Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...

#145877   vladka
 13 Spa 2009 10:00
na kaip sakiau ta spinnga padovanojo mano zmonai per varzybas :) o ant spino parasyta kad Japanese tehnology :) na tai galima sakyt kad ta spininga is jos galima konfiskuot :D

#146089   Jackfish
 13 Spa 2009 17:20
SauliusM rašė:o gal kas nors G.Loomis SJR783-2 GLX spina turit ir ka nors apie ji papasakot galit?
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=4059
o dar geriau jei galetumet ji palyginti su WRR8400-2 tai butu isvis grazu.
SJR kietesnis, greitesnis Turiu tik WRR, lyginau tik pirkdamas, didieji pojuciai seniai isgarave :-D

#146137   orangitto
 13 Spa 2009 23:29
Ziurejau as tuos robinsonus kaune lydekoj kreves gatvej. Neverti jie savo pinigu, tik foto graziai atrodo :) Geriausia ka gamina, bet vistiek snipstas ne produktas, arba kuolas arba karves uodegos akcija, palyginimui, shimano catana dirba geriau ;-)

#146157   audrutis
 14 Spa 2009 07:47
amberiss rašė:Mastau apie UL spininga.Kazkaip labiau noreciau ilgo apie 2,90m.kas galetu parekomenduoti.Gal yra is st.croix.O gal is shimano?Busiu dekingas. :shock:
Realiai klasikiniai ul spiningai yra mazdaug iki 2.10m ilgio, tad tu ieskai ne ul, o ilgo lengvo kotuko. Itariu pagrinde zvejosi sapalus ir salacius upese :?:
Jei gali sau leist izengt i triju nuliu zona, vienas is variantu butu gloomis 1141 GLX. Dar nezinau zvejo, kuris butu nusivyles siuo koteliu ;-)

P.S. Beje, gamintojas ant sio koto uzrases ir deklaruoja butent ul kategorija, taciau, kaip jau minejau, klasikiniai ul kotai yra trumpi :roll:

#146159   Wirtualus
 14 Spa 2009 07:56
Kai perskaitau apie kokius spiningus jus cia kalbat ir pagalvojus man apie ju kainas truputi siurpas krecia ir suprantu kad dar yra lietuvoje zmoniu kurie sau gali leist kruva spiningu kainuojanciu daugiau nei minimalus atlyginimas :) Bet man sazine neleidzia tiek moket :) Turiu uz keleta simteliu ir esu pilnai patenkintas ir zuvis ji maloniai priima kartais net pagaunu :) Tokiu spiningu apie kuriuos cia daugiausiai snekat turi simtai o simtai tukstanciu turi tokius kaip as tad butu retkarciais malonu isgirst komentaru ir apie kainuojancius keleta simtu bet turincius gera varda, tad ka galiu pasimt uz kokius 300 lt kad butu 10-30 gramu uzmetimas 2,40 m ilgio (zvejoju is valties) ir kad butu universalus spiningavimo irankis :) Tai tiek siam kartui :)

#146162   Vitolis
 14 Spa 2009 08:12
Wirtualus rašė: ...butu retkarciais malonu isgirst komentaru ir apie kainuojancius keleta simtu bet turincius gera varda, tad ka galiu pasimt uz kokius 300 lt kad butu 10-30 gramu uzmetimas 2,40 m ilgio (zvejoju is valties) ir kad butu universalus spiningavimo irankis :) Tai tiek siam kartui :)
Gera varda turi Schimano spiningai. Ju gama tikrai plati ir jei nori tikrai turet kokybishka ir palygint nebrangu iranki, siulau eit paciam i parduotuve ir rinktis vietoje. Daug metu zvejoju ju produkcija ir dar neteko nusivilt.

#146168   cesius
 14 Spa 2009 08:25
Kai kurie gali juoktis jog kotas meta up to-25, bet esu gaudes su juo upetakius su tiniukais ir starkus su 28g ir galiu pasakyt jog nepatogumu kazkokiu neyzvelgiau, zinoma man holerikui su paraboliniu stakus pakirst vieni juokai :grin:

#146176   Wirtualus
 14 Spa 2009 08:52
paziurek i lenku Dragon-us Team Dragon,visai neko kotukai iki 300 litovcu :cool:[/quote]
aciu jau nereik vienas is ju mano zvejybos draugui luzo po to mes abu isbraukem ji is savo spiningu sarasu

#146177   vital(vilnius)
 14 Spa 2009 08:53
amberiss rašė:Mastau apie UL spininga.Kazkaip labiau noreciau ilgo apie 2,90m.kas galetu parekomenduoti.Gal yra is st.croix.O gal is shimano?Busiu dekingas. :shock:
ul-tu dar su tokiu ilgiu nesugalvoja,nors raso ant kaikuriu 3 metru spiningu kad ul,bet tik raso :cool: taigi eskok Light-tipo spiningelio iki 12-15 gr,o eigu turi "pinionzu" daug ir tau sazine leidzia :-D pirkti brangu spininga, ziurek gl 1141 ir t.t. ;-)

#146178   vital(vilnius)
 14 Spa 2009 08:56
Wirtualus rašė:paziurek i lenku Dragon-us Team Dragon,visai neko kotukai iki 300 litovcu :cool:
aciu jau nereik vienas is ju mano zvejybos draugui luzo po to mes abu isbraukem ji is savo spiningu sarasu[/quote]
turbut nepasiseke tavo draugui,kiek turi pazistamu tu dragonu tfu-tfu dar ne vienam ne luzuo :roll: ir labai patenkinti iki siol :cool:
p.s i larus serija platium paziurek dar ;-)
o dar geriau spjauk i savo sazine ir nusipirk kaska is StCroix arba GL ;-)

#146183   cesius
 14 Spa 2009 09:03
Gal kastoky turit, zukly neparasyta kaina, kaip atsiliepimai Shimano Clarus Jerk 262

#146184   ramkis
 14 Spa 2009 09:05
Yra is croixu, beje apie juos saulius daugiau zino, dabar paciupijau Lamiglas XMG50, ilgis 9,6 pedos, t.y apie 2,9metro, uzmetimas 1/8 - 3/8 (nuo 3,5 iki 10,5) smaikstus toks ir labai lengvas kotelis, tik va kaina truputi kanda. Nors ir kryziu ir lamiku kainos demokrtiskesnes uz G.L. 1141, bet tai labai gers spinas. Tik man truputeli letokas.

#146186   Vegys
 14 Spa 2009 09:08
vital(vilnius) rašė:turbut nepasiseke tavo draugui,kiek turi pazistamu tu dragonu tfu-tfu dar ne vienam ne luzuo :roll: ir labai patenkinti iki siol :cool:
Kai aš ruošiausi pirkt, parduotuvėse irgi kalbėjo apie tai, kad lūžta (fabijoniškių 2, berods ir marikse). Ale patiko ir nuspirkau. Kol kas viskas ok ;-) Tik mažesnius svorius meta nelabai kaip. Spiningo išmetimas 10-28 g, tai 10 g tikrai kad netinkamiausias variantas. 15 g - pusė bėdos. 20 g - ok.

#146196   SauliusM
 14 Spa 2009 10:01
Jackfish rašė:
SauliusM rašė:o gal kas nors G.Loomis SJR783-2 GLX spina turit ir ka nors apie ji papasakot galit?
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=4059
o dar geriau jei galetumet ji palyginti su WRR8400-2 tai butu isvis grazu.
SJR kietesnis, greitesnis Turiu tik WRR, lyginau tik pirkdamas, didieji pojuciai seniai isgarave :-D
idomiai cia. o puslapy lumio raso, kad SJR tik fast o WRR extra fast...
:roll:
nu znacit galutinai susibalamutinau ir teks ieskot kur ta SJR gyvai rankose paciupinet rast.

#146199   SauliusM
 14 Spa 2009 10:07
vital(vilnius) rašė:
ul-tu dar su tokiu ilgiu nesugalvoja,nors raso ant kaikuriu 3 metru spiningu kad ul,bet tik raso :cool: taigi eskok Light-tipo spiningelio iki 12-15 gr,o eigu turi "pinionzu" daug ir tau sazine leidzia :-D pirkti brangu spininga, ziurek gl 1141 ir t.t. ;-)
dar kroikso avidas yra panasus AVS90LM2, kur cia Tomas G berods ilgai ir nuobodziai pardavinejo. nu toks 2,7m ilgio su uzmetimu iki 10,5gr. tas irgi visai nieko. zinau kas gaudo tokiu ir yra patenkintas. o ir kainuoja dvigubai pigiau nei 1141GLX...

#146202   SauliusM
 14 Spa 2009 10:13
ramkis rašė:Yra is croixu, beje apie juos saulius daugiau zino, dabar paciupijau Lamiglas XMG50, ilgis 9,6 pedos, t.y apie 2,9metro, uzmetimas 1/8 - 3/8 (nuo 3,5 iki 10,5) smaikstus toks ir labai lengvas kotelis, tik va kaina truputi kanda. Nors ir kryziu ir lamiku kainos demokrtiskesnes uz G.L. 1141, bet tai labai gers spinas. Tik man truputeli letokas.
tai tu nenorek, kad prie tokio ilgio su mazu uzmetimu butu ne letas... cia nebent koks lenkas su iklijuota virsunele ne letas gali but... bet tie su iklijuotom virsunelem tai man asmeniskai labiau i fyderius nei i spiningus nesa.

#146206   ramkis
 14 Spa 2009 10:21
Na ta tai as puikiai suprantu, todel ir rasau apie XMG50, ans zymiai greitesnis pasirode

#146208   SauliusM
 14 Spa 2009 10:24
XMG irgi neblogi bet ir kainuoja anys atitinkamai is lamiglasu dar certified pro kazkas panasaus yra. ciupinejau kazkada, bet tikrai nebepamenu kas ten tokio buvo.

#146212   ramkis
 14 Spa 2009 10:28
Yra ilgis kaip ir XMG bet uzmetimas jau kazkur nuo 1/4 iki 1/2, kas butu nuo 7 iki iki gr. didesni ispudi paliko XMG, nors kaina skirias kazkur ant 100 Lt.

#146344   amberiss
 14 Spa 2009 16:10
SauliusM rašė:
amberiss rašė:O kodel?Sunku pagaminti?Manau lenkai garazuose tikrai pagamins.Gal st.croix kazka siulo? :cry:
as jau apie st.croix rasiau, bet ten irgi parabole, o su siandieninem technologijom, tai pagamint turbut nelabai net imanoma. nu kaip minejau, nebent su iklijuota virsunele kaip lenkai kad gamina. bet mano supratimu tai cia labiau fyderiam nei spiningam sita technologija tinkama....
Tai susidarau ispudi kad geriausioms pasaulyje spiningu gamintojoms sunku pagamint kitokios apart letos akcijos spininga,tai ka tada kalbeti apie kitu firmu gaminius.Ar as klystu? :(

#146346   kazbekas
 14 Spa 2009 16:22
spiningo iki 10-12 gramu, su ne mazesniu nei 2,70m ilgiu ir tikro "klasikinio" fasto tiesiog nera ir negali buti. ant sito greblio as jau buvau uzlipes. nors ir bus deklaruojama, kad jie "fast" tipo, taciau moderate pas juos dominuos bet kokiu atveju.
iklijuotos virsuneles daznos japonu gamybos spininguose(tarp kitko labai jau nepigugiuose). ir jie konkreciai dzigui tikrai yra nepamainomi.

#146347   SauliusM
 14 Spa 2009 16:25
nu dar imanomas varinatas yra rast fasta ilga bet tai kad jis UL arba L bus tik deklaruojama, o realiai tai bus kotas iki kokiu 17 ar 21gr uzmetimo. :-D

#146349   kazbekas
 14 Spa 2009 16:35
labai ivairus. cia tik vienas pavyzdys ir tarp kitko labai neblogas, jei reikia jautraus ir gero dziginio irankio lengviems masalams: http://www.sakurafishing.com/index.php?productID=225 (issididink nuotrauka, kad suprastum apie ka kalbu)
vital(vilnius) tau daugiau apie finezza galetu papasakot ;-)

#146350   SauliusM
 14 Spa 2009 16:37
kazbekas rašė:tau daugiau apie finezza galetu papasakot ;-)
nu tokia egzotika mane nelabai domina. kaip ir poreikio ilgiem UL spiningam ir dar priedo fastam nejauciu... :roll:

#146352   ramkis
 14 Spa 2009 16:43
Kazka panasaus turi ir shimano, tai japonu gamintas diaflash, pasigrobiau ant mikriku eseriokus kirkint, liuks aparauks. Bet jo ilgis tik 2,2m, bet yra ir 2,39 berods

#146353   ramkis
 14 Spa 2009 16:47
P.S. bet jei jis butu apie 3m ilgio manau kad kaip ir visi pataptu slangeliu :-D Paprasciausiai to kas priskiriama UL kategorijai, del blanko storio, sieneliu storio neimanoma pagaminti trimetrio koto(mano nuomone)

#146355   kazbekas
 14 Spa 2009 16:49
apie tai jau daug kartu kalbeta. nu nera realaus ul ilgesnio nei 7 pedos ( 2,10 m) nera. toliau jau nebe ul o laitslange gaunas.

#146358   SauliusM
 14 Spa 2009 16:52
ramkis rašė:P.S. bet jei jis butu apie 3m ilgio manau kad kaip ir visi pataptu slangeliu :-D Paprasciausiai to kas priskiriama UL kategorijai, del blanko storio, sieneliu storio neimanoma pagaminti trimetrio koto(mano nuomone)
nu tai cia ir yra ta iseitis. kad pajama trimetrini kuola ir iklijuoja i ana UL virsunele... vat ir visas gudrums. cia gali ir pats kazka panasiai susichimicint. tarkim paimt koki trumpa vienadali UL kotuko blanka ir ji panaudot kaip viena dvidalio spino dali o antra paimt nuo kokio storesnio koto.

#146381   amberiss
 14 Spa 2009 19:05
Chebryte,tai kaip tada reikalai su siuo kotu GLoomis STR1141S GLX. :!Tiesa jis letos akcijos. :(Gal kas turi ir galetu pakomentuoti.
Paskutinį kartą redagavo 1 amberiss. Iš viso redaguota 14 kartus.

#146387   Vitolis
 14 Spa 2009 19:29
Chebryte,tai kaip tada reikalai su siuo kotu GLoomis STR1141S GLX. :!Tiesa jis letos akcijos.
Tik jau ans ne UL va pilnas laitas tai tiksliai ir da bishki shlangavotas, taciau man jis patink :grin: Nors ir "dilda" (ilgas), taciau upese nuo kranto ;-var-var. Lengvutis, jautrus, gerai laiko padabnus zveriukus. A ko daugiau reik? nevykim dievo medin. Yr tu irankiu dax... tik va ish to mandrumo pradedam ishsikalinet. Ash taip suprantu. Del UL tikrai nemokeciau kokiu 800-1000 Lt. Gaudau ash tuos ashariecius ir kita nestambia zuvele su paprastais ekonomines kl. kotukais ir nesuku sau velyku :-D Rimtai zuvelei, zinoma reik ir irankiu rimtu. Tuo paciu jauti malonuma, kai kiekvienas dugno kliuvinelis, ar zolyte dirgina tavo ranka, nekalbant jau apie pacia uzkibusia zuvi.
  • 1
  • 60
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė