Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1

#73913   Mike
 30 Rgs 2008 13:30
Nubaustų pagal LR ATPK 87 str. 1 d. "Mėgėjiškos žūklės taisyklių bei kitų teisės aktų, reglamentuojančių mėgėjišką žūklę, žuvų apsaugą, pažeidimas". Sutinku, kad senosios MŽ negalioja. Ale mano minėtas Vyriausybės nutarimas galioja, o jis reglamentuoja žuvų apsaugą, todėl pagrindas nubausti būtų.

#73915   saciokas
 30 Rgs 2008 13:51
Tai proto guzikai, man pasakykit lietuviskai be visu tu "atpkt.123.krte" jei gaudysiu eserius su mikronu ir mane pagaus as galiu issivartyt ar be sansu? Nes nei as tu lasisu gaudau nei man ju reikia :grin:

#73916   audrutis
 30 Rgs 2008 13:55
Vat as irgi kai priverstinai aplankau uosviene Kedainiuose, megstu palikt raganas pabendraut tarpusavyje ir nulekt iki Dubysos. Dabar nebezinau ka daryt :evil:

#73917   MatasM
 30 Rgs 2008 13:57
Tikrai galima spiningaut, kiek tik norit... tik pagave, ko nereikia, paleiskit..

#73920   ramkis
 30 Rgs 2008 14:11
MatasM teisus, nemanau, kad iskiltu problemu. Kaip tik dabar buvau derinti laidimu del sestadieniniu varzybu, tai teko apsilankyti ir MZD ir GA, pasidomejau tuo klausimu, tai MZD parode leidima naudoti zukles plotus, ten yra visa ta nesamone del ko ir kilo sita diskusija, ten privalomi irasyti i leidima punktai nurodyti, ir ju privalu laikytis. O GA pasake, neturi lasio ar upetakio, spiningauk kiek sirdis geidzia, o visas tas parasymas apsidraudimui nuo nesamoningu pilieciu, kurie atsitiktinai pagave reta ir grazia zuvi jos tikrai nepaleis :twisted: , sako, kad protingas zmogus ir nesistengs ju gaudyti, o piktavalis ar siaip brbaras gal pabijos :roll: Taip, kad zuvaukit i sveikata, niekas nenubaus, jei tik nebus del ko :grin:

#73924   Skumbrotas
 30 Rgs 2008 14:37
Mike rašė:Nubaustų pagal LR ATPK 87 str. 1 d. "Mėgėjiškos žūklės taisyklių bei kitų teisės aktų, reglamentuojančių mėgėjišką žūklę, žuvų apsaugą, pažeidimas". Sutinku, kad senosios MŽ negalioja. Ale mano minėtas Vyriausybės nutarimas galioja, o jis reglamentuoja žuvų apsaugą, todėl pagrindas nubausti būtų.
Mėgėjiška žūklė reglamentuojama "Mėgėjiškos žūklės įstatimu" ir "Mėgėjiškos žūklės taisyklėmis". Ten viskas apibrėžta ir nurodyta kur kada negalima ir su kuo negalima žvejoti.
O tame "LR Vyriausybės nutarime Nr. 276 "Dėl bendrųjų buveinių ar paukščių apsaugai svarbių teritorijų nuostatų patvirtinimo" ar paminėta Dubysa :?: Nepaminėta, o apstraktus "lašišinių žuvų buveinės" apibrėžimas tinka daugybei upių, kurių dalis buvo išvardyta ankstesnėse MŽT. Jei nėra įvardyta konkreti vieta, tai nėra ir pagrindo taikyti įstatymą.

#73925   Skumbrotas
 30 Rgs 2008 14:40
ramkis rašė:...O GA pasake, neturi lasio ar upetakio, spiningauk kiek sirdis geidzia, o...
Matosi, kad GA inspektoriai mąstantys žmonės. Reiškia tik toj nupušėlių kontoroj MŽD idijotai sėdi.

#73938   ramkis
 30 Rgs 2008 16:00
Na cia reiktu turint visus dokumentus pasiaiskinti su teisininkais. Yra daug visokiu niuansu, vienur yra kitur nera kazkur kazkas parasyta, jei i viska gilintis, tai zuvauti ir nebutinai, bet ka daryti gali visur ir bet kada, tik su savimi dar reikia veztis teisininku komanda, kad niekas prie taves negaletu kabinetis.Paprastas pavyzdys: yra pas mus keletas tvenkiniu kurie yra itraukti i neisnuomotinu vandenu surasa, vadinasi jame galima butu zuvauti su respublikiniais leidimais, bet o bet taciau, ne... Bandem ieskoti tesybes tai mums tokiu nutarimeliu, akteliu ir panasiai pakiso po nosim ne tik is AM bet ir ZUm, kad net musu samdytas teisininkas nelabai isikirto kas ka tvarko ir del ko. Taip, kad istatymu ir ivairiu potvrkiu bei nutarimu yra gausybe ir daznai net nesuprasi kas prie ko :twisted:

#73945   Algirdas
 30 Rgs 2008 19:11
jei nores tai ir prie stulpo prisi...., juk Lietuvoj dar pakolkas gyvenam :lol:

#73980   ramkis
 01 Spa 2008 08:00
:lol:

#77455   zandikaulis26
 23 Spa 2008 16:19
geras inspektorius ir prie stulp prisikabins kad nevietoj stovi o durnas nematys isvados paprastos...kol nemato tol ir gaudyk

#78978   audrutis
 30 Spa 2008 22:31
Busiu savaitgali uosvijoje, tad galvoju iki Dubysos palekt. Mikrikais pazaist. Eseriai musu kraste ismire, tai gal nors ten koki pagausiu :roll:

Gal kas zinot ar labai drumstas vanduo ir isvis ar dosni si upe velyva rudeni :roll: Dekui

upe

#79171   zuviuks
 01 Lap 2008 15:45
tikrai dosniau nei musoj bus :klasta!: :klasta!:

#79248   audrutis
 02 Lap 2008 23:15
:!fig! stai ka man Dubysa parode :evil: Bandziau nauja ruoza, tai praejus kokis 5km beveik nebuvo kur zvejot. Upe visur vienoda, visur negili, jokiu ilankeliu, jokiu nuvirtusiu medziu ir panasiai. Autostrada :evil: O srove visai smagi, nesa visoki bruda :evil:

#79249   gelmės
 03 Lap 2008 07:44
Žiūrint kur tu gaudei. Nuo Tytuvėnų, važiuojant link Kelmės, yra labai gražių ir įlankėlių, ir duobikių.

#79265   audrutis
 03 Lap 2008 10:56
Zinau, kad ten neblogos vietos. Ten gilesne Dubysa. O as buvau uosvijoj, Kedainiuose, ir gaudziau netoli Seredziaus (tiesa jo nedaejom). Nezuvinga ten Dubysa :?

#79266   Raupsuotas
 03 Lap 2008 11:03
Vakar pravaziavau pro Seredziu.Dubysa ramiai teka, nei vieno zvejo.Ten is pavasario esu pagaves, o siuo metu laiku kotai netinka.

#79579   gintars
 04 Lap 2008 14:01
LABAI ALKANAS rašė:Vakar pravaziavau pro Seredziu.Dubysa ramiai teka, nei vieno zvejo.Ten is pavasario esu pagaves, o siuo metu laiku kotai netinka.
as dubysai isskirciau du periodus kada masiskai zweju buna tai pavasary kai ziobriai eina ir velyva rudeni-ziema buna ryboku jaj vegeles uzkyla o visu kitu laiku taj viena kita zwejy sutiksi. as asmeniskai dubysoj ties seredzium labai smagiai sapalu vasara pagaudau pasitaiko ir graziu egzenplioriu

#79592   gelmės
 04 Lap 2008 14:33
Dėl šapalų, gintarux, tai tu teisus. Turiu pažystamą Tytuvėnuose. Jis pasidžiaugia neblogais egzemplioriais. Mini irgi vasaros sezoną. ;-) Tik, keista, kad jis apie vėgėles nieko neužsimena. :shock:

#79599   audrutis
 04 Lap 2008 14:58
gelmes rašė:Dėl šapalų, gintarux, tai tu teisus. Turiu pažystamą Tytuvėnuose. Jis pasidžiaugia neblogais egzemplioriais. Mini irgi vasaros sezoną. ;-) Tik, keista, kad jis apie vėgėles nieko neužsimena. :shock:
Na Tytuvenai tai labai aukstai, o Seredzius juk pats zemupys. Matyt iki Tytuvenu nedaeina. Plius ten dar ir karjera reiktu varlem perplaukt. Nezinau net kokios ten salygos zuviai migruot. Vegeles juk sokinet tikrai nesokineja kaip slakiai ;-)

#79613   Edosius
 04 Lap 2008 15:16
Vėgėlės iki Dubysos nueina, bet kol jos nueina tai ir draudimas prasideda, todėl kaip manau ir neteko girdėti iš tytuvėnų kolegos kodėl ten negaudo, o ir šiaip jam Viešvilė, Vėžininkai, Salininkai žuvingesnės vietos, o ir kelias netolimas ;-)

#79664   Raupsuotas
 04 Lap 2008 16:08
Edosius rašė:Vėgėlės iki Dubysos nueina, bet kol jos nueina tai ir draudimas prasideda, todėl kaip manau ir neteko girdėti iš tytuvėnų kolegos kodėl ten negaudo, o ir šiaip jam Viešvilė, Vėžininkai, Salininkai žuvingesnės vietos, o ir kelias netolimas ;-)
Kaip del Dubysos nezinau, bet iki Vilkijos tai daplaukia.

#79715   MatasM
 04 Lap 2008 17:30
Iki Dubysos ateina, bet aukstyn toli neplaukia... As apie Dubysos aukstupi zinau viska, uzaugau Lyduvenuose ;-)

#79835   gintars
 04 Lap 2008 19:53
iki dubysos vegeles tikrai ateina vegeles zwejojiu kiekvienais metais visada ties seredzium ir iki draudimo tikrai daeina jos iki musu ir galima gera zukle apturet tik dazniausiai zwejojam jas nemune ties dubysos ziotim ir nereik i viesvile ar iki rambyno vaziuot nors ir cia zmoniu buna nemazai tik vat i dubysa jos nekiekvienais metais uzsuka ir aukstyn nekyla galima sakyt pasisuka ziotyse ir atgal jaj dubysoj jas gaudom taj ruozas buna pagrinde iki tilto kur per dubysa eina

#84123   EIMANTAS
 27 Lap 2008 15:11
Praeitais metais teko plaukti baidarėm.Gražių ešerių patraukėm.

p.c soriuks nepastebėjau kelintų tas rašinys... :lol:
Paskutinį kartą redagavo 1 EIMANTAS. Iš viso redaguota 27 kartus.

#84124   MatasM
 27 Lap 2008 15:15
Nieko tokio ;-)
Paskutinį kartą redagavo 1 MatasM. Iš viso redaguota 27 kartus.

#84199   Lydeka
 27 Lap 2008 18:17
jo nemoku aš dubysoj žvejot, nors nuo Kelmės visai netoli. Didžausias mano laimikis lydeka 2,7 kg, ir ta pačią galima sakyt pagavau netyčia. Gaudžiau aukšles rajui tai ir užmečiau palaidine su aukšle ir po keleto minučių plūdė dingo. Tiesa toje vietoje kai vanduo pakilęs duobėjė gylis apie 2-3 metrai. Girdėjau kad toje vietoje yra ir kitokios didelės žuvies, ten yra pagautas Šlakis apie 2 kg :roll:

#108473   audriukas
 02 Bal 2009 17:09
sveiki visi.Kaip reikalai dubysoj su ziobriais ?
Gal kas jau bandet,galvovu savaitgali patikrint....

#109082   DainiusM
 04 Bal 2009 19:55
Vuo teip va vienas perspektyvus Dubysos ruozas atrodo siandien :neutral:
Paveikslėlis
Paveikslėlis

#109114   Suiram
 04 Bal 2009 22:06
o kada jis atrodys geriau :roll:
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4