Vitolis rašė:Andrius0522 rašė:na esu mates kad su 4 ag eina glisan,o cia manau manasis variantas,nes su 5 ag neisejau-keliau transus visa kita,tai labai jau sunkiai lipau... todel kad valtis per trumpa,o 5ag per sunkus variklis mano 2.70 valtikei...,bet va uzdejus kokius6 ag tada manau nebutu svorio reiklas,nes jegos daugiau istraukti virsvoriui...
Labai klaidinga nuomonė, kad trumpa valtis tai jau glisan ni,ni. Tik galingu varikliu. Su 4 kumeliais ir ta tavo valtis eis kaip iš puškos glisan. Galim net suderėt iš to tavo "niekam tikusio" variklio

Yra paskaičiuota, kad 1 Aj= reikalinga 35kg svorio iškelt glisan. 4x35= 140kg. Reikalas turbūt tame, kad neteisingai paskirstytas svoris valtyje. Atsisėsk priekin, ant rumpelio šūdvamzdį užpirdolink, šmotkes priekin ir lėksi. Aišku ir gramatnai variklį atsireguliuok. Beveik visų PVC valčių transai vienodi ir jei naudoji ne kokiai jachtai skirtą variklį, tai nereik jokio transo perdirbimo. Atsireguliuok kojos pasvirimo kampą, dasikačialink balionus, ypač kilį iki normos ir bus

Yra ir daugiau būdų kaip net su 3,5Aj ir su tokia valtele kai tavo, galima glisuot

O uždėjus ir 6Aj variklį ir nieko nedarius ką rašiau, tai tik plauksi kai delfinas valties pilvu pastoviai plakdamas vandens paviršių ir da "kobra" gausis tokia, kad transas bus vos ne su vandens paviršiumi.
gal as ne suprantamai parasiau ar kazkas pan...as isejau y glisa nekeles transo bet tik sededamas ant priekinio borto su tuscia valtimi,kampusgaudziau visus (0 sveiku),pakeliau transa tada ejau jau su daiktais bet ne visada lipdavo,ir jei lipdavo neilgam,kol pagaudavo ora sraigtas,kapmus irgi gaudziau,dar visaisp kelinejau ,vel leidau

nu vnz pastovaus gliso neisgavau

nes mano nuomone varklis per sunkus trumpos valties galui,todel sunkiau kelia gala,ilgesne valtis automatiskai keltusi lengviau nes priekis sunkesnis,o va jei su 4aj,manau variklis lengvesnis ir gal buciau paemes aukso viduriuka,kazkuria diena kilsiu pabandyti su 2.5 aj, manau vienas kazka isgausiu,nes pazystamas su honda nzn kiek ten 2.3 ar kazkas pan na gana graziai plaukia

vienu zodziu Vitoli musu mintys sutampa

,bet va nepakelus transo tikrai nors uzmusk su mano valtim nejo jokiais budais iseti,tik sedint ant pacio priekio balionu,nu bet pats primesk koks kaifas