Sveiki,
karts nuo karto užeinu čia pasiskaityti, kaip bendraminčiams sekasi gaudant šią pagarbos vertą žuvį.. pasipasakosiu ir aš

praeita savaitę turėjau atostogų ir ištrūkau porai dienų į gimtinę vakarų Lietuvoje... yra toks upelis, kuriame nuo 1999 berods, budamas dar moksleivis pradėjau gaudyti upėtakius... Aišku iš pradžių (kai man tebuvo 15 m) nieko nesupratau apie jų gaudymą, tai gaudydavau pludine ir sliekais, kol vienas rimtas dede grieztai nepaaiskino visko

Taigi, apie metus nežvejojau toje upėje ir tikrai nežinojau ko tikėtis

Žvejojau 2009.08.06, pradėjau 5 ryto... diena nusimatė sausa ir šilta, nors ryte buvo tik 13 šilumos... Rezultatai: 11 upėtakių, iš jų 3 legalai (du po 40 cm, vienas 35 cm).. Keista kad nelegalai kibo ant 2 numerio sukrių ar 5 cm voblerių (atrodo masalai, tikrai ne patiems mažiausiems upėtakiams).. Nesitikėjau tokio rezultato net savo sapne ir tai tikrai džiugina... Prieš tai vaikščiodamas upėje matydavau ir tinklų ir tokių ale "dugninių" (valas nuo pagaliuko krante, su svareliu gale ir 3-4 nemazais kabliukais), kurių rasdavau ir po 20 kelių km ruože... Stengdavaus viską sunaikint savo kelyje ... Džiugu, kad upėtakiai išgyvena visas skerdynes ir vis dar gyvena gimtajame mano upelyje
Beje, eidamas aukštn upe priėjau įspūdingą bebrų užtvanką, aukščiau kurios upė atrodė uždumblėjusi ir sustojusi... Aukščiau tos užtvankos nepagavau nei vieno upėtakio, todėl grįžęs kitą dieną su tėvu išverčiau tą užtvanką, nors dabar pagalvoju ar teisingai čia pasielgiau? (think) Žuvims praėjimą padariau, bet ar neįvariau joms streso, kai nei iš šio, nei iš to vidury sausos karštos dienos, paleidžiama apie 1,5 m užtvanka su begalinia vandens srove...(think) Tuo labiau, dabar upėtakiai nelabai ir migruoja (turėtų pradėt už poros savaičių, po truputį kilt aukštyn link nerštaviečių)... Tėvas sakė, kad bebrai utvanką atstatys maždaug per 4 naktis

)) Tai tiek... Kažkaip išsipasakot norėjau

foto kažkaip gal dar reikėtų įmesti

...
P.S. Galit pasidalinti savo patirtimi ir išreikšti nuomone apie nuveiktus darbus užtvankos atžvilgiu, nes šioj vietoj viduj nesijaučiu visai teisus...