Dėl pačios receptūros- neturiu ką pasakyti: nežinau, nebandžiau, patylėsiu
Kas dėl vatos

: a jis nepasakojo, jei visgi reikia keisti masalus, kaip "smagu" nuiminėti tokį variantą nuo kabliuko užkarpėlės ?
Leisu sau šį bei tą pacituoti

Štai ką apie masalus lynams mano
Kęstutis Zanevičius:
"Atskiruose vandens telkiniuose, selektyviai jaukindamas didesnius lynus, naudoju tokią taktiką. Jaukinu stambiais ir biriais produktais, tik jų įmetu labai nedaug (saują arba dvi), o kvapnųjį priedą sudaro ruoštas namuose arba pirktinis jaukas praturtintas atraktantais. Žūklei, kuri trunka visą dieną, sunaudoju 3- 5 apelsino dydžio jauko rutulius ir 1- 1,5 l biraus ir stambaus jauko. Su kvapais neeksperimentuoju, vienas patikimiausių- vanilė, o rudenį sliekų kvapo atraktantas. To visikai pakanka, nes daugumas produktų, sunaudojamų jaukui, yra natūralai kvapnūs, pvz. saldūs konservuoti kukurūzai, šutinti kviečiai, linų sėmenys, kanapės (jų bei saulėgražų išspaudos) ir pan. Gaudydamas lynus (kaip ir karosus, karpius, didžiuosius karšius), laikausi taisyklės kad masalas turi būti ne tik didesnis už jauko daleles, bet ir kvapnesnis bei skanesnis už jauką. Todėl daugumą augalinės kilmės masalų pagardinu: blyną ar tešlą- vanile arba medumi, perlines krupas- medumi, arba verdu kanapių nuovire ir pan. Labai gerai lynai (ypač didieji) reaguoja, pajutę saldų jauką ir masalą, bet tai dėsninga tik vidurvasarį ir žūklaujant dienos metu, kai gerokai perspektyvesni ugalinės kilmės masalai. Dažniausiai mano naudojami yra šie: kvietinis blynas, tešla, sutinti kviečiai, perlinės kruopos, kukurūzų grūdai, varškės apkepas, virtos bulvės bei manų košės kubeliai, išmirkytos saldžios razinos. Gaudydamas lynus, arti vandens paviršiaus jaukinu saldaus batono plutelės kubeliais bei kanapių nuovire virtomis musių lervomis. Pastarasis jaukus itin efektyvus, bet jeigu jį aptinka raudės, lynų žūklę galima pamiršti...
Pavasarį ir rudenį bei vėsesnėmis vasaros dienomis, o ypač anksti ryte ar naktį, perspektyvesni gyvūninės kilmės masalai- raudoni kalifornietiški arba mėšlianiai sliekai, uodų trūklių bei musių lervos, dreisenų ir vynuoginių sraigių mėsa. Met ir sotūs lynai neliks abejingi, matydami vėžio mėsą, o gaudant stambius lynus nežinau geresnio masalo kaip naktinis sliekas. O štai varškė, kurią daugumas autorių vadina geru jauku, mano praktikoje, deja, nepasiteisino."
(Asmeninis autoriaus rekordas (nžn., gal šiuo metu jau viršytas): 2003 m. liepos 14 d. pagautas 4,5 kg lynas (66 cm), kova truko apie 40 min. Masalas: naktinis sliekas. Gaudyta "Match" tipo meškere, 0,22 mm storio valu be pavadėlio. Pagauta spėkit kur ? Ogi otiat dvatcat piat- Galvės ežere
).