Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#120198   audrutis
 28 Geg 2009 13:35
niuxa rašė:audruti, kokiu valu gaudai :?:
As zvejodamas su SEB (salmo elite braid) 0.08 PE laime radau tik daiwa rituke isigijas- tfu tfu tfu ne vienos kilpos per visa si sezona, nepriklausomai nuo salygu, masalu ir t.t. :roll:
Butent su tokiu paciu ir gaudau, 0,08 ant Twino ir 0,1 ant Nasci. Tas kur ant Twino tai istisai buvo naudojamas sapalu zuklei, tad nuolat svaidziau labai lengvus vobleriukus. Jokiu bedu ;-)

#120233   Airis
 28 Geg 2009 16:56
kazbekas rašė:...ir dar gali pabandyt maziau valo iki krastu privyniot, nes buna ir tame problemos saknys.
o dar dzigaujant tai kirvis. sunkus masalas uzmetant nurauna kusi, nes per daug privyniota.
Paskutinį kartą redagavo 1 Airis. Iš viso redaguota 28 kartus.

#120337   žVYNAS
 28 Geg 2009 21:43
As jau kazkur buvau minejes, kad ir gan sekmingai perniai metu sezona atgaudziau su salmo elite braid 0.08, bet sugalvojau pavelkiaut Kupiskio mariose miniguminuku, isleidus daug valo pasigavau kazkur kelma, pakirtus nutruko koki 20 ar 30 metru valo, abidna, nesakau, kad 100% valo kalte, gal kur pazeistas jau buvo, nepastebejau. Nusipirkau cia ta kamatsu techron, cia kur Audrutis buvo prie Nemunelio atsivezes, kol suviniojau ant rites visos rankos paliko juodos ir dar kazkokio grafitinio salidolo tarp pirstu pakankamai, impregnuotas tai jis kaip reikiant :-D

#120368   vital(vilnius)
 29 Geg 2009 05:26
kamatsu techron black 0,10 + mono ar FC "shok leader"
Sio metu nauduoju ant UL,kolkas jokiu prekaistu :gutgut

#120369   Xrapas
 29 Geg 2009 06:21
žVYNAS rašė:...kol suviniojau ant rites visos rankos paliko juodos...
Pamėgink kitą kartą vynioti, laikydamas per porolono gabaliuką- ir įsitempia gerai, ir rankos švarios, ir pirštai sveiki :lol:

#120370   audrutis
 29 Geg 2009 06:59
žVYNAS rašė:Nusipirkau cia ta kamatsu techron, cia kur Audrutis buvo prie Nemunelio atsivezes, kol suviniojau ant rites visos rankos paliko juodos ir dar kazkokio grafitinio salidolo tarp pirstu pakankamai, impregnuotas tai jis kaip reikiant :-D
Jo jo, tas tai teisybe. Mano pirstai kol suviniojau irgi tapo panasus i angliakasio :-D

#120502   HIPIS
 29 Geg 2009 20:55
Minksti PE.valai linke palikt savo atspauda ant pirstu :-D
Seip patarimas po pirmu zvejybu su tokeis murzeis pravalykit koto ziedelius o jei rite muiline valo slankiklio aki.. ;-)

#125029   Pelekas
 21 Bir 2009 23:21
Siaip man patere ir dar dabar naudoju vala spiningavimui Dragon Flex kuri yra visai neblogas ir tvirtas...
Taciau dabar noreciau pabandyti pinta vala, tik nezinau koki pirkti, nes kainuoja nemazai, tai nesinori kad koki sch ikistu. Koks yra nebrangus, bet geras tas pintukas. :-D Gal galit patarti...
Beje, girdejau, kad su pintu valu geriau nezvejoti sukremis, nes labai susuka ?

#125165   jarwa
 22 Bir 2009 16:33
Nesąmonė ,Pelekai,niekas nesuka pintuko...(dėk suktuką prieš pavadėlį..) Man geriausia patiko Samuline,tik kad Zauberis ,mėtydamas kilpas greitai iš 100m. paliko tik kokia 50... :-D ,tau,kaip galingesnių masalų mėgėjui ,manau neverta pirkti plonesnį kaip 0,16mm :lol: Be Samulino iš tų"pigiūjų"naudojau ir Power pro,tik kad juos labai padirbinėja kas netingi...

#125168   Skumbrotas
 22 Bir 2009 16:46
jarwa rašė:Nesąmonė ,Pelekai,niekas nesuka pintuko...(dėk suktuką prieš pavadėlį..) Man geriausia patiko Samuline,tik kad Zauberis ,mėtydamas kilpas greitai iš 100m. paliko tik kokia 50... ..
Joks suktukas neapsaugo nuo susukimo pintuko. Pats naudoju ir Samuline pintuką, ir ant Zauberio suviniotą, ir jau ne vienus metus. Jokių kilpų zauberis nemėto tol, kol naudoji vartikliukes, voblikus ir džigus, o užsidėjus sukriukę ir pasidarbavus porą valandų prasideda ir kušiai rastis. Tad kadangi prie zauberio viso yra trys būgneliai tai ant kitų dviejų yra mono su silpna "atmintim" (shimano Antares) - kai yra reikalas naudoti sukres tai užsidedu mono, ir jokių kušių problemos nelieka.

#125169   Xrapas
 22 Bir 2009 16:46
Pelekas rašė:... nebrangus, bet geras tas pintukas. :-D Gal galit patarti...
Jei kur užeisi- šitą pamėgink:

Paveikslėlis

#125171   jarwa
 22 Bir 2009 16:56
O nee,Skumbrotai,2 val.vien sukre tai aš negaudau :-D taigi,nežinau..gal ir susuktų :?:Rūpi man ir voblikai ir "gumiaškas"pabandyti...
Gal todėl ir nepagaunu ,kad mėtausi,kaip į užpakalį įgeltas :?: :-D :?:

:-D :-D :-D Neteisink Zauberio,po Twin powerio tai grubi ,sunki mėsmalė :lol: :lol: :lol:

#125172   Skumbrotas
 22 Bir 2009 17:10
Ne ritėje esmė, bet tarpinėje :-D Jei nusimato naudoti tik gumas, voblikus ir vartiklikes - naudoju visad pintuką, jei nusimato panaudot ir sukres - užsidedu mono. Nuo situacijos visad priklauso.
O zauberį daug naudoju ir dar ilgai naudosiu, tai superinė ritė :!: Tik ji pirkta seniau, dabartinės kiek mačiau ir čiupinėjau padėtas parduotuvėse tai nelabai ir panašios į manają :-D

#125173   jarwa
 22 Bir 2009 17:14
Tikiu..tikiu.. :-D anksčiau buvom jauni ,gražūs -žuvų buvo..."beri - nechočiu"...ir mūsų žmonos buvo ..visai nieko... :lol: :lol: :lol:

#125178   Pelekas
 22 Bir 2009 17:54
Jo, supratau, kad su sukrem pintukas nelabai gerai sutaria :-D
Dekui uz info, reiks koki nusipirk ir isbandyt su gumiaskom...

#128365   kipsus
 09 Lie 2009 15:10
Gal kas matėt Vilniuje pirkti PE super? Kažkaip apėjau pustuzinį parduotuvių - nė su žiburiu

#128369   OMar
 09 Lie 2009 15:13
As si savaitgali Climax Ghost tipo nematoma bandysiu. Gal jau kas ismegino??

#128376   kazbekas
 09 Lie 2009 15:53
Tai galesi apie ta Ghosta papasakot, nes mes ji draskom draskom tampo tampom ir kazkas jame mums neptainka. Man asmeniskai nepatinka kad prbraukus stipriai p[er naga ar kita mechanine kliuti, labai jau skalndziai jis tampa plokscias.

#128398   Saugirdas
 09 Lie 2009 20:02
Kad tampa plokščias tai pa...
Svarbu kad neisitempia ir nesigarbanoja. Šiandien pats Browning Cene X skirtas Match'ams bet man spiningui patinka.
Ipač gaudant ešerius.

#128417   HIPIS
 09 Lie 2009 21:42
kipsus rašė:Gal kas matėt Vilniuje pirkti PE super? Kažkaip apėjau pustuzinį parduotuvių - nė su žiburiu
Nezinau kaip kitiems bet sis valiukas ,,nerealus'' uz tokia kaina..apie 36-46lt.. Visu pirma diametras TEISINGAS :shock: tikras nesusipratimas musu dienom valu pasaulije... nors tikriausiai deklaruojamo svorio kazi ar laiko nors kuris tu valu ji laiko... bet po zvejybos 015mm. ranka dar nesu nutraukes nors kiekviena kart bandau, bet rankos gaila. Kad ir kiek zvejociau, jau keturis ritinelius esu paemes, jis praktiskai nesiserpetoja, nereik numetinet galo kaip pas kitus valus...antra apvalus :shock: ..tikrai apvalus ir gali braukyt ji kaip nori kaip buvo apvalus taip ir liko. Manau apie ji taip nedaug info tera todel, kad jis pasmus vos keliose vietose tera randamas. Jei butu taip platinamas kaip kiti brandai manau su savo kaina padarytu nemenka dempinga kitu valu atzvilgiu...
Artimas jam pagal pinima minkstuma bei struktura..... Sasami Samuline tas kur brangesnis..70-80lt.
Bet Sasamis pvz 012 ..yra biski storesnis uz PE-super 0150mm.
O dar tai kad juos turiu ant skirtingu riciu tai Sasamis gerokai greiciau ima serpetot....
Taigi tas PE super tai pagal duomenis o ir kaina tikrai ...SUPER... :lol:

Ji platina Aise...manau todel ir sunku ji rast Vilniui o ir Klaipedoi tik dar vienoi vietoi tesu mates...

Pagal Jaksto zodzius tai realiausiai atitinkantis savo parametrus valas koki jis yra turejas....o diametro tiksluma leme tai kad jis nuo Japonu.....kurie remiasi tokiu storio suvokimu......pintukas pagal ilgi ir pagal stori turi uzimt bugne tiek pat vietos kiek uzimtu mono valas tokio pat ilgio ir storio..... nu i psio turi gamintojas gamint realu vala, niekur nedingsi...

ps. kiek ko turejau ir ka turiu sis valiukas kolkas sulaukia maziausei priekaistu.. ;-)

#128420   alkanas
 09 Lie 2009 21:49
hipis, nu del apvalumo lyginant pe ir samulina nesutinku , samulinas man atrodo apvalesnis, nemanau kad neprizlebeciau del diametro irgi nezinau kaip butu, nes pas krauza pe 0,15 buvo, o as 0,12 samulina turiu, tai nelyginom

#128421   SauliusM
 09 Lie 2009 21:50
HIPI, net keista, bet mano nuomone del PE valiuko su taviske sutampa 100%
va jau du sezonus atidroziau Nemune ir juroj viena babinka, turiu jau nauja nusipirkes, bet panasu, kad tos senosios dar ir treciam sezonui kazkiek uzteks... :shock:

#128446   kipsus
 10 Lie 2009 06:20
SauliusM rašė:HIPI, net keista, bet mano nuomone del PE valiuko su taviske sutampa 100%
Tas viskas labai gerai, bet gi nevažiuos liaudis iš Vilniaus į Klaipėdą vien dėl valo :roll: Gal kas važinėjasi dažnai, pagriebtų keletą ritelių kolegoms?

#128486   ErikaZ
 10 Lie 2009 10:10
kur Klaipedoje yra to valo? Reik pabandyti :)

#128487   ErikaZ
 10 Lie 2009 10:10
kur Klaipedoje yra to valo? Reik pabandyti :)

#128495   Agis
 10 Lie 2009 10:20
Klaipeda, Bijunu 10

#128642   HIPIS
 10 Lie 2009 19:25
alkanas rašė:hipis, nu del apvalumo lyginant pe ir samulina nesutinku , samulinas man atrodo apvalesnis, nemanau kad neprizlebeciau del diametro irgi nezinau kaip butu, nes pas krauza pe 0,15 buvo, o as 0,12 samulina turiu, tai nelyginom

Del storio sendien vienam draugui nuveziau to PE super..i Telsius jis zukles pardes savininkas zmogus prie tehnikos sako bent fiziskai, mehaniskai pamatuosim na turi jis elektronini slankmati su navarotais.. Tiesei ant PE. valko 0150mm....slankmatis rode 010mm ..per mazga 22-23mm.. :shock: aisku cia neoptinis matavimas kaip deklaruoja PE-Super gamintojai, bet vistiek rezultatas neblogas net kaskaip perdaug neblogas..... beje jis irgi buvo suzavetas tuo valu manau Telsiuos jo atsiras.. ;-)
O del samulino tai Samuline droziu per metus antra bugna...serpetoja jis man :cry: o super tai tikrai maziau...jis stovi ir ant muilines ir ant Stradiko ir ant Stelikes ir viskas ;-var-var. ...beje jei Vitalis nenutrenks manes zaibais :-D as ta 0150..naudoju ir ant UL.841 kotelio, Sustain 1000FD riteles ...ir nepastebejau kad 00 sukre lektu kaskiek maziau nei su 014- 016mmm mono...Net buvau nustebes kai maniau kad tikrai nedamesiu iki bulkos kuri buvo apie 25m nuo manes o dar soninis ciongas..o numeciau net ciut toliau...nu ir mostas atitinkamas buvo bet iki tol galejau betkam prisiekt, kad su pintuku tiek 00 nenumesciau...akis per daug metu, kaip ir kitiems kas i diena net du kartus eina priue vandens, tai asidirbus zinai savo galimybes o cia svist ir i vieta....
Todel ir pagyriau PE....valiuka kad uz tokius pinigus jis atidirba ..100%

ps...*PYP*...busiu prisikalbejes :-D ten to PE.. pas Jaksta neprudai, kelios pakuotes ber.. issinesiosit visa mano atrasta geri ....su kuo as tadu gaugysiu po metu.... :lol:

#128671   Xrapas
 11 Lie 2009 07:24
HIPIS rašė:...ps...*PYP*...busiu prisikalbejes :-D ten to PE.. pas Jaksta neprudai, kelios pakuotes ber.. issinesiosit visa mano atrasta geri ....su kuo as tadu gaugysiu po metu.... :lol:
Jokių problemų...pirksi "Nasruose"...ten jau prekiauja PE...po 90 Lt... :-D

#128673   henyte
 11 Lie 2009 08:40
ErikaZ rašė:kur Klaipedoje yra to valo? Reik pabandyti :)
Bangu gatvej maza parduotuve,PE kaina nuo 49 iki 55 litu...

#128678   Laukinis
 11 Lie 2009 09:25
klaipedoje aisej ziurek........berods apie 40lt
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis