Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#133772   Xrapas
 12 Rgp 2009 15:26
slavikas rašė:...Kuris variantas geresnis...
Balsuočiau už EXCIA :lol:

#133780   vital(vilnius)
 12 Rgp 2009 15:40
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:as kazkaip apie soron 40 dydzio intensyviai mastau...
Paprašyk, kad leistų valo pavyniot. Ko tai man klojimas nelabai patinka, žiūrint šitą filmuką :? :
http://www.youtube.com/watch?v=KCOhncqvahE
total kosmar :eek: :shock: :-D

#133847   Tomas_G
 12 Rgp 2009 18:41
Prasyciau pakomentuoti ta "total koshmar", ne spats turejau neperseniausiai tik soron stx 60, ir mano galva tai uz tokia kaina lenkia daugeleli geru riciu:) mechanizmas labai geras, stabdis tvirtas:) o del to vyniojimo nu tai cia kaip kam:) aisku nezvejojau su ta rite ilgai bet pabandyti teko, valas aisku storesnis ten ejo, pats db mastau abu garcia stx40 avidui busimam imti:) aisku svorio truputuka yra:) 310 gramu:)beje, ka domina sitos rites yra parasytas labai neblogas review is surferiu forumo, rasoma api ecardinal 806i ir 807i kas yra analogiska soron stx60 ir 70. Visi rites minusai ir pliusai:) http://www.stripersonline.com/surftalk/ ... p?t=638460

#134215   Tanius
 14 Rgp 2009 15:01
blemba niekaip nenusprendziu, ar imti excia ar zaubery, nors ir jos labai panasios, vienas pazystamas, tiesiog grieztai liepe neimt zauberio, ale sudu sudas, as pats su ta rite esu gaudes man smagus, beto +1 guolis daugiau kaip supratau, taciau minejo, kad excia su pintuku geriau draugauja, del tos "slow oscilation system" ar ko ten :-D :-D Beto, ar verta del 15g imti mazesny rites modely? Na dar siek tiek apie perdavima. Ar didesnis perdavimas privalumas? Man tai susirode, kad lyg ir tada gali sukti kaip nori, ir pakankamai greit ir letai, nors praktikoje to greicio abejoju ar reikes, nesitaikant i salacius. taip Kaip ten? Dekui. -:saliut

#134229   eimantasv
 14 Rgp 2009 16:01
imk zaubery ir vargo neturesi,pats naudoju ir kolkas jokiu nusiskundimu neturiu :) aisku ir excia gera, irgi neprasausi ja imdamas :)

#134242   Lamiglas
 14 Rgp 2009 17:40
kiek man zinoma zauberis ir excia turi vienodai guoliu - 9 ( 8+1) , bent jau man su pintu valu geriau gaudyti su excia ji kryzmai kloja vala , zauberis - ne , bet labiausei man patinka wft alubraidas 10 guoliu ( cia ne esme bet visdelto) kadangi nesudedama rankenele nera jos liufto kas mane labai nervina , todel galima zvejoti sunkesneis masalais ir jeigu teisybe rase tai irgi sukurta zvejoti daugiau pintais valais kureis as dabar pagrinde ir gaudau

#134253   jarwa
 14 Rgp 2009 18:47
Oi, Vital ,oi gudruolis...sustabdyk 13 sek. ir pažiūrėk kaip atrodo ant būgnelio suvyniotas valas...iš tikrųjų kitaip nepavadinsi... :-D :-D :-D

#134265   Rolas
 14 Rgp 2009 22:06
Na, nezinau nezinau, ka tas tavo pazystamas turejo mintyse sakydamas kad zauberis sudu sudas... Zinoma, kievienoje gamyboje pasitaiko broko... Bet as atgaudziau zauberiu toki itempta sezona, keletas galingesniu Royobiu braskejo-traskejo, o mano Zauber 2000 atidirbo-atkentejo ir toliau jau kelinti metai sukas tik lengvai sutepus...

#134268   Tanius
 14 Rgp 2009 22:40
As jose nieko blogo taip pat neyziurejau, bet manes neramina tas faktas, kad jis zvejybos parduotuvej dirba, tai ir nesuprantu ko ta zaubery peikia. Tas kryzminis valo klojimas padidina barzdu tikimybe?

#134272   Shtulas
 14 Rgp 2009 23:11
Kad zveju parduotuvej dirba, tai dar nereiskia, kad gerai ismano visus zvejybos ypatumus. Dar viena is galimybiu, kad vezasi nekokios kokybes gaminius, del to ir peikia. Man asmeniskai Ryobi Zauber rite yra tikrai nebloga. Aisku esu mates "Ryobi Zauber" ir ziauriai prastos kokybes... Kitaip tariant, chebra sugeba Head & Shoulders pilstyt Kaune, tai ir Ryobi sugeba gamint kur nors Panevezy.

#134275   rytukas
 14 Rgp 2009 23:36
yra žmonių, kurie tik zauberius ir applausus 3000 pripažįsta.
drožia po 2-3 metus ant neries kranto ir vargo nemato. jokių barzdų, jokių bėdų. vienas tik ką jie papbrėžia, tai kad pas juos "senieji" ryobiai.
ką jie turi omenyje aš neįsivaizduoju. nejau gamintojas atnaujindamas modelį jį daro labiau nevykusį nei ankstesnis?

Tanius rašė:As jose nieko blogo taip pat neyziurejau, bet manes neramina tas faktas, kad jis zvejybos parduotuvej dirba, tai ir nesuprantu ko ta zaubery peikia. Tas kryzminis valo klojimas padidina barzdu tikimybe?

#134277   vital(vilnius)
 15 Rgp 2009 05:06
taip ir ira seni/pirmi aplausse/zauberiai buvo geresni :? :) nors eigu imti kokie "ryobi" nuo dragon,tai kokibe dar visai nebluoga.Turbut lenkai kinams nebluogai duoda "per nagus" uz bruoka :lol:

#134278   vital(vilnius)
 15 Rgp 2009 05:09
Rolas rašė:Na, nezinau nezinau, ka tas tavo pazystamas turejo mintyse sakydamas kad zauberis sudu sudas... Zinoma, kievienoje gamyboje pasitaiko broko... Bet as atgaudziau zauberiu toki itempta sezona, keletas galingesniu Royobiu braskejo-traskejo, o mano Zauber 2000 atidirbo-atkentejo ir toliau jau kelinti metai sukas tik lengvai sutepus...
matai *pyp* "falsifikatu/nekondiciju" in LT ira privezta.reike ziureti atidzei,kad nenusipirkti papigei kokie "levaka" ;-)

#135414   kipsus
 22 Rgp 2009 18:18
Kur gauti šaibų po būgneliu atskirai? Komplekte nebuvo

#135417   vital(vilnius)
 22 Rgp 2009 18:38
kipsus rašė:Kur gauti šaibų po būgneliu atskirai? Komplekte nebuvo
pats padarik,paimk zirkles ir "gatovo" ;-)

#135420   kipsus
 22 Rgp 2009 18:46
Tai kad neturiu teflono (ar koks ten biesas)

#135431   HIPIS
 22 Rgp 2009 20:29
A nafig teflonas :?: ..imi mineralkes bonka ir turi plonu,..nori storesnbiu imi bambali alaus.. :lol:

#135462   SauliusM
 23 Rgp 2009 13:35
kipsus rašė:Tai kad neturiu teflono (ar koks ten biesas)
turiu as to teflono jeigu reik.

#135492   Xrapas
 23 Rgp 2009 17:35
kipsus rašė:...Kur gauti šaibų po būgneliu atskirai? ...
Tinka bet koks plastikas, kurį gali apdorot peiliu arba žirklutėm.

#135589   AntanasM
 24 Rgp 2009 10:35
Konkrečiai apie šį modelį tai nežinau, bet iš vis cormoran man paliko nekokį įspūdį: Buvo , o gal dar ir yra toks modelis CORMORAN CHRONOS AL 11 PiF. Romadoje kaina buvo apie 350lt, buvo kazkokia akcija kaina gavosi per puse apie 180lt. Paėmiau savo švogeriui dovanų. Kada taip paėmęs suki lyg ir nieko, bet kai užmeti masalą kažkaip labai sunkiai sukasi, ir iš tų 11 guolių , tiek tikrai neradau, ir valo vediklio ritinėlyje guolio nėra.
Nenoriu aš cormoranų

#135776   HIPIS
 25 Rgp 2009 08:36
Vitolis rašė:Noreciau suzinoti nuomone apie Daiwa Luvias 2500
http://www.campbellsprotackle.com/store ... sp?ID=3178
Gal kas turite? Gal girdejote atsiliepimus?
Konkreciai nesu zvejojes, bet esu bisk skaites ru. puslapiuos...na domejaus, norejau imt, bet atsiliepinai buvo is 10 balu apie 5-7.. :roll:
Is esmes UL ritele kaip ir nieko, bet besivaikant lengvumo nukentejo jos stiprumas patvarumas.... na aisku pas ja gut..estetiska, gerai ,,gula,, i ranka ir prie spino..vala kloja gerai dirba tyliai, lengvai , bet nelabai draugauja su perkrovom .. is esmes uz tuos pinigus as pasieskociau kasko kito..
Na bet cia tik mano nuomone :roll: ;-)

#135779   DainiusM
 25 Rgp 2009 08:56
Cia ziurint kam reikia, jei grynai UL tai ten tu perkrovu ir nera... Bet sneka zmones jas turintys, kad senesnis modelis kuri japonai gamino buvo visa galva aukstesnis. Dabartiniam tarkim ir korpuso varzteliai sako medvarsciu tipo ir ardymu skaicius ribotas (cia taip meistrai burzgejo rites remontuojantys).

#135799   gytis
 25 Rgp 2009 10:10
Su Luvias rusu saituose daug "nerazberychos". Esme tame, kad yra du Luviaso modeliai. Senesnis modelis buvo magnio korpusu ir jame buvo sliekine bugnelio pavara. Butent apie sia rite atsliepimai nekokie. Yra ir naujesnis modelis. Jis be slieko ir korpusas pagamintas is kompozito Zaion. Apie si modeli informacijos nedaug, bet is principo tai ne pati pigiausia Daiwos rite is RealFour serijos. Pagal surinkimo brezini jis nelabai skiriasi nuo Steez (kai kurie neesminiai guoliai pakeisti ivoremis).Taciau jei imti rite UL tikslams, tai 2500 didoka- uztektu ir 2000. Juo labiau, kad ir varantis krumpliaratis jose vienodas (tas pats Nr pagal kataloga).

#135820   gytis
 25 Rgp 2009 10:45
2 Niuxa
Dabartiniam tarkim ir korpuso varzteliai sako medvarsciu tipo ir ardymu skaicius ribotas (cia taip meistrai burzgejo rites remontuojantys).

Noreciau tiems "meistrams" i akis paziureti. Jei tuos "medvazcius" normaliai isukti o ne ikalti plaktuku, viskas bus OK. Normaliai ekspluatuojant rite reiks pertepti mazdaug 3 kartus- po pirmo, trecio ir penkto sezono. Aisku, jei kiekvienoj zuklej rite kisti i dumbla, tai reiks daznai ardyti, bet tuo atveju geriau iskart imti kazka papigiaisko ir nesukti sau galvos.

#135824   DainiusM
 25 Rgp 2009 10:51
Tas rites amziaus skaiciavimas sazonais (ir tepimu) tai toks labai jau abejotinas. Vienas zvejoja 20 kartu per sezona, kitas 200 kartu neskaitant dar n+ faktoriu kiekio (masalu tipai, traukimo iprociai ir t.t. ir panasiai). :roll:

#135835   gytis
 25 Rgp 2009 11:14
niuxa rašė:Tas rites amziaus skaiciavimas sazonais (ir tepimu) tai toks labai jau abejotinas. Vienas zvejoja 20 kartu per sezona, kitas 200 kartu neskaitant dar n+ faktoriu kiekio (masalu tipai, traukimo iprociai ir t.t. ir panasiai). :roll:
Na tada sakykim taip- tepti reikia kas mazdaug 50 zukliu. Kadangi naudojam ne po viena rite, tai ir gaunasi mazdaug 2 metai tarp tepimu. Ir, aisku, tepti reikia specializuotu, vandens nebijanciu tepalu.
Sekmes

#135840   DainiusM
 25 Rgp 2009 11:41
Vadinasi mano atveju kas 3 menesiai... grazu :neutral: Del tepalo tai aisku, reikia kazkam Steez`a nutyst ka perteptu, seip visas rites pats prisiziuriu, bet sita ciuju geriau butu meistrui patiketi. :roll:
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė