Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#143363   Grazwis
 29 Rgs 2009 07:53
Tomas_G rašė:Gal kas turi 4-21 fujitsu shogun? idomu man jo galios galimybes, gal kas siaip is shoganu esat virsyje gerokai rekomenduojama uzmetima? nes kartais noretusi pabandyti ir 25 ar 28 koki galvakabli:) nekalbu apie metimus pilnu pajegumu, nors ir extra fastas pas amne bet ner jau kuolas tikrai.
turiu viena iki 11g. kiek atsimenu bedai prispyrus su juo kauno mariose meciau 25g. galvakablius. Tiesa, kazkiek turejau buti atidesnis, bet zvejojau ir galvos neskaudejo. sitie spinai turi rezerva nemaza, tai nemanau, kad keliais gramais virsindamas rekomenduojama svori jaustai bent koki maziausia diskomforta, manau, jog gali buti ramus ir nesukti sau del to kiausiniu ;-)

#143411   SauliusM
 29 Rgs 2009 11:24
gal kasnors is turinciu lumio WRR8400-2 koteli gali pasakyt koki max svori realu su tuo kotu komfortiskai metyti? kaip tarkim butu su 21gr ar 28gr galvakabliais?

#143419   blight
 29 Rgs 2009 11:58
Tomas_G rašė:Gal kas turi 4-21 fujitsu shogun? idomu man jo galios galimybes, gal kas siaip is shoganu esat virsyje gerokai rekomenduojama uzmetima? nes kartais noretusi pabandyti ir 25 ar 28 koki galvakabli:) nekalbu apie metimus pilnu pajegumu, nors ir extra fastas pas amne bet ner jau kuolas tikrai.
Turiu toki 2.75m. tenka pametyt kartais ir sunkesnius - iki 28gr galvakablius, viskas normaliai, galima ir mest is "zaist"... bet cia jau manau riba, nes metant virsh 30gr jau juntamas diskomfortas ;-)

#143426   DainiusM
 29 Rgs 2009 13:44
SauliusM rašė:gal kasnors is turinciu lumio WRR8400-2 koteli gali pasakyt koki max svori realu su tuo kotu komfortiskai metyti? kaip tarkim butu su 21gr ar 28gr galvakabliais?
30g galvakablis su guma lekia be galvos skausmo, nesaugant... ;-)

#143485   vital(vilnius)
 29 Rgs 2009 20:26
8400
kaip pagal mane skirtas daugiau jig-ui :roll: ;-)

#143498   DainiusM
 29 Rgs 2009 21:25
Tvicina sakykim crystal minow 10 ar 12cm nepamenu be bedos... salmo slaideri maziausia irgi tampo normaliai. Rapalos x-rapus 10cm labai smagiai tampo... Na nepasakyciau, kad netinka jis tam tvicui, tikrai nepasakyciau... :roll:

#143499   SauliusM
 29 Rgs 2009 21:29
vital, tu kaip tvicingo masterklaso atstovas, gal gali pasakyt kuom turi skirtis tvicinginis nu dziginio spiningai?

#144078   SauliusM
 02 Spa 2009 06:45
nu man iskilo abejone kad jei kotas ant katro uzmetimas uzrasytas 7-14gr drasiai meta net nesaugat 30gr tai 7 gr jis gali mest tokiu atveju tiek pat kiek kastuvo kotas... ta prasme absoliuciai neapsikraut nuo to svorio metimui. kas cia juokingo?

#144216   DainiusM
 02 Spa 2009 20:51
Netestavau as jo i mazaja puse... tiesiog ner reikalo su tokiu metyt 1nt sukriu... voblerius 9cm xrapa meta normaliai... o mazesniu... nelabai jam ir reikia. :roll:
p.s. bet cia turbut eilinis pasipilstymas is tuscio i kiaura...

#144220   Jonvabalis
 02 Spa 2009 22:09
Man tik idomu pasidare kokio didziausio dydzio voblerius dar normaliai tvicint gali 8400, nes maniskis 842 dirba iki 8 cm, o jau prie 10 cm pradeda slangavotis. Ziuriu rudeniui lydekoms reiktu truputi galingesni isigyt, beto norisi pakankamai greito.

#144223   eimantasv
 02 Spa 2009 22:25
gal ne i tema as cia paklausiu, bet kaip atskirt kur yra fuji ziedelis, o kur sic,gal kas galit ka patart? :roll:

#144227   jordza
 02 Spa 2009 22:50
fuji kaip tik ir yra SIC tipo ziedeliu gamintojas kaip ir alkonite, titanium, low ride ir t.t. ir panasiai :roll:

#144383   kazbekas
 04 Spa 2009 16:05
judesys rašė: as kiek suprantu,tai visi jie geri, fuji,sic ir t.t. :grin:
kolega, jums gi jau aiskiai isaiskino kad Fuji tik gamintojas, o SIC - tai medziaga (Silicio karbidas).
o St.Croix Avid-uose Fuji pziedai, bet ne isd SIC, o is ALCONITE maedziagos.

#144463   Gadas
 04 Spa 2009 21:35
Sveiki, padekit biski nuspresti, apsispresti ... :) nusprendziau nusiprkti nauja kota ir db mastau kokio uzmetimo man geriau pasimti ar 5-25 ar 10-30 :)(cia as imu daug mas kaip pvz), kas kaip mastau gal kad 5-25 mano atveju butu universalesnis, nes (galiu ir blogai mastyti tai jei ka pataisykit) nesu dar labai jau kietas zvejys ir negaudau labai jau didingu zuveku, tad ir masalu jau labai neuzsisunkinu, jei nusiprkciau 10-30 gr. tai pagalvojau kad net lydekiniu sukriuku nepametyciau nekalbant jau apie eserius ,na gal ir pametyciau bet gal sekmingiau su 5-25, o jei jau noresiu kokiu 30 gr masala uzmesti kas kaip galvoju kad labiau pavyktu su 5-25, nei 4gr masala su 10-30. Zodziu kuri universalesnis?? Nesinervinkit jei ka nusikalbejau, tiesiog nekreipkit demesio, noretusiu protingu patarimu didelis dekui uz supratinguma :)

#144510   Kairys
 05 Spa 2009 08:50
Manau, dauguma tau atsakys, kad universalių kotų kaip ir nebūna, sąlyginai, tai prasme, gali bandyt gaudyt ešerius ir lydekas tuo pačiu koteliu, bet kibimo pajautimas, užmetimo nuotolis, masalų pasirinkimas ir šiaip žvejybinis malonumas bus ne tas... Reikia kelių kotų, bet kai esi dar nelabai kietas, kaip išsireiškei, norisi su vienu viską sutvarkyti. ;-) Mano manymu, universalesnis tau būtų 5-25 užmetimo kotas, nes su 10-30 ką žinau, rimtų žuvų reikia, o jų pas mus ne tiek daug, nors pradedantiems kartais pasitaiko įkirsti, turi šansą. ;-)
O šiaip palauk Vitolio, Xrapo, Niuxos, na, SauliausM patarimų. Šitie turės ką pasakyt. ;-)

#144601   SauliusM
 05 Spa 2009 10:41
Vitolis rašė:Jei zvejosi ish valties, tai paziurek i skelbimu skyreli. Saulens gera koteli krizine kaina ishstate :grin: Turesi pradziai gera kota, da ir ant gero valo sutaupysi
jo, kotelis tas geras, tik man biskyti perziaurus. persistengiau pirkdamas, reikejo jamt toki kaip Xrapas iki 18gr... realus ano koto uzmetimas sakyciau 12-45gr nors parasyta ant jo 8-32gr...

#144606   SauliusM
 05 Spa 2009 11:10
o siaip tai dabar galvoju kad man dabar reikia kotelio valtinio ~2m ilgio ir su realiu uzmetimu ~7-28gr bet su ~7-21 irgi gyvent galeciau. i dabar mastau apie tris spiningus du is kuriu yra lumiai WRR8400 ir HSR9000 ir vienas kroikso avidas AVS66MHF2 ir niekaip nesugalvoju, kuris man labiausiai tikt galetu. pagrindine ideja tai starkiu dzigavimas. gal kasnors kokiu protingu minciu turit kaip apsisprest kuris man labiausiai tiktu? nes man paciam kitokiu minciu kaip kapeika mest ar korta traukt nebekyla.

#144610   SauliusM
 05 Spa 2009 11:19
Gadas rašė:
SauliusM rašė:
Vitolis rašė:Jei zvejosi ish valties, tai paziurek i skelbimu skyreli. Saulens gera koteli krizine kaina ishstate :grin: Turesi pradziai gera kota, da ir ant gero valo sutaupysi
jo, kotelis tas geras, tik man biskyti perziaurus. persistengiau pirkdamas, reikejo jamt toki kaip Xrapas iki 18gr... realus ano koto uzmetimas sakyciau 12-45gr nors parasyta ant jo 8-32gr...
Siaip jo zvejoju tik is vlaties, siaip kaina labai viliojanti, tik kas kaip vel tu svoriu jei sakai kad realus uzmetimas 12-45, ar pametysiu as pvz kokiu 6-10gr. masaliukus ?
sunkiai ka nors lengvesnio nei 12gr metysi, nu panasiai tiek pat kaip su kastuvo kotu kad metytum. ta prasme meciau as ir 2nr sukre su juo, bet ten jau pats tada meti, o ne kotas meta. bet idant kaina gera, tai gali du spiningus nusipirkt. ir tikrai bus geriau tada nei vienas universalus, nes universaliu nebuna. :-D

#144632   Gadas
 05 Spa 2009 12:09
Xrapas rašė:
Gadas rašė:...lydekom labai jau nenaudoju sunkiu nu max gal 15gr. aisku gal pradeciau naudoti...
O kokius masalus dažniausiai naudoji? Kolkas buvo įvardintos tik sukriukės :roll:
Naudoju pagrinde nedielius guminukus su galvakabliais 6-12gr. ir lengvesnais blizgutes-vartykles.

#144674   Xrapas
 05 Spa 2009 13:38
Gadas rašė:...Naudoju pagrinde nedielius guminukus su galvakabliais 6-12gr. ir lengvesnais blizgutes-vartykles.
Tada Mitchell Elite 4- 18 gr. galėtų būti visai neblogas variantas ;-)
Plius labai gerai pasirodė tvičinge.
Pažiūrėk "Abu Žvejai", gal dar turi.

#144683   giedriuzzz
 05 Spa 2009 14:07
na manau ilgis kaip kam patogiau. man pavyzdziui zvejoti is valties su 2,70 nepatogu, jis man per ilgas truputi. O va jau su 2,30 jau maloniau.
Aisku dar priklauso kokia valtis, jei su kietu dugnu ir zvejoji stovedamas, tai gal ir 2,70 gerai. bet jei sededamas ant suoliuko tai man trumpesnis daug patogiau ;-)

#144804   Xrapas
 06 Spa 2009 09:03
SauliusM rašė:...gal gali brukstelt biskyti placiau, ka ir kaip su juo tvicint bandei. nes maniskis tai nebent "lengvam dzerkingui" tinkamas :-D beje slider 10S visai maloniai su anuo tamposi. :-D
Mėčiau nemažai įvairių: L-minnow 66, Sashimi jerkbait, X-rap 8/10, LuckyCraft Pointer 100, dar kažką iš hardcorų. Meta, atsižvelgiant į ilgį, gan neblogai. Viršūnė tiek metimo, tiek trukčiojimų metu linksta kažkur nuo ketvirtadalio, gįžta greit ir be virpesių. Jautrumo, mano akim žiūrint pakanka, nors kažkokiu ypatingai “skambiu” nepavadinčiau. Turėtų būti neblogas įrankis gaudant iš valties, ypač nedideliuose apžėlusiuose ežeriukuose. Rankena tikrai patogi, gerai susibalansavo su 2500 Shimano rite.
Kaip bandžiau tvičint- aprašyt sunkoka :lol: ...na, turėčiau pasakyt, tas kotelis leidžia perduot vobleriams visus sugalvotus judesius, toks...nei per minkštas, nei per kietas :neutral: .
Taviškį variantą džerkavimui tikrai būčiau ėmęs, jei turėtų trigerinę rankeną.

#144812   SauliusM
 06 Spa 2009 09:26
Xrapas rašė: kažkokiu ypatingai “skambiu” nepavadinčiau.
su situo momentu pilnai sutinku
Rankena tikrai patogi
o vat su situo nelabai. labai patogi jei rites kojele laikai tarp smiliaus ir didziojo pirstu, tada tai viskas kaip ledas i sauja sugula labai patogiai. bet jei ja laikai tarp didziojo ir bevardzio pristu (as pvz taip iprates), tai forma tada galetu but ir siek tiek patogesne.

#144815   SauliusM
 06 Spa 2009 09:42
vk rašė:
SauliusM rašė:gal gali sukonkretint klausima?
Ok, sukonkretinu klausimą. Tu išbandei daugelį spiningų.
1) Ar radai kažkokių, kurie tau būtų labai tinkami kažkokiam žvejybos būdui? Jei tokių radai - parašyk detaliau, tai įdomu ir gali praversti kitiems.
2) Kaip matau, tavo ieškojimai tebesitęsia. Kodėl jie tebesitęsia - ar ėmei žvejoti naujais būdais, ar tiesiog kažkuriems būdams vis dar lig šiol neradai "limpančių" spiningų? :roll:
1. OK, galiu paminet tris spiningus.

a. St.croix avid AVS90MLF2 ilgis 2,75m uzmetimas 3,5-17,5gr man labai tinkamas spinas zvejybai vartiklemis iki 15gr svorio Nemune ir Nery. Pagrindine ideja sapalai/salaciai nu ir aisku visa kita kas prisigraibo pakeliui.

b. senasis dar ne IPC st.croix avid AS86MHF2 ilgis 2,6m uzmetimas 10,5-35gr. pagrindinis mano dziginis kotas nuo kranto Nemune. geriausiai meta 15-22gr masalus. bet esant reikalui ir su 7gr galva dzigauju ir kai sudurnavoju ir salmo slider 10 s kuris 46gr sveria su tuo kotu pametau. ramiu oru kai ner bangu tai 22gr moresildom i vejazuves juroj metytis irgi labai smagus kotas. eidamas i didesne upe su mintim apie lasisa ar lydeka irgi imu sita kota.

c. jau kruva kartu minetas ir rodbildingo temo aprasytas spinas surinktas ant Pacific Bay Rainforest II blanko. 2,1m 3,5-7gr uzmetimas. Man labai prilipo kaip spinas zvejot mazais vobleriukais ir sukrem sapalus, eserius, upetakius ar kirslius.

2. Kazkuriem budam kuriais retokai zvejoju iki siol neatradau matyt kazko. Auksciau pavardinti trys spiningai matyt labiausiai ir atspindi tai kaip as zvejoju. Visos kitos pozicijos dar galutinai nesusiguleje pas mane. Bet su dabar nusipirktu daiwa infinity juriniai spiningai turi sansa nusigulet ir ieskau trumpo dziginio kotuko is valties starkius gaudyt.

#145111   amberiss
 07 Spa 2009 17:44
Seniai pirkau,bet tikrai nepigiai kota Shakespeare Guadra Outcast 5111H-271 ilgis 2,70 Action B10-40.Kas cia per sedevras?Gal kas galetu ji pakomentuoti?O gal kas dar ir turi. Buciau dekingas.Idomu kam jis skirtas gaudyt nes kaip botagas!

#145828   SauliusM
 12 Spa 2009 22:04
vladka rašė:hebryte, ka galit pasakyt kiek pamenu ape robinson firmos spininigus? :) ar aplamai tokia firma gamina juos? :)
gamina gamina. kitajcai gamina ir lenku (robinson) naklejkes klijuoja :-D

#145862   vladka
 13 Spa 2009 09:00
taigi, spiningas Robinson diaflex RNT, 2,45m keliamji galia 8-32 gramai. 8 ziedai :) kas gali prakomentuot si spinngeli ?:)

#145875   kazbekas
 13 Spa 2009 09:52
kiek suprantu dziginis tas spiningelis. ir stenges ten Robinsonas siek tiek daugiau, nes cia ju kaip ir brangiausia serija. Fuji sudejo, blankus truputi aukstesnio modulio uzsake is kinijos (o gal net is korejos).
neturetu jis but labai prastas, tik uz tokia kaina(o gal truputi dadejus) galbut geriau kita karta pasiieskot kazka is amerikonu.
Na pats matysi ka tas spiningas daro.
  • 1
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė