jau rasiau, vienintele priezastis, kad is anksto namie pasiruosus paskui zvejyboj greiciau gaunasi. o siaip tai ne milijonus tie suktukai kainuoja. ka vienas galvakablis nurautas tai pokelis suktuku iseina...Airis rašė:kai tiek masalu palieki dugne, tai kam dar suktukus risti?
sita tai pastebejau,kad jis turi atminti cholerakazbekas rašė:zebco quantum quattron PT mono vala naudoju jau nuo pernai. Nuo 0,183 mm storio valas ties mazgu laiko idealiai. Plonesnio nei sis diametras quattron PT naudot nesiulau. Sapalams - upetakiams man sis valas labai tinka. tiuk...atminti jis turi ir gan nebloga. cia pagrindine jo problema. Bet kadanbgi mono as keiciu kas dvi savaites - tai man netrugdo. Svarbu, kad ties mazgais jis is tiesu laiko nerealiai.
Vakar gavau siuntinuką su pintais valais iš Cabelas, tai pastebėjimai tokie:gytis rašė: Salmo Elite Braid 0.09mm. . Pakisus po mikroskopu rasta 0.165mm.
Tu teisusgytis rašė: Net nustebau, kad emet PowerPro 10lb
As tai paemiau 0.1 mm dugnams,bet man taip patiko,kad nusipirkau dar 0.08 mm ULaitui ir 0.1 atsargaižVYNAS rašė:Na dar nebuvo nieko idomaus su tuo kamatsu techron? Man jis vakar apsiko visa zvejyba,..... man jau klausimas ar jis tikrai geras, mano isitikinimu negali valas prosto tak trukt kur nori.audrutis rašė: Jo jo, tas tai teisybe. Mano pirstai kol suviniojau irgi tapo panasus i angliakasio
Yep, chia svorisrytukas rašė:lb matuojamas svoris, o ne skersmuo.judesys rašė:kaip skaiciuojasi tie lbs? 4,6,8,10,12 lbs? tai kokio cia storio valas?
Amerikonai ir valo storį paprastai nurodo ne ilgio vienetais, o palygindami su "ekvivalentinio stiprumo monovalu"rytukas rašė:lb matuojamas svoris, o ne skersmuo.
žVYNAS rašė:As ir galvoju, jei jums tas kamatsu techron laiko, gal as cia savo i akmenis paslifaves norgeje esu, ispradziu ir man jis dar nieko buvo, laikydavo bet i pabaiga tai visai niekam tikes, truksta kaip siulasnieko, greit pasikeisim.
Na ta lentele tai lieva...vk rašė: "Mono. Eq. Dia." lb atitikmuo milimetrais ir coliais yra šioje lentelėje:
http://cgi.ebay.com.sg/ws/eBayISAPI.dll ... 0342528185
Čia ne gamintojai, o tu supainiojai visai kitą dalyką - lb ant feederio ir karpinių meškerių nurodo, kokio svorio masalus mėtyti skirtas kotas. Bet čia lb reiškia ne 0.45 kgHIPIS rašė: Nu su tais ,,Lb,,-esais ir gamintojai maisos..sendien ciupinejau savo federi ir mislinu kokiu serikleliu jam pirk..del idomumo paziuresiu..o ten svorio ner tik Lb-4.... nu nifiga sau..tai kas cia per federis kad ziemines meskereles vala reik viniot..
![]()
As su juo 50gr svarelius metau be jokios perkrovos o cia..
Airi, tu chia nieko nesumaishiai? Man kazhko nesirisha skaichiukai...Airis rašė:3.5lbs- 112g,o kaip perskaiciuot neatsimenu
deja, bet ant karpiniu kotu, tie lb reiskia koto ilinki, t.y. koki svori uzkabinus, kotas sulinks 90 laipsniu kampu. ant spiningu ir juriniu kotu tie lb rodo rekomenduojama su tais kotais zvejoti vala.vk rašė:Čia ne gamintojai, o tu supainiojai visai kitą dalyką - lb ant feederio ir karpinių meškerių nurodo, kokio svorio masalus mėtyti skirtas kotas. Bet čia lb reiškia ne 0.45 kgHIPIS rašė: Nu su tais ,,Lb,,-esais ir gamintojai maisos..sendien ciupinejau savo federi ir mislinu kokiu serikleliu jam pirk..del idomumo paziuresiu..o ten svorio ner tik Lb-4.... nu nifiga sau..tai kas cia per federis kad ziemines meskereles vala reik viniot..
![]()
As su juo 50gr svarelius metau be jokios perkrovos o cia.., o kažką panašiau į unciją - 28 g. Paklausk karpininkų - jie tiksliau išaiškins, kaip tai perskaičiuoti.
![]()