Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#142778   SauliusM
 25 Rgs 2009 08:57
vo kaip raktu pakabukas turetu tikt. nors gal dar bandysiu as anuo zvejot pasroviui traukiant, nu tokiose vietose kur nuraut tikimybe didele, vis negaila. :-D
 #143359   atolas
 28 Rgs 2009 22:16
Labas, kolegos.
Zadu isigyti vienos dalies UL iki 170 cm ilgio. Gramatura iki 5 gr max. Mazi upeliuxciai iki 10 m plocio. Upetakiai, eseriai, sapalai, raudes, auksles, kirsliai. Ka rekomenduojate? Noreciau is St. Croix, G. Loomis. O gal yra analogu? Gali buti ir iki 150 cm. Busiu dekingas uz dalykiskus patarimus.

#143680   ZeMeR
 30 Rgs 2009 17:49
ka galėtumėt pasakyt apie Rapala tail dancer vobleri? geltonas su raudonu uzpakaliuku su barškučiu na bent gražus tai tikrai aš ji gavau nemokamai tai teiraujuosi kaip dirba gal kas ji turi?

#143691   Mike
 30 Rgs 2009 18:41
Rapala Tail dancer yra tikrai kibus vobleris. Yra žmonių, nurodančių jį kaip vieną geriausių Rapala gaminių. Tik kad paskutinių metų Rapala kataloguose šio voblerio jau nėra, nėra jo ir Rapala internetiniame puslapyje.
Beje, Tail Dancer nelabai patenka į UL apimtis.
 #143697   SauliusM
 30 Rgs 2009 19:45
atolas rašė:Labas, kolegos.
Zadu isigyti vienos dalies UL iki 170 cm ilgio. Gramatura iki 5 gr max. Mazi upeliuxciai iki 10 m plocio. Upetakiai, eseriai, sapalai, raudes, auksles, kirsliai. Ka rekomenduojate? Noreciau is St. Croix, G. Loomis. O gal yra analogu? Gali buti ir iki 150 cm. Busiu dekingas uz dalykiskus patarimus.
galiu savo patirtim paiesku pasidalint. ieskojau spino iki 7gr tai padorus man rodesi tik st.croix is legend elite serijos ir lumiai is GLX, tai jei tu dar labiau nusilengvint nori iki 5 gr. tai as i kitokias medziagas nei GLX lumio ar SCV kroikso net neziureciau. nepigus malonumas aisku bet jei norint kokybes tai turbut tik taip. o jei taupyt pinigus tai paimciau koki lenkiska spina uz 100Lt o ant tarpiniu variantu nematau prasmes babkes metyt. cia aisku tik mano nuomone ir tiksu ta salyga kad man greitesni kotai patinka...
nezinau ar kuom padejau.
:roll:

#143702   Edosius
 30 Rgs 2009 20:06
Aš atsakysiu Tau SauliusM ar kuom padėjai, juk pats klausei paskutinėmis eilutėmis.. Ogi NIEKO NEPADĖJAI, tik du sykius pakartojai GLX ir CROIXĄ... a normalios info taip ir nėra, vien belebirda, kurią teks trint, arba tikliau - davei moderams vėl papildomo darbo :evil:

#143705   SauliusM
 30 Rgs 2009 20:27
Edošius rašė:Aš atsakysiu Tau SauliusM ar kuom padėjai, juk pats klausei paskutinėmis eilutėmis.. Ogi NIEKO NEPADĖJAI, tik du sykius pakartojai GLX ir CROIXĄ... a normalios info taip ir nėra, vien belebirda, kurią teks trint, arba tikliau - davei moderams vėl papildomo darbo :evil:
o kodel trint. aiskiai man rods parasiau is kuriu kroikso ar lumio seriju rinkciaus. o tai mano supratimu gerokai siauriau nei lumis plius kroiksas plius lamiglasas apskritai.

#143707   Edosius
 30 Rgs 2009 20:41
ANALOGAI kokie? Juk klausė :!: :!: O ir iš klausimo matosi kad renkasi GL ir ir STC.. o pats tapatį ir išvardinai.. modeliiai :-D n aišku kad džiginio iki 30gr neims nes UL temoj klausia ;-)

#143710   SauliusM
 30 Rgs 2009 20:50
Edošius rašė:ANALOGAI kokie? Juk klausė :!: :!: O ir iš klausimo matosi kad renkasi GL ir ir STC.. o pats tapatį ir išvardinai.. modeliiai :-D n aišku kad džiginio iki 30gr neims nes UL temoj klausia ;-)
as tau dar kart kartoju, lumis tai ne vien GLX (yra dar ir IMX, GL3, GL2 kuriu as nesirinkciau prie tokiu uzmetimo svoriu) ir St.Croix irgi ne vien legend elite (yra dar ir premier, avid ir siemet isleista begale kitu kuriu as irgi nesirinkciau prie tokiu uzmetimo svoriu). Jei jau konkretaus modelio neivardini ka rinktis tai jau nfo nulio verta? tai trink nafig tada viska. nors siaip tai mano zinutej daugiau info ne ka konkreciais rinktis, o i ka, MANO NUOMONE, dairantis neverta gaist laika. aisku Lietuvoj labai populiarus yra lumio 841IMX spinas bet as asmeniskai jo ne uz 200 Lt nepirkciau nes slangu nemegstu, nors yra labai daug zmoniu juo gaudanciu ir labai tuo patenkintu.

#143711   atolas
 30 Rgs 2009 20:54
Gali buti ir iki 7 gr. Butinai fast ar extra fast. Analoginiu variantu klausiau del to, kad gal G.Loomis ar St. Croix tokiu negamina arba labai netirazuoja? Tai aisku specifiniai kotai. Todel sunku gauti. Domejausi zukles parduotuvese, jokio aiskaus atsakymo. Beje, kolegos, del to nesipykite. Medziagu is ko spinas gaminamas kokybes as zinau. Cia viskas aisku. Man reikia modelio. Zinodamas ji, galeciau kazkaip uzsakyti. Pagarba visiems atsiliepusiems i tema.
Paskutinį kartą redagavo 1 atolas. Iš viso redaguota 30 kartus.

#143712   SauliusM
 30 Rgs 2009 20:56
atolas rašė:Gali buti ir iki 7 gr. Butinai fast ar extra fast. Analoginiu variantu klausiau del to, kad gal G.Loomis ar St. Croix tokiu negamina arba labai netirazuoja? Tai aisku specifiniai kotai. Todel sunku gauti. Domejausi zukles parduotuvese, jokio aiskaus atsakymo.
jei iki 7gr tai as vienareiksmiskai imciau vienadali legend elite LES70LF. aisku ilgis 2,1m ir kaina ziauri. bet as kai ta spininga i rankas buvau paemes tai labai ilgai paleist nenorejau, jei ne kaina, tai matyt ir nebuciau paleides...

#143713   atolas
 30 Rgs 2009 20:59
O kokia jo kaina? Siaip jis mazam upeliukui yra didokas.

#143714   kazbekas
 30 Rgs 2009 20:59
yra pas croixa trumpi ul fastai. pas G.loomi trumpi visi moderate.
AVS56ULF2 - dvidalis AVS50ULF - viendalis. kaina salyginai nedidele. Upetakiu zvejybai, rusai, labai gerai atsiliepia apie viendali.

#143715   Edosius
 30 Rgs 2009 21:00
Man kartoti nereikia :!: Suprantu ir taip ;-) Va iš antros žinutės jau aiškiau, bet galėjai plačiau, kas iškart būtų aiškiau klausianačiam, vistiek dar kad ir po šios sms gausi klausimų, tad rėžk iškart pilnai ir suprantamai :!: p.s. bus šeši klausimai ir šeši atsakimai, paliksim klausimą ir atsakymą po vieną, klausimas kiek trinti nereikalingų :?: Pats norėtum konkretumo ar, po keturis puslapius ieškoti koks kablys aštresnis :?: ;-)

#143716   atolas
 30 Rgs 2009 21:04
Na va. Dabar jau mazdaug ir aisku. Aciu uz info.

#143717   SauliusM
 30 Rgs 2009 21:09
kazbekas rašė:yra pas croixa trumpi ul fastai. pas G.loomi trumpi visi moderate.
AVS56ULF2 - dvidalis AVS50ULF - viendalis. kaina salyginai nedidele. Upetakiu zvejybai, rusai, labai gerai atsiliepia apie viendali.
bet man liezuvis nesiverstu ju fastais vadint. net AVS66LF2 man slangavotas pasirode....
nors cia aisku kaip kas savoka fast supranta...

#143718   SauliusM
 30 Rgs 2009 21:10
atolas rašė:O kokia jo kaina? Siaip jis mazam upeliukui yra didokas.
mazam upeliukai gal ir vos vos didokas, bet jei netycia ibimbt slaki koki tam upeliuke ar sapala poros kilu sgebesi tai bus i ka duot tai zuviai atsiremt. kaina jo fabuose 1160Lt stovi, bet kazkiek nusideret matyt eitu.

#143719   kazbekas
 30 Rgs 2009 21:11
ultralaitas negali buti fastas pagal ta klasikini fasto suvokima. jis fastas ul diapazone. o eji jis butu fastas klasikiniam suvokime, tai jokio gramo tu noredamas neumestum.

#143721   SauliusM
 30 Rgs 2009 21:17
kazbekas rašė:ultralaitas negali buti fastas pagal ta klasikini fasto suvokima. jis fastas ul diapazone. o eji jis butu fastas klasikiniam suvokime, tai jokio gramo tu noredamas neumestum.
tame aisku irgi yra tiesos. tiesa sakant as fasto klasikiniam suvokime su mazesniu uzmetimu nei iki 7gr ir nesu ciupinejes. jei kas tokiu matet, tai duokit zinot.

#143723   atolas
 30 Rgs 2009 21:25
Issniuxtinejau viska apie AVS50ULF. Tinka idealiai. Manau ir slakis ir geras sapalas lips ant kranto. Su GL UL teko 5 kg lydziuka issitraukti. Tereikia ismones ir geru nervu. Dar karta aciu visiems uz naudinga info. UL fastas gali buti tik UL fasto kontexte, bet ne klasikinio. Visiska tiesa, nes tada 00 nenusviesi toli.
Paskutinį kartą redagavo 1 atolas. Iš viso redaguota 1 kartus.

#143727   SauliusM
 30 Rgs 2009 21:43
atolas rašė:Manau ir slakis ir geras sapalas lips ant kranto. ...Tereikia ismones ir geru nervu.
nu jei turi kantrybes ir patinka tampytis su zuvim tada taip. as paprasciausiai labiau megstu zuviai diktuot savo salygas ir duot jai i kazka atsiremt. nors kitiem tas tampymasis kaip tik patinka...
 #143749   vital(vilnius)
 01 Spa 2009 06:16
atolas rašė:Labas, kolegos.
gl 6400 ;-) mag-light UL :cool:

#143756   vk
 01 Spa 2009 07:15
SauliusM rašė: as vienareiksmiskai imciau vienadali legend elite LES70LF. aisku ilgis 2,1m ir kaina ziauri. bet as kai ta spininga i rankas buvau paemes tai labai ilgai paleist nenorejau, jei ne kaina, tai matyt ir nebuciau paleides...
Kaip čia suprasti tokį tau nebūdingą elgesį? :eek: Taupai jam pinigus ar kitą dieną jis nustojo tau atrodyti pačiu geriausiu spiningu? :roll:

#143762   alkanas
 01 Spa 2009 08:01
gloomis glx yra nors vienas ul modelis ?

#143793   SauliusM
 01 Spa 2009 09:13
vk rašė:Kaip čia suprasti tokį tau nebūdingą elgesį? :eek: Taupai jam pinigus ar kitą dieną jis nustojo tau atrodyti pačiu geriausiu spiningu? :roll:
turiu rainforesta analogisku parametru susirodbuildines... bet sita tema apie standartiskai gamintus, o ne susirodbuildintus pagal individualu uzsakyma kotus kiek suprantu.

#143830   SauliusM
 01 Spa 2009 11:13
cia vienam forume siandien perskaiciau, gal bus idomu:
My Loomis TSR681-2 (5'8") showed up today. Very nice rod..no recoil guides on this one. Dark green (almost olive) blank with dark brown wraps. An attractive rod. The handle is the same length as the 21, but the forward placement of the reel seat along with the composite cork rings provide perfect balance with a Stradic 1000. The tip is pretty soft, but the rod has some backbone. Casts a 1/16oz inline spinner beautifully with 4lb mono.

I have several Loomis rods including a SR6010 and a SR841-2 (both IMX). This TSR may well prove to be my favorite small stream trout rod.

#151692   Bushas
 11 Lap 2009 18:26
Sveiki, nusprendziau "roges ruosti vasara" tai ziurineju koki cia ekonomini UL varianta isigijus, apsistojau ties daiwa spinmatic is ebay 2.10m 1-7g kaina viliuojanti tik, kad jie 4 daliu, klausimas ar didelis blogis 4 dalys?gal geriau imti 10cm trumpesni bet 2 daliu?

#151748   Liveris
 11 Lap 2009 20:34
Bushas rašė:Sveiki, nusprendziau "roges ruosti vasara" tai ziurineju koki cia ekonomini UL varianta isigijus, apsistojau ties daiwa spinmatic is ebay 2.10m 1-7g kaina viliuojanti tik, kad jie 4 daliu, klausimas ar didelis blogis 4 dalys?gal geriau imti 10cm trumpesni bet 2 daliu?
Mano nuomone geriau 2-dalis. Nera stebuklas tas spinmaticas nors tuka (rankose nelaikiau, bet susidariau tokia nuomone). PAts pradejau nuo pigiu keliu kotu. Tai, is mano isbandytu ir isciupinetu pigiu, kotu didziausia ispudi paliko SERT hexane 180cm 0-3,5g. Nors realiai metciau 2nr 8g sukres ir nieko, visai normaliai susidorojo :) Jo kaina rovanoj ~100lt. gali nueit pasiziuret. Ir tvicui tinka.
Jei yra noras galiu savo parduot uz koki 50lt. su menku trukumu (per PM). Dar gali paziuret Cormorano vienas modelis UL bet jis labiau dzigui. Jei vel Romada padarytu 40-50% nuolaidas tai kaina butu ~230 lt.
  • 1
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 172
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė