Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1

#111088   audrutis
 14 Bal 2009 10:11
Vanduo galetu but zemesnis dar kazkiek, ne visose sietose prie tokio pazvejosi. O palikt tai palikom, mes paleidziam pagautus sapalus ir meknes ;-)

#111276   Zvegintas
 14 Bal 2009 22:14
::liux kad palikot ;-)
Suviliojau šiandie 2 po 1 kg, 1- apie 0,5 , vieną dar mažesnį. Žemiau Pučiakalnės vandens dar labai daug, o aukščiau žvejot galima, vanduo po truputį slūgsta.

#111441   daryte
 15 Bal 2009 18:31
gal kas girdejo ,apie ziobrius musoi gal jau kimba. :cool:

#111444   jonas57
 15 Bal 2009 19:03
musoi,ties salociu tiltu,buvau vakar pries pietus,tai maciau tik kleikas pagaunant !-kliovas-!
siandien buvau nemunelio radviliski,cia jau kitas reikalas nemuneli grazuoliai ziobriai eina ''plot

#111743   Marijus
 16 Bal 2009 15:31
Musoje irgi ziobiriai pasigauna, pats tikrinau, tik ne visi pagauna :)

#111897   Saugirdas
 17 Bal 2009 10:27
Gal žinot kada Nemunėlyje prasidės šapalai? :)

#111950   gelmės
 17 Bal 2009 12:54
Jau prasidėjo. (Yra kas pagavo)

#112729   RamaZ
 21 Bal 2009 15:02
Sekmadieni Nemunelis, Aukstadvaris, dugnine. 3,5 valandos ir absoliutus nulis. Praeita kokie 2-3km, patikrintos visos zinomos ir nezinomos vietos. Kibimu nemazai, bet tokie tik atsargus "krepstelijimai".
Nemaloniai nuteike tai, kad nesa "riebalus" - vaivoryksciu nera, bet toks idomus riebaliuko sluoksnis kaupiasi beziurint (ne visur, bet ten kur prinesta zoliu ir susidaro kaip ir uztvara. uzutakiuose, parkasciais radau ir "vaivoryksciu") :cry:

#112931   ksarinis
 21 Bal 2009 21:56
Atidarem lydeku sezona siandien musoje. Gaudem ant gumos. Du meskerykociai nuo 17h iki 20 h. Laimikis keturios margasones, trys paleistos atgal, viena stambesne keliavo namo. Sutikti du zvejai gaude ant gyvos, sake pagavo taipogi keturias lydekas. Puikus oras, puikiai praleistas laikas

#112957   karsiukas
 22 Bal 2009 07:25
vakar vakare po darbo nulekiau i Agluonos upe, sako nieks nekimba nei lydekos nei kuojukstes, atsisedau gerai pasimaitinau koki 15 min nieko, o po to kai prasidejo su dviem kotais nespejau dirbti aisku dydis neispudingas bet vakaras praleistas sauniai hebra sedejo ant lydeku tai ant gyvos tai nieko, atejes Vitalis ant gumos viena paeme vargiai 40cm, o kitoj pusej link ezezo paeme vienas veikejas dar viena apie kilograma, tai tiek ziniu :)

#113173   Saugirdas
 22 Bal 2009 21:32
gelmes rašė:Jau prasidėjo. (Yra kas pagavo)
O kaip ir ant ko?

Šnd pats norėdamas dvikovos su šapalais šią pavakarę patraukiau link Nemunėlio ties Kazliškiu. Spėkit, ką? Tuščia. Nei nedrasaus pasisveikinimo. Matyt vasarą puikiausi masalai dbr nedirba.
Tad jei nesunku padėkit, ant ko dbr gaudot šapalus?

#113240   gelmės
 23 Bal 2009 07:06
Paieškok prie reportažų. Audrutis rašė. Aš šapalų voblikais negaudau, tai patarimų negaliu duoti. Gal koks Edosius, zuviuks, petia, Audrutis ar dar kas ką parašys.
Viena didelį žuviną paėmiau 21 d. Bet tik tokią info ir tegaliu suteikt. Nes plia žvejų tai milijonas. Dar jai ir vietą rašyčiau, ir masalą tai vapščė šakės. :evil:
Kas prašė (garai pažystami) tai privatan parašiau. ;-)

#113250   Saugirdas
 23 Bal 2009 07:19
gelmes rašė:Paieškok prie reportažų. Audrutis rašė. Aš šapalų voblikais negaudau, tai patarimų negaliu duoti. Gal koks Edosius, zuviuks, petia, Audrutis ar dar kas ką parašys.
Viena didelį žuviną paėmiau 21 d. Bet tik tokią info ir tegaliu suteikt. Nes plia žvejų tai milijonas. Dar jai ir vietą rašyčiau, ir masalą tai vapščė šakės. :evil:
Kas prašė (garai pažystami) tai privatan parašiau. ;-)

Taip jau kur gaudai tai geriau nesakyk, man tai kas, Kazliškis jau 6metai kaip visiškai nualintas. Tad 1šapalas lydeka ar ešerys man kaip ir ...
:x

#113341   Saugirdas
 23 Bal 2009 10:31
RamaZ rašė:Sekmadieni Nemunelis, Aukstadvaris, dugnine. 3,5 valandos ir absoliutus nulis. Praeita kokie 2-3km, patikrintos visos zinomos ir nezinomos vietos. Kibimu nemazai, bet tokie tik atsargus "krepstelijimai".
Nemaloniai nuteike tai, kad nesa "riebalus" - vaivoryksciu nera, bet toks idomus riebaliuko sluoksnis kaupiasi beziurint (ne visur, bet ten kur prinesta zoliu ir susidaro kaip ir uztvara. uzutakiuose, parkasciais radau ir "vaivoryksciu") :cry:
Kitą savaitgalį ten žadu pabandyt. :grin: :grin:
Buvau pasižiurėt Vyžuoną ties Viršilų mišku, atrodo švarus vandenėlis, naftos tarsi nebuvo, na, kas ten mane žabalą žino. :?: :grin:
Girdėjau kad strepečiai ir kirkšliai "prie partizano" išplaukė į Biržų pusę. :cry:
Ar tai tiesa nžn, pats dar nebuvau.
Apžiurėjąs papasakosiu.

#113442   stirlic
 23 Bal 2009 20:29
buvau siandie musoi uz salociu is laba ryta vienas ziobris 600g.kaskas nuejo su visu pavadeliu ir sapalas +-800g,keletas kuoju apie 8 val nustojo kipt visiskai ,leksiu ryt nuryta parasysiu kaip sekes

#113678   Saugirdas
 24 Bal 2009 18:15
Katik grįžau nuo Nemunėlio.
Širdis džiaugesi puikia pavasarine gamta. Pagaliau pavyko prakalbinti Nemunėlio lydekas, vienas amtelėjimas, viena margašonė upėje. Nečiupinėjau, nespėjau, o gal traukti paskubėjau...
Tikiuosi kitakart ją laikysiu rankose.
Visa žvejyba praejo taip: 1margašonė pasisveikino. Stirninas, parodė savo grožį. Ir genelis, atlikinėjo savo pareigą...
Tokia žvejyba. Žadu dar šnd pakartot tai tik ne spiningu o gyva žuvele.

#113711   Zvegintas
 24 Bal 2009 19:58
o apie šapalus nieko negirdėt??
O gal labai jau drumsčia ramų vandens paviršių???
Jau šįvakar orelis tai pasaka.... gaila, kad darbe tenka tūnot :twisted: o ir savaitgalį neteks meškerės rankose palaikyt :evil:

#113730   Saugirdas
 24 Bal 2009 20:48
Deja. Šapalai bent jau ten kur buvau tyli. Užtat kaip šįvakar draugo senelis karosų pritraukė! :-D Ne Nemunėlyje bet vistiek smagu. :-D
Girdėjau kad šapalai duodas ten kur niekad neužeinu. Reiks patikrint. :grin:
Bet pirma norėsiu dar kartą pasilabint su lydekaite. :-D

#113863   Saugirdas
 26 Bal 2009 09:32
Vakar po Nemunėlį laksčiau gaudydamas šapalus. :)
Deja, neturėjau nei 1 šapalo kibimo. :cry:
Tik mažytė margašonė, kurią buvau priverstas parsinešt, tdl kad kažkaip sugebėjo voblerį į žiaunas įspraust. :cry:
Rytinį kliovą pramygau. Eisiu dbr pasižiurėt. :-D

#113922   Zvegintas
 26 Bal 2009 20:51
Rytinį kliovą pramygau.
kaži, ar dabar jau yra tas rytinis, dieninis, vakarinis kliovai... Vidurvasarį tai taip, o dabar dar visai vienodai, o ir vasarą šapalą manau geriausia gaudyt vidurdienį, kai saulutė šildo :roll: ar bent jau vakarop...

#113946   Saugirdas
 26 Bal 2009 22:44
Na jo, dbr pavasaris. Visiems viskas vienodai.
O man vasarą žvejyba buna nuo aušros iki aušros. :-D
Bent jau kiek pats pastebėjau šapalai geriausiai kimba po pietų. :)

#114411   Zvegintas
 28 Bal 2009 21:20
[oj-me: bandžiau Nemunėly spiningu suviliot šapalioką :? Oras atrodo ::liux , vanduo vasaros lygio... tačiau jie su manim nepanoro pasisveikint :/bd-d/el
Mačiau kelis išėjimus šapalo, bet tik pabaksnoja ką tik į vandenį įkritusį vibleriuką, o ragaut :n.nee: nenori. Ir ko tik neišbandžiau - nieko. :donknow' Gal kas kokių minčių turit kaip jį apgaut??

#114418   Saugirdas
 28 Bal 2009 21:29
Nusipirkau voblerių dabar protingas ir kitą paprotinsiu. :-D
Geriausi šapaliniai vobleriai yra karkvabalio ir vapsvos imitacijos. Ir leisk priekrantėse ar po medžių, krumų šaknimis. O jei "medžiojai" netoliese Nemunėlio Radviliškio turiu patarimą. :) Geriau maklinėk museline. Tik niekam nesakyk. :-D

#114431   Zvegintas
 28 Bal 2009 21:48
Saugirdas rašė: Geriau maklinėk museline. Tik niekam nesakyk. :-D
Pranešk, kai važiuosi ton pusėn ;-) noriu pamatyt tą procesą iš arčiau ;-) :lol:

#114433   Saugirdas
 28 Bal 2009 21:52
Oj žmogau, geriau mano muselinės tamstos akims nematyt. Ji net neverta taip vadintis. :-D
O į tą pusę tikrai nuvažiuot norėčiau. Tik laiko ir finansų trukumas. :(

#114720   stirlic
 30 Bal 2009 10:48
draugelei buva vakr musoi auksciau salociu tuscias valsas,o dar auksciau mate keleta valciu birbinanciu :idea: :evil:

#114924   gelmės
 02 Geg 2009 06:35
Data: 2009-05-01.
Laikas :8.00-12.00val.
Vieta: Mūša.
Irankis : spinas.
Kibimų: 0.
Būč dugnine , ar maču bandes, bet kiek akys užmatė, tai 0 emocijų ir kitiems.Apie 10-11 val pradėjo ryškiai akiratyje mažėti mašinų skaičius.

P.s. Pasvalyje nemožna musės uodo trūklio lervų nusipirkt. :shock: Parduotuvė nedirba. :!: Turguj nema. :-D (Pamyslijau - krizė ir Pasvaly pasiekė :evil: )
Tiek.

#114983   Zvegintas
 02 Geg 2009 22:30
:-D

Data: 2009-05-02.
Laikas :17.00-22.00val.
Vieta: Nemunėlis.
Irankis : spinas.
Tikslas - šapalas
Šapalo nerasta :cry: tik du lydekiokai - vienas už vobleriuką vos didesnis, kitas +- 1kg, taip pat žiobris griebė salmo tiny geltoną karkvabalį,
Paveikslėlis
dar kažką buvau įkirtęs, bet pamojavo man uodega greičiau, nei spėjau paglostyt...
Kažkas sėdėjo žiobrį medžiojo - nieko, kitas pasakojo, kad vakar tai buvo liuks (21 sugautas)
Nemunėliu jau pilnai baidarėmis plaukia latviai :twisted: žuvis baido
Tiek šiandienos žinių.

#114999   Zvegintas
 03 Geg 2009 13:33
:roll:
žuvys paviršiuje duodasi, vabaliukus rankioja, o vobleriuko, nors ir pačio mažiausio - nenori :cry:
tokios durnos mintys kankina.... :roll: gal kokią musę griebtų....
Gal kas esat bandę mūsų kraštuose muselinę meškerę, kokie rezultatai, ar prilipo??

#115000   Suiram
 03 Geg 2009 13:44
zvegintas, nesistenk, dabar nei musės negriebia, ventoj ta pati situacija, bulkuoja visa upė mesk ka nori visa museliu dėzute gali išbandyti o kibimu tik vienas kitas. Bet tuoj tos nesamonės pasibaiks, biski lietucio jei duos...

Ps. šapalo dabar ieškok labai arti kranto...
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 38
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė