Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai

#127256   Skumbrotas
 02 Lie 2009 12:46
Antas rašė:Jus paaiskink man durnam? kam tie grafitiniai - plastikiniai atsarginiai bugneliai skirti, ? nors pagrindinis tai aliumininis. ar cia kas nors skiriasi, ar kitam valo dejimui? pvz ant aliuminio 0.2 mm, ant plastikinio 0.16mm?
....
Teisingai išmastei - aliumininis pagridiniam dažniausiai naudojamam valui susivynioti, atsarginiai būgneliai kitiems, plonesniems valams. Dažnai net pačių būgnelių talpa būna skirtinga, kad nereiktu sukt galvos. ;-)

#127328   Skridžas
 02 Lie 2009 14:43
O aš galvodavau kad metalinai bugnelai pirntam valui :roll:

#127335   Antas
 02 Lie 2009 15:03
Skridžas rašė:O aš galvodavau kad metalinai bugnelai pirntam valui :roll:
nu as supratau, kad aliuminis ilgiausiai gyvuojantis bugnelis is visu bugneliu. taigi jei tavo pagrindinis valas yra pintas tai ir dedi ji ant aliuminio bugnelio, o tie tik siaip del idomumo ideti, jei noresi kita vala uzsideti ant rites :grin:

#127355   gugaz81
 02 Lie 2009 17:12
Ignelis rašė:yra kam teke naudot..? http://www.fema-zukle.lt/goods/cat,3279 ... 20-mm.html pliusas vienas ir pagrindinis aishkus..., o minusai..? :?
Teko naudoti... Nusipirkau ir is karto ismeciau... Nelaiko nei mazgu nei nieko nelaiko. Vienzo nusivyliau ir Feeder ir Match valais. Abu ismeciau net nevyniojes ant bugno.
Geriau jau Silverfishas, negu sitie. Aisku cia mano subjektyvi nuomone, bet paprasciausiai gaila ismetu pinigu...

#127356   gugaz81
 02 Lie 2009 17:14
saturnas rašė:
Skumbrotas rašė:
Ignelis rašė:o ka apie sita galvojat http://www.fema-zukle.lt/goods/cat,3270 ... Pi-FD.html :?
Aš tokias naudoju, pirkau rudenį su 50 proc. nuolaida.
Prigriebciau ir as dar tokias 2 ricikes su nuolaida :-D , bet tik tos nuolaidos berods reik laukt iki rudens ar ziemos ( priklauso nuo sawininku ) ir dar neaisku ar joms ta nuolaida bus :roll: :evil:
Rite superine. Susivyniojes pintuka 0,12. Zvejoju Nemune spinu, vala kloja ideliai. Kaip pardej vienoj sake - liuks rite, tik jei ant nuolaidu pataikai.

#127357   Ignelis
 02 Lie 2009 17:15
blm bet jie netokie ir pigus kaip mono... :roll: reikes pabandyt paciam parduotuvej surist koki mazga :D o kaip silverfox su stangrumu..?

O del tos ritikes tai buvau uzlekes i romada paziuret ar guli pasiciupinet..., ishtikruju ir prie rankos limpa ir visi kiti pautai.... :twisted: tik va sitos neradau pasiciupinejimui.... ;-) irgi graziai atrodo :-D :twisted: http://romada.lt/modules.php?op=modload ... 0702173545

#127389   kamstis
 02 Lie 2009 20:29
Sitos tikrai nepatarciau,neverta ji tu pinigu,vala kloja irgi abejotinai,o jei dar bandysi su didesniais svoriais pametyt :roll: misios bus.

#127418   Agis
 03 Lie 2009 00:17
Nezinau uz tokias kainas tai rinkciausi
http://www.fema-zukle.lt/goods/cat,3270 ... 00-RD.html ir nesukciau nei galvos nei pau... :lol:
O jei dar 4000 tai visai puikus aparaciukas lengviem/vidutiniam feederiukui.
Geras stiprus daiktas turi buti sunkus :lol: o ne kazkoks grafitinis barskutis ;-) Tie visi cormoranai, shekspyrai , pigios Daivutes tai tik paziureti grazios kai nezvejoji :lol:
Kas del bugnelio, tai bent jau man zvejojant sroveje su 30-60 gr. seryklelemis neturi jokio skirtumo anas gilus ar matchinis, nes visviena su seryklomis viduryje Nemuno negaudau :lol: J

#127426   kamstis
 03 Lie 2009 06:00
Visiskai pritariu, Agio issakytai nuomonei,nes ecusima zymiai rimtesne rite uz ydeta nuorodoje corcasta,aisku yra ir kitu pasirinkimu,bet kokybes ir piniginis santykis siuo atveju turbut geriausias ;-)

#130844   Ignelis
 21 Lie 2009 20:37
nu voa pagaliau apsirupinau dviem feeder tipo kotais :) beliko tik vala ishsirinkti jus specialu feederini vala naudojat? ar koki patartumet..? beje ant viedno koto net rekomenduojamas valo storis yra rashomas, reikia to paisyti..? nes kazhkaip galvoju kad kaip feederiui kurio uzmetimas 85g 3.4kg stiprumo valas yra gal kiek persilpnas..? ;-)

#130845   Skridžas
 21 Lie 2009 20:48
O taau neatrodo kd valas reiktu rinktis pagal tai kokiuss svorius užmetynėsi ir kokias žuvis gaudisi?Dabar pas mane POVER PRO 8lbs kiek kg laikio nežinau storis jo apie 0,12mm manau kg kokiu iki 5 laikio :roll: Šeip jaigu fideris minskštas taai nėra šaanssu nutraukti,o jaaigu tu kalbi aapie mono,tai tuo labujau,jisai greičiau truks kai užmetynėsi karmuške stambesne :?

#130847   Saugirdas
 21 Lie 2009 21:06
Berots 1lb=0,45359kg tad manau 8lb butų per plonas. (jei mono) :roll: Gal geriau 11lb? :roll:
Pats dabar galvoju, kokį valą pirkt naudojant 30g šeryklėlę?

#130853   Ignelis
 21 Lie 2009 21:33
nu pintuko kazhkodel nenoriu deti... ir kaina nepatraukli ir manau jog be jo galiu apsieiti... visviena planuoju gaudyti ne kuojas ir ne plakiukus o stambesnes zuvis, tai vat ir galvoju koki mono vala ishsirinkti? atseit feederinis (maziau tamprus, mono valas) baisiai mazgu nelaiko.? o jei kas naudojat koki ir nesiskundziat tai ir man rekomenduokit ;-)

#134433   nitrozzz
 17 Rgp 2009 11:48
dedat kas ant dugnines shock leaderi? labai man idomu ar pasiteisintu.. ;)
Gaudyt zadu balta zuvi, retkarciais karpiecus kur nors mokamuos tvenkiniuos.

#134440   Skridžas
 17 Rgp 2009 12:05
Nitrozz o koks pagryndinis tavio?Mono pintas?Koks storis kur žvejosui,upėj ar stovinčiam,kokius svorius mėtysi?Varijantu begalė...Pvz aš šuo metu žvejojiu su pintu valiu storis apie 0,12mm Nereikia sok liderio man metu be vargio iki 50-60gr.O dėl bendrio išprusimio šoj tėmoj aptare esam vyska :-D

#134442   nitrozzz
 17 Rgp 2009 12:11
krc zvejoju stovinciam vandeny, pagrindinis valas - 0.2 laiko apie 6 kg pagal gamintoja. karmuskes svorio su pasaru nlb isivaizduoju, bet ji yra spirales formos didziausia is standartiniu su vamzdeliu viduj.

#134445   Skridžas
 17 Rgp 2009 12:13
Nereikia šok liderio tau ;-)

#134449   nitrozzz
 17 Rgp 2009 12:20
buvo trukimas karta, nzn tik kodel. del to apie shock leaderi ir mastau. Kodel sakai nereikia?

#134450   Ignelis
 17 Rgp 2009 12:23
tai nereikalingas tau tas shok leederis siuo atveju... ;-) bob nud filme feeder fishing, jis rekomendavo gaudant balta zhuvi rishti 6m schokleederi, naudojant pinta, kaip pagrindini vala. tiek ant feederio tiek ant pikerio. kadangi ir jautrumo praktishkai neprarandi, ir mono valas nematomas, ir prisitraukus prie kranto maziau shansu ishsipleshti kabliuka...

#134459   nitrozzz
 17 Rgp 2009 12:40
kazko as neikertu. kazkaip isivaizdavau kad shock leader yra pinto valo gabalas, 2xmeskeres ilgis +1m, reikalingas tam kad uzmetant perduotu apkrova i meskerykoti, kad karmuske nenutruktu mosto metu. ar as neteisus?

#134462   Ignelis
 17 Rgp 2009 12:55
laabai daug variantu yra to shokleederio panaudojimui...., vieni risa prie mono -mono sokleederi, kad metimo metu netruktu... kiti risa prie mono -pinta leederi, treti prie pinto -mono, ketvirti pinta prie pinto ir t.t... reik ziureti ko paciam erikia.. ;-)

#134465   Agis
 17 Rgp 2009 13:36
Feederiui del ismetimo manau nereikia, nu nebent kokiam labai sunkiam ar gaudant juroje.As mono vala risu tik tam, kad is jo padaryciau sistemele, nes jei palieki sistemele is pintuko, tai pintukas labai painiojasi su pavadeliu ar sistemele, o uzdejus 1/1,5 metrus mono 0,25/0,3 valo to painiojimosi isvengiu.

#134573   Tomas_G
 17 Rgp 2009 23:00
Sveiki, planuoju pradeti dugnine zvejoti, reikia dvieju riciu, patarkite kokias ziureti, galbut kazkas specialaus turetu buti sitoms ritems, koks dydis ir panasiai. domina modeliai. Ziurejau neblogu okumos modeliuku yra, taip pat dairausi ir i baitrunenrius, ka manot?

#134581   Agis
 18 Rgp 2009 07:38
Viskas priklauso su kokio ismetimo/jautrumo kotais gaudysi, kokias serykleles naudosi ir kur zvejosi.Jai imsime vidurky tarkim 30-50 gr. serykleles, tai pagal shimano klasifikavima 2500/3000 turetu pakakti.O firma, tai cia jau pagal pinigine, meile vienai ar kitai firmai, patoguma rankai ir kitus neesminius dalykus (stabdis priekyje ar gale).Mano manymu gaudant tikruoju feeder budu (su seryklelemis) nereikalinga rite su baitrunerio sistema.

#139292   Saugirdas
 09 Rgs 2009 21:18
Sveiki gerbemieji, ;-)
Kažkaip pas mane atsidūrė du feeder'iai. Na vieną pasidariau iš seno teleskopinio spiningėlio. Kitą vakar nusipirkau. Ieškojau matcho, bet tinkamo niekur neraradau. Tad nusipirkau feeder'į Shakespeare omni x quiver 9ft. Ilgis 2.70m. Užmetimas 10-40gm.
Gal kas galit kokią sistemėlę patartumėt? Naudoju daug maš tokią: ______,__(SS)_____,__,
Daug maš, pagrindinis valas, pavadėlis su kabliuku, šeriklėlė, pgr valas, pavadėlis su kabliuku, pgr valas, pavadėlis su kabliuku.
Kokią šeriklėlę naudot? Turiu 20g su svoru korpuse.

#139327   Antas
 09 Rgs 2009 22:50
tai pas tave ne feederis ten yra, su juo gali naudoti labai lengvas serykleles arba dar geriau svynukus ir viskas :)

#139332   Skumbrotas
 09 Rgs 2009 23:00
Antas rašė:tai pas tave ne feederis ten yra, su juo gali naudoti labai lengvas serykleles arba dar geriau svynukus ir viskas :)
Turiu Shakespeare pikeriukus 3m 5-30g užmetimo. Po metu žuklės galiu tvirtai paskyti - jautrumas pasakiškas, bet nepaisant to, galima be baimės dėt 50g karmuškę su jauku, arba 3oz svarelį, nieko tragiško neatsitinka :!: ir tai ne ant pačių storiausių galūnių iš 4 esamų komplekte :!:

#139379   Antas
 10 Rgs 2009 08:05
kiek domejausi pagal liaunuma eina quiver-pikeris-fideris. 3 ozai tai jau 90gramu. nu jai islaiko, tai sveikinu, bet kam prievartauti kota bereikalingai ir kaskart traukinat i kranta toks jausmas kad trauki baisiausia zuvi. pats zvejoju su fideriu tai zinau ta jausma kai ant ploniausias uzmauni daug, aisku islaiko, tik jausmas ne koks. kaip ir rasei quiver patys jautriausi. aisku kiekvienam pagal save, yra zmoniu kurie su kvikeriais +120g ir nemune zuvauja, kiekvienam pagal skoni.
kazkaip pas kolegas su svoriais ne tas. pas viena quiver 10 - 40g, pas kita pikeris nuo 5 - 30g. quiver turi buti liaunesnis ir lengvesnis uz pikeri.
jei klystu pagal isdestyma taiskykite

#139425   Skumbrotas
 10 Rgs 2009 10:29
Antas rašė:....kam prievartauti kota bereikalingai ....
Būna situacijų - atvažiuoji nusiteikęs žvejot kaip pridera su pikeriuku, o pasirodo, kad žuvis tą dieną pasitraukus į srovę toliau nuo kranto, o arti tuščia kaip šulinyj. Tenka prievartaut. Pradžioj abejojau ar atlaikys, pasirodo zaprasta.
O iš kur čia ištraukei tą klasifikaciją pagal liaunumą :?: Quiver nuo picker skiriasi tik tuo, kad dažniausiai turi vieną nekeičiamą galūnę, o šiaip tai ant analogiškų pagal parametrus kotelių vieni gamintojai rašo qiver, kiti picker, nesuprasi. Ir apskritai visus picker ir feeder kotus vienija vienas dalykas - turi "quvertip" viršunėles, o paskui jau skirstosi pagal užmetimą - iki 30g pikeriai, nuo 40g - lengvi, vidutiniai, sunkūs feederiai
  • 1
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė