Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai

#150130   Antas
 04 Lap 2009 08:56
sveiki, gal kas zinot kaip angliskai vadinasi masinele, kurios pagalba valas risamas prie kabliuko?

#150186   Kairys
 04 Lap 2009 14:02
Ar esat kas nors susidūręs su tokiu fideriu, Larus Hunter Adventur, 3.70m?
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=1760
Nieko prieš tradicinius fiderius neturiu ir nemanau, kad šis variantas būtų geresnis, bet kartais prireikia kokio nors mašinoje telpančio, nuolat besivežiojamo ir daug laiko sąnaudų surinkinėjant nereikalaujančio aparato. Kažkodėl labai nemėgstu surinkinėti fiderių ir raišioti sistemų. :oops: Žinoma, kai prisėdi kelioms valandoms, tada galima, bet kartais kai tik valandėlei, tai, galvoju, gal ir toks variantas tiktų. :roll: Pasakykite savo už ir prieš, dėkui. ;-)

#150227   Ignelis
 04 Lap 2009 15:17
na jei papurcius rankoi tiko ir ne per daug detaliu tj kodel gi ne... ;-) vien del to kad tele nereiketu griezhtai nusiteikti -priesh- neisbandzius, savo kailiu isitikinau kad buna ir labai vykusiu gaminiu nors ir tele

#150230   Skridžas
 04 Lap 2009 15:25
Man valndos reikia kol susiruošiu žvejoti :oops: Pašaras kol užsimaišai,kol vieta išsyrenki ir t.t

O betio sytemele nereikėtu tingėty persyrišti,kad paskui nreiktu paskoti ir roditi kokis žuvinas buvo :-D
Betio atkreipk dėmesi kiek yra transportavimio ilgis ;-) 128 jai neklistu manio fideris 3,6 transportavimio ilgis 140 :roll: Tai kur skirtumas :?:

Šitas tele fideris man nepatynkia,dar nečiupinėjias,jau isvaizduojiu grubu karveuodegi :?

#150263   Kairys
 04 Lap 2009 16:57
Na taip, ilgio skirtumas nebaisiai skiriasi nuo tavojo, bet vis tiek greičiau būtų - tik šnai šnai, prikabinai šėryklėlę ar švino slyvukę, ir pirmyn. :-D ;-) O čiupinėt tai neteko šito aparato, gal kas matėte kur nors Vilniuje? ;-)

#150308   Agis
 04 Lap 2009 23:18
Kairy, turbūt ant stintų ruošiesi, nes daraisi panašus į tuos veikėjus, kurie jau kelte kabina porcijas ant blizgučių, atvynioja jas nuo putplasčių ir vos keltui nuleidus trapą visi bėgom prie krantinės.Staigiai sumeta.....ir retkarčiais 2-3 stintom pagauna daugiau negu tie, kurie daro viską iš eilės neskubėdami :lol:
Nežinau, man įrankių surinkimas, tai dalis žvejybos proceso, o be to kiek ten trunka: 5 min. skubant, 10 - atsipalaidavus :lol:

#150363   Kairys
 05 Lap 2009 10:39
Nea, Agi, nesiruošiu ant stintų, ir be manęs ten liaudies bus sočiai. ;-) O teiraujuosi ne dėl greitumo ar keliom žuvelėm didesnio kiekio,o dėl patogumo, kaip man atrodo. Kas mane labiausiai domina ir, įtariu, gali pasitvirtinti, kad toks įrankis gali būti ne toks jautrus, kaip standartiniai fideriai, su keičiamom galūnėm. :roll: Nors mano turimas 100 gr užmetimo fideris neblogai parodo ir nedidelių žuvyčių, net pūgžlio kibimą, o čia variantas nuo 50 berods iki 100 su kapeikom gramų. ;-) Žodžiu, rekia pakiloti kur aptikus ir bus aiškiau, už bet kokią nuomonę dėkoju. ;-)

#150370   Skumbrotas
 05 Lap 2009 10:50
Vasarą Klaipėdos turguj tokius po 70lt pardavinėjo, tad pasižvalgyk Gariūnuose.

#150400   Kairys
 05 Lap 2009 11:48
Reikės, tuo labiau, kad lyg kalba kažkada anksčiau apie panašius ir buvo užsisukusi, tik nepamenu tiksliai, kada. ;-) Skumbrotai, o pats ką apie tokius aparatus manai?

#150409   Skumbrotas
 05 Lap 2009 12:26
Aš naudoju Larus Hunterius surenkamus, ir kadangi kur tik įmanoma visad naudoju pikeriukus, tai tų kotų kolkas užtenka tiems atvejams, kai reik toliau ir sunkesnius svorius užmest. Jei kada naujus pirksiu tai tikriausiai ką nors rimtesnio.
O tais teleskopiniais buvau vienu metu susigundęs vien dėl kainos - žvejot kur ant molo akmenų kur negaila būtų sudaužyt ar sulaužyt. Bet paskui persigalvojau, nes esu turėjęs pigių teleskopų ir pamėčius su sunkesniais svareliais jie man greit išeidavo iš rikiuotės - užstrigdavo per sujungimą ir nors verk pabaigus žvejybą, nein sustumt nors tu ką :evil: Tad ir pasibaiminau pirkt.

#150527   makaulė
 05 Lap 2009 19:06
kitam sezonui ruoshiuos pirkt 3 feederines rites-shimano-nenoriu,isvis nepatinka ju produkija absoliuiai (mano tik nuomone ).daiwu-neipirksiu.2 rites 4000,viena 300,stabdis-priekinis.Norisi ,,ilgo,, stabdzio.Kas ka nors galit pasiulit,vistik nardot ebejuj,kazka zinot,bandet?...1 ritei galiu skirt 300lt.

#150529   Skumbrotas
 05 Lap 2009 19:36
makaulė rašė:...shimano-nenoriu,isvis nepatinka ju produkija absoliuiai (mano tik nuomone ....
Kokie motyvai to nepatikimo, kas per trūkumai :?: :roll:

#150531   makaulė
 05 Lap 2009 19:43
asmenine antipatija,tik tiek.zirzia man jos,nepatinka plonas kaip siulas lankelis,dizainas i t.t.tas pats kaip masinos-subaru ir volvo-abi juk vaziuoja.priesh multus-nieko priesh neturiu,tie tai i dvirachiu detales nors panashus :-D
Paskutinį kartą redagavo 1 makaulė. Iš viso redaguota 5 kartus.

#150533   makaulė
 05 Lap 2009 19:50
kazka viena akim maceu senelis anglijuo jame,ale kur maceu :roll: ....nepamenu :neutral:

#150545   Skridžas
 05 Lap 2009 20:31
Tai pas sensli vien shimanai.. :roll: nebent isai savo šustraji tvinpoveri iškeitė i kokia senmerge.. :?

#150602   makaulė
 06 Lap 2009 00:15
twinpoveris :?: ojej :shock: jeij paskutinis,tai kazkokx aparats vinim statybose kalt....juods :idea: nei estetikos,nei subtilumo....gryns dviracio mexanizms,,,,,a tai trypleksas,a tai dupleksas.... :roll: brrrrrrrrr,siaubo films.

#150619   Arunasbaze
 06 Lap 2009 09:02
nu *BLYN* ir man Shimano rites visai :cry: nepatinka,nors ir esu prisipirkes kelias,bet jau senai nebenaudoju.....dar va pries savaite vel pajamiau i rankas,bet vel pajauciau dideli diskomforta.....ir vala kloja svelniai sakant netaip,kaip noreciau,ir garsas kazkoks netoks,ir stabdis seipsau...yra siai dienai zymiai geresniu ir tikrai ne brangesniu :-D

#150627   okuma
 06 Lap 2009 09:14
kazkada pirkau aero bait runerius kazkokius dugninei..pirkau dvi vienodas,tai viena pintuka klojo idealiai,kita paskutinis meslas buvo...ir zinok dabar kas kur..

#150684   senelis
 06 Lap 2009 11:28
Man tie shimanai,kurie guli dabar parduotuviu lentynose tai irgi nepatinka… O dar uz tokia kaina,kokia pardavinejami,tai isvis fu…. Suprantu kai kuriu zmoniu antipatijas ir alergijas shimano ritems,bet as naudoju senesnio modelio twinpower,stradic ir biomaster,kurios gamintos Japonijoje ir kazkaip nieko blogo apie jas negaliu pasakyt.Kad supykt ant ju,tai turetu arba gest arba luzt arba blogai kloti vala,bet kazkaip to dar nesulaukiau ir tikiuosi nesulaukt (kiek man ten beliko ).Supratau,kodel tikros japoniskos rites,net ir naudotos,parduodamos vos ne dvigubai brangiau,negu naujosios.Ebay vienas lietuvys labai sekmingai pardavineja shimano TwinPower rites po 120 $ (~300 lt su pasto islaidomis)Pardave 55 vnt per gana trumpa laika,bet man tai ir uz tiek ju nereikia.
Na makaulei as tai ne patarejas,bet pats tai gal bandyciau va sitas paziuret fyderiui
Paveikslėlis Paveikslėlisi kaina (300 lt) telpa ir ne shimano :cool: Pardavejas patikimas,berods :roll:

#150694   makaulė
 06 Lap 2009 11:46
atrodo solidnai,i kaip ce jas pirkt :roll: nu zuodziu seneli,jai kazka siusies kada-duok zinot,prisijungsiu prie uzsakymuo ;-)

#150695   Nojus
 06 Lap 2009 11:48
pritariu Seneliui.Stradic'us 2 turiu senus-dirba puikiai.
 #162127   Laurius
 30 Gru 2009 22:17
Sveiki kolegos. Norejau paklaust gal kas turi romados feederi 330 ? ar jum iki galo jis susimauna (susideda) nes man lieka tarpai apie 2cm ar cia taip turi but? :( ir dar norejau paklaust kokia jusu nuomone apie browning black feed vala? Aciu :)
 #162131   Jonvabalis
 30 Gru 2009 22:56
Jeigu kalbi apie "Spigot" jungti, zr. nuotraukas, tai jungtis dazniausiai naudojama karpiniuose kotuose, o tarpas liekantis tarp dvieju daliu yra gerai, kai jo nebeliks bus blogai, tai kaip rezervas del naturalaus nusidevevejimo sujunginejant dalis ;-) . Bet tam kad susidevetu net neisivaizduoju kiek kartu reiktu surinkt meskere.

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #162187   Ignelis
 31 Gru 2009 12:46
tikrai valiukas :/nek sia vasara buvau uzhsidejes, tai pakentejes trecia/ketvirta zhvejyba visviena nuvyniojau i siuksliu dezhe... vienintelis pliusas tai butu gal tik tas kad jis tikrai nera tox tamprus kaip kiti mono valai, nu bet mazgu nelaikymas :? atmintis irgi ziauri, dbr qantuma uzhsidejes nepamenu tixlia koki esu patenkintas.
 #162343   Ignelis
 01 Sau 2010 19:44
pritaikysi.. :) ;-) kiekvienam pagal poreikius..., kokio diametro pirkai? as kazkodel stora buvau paemes, 0,22 tai jis tox kietas... :? kad net feederio ziedai zvimdavo kai jis eidavo nuo rites susigarbanojes :lol:
  • 1
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė