Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įrankai, masalai, gaudymas

#122829   ecka
 09 Bir 2009 22:42
temstan geriau prie pat duobes,kuo veliau tuo masala truakt arciau kranto ar dambos centro,nu priklauso daug kas nuo vietos ir kitu niuansu,bet visiskai sutemus duobeje laikyti masalo neapsimoka,nebent jau svintant ir zinant ,kad joje yra siaubunas :-D ne vien mano,bet ir kitu pastebejimai

#122831   ecka
 09 Bir 2009 22:47
lydekiukstis rašė:Vakare, temstant eina duobes, prietemoje ir paryciais geriau perkritimas ( tarp duobes ir seklumos) Visiskose seklumose bent jau man nieko gero. ( kalbu TIK apie donke)
priklauso kas dar per sekluma,man sekliai padovanoja laimikiu ir didziausia savo pagaves taip pat sekliuje,apie 1-1.5m gylyje.(donke)
pvz auksciau kauno Heso daug vietu kur nuo kranto gaudai nuo 2iki 10m atstumu

#122833   Agis
 09 Bir 2009 22:59
"Svarbiausia, kad ant asfalto masina patemptu...." taip apie pasirenkama valo story kalba rusijos zvejys, kuri sia patirty pereme is tevo, tas is senelio.... :-D

http://video.mail.ru/mail/jr1966/223/767.html

#123140   Intras
 11 Bir 2009 12:11
O ar gaudot kas nors ant negyvos zuveles samus? ogal ant gyvos geriau reikia? Kam teko taip gaudyti? Gal patartumet kas nors :?: :-D

#123162   qqlis
 11 Bir 2009 13:08
Teko gaudyti samus man ant gyvos zuvies. Maciau apie samu zukle mokomaja laidele rusu daryta, tai pagal juos geriausias masalas yra moliuskai is geldeliu. Prisirenki pakranteje ir sisidarineji i kibira. ir gerai butu jas palaikyti sauleje kokkia valanda kad kvapas atsirastu. taga gabini kokias 4 ant kablio ir zuvauji. Dar pagal juos tinkamas masalas yra vezys irgi sauleje palaikytas kad kvapas atsirastu. Siule naudoti ir varle bet atseit ja reik kas pusvalandi traukti is vandens ir duoti atsikvepuoti, kad neuzdustu. Jie esa girdeje kad zmones gaudo ant zuveles tiek gyvos tiek negyvos bet jiem ne karto samo nepavyko ant to masalo suviliot.

Man paciam gana neblogai sekesi ant gyvos auksles gaudyti samus. sistema tokia pusiau pludines pusiau dugnines buvo. Prie pagrindinio valo dedavo didoka svareli kad srove nelabai nestu ir risdavom du pavadelius. Viena zemiau o kita auksciau svarelio. Kad prilaikytu auksciau esanti kabliuka su zivele pakilusi nuo dugno tai ir plude ant pagrindinio valo uzdedavom. Samus gaudem toje vietoje kur atplaukdavo maitintis. Gylio ten nedaug buvo (gal koks 1.5-2 m).

Ta vasara pagavau 4 samus. Didziausias buvo 12.5 kg. Paskui toje vietoje upes srove dugno relijefa pakeite ir kazkur jie pasitrauke. Velesneis metais pamenu draugai dar bande juos ten gaudyt bet tik lydeka suviliojo.

#123173   Intras
 11 Bir 2009 13:30
Tai taip isena kad tu diena gaudydavai su plude nes kitaip nesimatys kliovas,arba sviesiuke dedavai ane? Na reikes pabandyti kazka naujo nes antra vasara kai bandau juos suvelioti ir vien tik buozgalviukai pasitaike,didziausia apie 2kg o zvejybu buvo minumum 20 :shock: :oops: kazkaip nesiseka tad ir galvoju kad reikia bandyti kitoky masala,apart naktiniu slieku :? :roll: esme tame kad gaudau juos vienoj vietoj ten gylis paie 4 metrus na tikrai gilu nes,svarelis 50gramu,uzmetus laikydamas vala jauti kada nukrenta svarelis ant dugno ir tai trunka apie 3-4sekundes tad ten gylio tikrai yra. vienas zvejas sutiktas toj vietoj pasakojo kad jis ten gaudo tik diena nes diena jie sedi savo sleptuvese ir niekur nesitraukia kol sutemsata,o kai sutemsta aina medzioti y seklesnes vietas,tad is tos duobes pasitauke,jam siemet per skvala,"audra" pavyko pagauti 7kg samuka :) o man :!fig! :shock: sendien galvoju vel pabandyti tik galvoju reikia rinktis seklesne vieta ir kitoky masala :?

#123180   qqlis
 11 Bir 2009 13:44
Kiek teke girdeti tai samai linke buriuotis. O buri sudarantys individai yra panasaus didzio. Taip kad jei ta tavo mineta duobe uzsede jaunikliai tai didewsniu neverta tiketis. Geriau pasiieskok kitu duobiu. O as gaudydavau rytais. Karta bandem nakti bet nieko nepagavom todel nusprendem kad neverta knapsoti ir tik ryte gudydavom. Del to kad pludes nakti nematysi tai neverta jaudintis. Kibimas dazniausiai budavo ne matomas o girdimas arba juntamas. Priklausomai kaip meskere paruosta budavo. Jei meskere rankoj laikydavai tai lankelis atlenktas budavo ir vala pirstu prilaikai ant itempimo. Tuomet jusdavai kibima ranka. O jei meskere pastatyta tai stabdis atlaistas budavo iki galo, kad pasipriesinimas minimalus tai jei ir toliau kur nuejes esi isgirsdavai kaip rite zviegia. Tik laiku reikdavo prie meskeres prisokti kol valas dar nesibaige :D Viena kart vos taip ir nenutiko. keli metrai ant bugnelio buvo telike. Bekingas jau sviete :D

#123184   Intras
 11 Bir 2009 13:54
Na taip pet esu girdejas kad is tos duobes pagauna nemazu egzemplioriu,na nieko isbandysim kazka naujo ir bus matyt :-D Oras tai tirai gerulis sendien bent pas mus lietutis su perkunija :-D :-D

#123269   ecka
 11 Bir 2009 17:59
dvi pastarosios dienosir siandien gryn samines,sekmes :!: o masalus bandes visokius(kepenys,geldutes,mailius,vezys ir dieles),apart slieko niekas man geriau nebuvo,bet to du paskutiniaitaip pat dar visai neblogi,diele ir vezi, samokas kala kaip tikras galiunas :-D

#123549   Intras
 12 Bir 2009 17:31
Na va kaip ir sakiau buvau nuvaziaves pamedziot samuku,oras buvo tikrai daug ka zadantis,nas vaziavau po lietaus ir pekunijos. Vietoj buvau 20.00 bet kaip ir pries pora dieno toj vietoj zvejojo dar vienas toks pat kaip as samu medziotojas :-D beja jy antra karta jau sutinku pastarajy buvo pagaves viena,kaip veliau paaiskejo 2kg200gramu samuka,na uzsimeciau 2 meskeres ir po kokiu 15-20 matau greta zvejajanciam kolegai kibimas,tikrai nestiprus,panasus y pugzlio :-D meskeres galio kratymas :) Jis tik oba sako yra ir yra geras meskere perlinko rites stabdis pradejo zviegti,mano akys ant kaktos puoliau prie jo galvojau gal reikes padeti,na dar tokios situacijoj nebuvau atsidures kad uzkibtu toks monstr as:-D :grin: bande prilaikyti dar vala ir su pirstais,tai liko supjaustytais :shock: nu jega buvo super stipri,taip samas pasisukiojas vietinej duobej apie minute,pasuko nemuno vidurio link y srove,tada jau nieko negalejo padaryty nei kiek y save nejo jo patraukti :shock: ir staiga atleido,sako nuejo,parsitauke svina o ten pasrodo neatlaike0.35 pavadelis :eek: Na bet emociju uzteko ir man ziurint is salies,paskiau tik speliojom koksai monstras galejo ten buti :grin: Na jis neuzilgo isejo namo, o as likau,adrenalinas sukiles,akys ybestos y meskeres galiukus ir laukdamas antro tokio galiuna :-D bet aisku nieko panasaus man neuzkibo,uzkibo vienas buozgalviukas,ungurys 900gramu ir 3 nerelizuoti kliovai :-D beja prasedejau iki 3.00.
Sendien varau vel !-kliovas-!

#123555   okuma
 12 Bir 2009 19:08
su lenkais kai zvejojau tai anie specai ant samu pas save Odroj na Rybnie...tai kai nutrukdavo samas jie ieskodavo snargliu ant valo auksciau sistemeles...sako kad samas musa uodega per vala ir ten palieka pedsakus...taip valui nutrukus mazdaug zinodavo kokio ilgio buvo samas

#123635   ecka
 12 Bir 2009 23:29
galejo lengvai vala subraukyt i dugna ar kerplesas jis megejas palandziot,o jeigu tik pasizeide,ate :-D
man buvo dambagalyje i duobe atsigules po kojom,tai as jam riukt is svino i galvuza ir jis pakilo :-D nu bent taip sprendziu,nes staigiai vala atleidau o svinas buvo 100 g ir virs jo,nes pavadelis ilgas ir jis pakilo

#123648   lydekiukstis
 13 Bir 2009 09:45
ecka rašė: daug vietu kur nuo kranto gaudai nuo 2iki 10m atstumu
:shock: Nu apie 2 metrus tai nepyk, bet netikiu. Jau donke ilgesne, uz ta tavo nurodyta atstuma...

#123650   tadzius
 13 Bir 2009 10:04
visi gaudot tik upese, o kaip ezeruose? ar kas yra pagaves ir kaip juos gaudo? :?:

#123652   Intras
 13 Bir 2009 10:39
Greiciausei kad vala nupjove kazkur y dugna :evil: o del tu gleiviu kaip okuma rase tai nebuvo nieko ant valo,nes truko "nupjove" pavadelis.

Vakar buvau nuejas y ta pacia vieta :grin: bet nei stukt pabuvau pora valandu ir namo. Per saltas oras manau buvo,nes plesri zuvis nevaiksciojo pavirsiuj,taip kaip pastaruosius vakarus :shock: :shock:

#123660   tadzius
 13 Bir 2009 13:24
Daugu ezere samu yra labai daug ir labai dideliu. Kaip ju nors viena pagaut?
kabinau ir dideles kuojas gyvas po 0,400gramu, laikydavau prie dugno ant skardzio 9 metru, 12 metru, 17metru gylio. Kliova turedavau bet ne samu o lydeku. echolotu didziausias zuvis pradeda fiksuot nuo 20m gylio ir dugne, as manau kad ten 100% samai.

#123681   Laukinis
 13 Bir 2009 15:50
pagrysk savo teigini,kad ten 100% samai :shock:

#123697   ecka
 13 Bir 2009 19:16
lydekiukstis rašė:
ecka rašė: daug vietu kur nuo kranto gaudai nuo 2iki 10m atstumu
:shock: Nu apie 2 metrus tai nepyk, bet netikiu. Jau donke ilgesne, uz ta tavo nurodyta atstuma...
neirodinesiu,bet jeigu kada apsilankysi Naravuose,tai pats isitikinsi,cia prienu raj. ;-)be to masala nenuleidi kaip ziema i ekete ,o uzmeti ji :-D

#123790   lydekiukstis
 14 Bir 2009 12:30
Na reiks kada paziureti ;-) Sianakt buvau auksciau Heso, tai rimto kibimo nemaciau. Salia gaude viena buozgalviuka... :roll:

#123798   ecka
 14 Bir 2009 14:27
mantas rašė:reik karscio, kol taip salta nk nebus
teisingai ;-)

#123872   tadzius
 14 Bir 2009 22:53
laukiniskarpis rašė:pagrysk savo teigini,kad ten 100% samai :shock:
ten akmenuotas dugnas. kimba vegeles ten dideles, pries kelis metus istrauke sama 36kg ten pat velkiaudamas zvejys. Gal yra kokios sistemeles ezerines samams gaudyt?
cia nera jokio zvejo kas gaudytu specialiai sia zuvi siame ezere, visi tik lydekas karpius ir kitas zuvis.

cia yra aprasyta apie samus siame ezere, kituose, ir siaip apie sama.
http://www.x-diver.lt/?lt/view/120
Paskutinį kartą redagavo 1 tadzius. Iš viso redaguota 14 kartus.

#123874   lydekiukstis
 14 Bir 2009 22:59
Pabandyk, kaip Zilvis siandien savo laidoje su kvakve ;-) :-D :lol:

#123922   qqlis
 15 Bir 2009 12:28
Del valo nutraukimo tai manau kad greiciausiai varas buvo nutarkuotas samo dantu. Jei kas ciupinejes samo burna isivaizduoja kokius dantis turi. toks gal platokas sepetukas. Kai gaudziau tai tiek pagrindini tiek pavadeli naudojau 0.35 mm. Samukam iki 10 kg pakanka. Bet valas po vieno samo jau buna atserpetojes prie kabliuko.

#123929   ecka
 15 Bir 2009 13:23
[quote="qqlis"]Del valo nutraukimo tai manau kad greiciausiai varas buvo nutarkuotas samo dantu. Jei kas ciupinejes samo burna isivaizduoja kokius dantis turi. toks gal platokas sepetukas. Kai gaudziau tai tiek pagrindini tiek pavadeli naudojau 0.35 mm. Samukam iki 10 kg pakanka. Bet valas po vieno samo jau buna atserpetojes prie kabliuko.[/quote

pavadziam naudodavau pinta valiuka 0.25,bet nedengta,nes dengtas atsiserpetojas lengviau nutruksta,o nedengtas ne ;-)

#124044   Airis
 15 Bir 2009 23:29
manau atsiserpetoja valas ne i dantis , bet i dugna, akmenis

#127554   hamis
 05 Lie 2009 10:55
siandiena kazkoks nesekmingas bandymas. minija, kibimu vos keli ir vienas snargliukas apie kila ant raudeles apie 5cm su dugnine.
daugiau nieko, tik nutraukiau beveik viska, nors valas o.40 buvo. niekada ten nebuvo tiek kliuviniu, ar bent tokiu kur su o.40 nepajudindavau, o dbr kaip siena ne krust.

#130226   Trinx
 17 Lie 2009 15:08
Sugalvojau nuvaziuot i tikslinga samu zukle, gal galit pasidalint vietom ir pan? :oops: domintu nemuno zemupys ties rusne, ir dar noreciau paklaust kaip vanduo, tevukas sake kad yr uzkiles kazkiek. Is sekmadienio i pirmadieni bandyciau atakuot, pagaliau pasveikes :neutral:

#130340   hamis
 19 Lie 2009 11:23
abejoju, kad kas ims taip ir sakys duobes. yac dbr kai suzinoje vieta trilijardai ja nuskanuoja ir tada pats rukai nuli :)

#130434   DerClown
 19 Lie 2009 20:36
Sveiki, esu naujokas šioj temoj, tačiau idomumo dėlei perskaičiau visą šią diskusija ir šiaip teko domėtis nemažai apie šamus, tačiau kolkas realizuot žuklės nepavyko.
Yra taip,kad gyvenu Kaune prie pat Neries.
Perskaičiau kolegos Minro posta ir video,tai net net šiurpas nupurtė, nes trečiadienį vakare bespiningaudamas prieš pat artėjantį lietu mačiau lygiai ta patį, tik nesupratau kaip cia vanduo gali raibuliuot kai jokio vejelio nebuvo :shock:
http://www.youtube.com/watch?v=2nUJOqvZmYM
Tad iškilo klausimas, kokį vobleriuką pastebėjus tokį reiškinį reiktu naudot ? Na ir spalva būtų neprošal sužinot :)
 #161826   Antas
 28 Gru 2009 21:19
Sveiki.
kaip pastebejau dauguma naudoja ivairius kotus ir t.t.
gal kas tikslingai naudoja shamu kotus, tai yra kotai spec pagaminti shamams, kuriu ilgis 2.4 - ir daugiau.
ar patogu su shaminiais kotais gaudyti nuo kranto ( is valties nedomina) ir ar uztenka pvz 2.4 metro ilgio shama valdyti nuo kranto?
parduotuve pilkeriu yra pilna, bet jie yra trumpi ir nuo kranto kazkaip ......
gal profesnis zmogus atsilieps
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 19
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė