, tai pasikeisčiau ant 4takčio. Mažom apsukom dirba kur kas stabiliau.
 #468034   Andrius0522
 16 Bal 2013 21:13
na esu mates kad su 4 ag eina glisan,o cia manau manasis variantas,nes su 5 ag neisejau-keliau transus visa kita,tai labai jau sunkiai lipau... todel kad valtis per trumpa,o 5ag per sunkus variklis mano 2.70 valtikei...,bet va uzdejus kokius6 ag tada manau nebutu svorio reiklas,nes jegos daugiau istraukti virsvoriui...
 #468059   Vitolis
 16 Bal 2013 21:55
Andrius0522 rašė:na esu mates kad su 4 ag eina glisan,o cia manau manasis variantas,nes su 5 ag neisejau-keliau transus visa kita,tai labai jau sunkiai lipau... todel kad valtis per trumpa,o 5ag per sunkus variklis mano 2.70 valtikei...,bet va uzdejus kokius6 ag tada manau nebutu svorio reiklas,nes jegos daugiau istraukti virsvoriui...
Labai klaidinga nuomonė, kad trumpa valtis tai jau glisan ni,ni. Tik galingu varikliu. Su 4 kumeliais ir ta tavo valtis eis kaip iš puškos glisan. Galim net suderėt iš to tavo "niekam tikusio" variklio :-D Yra paskaičiuota, kad 1 Aj= reikalinga 35kg svorio iškelt glisan. 4x35= 140kg. Reikalas turbūt tame, kad neteisingai paskirstytas svoris valtyje. Atsisėsk priekin, ant rumpelio šūdvamzdį užpirdolink, šmotkes priekin ir lėksi. Aišku ir gramatnai variklį atsireguliuok. Beveik visų PVC valčių transai vienodi ir jei naudoji ne kokiai jachtai skirtą variklį, tai nereik jokio transo perdirbimo. Atsireguliuok kojos pasvirimo kampą, dasikačialink balionus, ypač kilį iki normos ir bus :gutgut Yra ir daugiau būdų kaip net su 3,5Aj ir su tokia valtele kai tavo, galima glisuot :gutgut O uždėjus ir 6Aj variklį ir nieko nedarius ką rašiau, tai tik plauksi kai delfinas valties pilvu pastoviai plakdamas vandens paviršių ir da "kobra" gausis tokia, kad transas bus vos ne su vandens paviršiumi.
 #468062   Andrius0522
 16 Bal 2013 22:04
Vitolis rašė:
Andrius0522 rašė:na esu mates kad su 4 ag eina glisan,o cia manau manasis variantas,nes su 5 ag neisejau-keliau transus visa kita,tai labai jau sunkiai lipau... todel kad valtis per trumpa,o 5ag per sunkus variklis mano 2.70 valtikei...,bet va uzdejus kokius6 ag tada manau nebutu svorio reiklas,nes jegos daugiau istraukti virsvoriui...
Labai klaidinga nuomonė, kad trumpa valtis tai jau glisan ni,ni. Tik galingu varikliu. Su 4 kumeliais ir ta tavo valtis eis kaip iš puškos glisan. Galim net suderėt iš to tavo "niekam tikusio" variklio :-D Yra paskaičiuota, kad 1 Aj= reikalinga 35kg svorio iškelt glisan. 4x35= 140kg. Reikalas turbūt tame, kad neteisingai paskirstytas svoris valtyje. Atsisėsk priekin, ant rumpelio šūdvamzdį užpirdolink, šmotkes priekin ir lėksi. Aišku ir gramatnai variklį atsireguliuok. Beveik visų PVC valčių transai vienodi ir jei naudoji ne kokiai jachtai skirtą variklį, tai nereik jokio transo perdirbimo. Atsireguliuok kojos pasvirimo kampą, dasikačialink balionus, ypač kilį iki normos ir bus :gutgut Yra ir daugiau būdų kaip net su 3,5Aj ir su tokia valtele kai tavo, galima glisuot :gutgut O uždėjus ir 6Aj variklį ir nieko nedarius ką rašiau, tai tik plauksi kai delfinas valties pilvu pastoviai plakdamas vandens paviršių ir da "kobra" gausis tokia, kad transas bus vos ne su vandens paviršiumi.
gal as ne suprantamai parasiau ar kazkas pan...as isejau y glisa nekeles transo bet tik sededamas ant priekinio borto su tuscia valtimi,kampusgaudziau visus (0 sveiku),pakeliau transa tada ejau jau su daiktais bet ne visada lipdavo,ir jei lipdavo neilgam,kol pagaudavo ora sraigtas,kapmus irgi gaudziau,dar visaisp kelinejau ,vel leidau :)nu vnz pastovaus gliso neisgavau :(nes mano nuomone varklis per sunkus trumpos valties galui,todel sunkiau kelia gala,ilgesne valtis automatiskai keltusi lengviau nes priekis sunkesnis,o va jei su 4aj,manau variklis lengvesnis ir gal buciau paemes aukso viduriuka,kazkuria diena kilsiu pabandyti su 2.5 aj, manau vienas kazka isgausiu,nes pazystamas su honda nzn kiek ten 2.3 ar kazkas pan na gana graziai plaukia :) vienu zodziu Vitoli musu mintys sutampa :),bet va nepakelus transo tikrai nors uzmusk su mano valtim nejo jokiais budais iseti,tik sedint ant pacio priekio balionu,nu bet pats primesk koks kaifas :-vimt
Paskutinį kartą redagavo 1 Andrius0522. Iš viso redaguota 16 kartus.
 #468063   Vitolis
 16 Bal 2013 22:05
Na va ir pats isitikinai, kad galima ir su mažiuku kažkas panašaus į glisą pasiekt. Kaip vadinu "kolūkietiškas" glisas :-D
 #468066   Vitolis
 16 Bal 2013 22:09
Va šitą dalyką pasidaryk ir užsidėk. eisi :gutgut
Prikabinti failai
Hidro sparnas.jpg
Hidro sparnas.jpg (14.26 KiB) Peržiūrėta 6895 kartus(ų)
 #468067   Andrius0522
 16 Bal 2013 22:10
Vitolis rašė:Na va ir pats isitikinai, kad galima ir su mažiuku kažkas panašaus į glisą pasiekt. Kaip vadinu "kolūkietiškas" glisas :-D
jo nes kai stumiau ta YAMAHA F5 susibesines,pinigus issitaskiau,ir pradejau sknu ieskoti,ogi pasirodo reikejo imti 4 ag iskrto ir buciau manau nepasigailejes,o db teks ziureti kas gaunasi su 2.5 aj,tada ateity vel imti nauja4 ag,o siaip reikes ieskotis kas turi 4 ag pabandymui...bet manau esu isiaiskines,todel ir noriu is suzukio 2.5 padaryti kazka tokio panasaus y 4 ag :D
 #468071   Vitolis
 16 Bal 2013 22:12
Andrius0522 rašė:
Vitolis rašė:Va šitą dalyką pasidaryk ir užsidėk. eisi :gutgut
cia db kalbi apie 2.5 ag?
o koks skirtumas. Nors ir ant 30
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14