Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto

#140651   SauliusM
 15 Rgs 2009 21:09
nu cia kaip kam. metalo gabala metyt tai biski aktyvesnis uzsiemimas nei tokiu oru i surfa spoksot atsisedus. as tai bijau tik, kad tokia zvejyba baigtusi taip kaip tokios zejybos dazniausiai ir baigiasi. prisigertum kaip shuva ir tiek :-D

#140652   okuma
 15 Rgs 2009 21:11
SauliusM rašė:nu cia kaip kam.
:roll:

#140659   TIX
 15 Rgs 2009 22:04
Nu ka ash galiu pasakyt...
Gaudyt beleka kas uzkibs - man jau nebeydomu.
Mano galva - visai turetu but imanoma gaudyt ir pagaut butent menke. Man asmenishkai idomu pagaut TAI ko laukiu, ir smagu pagaut tai ko nesitikiu.
Menke pernai bandziau. Tiesa, tikejimui atrasti - kol kas nuo molo akmenu ir sekmingai. Bet tikiu kad ir, kokioj karklej, ties akmenais, netoli kranto anos turetu prirepliot.
Del to noro gaudyt kazka, o ne betka - ash atitrukau masalais bei mintimis nuo dugno ir vejazuve gaudau tik surfu.
Dar zinau kad jei dievulis leis - pavasari vel kelsiu masalus aukstyn, ir tikslingai shlaki bandysiu jamt. Dar yra sykas, jis irgi pavirsinis ir pasiekiamas, tik reik pasidomet ka jam pasiulyt. Vienzo...
Minciu yra. Tereikia tiket ir bandyt ir pagausim ne tik pleksne...

#140660   SauliusM
 15 Rgs 2009 22:10
TIX rašė:Dar zinau kad jei dievulis leis - pavasari vel kelsiu masalus aukstyn, ir tikslingai shlaki bandysiu jamt.
brakonierius :roll:
12. Draudžiama žvejoti:
...
12.5. kiršlius, marguosius upėtakius, šlakius, lašišas natūralios kilmės masalais;
http://www.am.lt/VI/index.php#a/6433

#140661   Ignelis
 15 Rgs 2009 22:33
galbut pasakei nepagalvojes ;) :?: juk yra pilna dirbtiniu masalu kurie taipogi puikiai veriami ant kablio... ;-) :!: kreveciu, slieku ir visokio kitokio brudo imitaciju..... tik kaip tixas sake svarbu tiket ir bandyt... :twisted:

#140662   SauliusM
 15 Rgs 2009 22:40
Ignelis rašė:galbut pasakei nepagalvojes ;) :?: juk yra pilna dirbtiniu masalu kurie taipogi puikiai veriami ant kablio... ;-) :!: kreveciu, slieku ir visokio kitokio brudo imitaciju..... tik kaip tixas sake svarbu tiket ir bandyt... :twisted:
sekmes. spiningu ta slaki dirbtiniais masalais pagaut ne taip lengva, tai gal su donke bus lengviau :lol: advokatas matai atsirado :-D

#140663   Ignelis
 15 Rgs 2009 22:42
tu tikrai kaip vaikas :roll:

#140664   SauliusM
 15 Rgs 2009 22:44
ir is ko as tai girdziu :-D o siaip tai gal atsiknisk tu nuo manes ar kazkatais? :roll:

#140668   Ignelis
 15 Rgs 2009 23:10
tox vaizdelis man, kad tau jaunystei bendraamziai dirzo gerai duodavo uzh toki buda(ar tokio budo nebuvima), o dabar, salyginai ramiu zhmoniu kompanijoi, tu sparnus uzhsiaugines atsigriebineji... ;-) tau reiketu atsiknisti, neprovokuoti, nedraskyti akiu ir t.t... dbr suprantu kdl ish bites tave moderatoriai ishbanino... samyshi keli ;-) pabandyk i save ish shono pasiziuret ir pabandyk siokias tokias isvadas pasidaryt... buk savo spiningu temoi ar dar kur ir sau shnekek apie tai ka ishmanai o cia tavo patarimu vargu ar kam reikia... o jei kam tavo asmenine nuomone ir bus idomi per prv pasiteiraus. pasistenk susilaikyt neatrases i sia mano zinute BUK VYRAS, o sia mano zinute moderai ishtrins ;-)

#140704   Skumbrotas
 16 Rgs 2009 08:16
okuma rašė:kitas budas budu nuo plazo-sulaukt kuo bjauresnio oro su didelem bangom,duobe,akmenai...aisku naktis,velgi dideles porcijos ir pirmyn...
Nebūtinai duobės, nebūtinai akmenai. Per audrą stambių menkių esu pagavęs ties pagrindine Palangos gelbėjimo stotim, ties Naglio kalnu, ties Kunigiškiais.
Iš savo patirties galiu teigti, kad pačios idealiausios aplinkybės menkes žvejojant nuo kranto yra kai po audros staigiai nurimsta vėjas, bet jūra dar nenurimusi ir palei krantą dar malasi galingas bangolaužis. Reikia mesti išsyk už to bangolaužio. Nežinau kas ten sutraukia menkes, gal iš dugno plaunami moliuskai, gal priglušintos smulkios žuvys, bet menkių šitoj juostoj atplaukusių būna daug.
Šitas mano pastebėjimas galioja vėlų rudenį, kai vanduo jau pakankamai atvėses, ir tamsiajam paros laikui.

#140742   TIX
 16 Rgs 2009 11:33
SauliusM rašė: 12. Draudžiama žvejoti:
...
12.5. kiršlius, marguosius upėtakius, šlakius, lašišas natūralios kilmės masalais;
http://www.am.lt/VI/index.php#a/6433
Dekui uz pastaba.

#140744   SauliusM
 16 Rgs 2009 11:43
geriau sakykit kasnors, kai vejazuves su donkem nuo kranto gaudot, viensakius ar dvisakius kabliukus naudojat? nes kazkur girdejau, kad tipo dvisakiukas mazas zymiai labiau pasiteisina.

#140752   Mantas26
 16 Rgs 2009 12:05
tik mazus trisakius ir galutine zilvino uodegele prailginu per 4 apvalius ritinelius, taip maziau pabegimu buna

#140753   SauliusM
 16 Rgs 2009 12:06
Mantas26 rašė:tik mazus trisakius ir galutine zilvino uodegele prailginu per 4 apvalius ritinelius, taip maziau pabegimu buna
siaip tai as apie surfa o ne apie spininga klausiau... :roll:

#140754   Mantas26
 16 Rgs 2009 12:08
naudoju karpinius kabliukus viensakiu su bruksneliais, kad krevete nesmuktu,
ir jokios bedos

#140755   SauliusM
 16 Rgs 2009 12:09
Mantas26 rašė:naudoju karpinius kabliukus viensakiu su bruksneliais, kad krevete nesmuktu,
ir jokios bedos
as irgi kazka panasaus naudoju, ale vat girdejau, tipo dvisakiukai mazuciai zymiai geriau pasiteisina, tai ir klausiu ar kas bande.

#140757   Mantas26
 16 Rgs 2009 12:11
draugas bande, bet kad maziau pabegtu tikrai nepastebejau

#140759   SauliusM
 16 Rgs 2009 12:12
Mantas26 rašė:draugas bande, bet kad maziau pabegtu tikrai nepastebejau
nu cia ne del pabegimo, o kad maziau tusciu kibimu butu tipo.

#140763   okuma
 16 Rgs 2009 12:40
Skumbrotas rašė:
okuma rašė:kitas budas budu nuo plazo-sulaukt kuo bjauresnio oro su didelem bangom,duobe,akmenai...aisku naktis,velgi dideles porcijos ir pirmyn...
Nebūtinai duobės, nebūtinai akmenai. Per audrą stambių menkių esu pagavęs ties pagrindine Palangos gelbėjimo stotim, ties Naglio kalnu, ties Kunigiškiais.
Iš savo patirties galiu teigti, kad pačios idealiausios aplinkybės menkes žvejojant nuo kranto yra kai po audros staigiai nurimsta vėjas, bet jūra dar nenurimusi ir palei krantą dar malasi galingas bangolaužis. Reikia mesti išsyk už to bangolaužio. Nežinau kas ten sutraukia menkes, gal iš dugno plaunami moliuskai, gal priglušintos smulkios žuvys, bet menkių šitoj juostoj atplaukusių būna daug.
Šitas mano pastebėjimas galioja vėlų rudenį, kai vanduo jau pakankamai atvėses, ir tamsiajam paros laikui.
malonu girdet,panasus veiksmas vyksta ir Airijoj bet nedrysau lygint siu dvieju akibrokstu- Airijoj menkes ateina rudeniop ir gaudoma nakti,geriausia vejuota...diena pagaut neimanoma nebent atsitiktinai,bet per is koto vercianti veja,kur tikrai stovas pririsas prie kibiro su smeliu ir dar ikastas i zeme vos vos laiko...tokiom salygom pagaudavau menkiu DIENA KOKI 4-6 Metrai nuo kranto...(pirmas slenkstis susidares luzus bangai,apie 60 cm pagilejimas) Siaip irgi geriausi kibimai -3 diena po audros.... tikrai manau kad gan nesunkiai imanoma ju pagaut cia nuo kranto...matysim

#140785   Skumbrotas
 16 Rgs 2009 14:06
okuma rašė:... tikrai manau kad gan nesunkiai imanoma ju pagaut cia nuo kranto...matysim
Pažvejojančių nuo kranto čia daug, bet kažkaip nepamenu kad kas būtų bandęs žvejoti esant toms menkių kibimui palankiom sąlygom, nes tam reikia nemažo pasiryžimo :) Sėdėti sutemus pučiant stipriam šaltam vėjui, dažnai dar ir palynojant, nuolat permetinėjant maksimalius svarelius su sitemėlėm, brrrr.... O pataikyti tą mano minėtą momentą, kai kątik nurimsta vėjas reik gyventi ant jūros kranto, bet ir tai reik kad būtum laisvas kaip tik tada.... :neutral: Žvejojama paprastai esant komfortabioliom sąlygom žvejui - vėjas nuo kranto, rami jūra, ir t.t. Todėl ir tepagaunama vien kita menkė, ir susidaro įspūdis, kad jų tikslingai gaudyti net neapsimoka. Be to daug kas turi valtis ir išplaukus į jūrą tų menkių žymiai paprasčiau ir lengviau prisigaudyti į valias.

#140815   Arunasbaze
 16 Rgs 2009 16:05
Pakartosiu sena savo posta-yra tokiu zveju :-kvankt :-D 2008,12 men
Sestadienio popiete nusprendziam sioki toki ekstryma :D -pagaudyti juroj su surfais nuo kranto-gal net ta proga uzdaryti siu metu atviro vandens sezona :-] Taigi siu eiluciu autorius su dar dviem zvejais ligoniais-Studentu ir Bronium lekiame i Nida.
Nida pasitinka nulauzytomis pusu sakomis ir sniegu,skubame,vyniojame iranga.Orelis nelepina-sninga slapiu sniegu,pereinanciu i lietu.Kibimai ir kart uzmetus,pleksnes keliauja i kranta,dydis ju gan padorus.Idomumo delei namie pasveriau didziausia-0,63kg
Paveikslėlis
Sutemus dedame svieseles,bet kazkaip pleksnes kimba neaktyviai,ir kibimai beveik nepastebimi.Bet kazkas gerai Broniui smogia per surfa,pakerta-nera.As viena sisteme dar namie apginklavau 1 nr,kabliais,kabinu arkliska porcija ir laukiu rimto kliovo.Aisku ji praziopsau,nes ateina susiburimo valanda pasisildymui prie (but) (c) (+)
Istraukiu tik sistemele su kadaruojanciu 0.3mm pavadelio valu,o kablio nerasta.Po valandeles tokiu kibimu kaltininkas ir ne vienas atsiduria krante. :D Viena menke sugebejo surinkti net i burna tris Studento ir Broniaus sistemeliu kablius :O
Paveikslėlis
Apie 24 val kibimai nusilpsta,ir mes slapi,susale,nemiegoje prasimucinam dar iki 6-30 ryto,tada susipakuojam namo.Realiai galejom varyt ant paskutinio kelto,tas ipatigai rezultatu nebut paveike :-] :D
P.S. atleiskite uz foto kokybe,fotkinta telefonu ir buvo velniskai dregna ,viskas rasojo

#140816   Ignelis
 16 Rgs 2009 16:10
tai kiek ishviso ta karta pasiseke pagaut..? :)

#140817   SauliusM
 16 Rgs 2009 16:13
Arunasbaze rašė:Pakartosiu sena savo posta-yra tokiu zveju :-kvankt :-D 2008,12 men
yra yra, as pats irgi per kaledas pleksnes gaudes Karklej esu :-D o siaip tai panasu kad visai neblogai pagaudet. tik va vieno nesupratau. ta vienintele menke pagavot ar daugiau?

#140836   Skumbrotas
 16 Rgs 2009 18:21
Reiks pafotkinti kada kaip atrodo jūra kai aš sakau "žvejoti per audrą", kad įsivaizduotumėt ką noriu pasakyti ;-)

#140861   okuma
 17 Rgs 2009 07:37
jo be priedangos baisuline zvejyba,ne neisivaizduoju ar istverciau,tokiom salygom kaip Arunasbaze dar dar,bet per veja :roll: :neutral:
is pradziu tenkindavausi skeciais kiek imanoma buvo,paskui isigijau si daikciuka
http://www.youtube.com/watch?v=JFdTP8RwviE
ir jokie vejai nebaisus,nebuvo dar taip kad nuverstu,tiesa mano drauga sedint viduj pagavo '' 9 oji banga'' tai apseme ji viduj iki pazastu,bangai krentant visi daigtai is vidaus i jura iskeliavo o palapines neisrove. tiesa pries tai dar turejau Shaikspeare tokia pat tik kojos dalindavosi i 3 dalis,kas galbut patogiau transportavimui,bet teko parduot nes pabodo vaikytis po plaza kaip koki aitvara didesniam vejui paputus-nieko nelaike....beje si palapine buvo sekmingai pritaikyta zvejojan pludine ir dugnine ezere....Sauliau iskart uzbegsiu uz akiu pasakydamas kad spinigavimui ji nelabai tinka :-D

#140890   SauliusM
 17 Rgs 2009 09:35
okuma rašė:Sauliau iskart uzbegsiu uz akiu pasakydamas kad spinigavimui ji nelabai tinka :-D
man pofig, as maksimoj uz 19lt nusipirkau palapine ir man gerai, i vidu alaus deze pastatai ir joks vejas neatkelia :-D

#140894   Airis
 17 Rgs 2009 09:42
su "ragais" reikia gaudyt

#140896   SauliusM
 17 Rgs 2009 09:45
as tai nesuprantu vieno dalyko, ko jum visiem tu svoriu prireike laikymui? jus ka, svareliu su atsilenkianciais shypais nemate? ta su shypais kad ir 80gr viso labo tai net paciam is dugno islupt yra ka veikt, jei valas plonesnis nei 0,35 tai neretai greiciau vala nurausi nei ta svara is dugno islupsi... prie dvimetrines bangos laiko anie normaliai, jau nekart isbandyta. nelaiko jie tik vieninteliu atveju jei zole smarkiai nesa, bet tada tai nors dvi plytas dek, nieks nelaikys. :roll:

#140897   SauliusM
 17 Rgs 2009 09:45
Airis rašė:su "ragais" reikia gaudyt
vo mintys sutapo.

#140900   Arunasbaze
 17 Rgs 2009 09:51
Su Sauliaus kompleksija :-D :-D :-D per salta ziema zvejot nuo kranto neina,nes nera tokios aprangos,kad per veja ir sniega su surfu sedet :-D Juokauju :)
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 82
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė