Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS

#137924   Xrapas
 03 Rgs 2009 16:24
ansanas rašė:...mano manymu daviklio "akis" turetu buti nukreipta zemyn,o sio aparato instrukcijoje kazkodel akis pavaizduota nukreipta i prieky o ne zemyn...
Instrukcijoj viskas teisingai- sumontuok, kaip joje nurodyta, ir viskas veiks.
Ta "akis"- matyt, turi omeny tokį blizgantį užpildą, kuriuo užklijuotas daviklio korpusas, turi žiūrėti "atgal".
Siauriausia, užapvalinta dalis turi būti nukreipta į "priekį".
Va maždaug taip:

Paveikslėlis

#137931   ansanas
 03 Rgs 2009 17:13
Mmm atgal...as ja kaip tik i prieki kitaip sakant plaukimo kryptimi nusukes buvau,be to pats jos tvirtinimas pas mane nevisai tvirtas kitaip sakant ji pas mane plaukiant pripuciama valtim kazkiek juda,nes as ja primontaves prie paprasto dvisakio kur meskerei pastatyt.. Nu kagi dekui uz pagalba. :)

#141608   amberiss
 20 Rgs 2009 21:05
Ar vertas hummimbird Piramax180 850 lt?

#141612   Grazwis
 20 Rgs 2009 21:40
Wirtualus rašė:Vyrai moteris esu pasimetes tad kreipiuosi i jus protingieji kurmiai patarimo :) Kas geriau ar EAGLE CUDA 300 ar Garmin fishfinder 140 bukit aktyvus ir pasakykit kuri is situ zaisliuku verta pirkt. Aciu Baltieji broliai :)
as jau 3 sezonas naudoju Garmin fishfinder 140 . Kaip ir neturejau problemu. dugna , zoles, zuvi, viska rodo kaip priklauso. Man jo pilnai uztenka. Kazkada bandziau leisti po sonaru balansyra ir fiksuoti palei dugna judesius, tai viska kaip ir tvarkingai parode. Zodziu pilnai patenkina iki dabar jis mano poreikius, o jei sugalwosiu pasikeisti i kita modeli, tai tik del vienos priezasties del integruoto gps'o.

#144224   marijja
 02 Spa 2009 22:26
o tai su tuo garmin fishfinder140 dvieju spinduliu ar galima 2-3m gylyje matyti 15 laipsniu dugno nelygumus: duobes, seklumas ar butu dar suprantamas vaizdas ekrane. bei ar uztenka tokiam gyly sonaro 45 laipsniu kampo, kad uzfiksuotu zuvis? Sakau del mazo kampo matymo atstumo gal jas valtis isbaido anksciau nei pasimato ekrane? Matomumas mazam gyly man svarbu, nes naudot zadu negiliuose ezeruose, pakrantese palei nendres.
ar butina jau pirkti kad butu 20 an 60 laipsniu.
is anksto dekoju uz patarima.

#144252   Grazwis
 03 Spa 2009 15:28
na...2-3m gylyje duobiu tikrai nematysi, nebent maaazytes duobytes ;), juokauju zinoma, o jei rimtai...tai nukritimus, skardzius, zoles, na wisus nelygumus,dugno kietuma ( zuvi taip pat, jei tai taip aktualu) tikrai matysi. Jis pradeda dirbti nuo nepilno metro gylio. as parasiau kaip patenkintas siuo irenginiu vartotojas, gal kas gales su didesne kompetencija atsakyti i kitus rupimus klausymus...

#144627   Skridžas
 05 Spa 2009 12:04
Norėjau paklausty ar teko kam naudotis navigatorumi TOM TOMU ir GARMIN

Žodžiu kiek girdėjau tai Garminas gerai tuo kad ira glimibė idiegti topografinius žemėlapius,kurie rodo visokius miškio šunkielius ir t.t :)

tai VA ŠYRDIS LINKSTA I garmina

#144734   marijja
 05 Spa 2009 16:23
aisku tai vadinas pirksiu ta140. na dar vienas klausimas pasistojo: sitie exelotai vieni metrais matuojasi kiti tom pedom ir celsijus.aisku noretusi kad tais metrais butu. mas kas zino iskur galmetu nusipirkti:?: rasem i pigu lt. bet nieks nieko neatsake.

#144738   marijja
 05 Spa 2009 17:18
gal pas 140 ira nustatimai ?

#144745   Grazwis
 05 Spa 2009 18:16
marijja rašė:gal pas 140 ira nustatimai ?
...yra yra, kaip noresi taip ir nusistatysi ;-)

#147274   Vitolis
 20 Spa 2009 16:49
Gadas rašė:jusu nuomenes reik apie http://store.humminbird.com/products/29 ... 0_Portable arba http://store.humminbird.com/products/296614/RF15

Didelis dekui.... is manes alaus uz gerus patarimus :)
I antra geriau neziureciau. Pirmas yra geras, bet tas plaukiojantis daviklis tai tikrai niekam nevigadnas. O shio echaloto pilnai uzteks. Zuvies visvien nei vienas negaudo. :grin: O dugno perkritimus, struktura, zuvies simbolius, zuvies aliarmo ir dugno aliarmo signalus rodo. Ko daugiau ish jo noret?. Ant dugno esancios zuvies (nejudancios) su bet kokiu vis vien nematysi. Tiesa po geru studiju ir tai galima atskirt. O brangiuose tik daugiau visokiu bereikalingu (mano manymu) pribambasu prikishta, uz kuriuos suploji nemazus krizinius pinionzus ir tiek. :-D

#147275   mcdee
 20 Spa 2009 16:52
Sia vasara sau pirkau Piranha 170, analogas 230. Dugna, zoles rodo puikiai. Zuvies burius, pavienes pasikelusiais nuo dugno irgi rodo. Nesigailiu isigyjes , kol kas.

#147277   Vitolis
 20 Spa 2009 17:00
mcdee rašė:Sia vasara sau pirkau Piranha 170, analogas 230. Dugna, zoles rodo puikiai. Zuvies burius, pavienes pasikelusiais nuo dugno irgi rodo. Nesigailiu isigyjes , kol kas.
Tai apie tai ir hutarinu, kad ner ko didziausias babkes klot, kai rezultate gauni ta pati. Na ash irgi turejau Piranha, taciau uzsinorejau spalvoto ir tiek. Na papuole man toks variantas, kad papigiai ishejo nupirkt.(aciu Niuxai :grin: ) Kitaip ir dabar da su savo senuoju buciau daugeli metu zvejojes. :grin:

#147328   Gadas
 20 Spa 2009 20:00
mcdee rašė:Sia vasara sau pirkau Piranha 170, analogas 230. Dugna, zoles rodo puikiai. Zuvies burius, pavienes pasikelusiais nuo dugno irgi rodo. Nesigailiu isigyjes , kol kas.
Jis pas tave ir su ta plude wirlesine?? mane ji labiausia domina kaip ji veikia ir pan. galvoju gal butu su tokia paprasiau nereiktu ten kas kaip spec. montuoti, nes esu girdejas jog prie gumeskes gan nelengva tai padaryti...

#147343   mcdee
 20 Spa 2009 21:35
Gadas rašė: Jis pas tave ir su ta plude wirlesine?? mane ji labiausia domina kaip ji veikia ir pan. galvoju gal butu su tokia paprasiau nereiktu ten kas kaip spec. montuoti, nes esu girdejas jog prie gumeskes gan nelengva tai padaryti...
Ne, pas mane "tradicinis". Pirkau lenkiska tvirtinima prie "kietos" valties. Turiu ir "Ufimka" bet prie jos neesu pasidares tvirtinimo, tai naudoju tik su kita valtim.

#147592   GedaSS6
 21 Spa 2009 15:33
koky galetumete rekomenduoti gera echolota su GPS'u galiu skirti apie 1000lt.

#147603   Xrapas
 21 Spa 2009 16:07
Gadas rašė:...Tai kodel taip ir neatsakei....
Čia ne man, bet įkišiu savo trigrašį :oops: ...
Tokie davikliai paprastai naudojami gaudant nuo kranto, kai nėra plaukiojimo priemonės, bet norisi pažiūrėt, koks dugnas prie kranto. Užmetami galingesnio koto pagalba, paskui traukiami link kranto, o ekrane fiksuojami dugno perkritimai arba žuvys.
Iš bėdos, aišku, galima naudoti ir plaukiojant valtyje, bet yra visa eilė nepatogumų: pavyzdžiui- daviklį būtina rišti prie valties; jei virvutė bus trumpa- variklio keliama srovė vartalios daviklį ir ekrane bus iškraipyti parodymai; prikabinus ant ilgesnės- matysi ne tai, kas po valtim, o tai, kas po davikliu; posūkių metu reiktų saugotis, kad neužkabint valtim virvutės; visada yra galimybė, kad virvutė gali įsipinti į sraigtą; sustojus pažvejoti daviklį reiktų ištraukinėt iš vandens; labai trukdytų velkiaujant...na, ir taip toliau.
Vienu žodžiu, privalumų prieš stacionariai ant laikiklio tvirtinamą daviklį jokių, o trūkumų... :lol:

#147714   Gadas
 22 Spa 2009 08:15
Na siaip mane labiau domina ar jis pilnai atliks savo darba kaip ir paprastas, o del tu trukumu kuriuos varidijai tai ju manau tikrai galima isvengti, gal butu nevisu bet kas ka susimastyti manau galima.

#147922   ramkis
 23 Spa 2009 09:48
Polnas briedas, geriau jokio nei su tais paplavokais...praktika

#147926   Vitolis
 23 Spa 2009 10:01
Gadas rašė: Kodel???
Tai kodel taip ir neatsakei....[/quote]

Nebuvau priejes prie kompo, tai ir neatsakiau. Matau, kad Xrapas tau jau ishsamiai viska ishdeste, taciau tau ir tas netinka. Kagi. Nutarei, tai pirk su tuo paplavoku ir tiek. O gal tu tikrai tik nuo kranto zvejosi? Nors ir nuo kranto zvejojant ash jo tikrai nepirkciau. Dugna gali ishstudijuot ir nei kiek nemokedamas papildomu pinigeliu, tik kairiajam smegenu pusrutuliui truputi darbo reik duot [Sv{in :grin:

#147954   Gadas
 23 Spa 2009 11:43
Na kol kas nusprendziau nepirkti, daugiau is valties zvejoju, jo nuokrantu didelio mokslo nereik susirasti reikemu vietu :) Tik dar vienas klausimas ar jau labai blogai jei as isimesciau echolota be variklio ta prasme su irklais irkliuociau ar jau tik su varikliu geriau ???

#147955   ramkis
 23 Spa 2009 11:50
Jokio skirtumo, tik akuma reik tada nedideli, toki kompaktiska prie ano isigyt. O jei su elektriniu matoru tai gali ir nuo to pacio akumo jungtis.

#147960   mcdee
 23 Spa 2009 12:17
Jokia cia problema, kad variklio nera, tik i sveikata viskas ;-) kaip ne kaip tai aktyvesnis sportas nei tik sedet ir zvejot :lol:

Cia forume, kuriam tai skyreli, berods rankdarbiu :-D yra parodyta, kaip labai smagiai galima echalota su nedideliu akumu sutalpdint i deze nuo irankiu. Remdamasis tuo pvz. pasidariau ir sau. Patogu kompaktiska :!:

#147975   Gadas
 23 Spa 2009 13:00
Vis kas aisku dekui, tada reik pasimastyti apie pirkima. Na ir siaip siuo metu irklavime kaip ir pliusa matau, jei arbata ar koks stipresnis gerimas jau nebepadeda tai uz irklu ir jau silta :-D

#147983   Gadas
 23 Spa 2009 13:29
Dabar man dar viena dalyka paaiskinkiti, as nusipirksiu tik echolota? tai man reik nusipirkti dar akuma ir daviklio laikikli kaip as suprantu? ir dar paskui reik sukti galva kaip man ji pritvirtini prie mano nyroko :-D ?? kokios mazdaug kainos tu laikikliu ir akumu? ai ir dar turbut tam akum pakrovejo reiks? na zodziu parasykit ka reik dasipirkti ir kas bus jau koplkete dekui :roll:

#147987   mcdee
 23 Spa 2009 13:41
Akumas su pakroveju ~80Lt, laikiklis daciko pvz. Larus ~90Lt + darbas pasidarant tvirtinima prie gumiaskes.

#147992   Gadas
 23 Spa 2009 13:53
mcdee rašė:Akumas su pakroveju ~80Lt, laikiklis daciko pvz. Larus ~90Lt + darbas pasidarant tvirtinima prie gumiaskes.
ai tai liuks nekosmosas...

dar del pacio echo. kas kaip galvoju apie sita Humminbird Piranha Max 170 modeli. Siaip jei zinot as daug zvejoju Vilkoknio ezere ir pagrinde spiningauju tai ar uz teks man, gal dar ka panasau parekomduosit uz panase kaine. Didelis dekui...
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 76
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė