Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto

#139938   Ignelis
 12 Rgs 2009 18:38
na gal kas bandot jau po bishki i juros puse...? ;-) beje artejant sezono pradziai planuoju nauja iranki... :lol: negana to kad lt pasirinkimo visishkai nera, tai dar ir aprashymu truxta :evil: tai gal kas koki kota patart turi ar i ka vertetu demesi atkreipt? kas cia per velnias? http://fema-zukle.lt/goods/cat,3271/sub ... F-450.html surfas su uzhmetimu iki 100 :lol: ?

#139987   okuma
 13 Rgs 2009 07:40
siaip ji tikrai reiktu rankose pavartyt pries perkant ir tai jei tau uzteks 100 gr. zvejybai.... siaip 4.50 m ir 6 ziedeliai kelia nerima-gali but kad bus baisus parabolikas...
del kotu tai sunku...is tu kuriais zvejoti teko tai galiu drasiai pasiulyti
http://www.gerrysfishing.com/shop_detai ... 112&tabID=
tik ziurek "blue metal"
arba is sitos Grouvell serijos
http://www.anglingcentre.net/acatalog/s_grhmsurf.html
kazin ka geriau uz tokia kaina ar besurasi,aisku beda persiuntimas,bet jei turi draugeliu UK tai vieni juokai,beje situ kotu paieskok kitose pardese gal rasi pigiau.
pasakysiu kad gan maloniai su sitais kotais zvejojasi,lengvi,neziurint i uzmetimo svori..

#140007   SauliusM
 13 Rgs 2009 11:59
Ignelis rašė:kas cia per velnias? surfas su uzhmetimu iki 100 :lol: ?
Igneli, kiek as pastebiu jau ne pirma kart, tai tavo supratimas apie surfus baisiai jau stereotipinis ir labai ribotas...
:roll:
o siaip tai as pats va sitais zvejoju:
http://www.foxint.com/catalogues-produc ... section=59
ir esu jais labai patenkintas ir tu pats su tokiu mano kotu metyt bandei jeigu ka. :roll:

#140020   Ignelis
 13 Rgs 2009 13:41
ta parsme ribotas, kad man surfas su uzhmetimu iki 100g man sypsena kelia... ;-) na tada taip ribotas ;-) ribotas tuo kad as ieshkau tokio kuris tiktu musu juros salygom.. :?
Nes dazniausiai zhvejoti tenka neidealiomis oro salygomis, ateini prie juros, bangos metrines, prieshinis gusingas vejas... :twisted: dedi 3/4uncijas ir nieko neuzhmeti nes tokiam svoriui nepakanka inercijos lekt priesh veja ir dar paskui save porcijas neshtis... :? jau nekalbu apie tai kad uzhmetus netoli, bangos labai stipriai veikia vala ir tas svinas nifiga nelaiko... 5unciju daugmazh visada uzhtekdavo arba varydavau namo... ;-) tai ka kalbet jeigu ateini su kotu, tokiom salygom, kuris jeli tris uncijas meta..? neturiu ash tiek bapkyciu kad sau leisciau turet kelis komplektus surfu su skirtingais valais, idealiom salygom feederiu bandyciau naudotis ;-)

Beje okuma imesk kokia nuoroda su multikiniu kotu ir rite jei nesunku kad butu i ka orientuotis..? :lol: nes jauciu kad pasibaigus mano darbui uzh menesio gali tekt pasidairyt laikino darbo menesiui ar dviem uzhsienyje kad zhvejybai apsipirkt :-D

#140021   Mantas26
 13 Rgs 2009 13:44
noreciau ir as isigyti surfiuka, nes iki siolei zvejojau su karpinemis, gal bus protingu patarimu?

#140023   Ignelis
 13 Rgs 2009 14:02
manau vienas protingiausiu butu mums susimesti ir kartu kanors parsisiusti okumos rekomenduoto... ;-) pigiau siuntimo ishlaidos atsieitu... :)

#140024   Mantas26
 13 Rgs 2009 14:03
gera mintis

#140031   SauliusM
 13 Rgs 2009 15:00
Ignelis rašė:neturiu ash tiek bapkyciu kad sau leisciau turet kelis komplektus surfu su skirtingais valais
tiek butu ir uzteke parasyt, be visu tu kitu filosofiju.
tada, manau, tu pasiimk tokius byron surfus kaip pas Airi ir bus tau laime. pas ji ir pasiklausk koks ten modelis yra tiksliai. kiek as atsimenu tai kad 4,5m plono blanko(vos ne kaip karpinio koto), triju daliu ir su uzmetimu kazkas iki 300gr ar kazkas panasaus. bet tiksliai nepamenu.

bet siaip tai 5 uncijos yra 140gr tai nafig tau koto su didesniu uzmetimo svoriu reik jei didesniu svoriu tu nemetysi, tai as nezinau...

#140033   Ignelis
 13 Rgs 2009 15:14
aj vel tu pradedi... :lol: jei koto uzhmetimas 100/200 tj reiskias jam metyti 150g yra pats gazas... :grin: aishku jei buciau barshtys skraidyciau malunsparniu ir kainos man butu neaktualu gal ir nusipirkciau surfu ivairiu - trumpesniu, ilgesniu, lengvesniu, galingesniu :lol: pasistatyciau jiems atskira fazenda ir vadinciau save rimtu zhveju :lol: nors zvejociau tik su dviem megstamiausiais :-D
buk tolerantishkas bent kiek.., tas kas tinka tau nereishkia kad ir man turi tikt... :) beto ne taves prasiau patarimo ;-) esu jau susipazhines su tavo nuomone :cool:

#140034   Mantas26
 13 Rgs 2009 15:17
koks ilgis butu geriausias?

#140038   SauliusM
 13 Rgs 2009 15:33
Ignelis rašė:jei koto uzhmetimas 100/200 tj reiskias jam metyti 150g yra pats gazas...
jei ant to koto uzrasyti 100/200 atitinka realybe, o ne siaip belekas, kas ant seiles uzejo uzrasyta... nors mano pastebejimu, surfas ant kurio uzrasyta 2-6oz (56-168gr) yra zymiai labiau tinkamas 5 oz (140gr) metyt, nei tie ant kuriu 100-200 uzrasyta. sitie kaip taisykle optimaliai meta 170-180gr o maziau nei 150gr beveik isvis nemeta (arba meta tiek pat kaip tai darytu kastuvo kotas). tai cia vien jau kas del metymo nekalbant apie zvejojima, kai buna labai nemazai atveju ramiom dienom, kada naudodamas sunkesnius nei 90gr svorius savo kibimu skaiciu susimazinsi kaip minimum dvigubai. o vat tu 90gr sitie kaukoliniai surfai iki 200gr kaip taisykle nemeta isvis.
Ignelis rašė:buk tolerantishkas bent kiek.., tas kas tinka tau nereishkia kad ir man turi tikt...
Igneli, tai kad tu pats pasiziurek i savo teiginius, kad surfas turi but zaibolaidzio ilgio ir min su uzmetimu iki 200gr o visa kita nesamone ir pinigu metymas. jei tau tik toks surfas tinka, tai nereiskia kad ir kitiem taip atrodo.

#140051   Ef
 13 Rgs 2009 17:00
tiesa bamba grauzia :?: :roll:

#140052   okuma
 13 Rgs 2009 17:01
2 ignelis... Tu nori multiko ir tam skirto koto?? ar teisingai supratau??

#140053   Ignelis
 13 Rgs 2009 17:01
Mantas25 rašė:koks ilgis butu geriausias?
ieskok 420/450 jei ish uzhsienio neplanuoji siustis pas mus kazhko geriau kaip "salmo diamon surf" nerasi, SauliusM turi savo labai objektyvia nuomone apie jurine zhukle, kad jam neprieshtaraut ir nepletot to ginco ash tave galiu nukreipt i "baltijos zhukle" parduotuve prie kruiziniu terminalo, kuri specializuota i jurine zhvejyba ten dirba 'TIX' taipogi forumietis, gimes, auges prie juros ir nuo kranto zhvejoja, kai dar usai nebuvo pradeje dygti :cool: nesamoniu jis neshneka ir nekisha :lol: jei nieko ir nepasiulys tj bent jau pasakys kokio reikia ishtiesu koto zhvejoti musu pakrantese

#140056   Ignelis
 13 Rgs 2009 17:06
okuma rašė:2 ignelis... Tu nori multiko ir tam skirto koto?? ar teisingai supratau??
noreciau ;-) nelygu ar mano norai bus lygus mano galimybem... :twisted: jei neipirxiu multikinio koto net alaus atsigeres tada imsiu paprasta varianta ;-)

#140057   Airis
na apie salmo surfus geriau isvis pamirskit.tikrai yra geresniu ir ant lietuvos.

#140058   okuma
ar ne pas ji ten akcija iki 50 proc. uz kazka...? maciau reklama ant gatves ismesta pravaziuojant...

#140059   Mantas26
 13 Rgs 2009 17:07
tai suteik informacija

#140060   Ignelis
 13 Rgs 2009 17:08
airi kokiu..? :) rekomenduok nes bent jau ash tj nko neradau..., o beto Tixas ir su salminiu senesnio modelio 140m imeta :)

#140061   Ignelis
 13 Rgs 2009 17:09
okuma rašė:ar ne pas ji ten akcija iki 50 proc. uz kazka...? maciau reklama ant gatves ismesta pravaziuojant...
gali buti, nznau jau pora saw nebuves, reikes duot uzhklausa ka jis ten pardavineja papigiai.. :)

#140065   Airis
 13 Rgs 2009 17:17
kas is to kad numeti svina tuos 140 metru.uzsidejus krevetes(na porcijos gal ir laikys) jos isskraidys i sonus. uztenka, kad ir 100 su masalais uzmesi.svarbu rast vieta, duobe, nutaikyt ora. neblogu surfu yra ir romadoje, tik ten reikia 40% -50% per akcijas pirkti. is bedos galima naudoti karpinius kotus, bet jei netycia isikinkysi ota ar pora geru pleksniu ir jam pritruks galios atkelt nuo smelio. tuo labiau esant bangavimui, neis iskelti virs pirmos bangos valo.
mano yra byron xedo titan surfai 4.5m iki300g uzmetimo.zvejoju visalaika su 6 oz ir ragais, nes patinka itempti vala ir matyti kibima su galune. kainavo nepigiai, bet ju nebera rovanoje.
http://www.byron.at/index.php?page=deta ... ailId=9202 nuorodoje raso iki 250g, bet ant koto 300g(na kainavo irgi ne tiek kiek nuorodoje :-D )

#140066   Mantas26
 13 Rgs 2009 17:30
jo man irgi patinka su itemptu stipriai valu zvejoti, tik iki siolei naudojau karpines meskeres, beja viena karta naudojau apvalius svarelius, tai buvo ne kas,

#140067   Ignelis
 13 Rgs 2009 17:32
kazkodel nemanau kad del kreveciu nulaxtymo yra kaltas kotas... ;-) nusiperki silikoninio siulo apvynioji ir nkur ji jau nedings nuo kablio :twisted: beje kaip ir buvau minejes karpinio koto virshunele neskirta rodyti kibimams, jau megines karpini kota :shock: bent jau kiek teko romadoje man matyti tu surfu, tj labi jau grubus buvo :? max uzhmetimo svoris 200 bet virshunes ciut ne kaip pirshtas (kelis kart grubesne uzh salminio) o ir patys kotai per daug ilgai stojas papurtyti... na bet jei jau sakai, reikes persiziuret pernaujo, gal ka netycia praleidau ;-) teisingai pasakei kad ne kotas gaudo o pasirinkta vieta laikas oras ir t... :grin: buvo teke man pernai tokiose situacijose atsidurti kuomet gaudziau uzh pirmo sekliaus ir traukaiu viena kita, o shale briedai su kaukoliniais spiningeliais palei pat kranta pritrauke :twisted: bet tai nereiskia kad man ir dabar su spiningeliais palei kranta zhvejoti..., visdelto geriau kai toliau gali numesti, nes nevisada zhuvis buna prie kranto... ;-) Beje o tai kuo tau tas salminis kotas strigo dbr..?? beje kai salygos leidzia as dazhnai ne tik akd apvalius svinus naudoju bet ir pailgus ;-) tada renkiesi vieta kur imanoma uzhmest uzh antro sekliaus (kad ir isibridus) ir tas atstumas dazhnai gelbeja zvejojant vidurdieni ar kai vanduo daugiau pashiles ir plekshnes giliau

#140068   okuma
 13 Rgs 2009 17:41
Ignelis rašė:
okuma rašė:2 ignelis... Tu nori multiko ir tam skirto koto?? ar teisingai supratau??
noreciau ;-) nelygu ar mano norai bus lygus mano galimybem... :twisted: jei neipirxiu multikinio koto net alaus atsigeres tada imsiu paprasta varianta ;-)
nu multikinio koto ner ko pirkt jei nesiruosi multiko naudot...nebent universalu koki kota,bet tai vel..... nu rites

https://www.veals.co.uk/acatalog/ABU-reels.html
atkreipk demesi i 6500CT crome rocket , 6500 C3 CT mag pro , 6500 CT Premium mag elite , 6500 C3 CT Mag hi speed- siaip visos abu rites skirtos svariam dugnui,be kliuviniu,man asmeniskai labiau jos patinka metymui ir lengvai zvejybai,nors kruvius atlaiko

https://www.veals.co.uk/acatalog/ABU-reels.html
is situ pagrindine 525 Mag Standart, kitos tik nezymus skirtumai ir aplamai si rite labai patvari,tinka ir lengvam zvejojimui is laivo, metasi su ja gal ne taip gerai kaip su abu,bet audringoj juroj ar parvelkant ruoni susitvarko puikiai...

https://www.veals.co.uk/acatalog/Daiwa-reels.html
rekomenduoju sita- 7th Milionaire Turbo-labai smagi rite visais atvejais...na o Daiwa Milionaire 7th Mag arba Magnofuge-sedevras...padaryta taip kad pati sustoja suktis svinui priartejus prie vandens-jokiu barzdu,teko metyt-smagumas

Tavo vietoj rinkciaus 7th Milionaire Turbo ( raudona) tuoj paziuresiu kotus koki tau cia patart...

#140070   okuma
 13 Rgs 2009 18:03
kotai...
https://www.veals.co.uk/acatalog/Anyfis ... _rods.html
jei pagal kisene rinkis AA 6 x bait.
su multiku puikus derinys tiek pleksnytem tiek stambiom zuvim...
siaip sunku ka nors siulyt kai nezinai biudzeto,bet tai mazdaug i ka turetum orientuotis....turiu as tas rites ir kotus ir negaila butu duot ant plazo pasibandyt ar patinka( parduot nesiruosiu ;-) ),nes pirkinys nepigus...bet manau paciupinejes tikrai bus sunku mastyt apie LT surfus.. :-D

#140072   Ignelis
 13 Rgs 2009 18:21
bet tj cia su parsiuntimu ish atskiru parduotuviu, lietuvishkais jau netoli 2000 gautusi.. :cool: shtai tau ir nebrangus laisvalaikio praleidimo budas, kaip 15min teko perskaityti :-D beje kiek laiko mazhdaug uzhtrunka tos proceduros kol preke atkeliau i lietuva?

#140073   Mantas26
 13 Rgs 2009 18:25
nu tokius pinigus moketi jau skaudziai, geriau jau pasilikti prie salmo daimond surf 200lt

#140076   okuma
 13 Rgs 2009 19:01
Ignelis rašė:bet tj cia su parsiuntimu ish atskiru parduotuviu, lietuvishkais jau netoli 2000 gautusi.. :cool: shtai tau ir nebrangus laisvalaikio praleidimo budas, kaip 15min teko perskaityti :-D beje kiek laiko mazhdaug uzhtrunka tos proceduros kol preke atkeliau i lietuva?
ieskok riciu ebay,ten rasi pigiai,svarbu klausinek kad kinieciu nebutu, nu del koto tai nezinau ar ebay yra toks....gal?

#140080   andrius
 13 Rgs 2009 19:46
Dar turit laiko susirast surfu, bo pleksnes nera dar prie kranto bent jau neringoi. Sendien buvau tai visiskas 0. Netoliese zvejojo dar chebryte is vilniaus tai vakar-0, sendien-0. Manau kol vanduo gerokai neatves tai nieko dar ir nebus, nors kreveciu priekranteje tai sociai gali jos apsiest :neutral:

#140081   Mantas26
 13 Rgs 2009 19:49
lapkricio menesi butu galima tiketis pleksneliu - motineliu
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 82
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis