Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos

#114566   crg
 29 Bal 2009 15:12
vital(vilnius) rašė:CRG
tau pades sukre su volframine kuneliu,pvzd Kuusamo Volframi-Lippa
http://www.kuusamonuistin.fi/uutuudet207.htm
pvzd. 10gr sukre turi 2numerio lapeli(pagal mepps) ;-)
Pas mane panaši Mapso sudirbo tik ji lengvesnė lapelis kažkur tarp 1ir 2 mepso

#121107   Vegys
 03 Bir 2009 11:15
crg rašė:Vakar užėjau vieną vietą srovė afigenai didelė gylis iki metro vanduo kaip ašara
crg, pasipasakok kaip sekėsi ? Ar pavyko surast tinkama žūklės būdą ?

#123517   SauliusM
 12 Bir 2009 15:07
gal kas bandet upetakius gaudyt dirbtiniais silikoniniais sliekais, nu tokie kur smirdantys stiklainiukuose parsiduoda? kaip rezultatai? kurios firmos (berkley, cormoran...) sliekus butu geriau naudot?
 #158401   Jara
 09 Gru 2009 22:48
Iskylo vienas klausimelis apie tam tikra masala, taip vadinamaji ,,poperi" :ks>. Koks jo lietuviskas pavadinimas negaliu sau prisimint, rusai ji vadina poper. :roll:
O klausimas toks: ar tas vobleris gali but naidojamas upetakiu, kirsliu zvejyboje? Gal kas kazka panasaus yra isbandes? kaip rezultatai? Kokios pastabos, niuansai ir pan.
 #158402   Vaidis
 09 Gru 2009 23:03
EIK Į SPININGŲ TEMĄ, PAVIRŠINIAI MASALAI
 #158418   Vegys
 10 Gru 2009 08:45
Jara, gal ir galima naudot poperį upėtakių žūklėje, nežinau. Juk museles nuo paviršiaus renka, gali ir masalą nuo paviršiaus griebti. + ne kartą griebdavo, kad vobleris tik nukrisdavo į vandenį ..... Ale spėčiau, kad įprasti masalai labiau pasiteisintų.

Kodėl būtent poperiu susidomėjai ? Jei išbandysi - pasidalink po to savo mintimis. Nors aš manau kad žiemą nelabai tiks toks masalas (jei iš vis bus galima žiema žvejot, neaišku koks oras bus). Gal sakau geriau kai vanduo sušyla truputį, kai muselės skraidžioja, kai aktyvesni patampa ?
 #158449   Rolas
 10 Gru 2009 12:12
Nelabai isivaizduoju, kaip upelyje, sroveje, tu poperiu "pabulkuosi"?Didesneje upeje su leta srove,gal ir galima,bet, gi upetakiai su kirsliais laikosi gan greitoje sroveje...
 #158583   cesius
 10 Gru 2009 18:27
Rolas rašė:Nelabai isivaizduoju, kaip upelyje, sroveje, tu poperiu "pabulkuosi"?Didesneje upeje su leta srove,gal ir galima,bet, gi upetakiai su kirsliais laikosi gan greitoje sroveje...
Is kur tu cia istraukei :ks>
 #158621   Jara
 10 Gru 2009 20:46
Vegys rašė:Jara, gal ir galima naudot poperį upėtakių žūklėje, nežinau. Juk museles nuo paviršiaus renka, gali ir masalą nuo paviršiaus griebti. + ne kartą griebdavo, kad vobleris tik nukrisdavo į vandenį ..... Ale spėčiau, kad įprasti masalai labiau pasiteisintų.

Kodėl būtent poperiu susidomėjai ? Jei išbandysi - pasidalink po to savo mintimis. Nors aš manau kad žiemą nelabai tiks toks masalas (jei iš vis bus galima žiema žvejot, neaišku koks oras bus). Gal sakau geriau kai vanduo sušyla truputį, kai muselės skraidžioja, kai aktyvesni patampa ?
Na siaip tas masaliukas sudomino del to, kad cia kaip ir pavirsinis masaliukas. Faktiskai beveik visada gali ta masala matyt, ir kartu gali matyt kai zuvis ji griebia. Manau tokie vaizdai tikrai turetu but grazus. O kad upetakiai griebia visokiausias museles nuo pavirsiaus, teko stebet jau ne karta. Uztat ir kilo tas klausimas apie poperi, ar gali but jis naudojamas upetakiu zuklei.
 #158624   cesius
 10 Gru 2009 20:52
Pabandysiu atsakyt:
1.Kai upetakiai pavasary stovi duobese - ten kur ramu ir galetum pravest popika, tai jis nekils , nes palei dugna dafiga isplautu nacnyku!
2. Kai likusy sezona ganosi prie rėvos , tai as labai norec pamatyt ta pravodke pacios rėvoj ,kaip tu ja ysivaizduoji :?:
 #158641   MICIUS
 10 Gru 2009 21:19
baigiasi draudimas neuzilgo... Jei leis orai, butu labai smagu pabandyt sugaut ziemini upetaki. Ziema neteko bandyt. Gal norit paasidalint mintimis kas bandet? Voblerius rinktis tuos pacius kuriu9os ir ankstyva pavasari ar geriau ryskesniu spalvu? ir svarbiausia - del vietu. Ziema, kaip supratau, jie nesilaiko greitoje sroveje? Ieskoti kur letesne srove ir giliau?
 #158648   Rolas
 10 Gru 2009 21:46
Kai likusy sezona ganosi prie rėvos , tai as labai norec pamatyt ta pravodke pacios rėvoj ,kaip tu ja ysivaizduoji

As ta ir turejau mintyse. Tik gal nelabai aiskiai issireiskaiu...
 #158654   antoska
 10 Gru 2009 22:07
MICIUS rašė:baigiasi draudimas neuzilgo... Jei leis orai, butu labai smagu pabandyt sugaut ziemini upetaki. Ziema neteko bandyt. Gal norit paasidalint mintimis kas bandet? Voblerius rinktis tuos pacius kuriu9os ir ankstyva pavasari ar geriau ryskesniu spalvu? ir svarbiausia - del vietu. Ziema, kaip supratau, jie nesilaiko greitoje sroveje? Ieskoti kur letesne srove ir giliau?
geriau leisk jiem pailsiet ispo nersto tegul atkunta biski :ruko
 #158934   cesius
 11 Gru 2009 21:33
Imtu jie ir ant popiko, tik ar verta kankintis srovej su juo ,juk yra ir kitu saldainiu :ks>
 #158939   vital(vilnius)
 11 Gru 2009 21:40
Vasara ipac karstais vakarais tarp zoliu papietakis megsta "kalti " i vobleriuka kuris eina pavirsui pasilekant po saves taip vadinamus "usus",irgi "show' nemazesne negu gaudant su walkeriuku :)
 #158980   MICIUS
 12 Gru 2009 04:22
skaiciau kituose forumuose apie Kaledini papetaki.... panasu kad zmones gaudo ir ziema. manot kad nevertas kovos? butu idomu perskaityt apie yvairius upetakio pagavimus ziema :) sia ziema atsirasiu prie upes taip a taip (nebutinai is brakonierisku paskatu) taigi, butu Jusu nuomone apie ziemine upetakiu zukle :)
 #159009   matamode
 12 Gru 2009 15:17
kiekvienam zukles ispudziai yra vis kitokie,bet jei tave zukle zavi ne vien tik laimikio maigymas rankoje :-D ,o visas upetakio zukles procesas,tai tada galiu pasakyt drasiai :- HERNIA :/nek .mano pvz. laisvalaikis vertas daug didesniu ispudziu,o ir zukles budu yra sitam laikotarpiui daug kartu idomesniu :roll:
 #159427   MICIUS
 15 Gru 2009 01:26
o jei man neidomu zvejot juroje? visa mano zvejyba vyksta Minijoje. na...ir plateliuose :) Myliu sita upe. Aukstupy labiausiai. Pamaigyt upetaki rankoje svarbu budavo vaikysteje. dabar visiskai ne. noriu susitikti savo "pazystamus" ir ziema. as tikrai tikiu kad jie isgyvena paleisti. jei ne per mazi uzpuola... taigi, tikiuosi patarimu, o ne "mokymu" :) aciu
 #159443   ramkis
 15 Gru 2009 09:05
Taigi, iki 01.01 upetakiai tabu. Bet ne apie tai. Jei leidzia salygos, t.y. nesala ir upelis neuzsales, upetakiu tikslinga butu ieskoti, duobelese, kur letesne tekme, arba anos beveik is viso nera. Daznai panaudoju guminuka, jis suveikia. Taip pat prie intakeliu, ten taip pat buna susidariusios duobeles ir srove sukasi. Tiesa upetakiai buna kudi, net sonkauliai barska, bet jie kimba. Dazniausiai einu pries srove ir masala metu pries srove(cia salyginai,nes kaip minejau anie buna ten kur sroves beveik nera). Bet tai ka parasiau jau sakyta ir persakyta. Taip pat panaudoju ir labai mazas vrtikles, griebia ir jas, maziau kabinejasi mazuliukai, ir dar skestantis vobleriukas sudirba. Smagi upetakiu zvejyba ziema, pojuciai visai kitokie, bet sia ziema gali ir nepavykti :tia-tau
 #159473   Vegys
 15 Gru 2009 11:15
Aš atvirkščiai nei kad Ramkis, einu pasroviui. Vietos panašios, masalas - plaukiantis vobleriukas. Užmeti ar nuplugdai kur nors prie kelmo ir erzini po truputį. Smagu. Jei viskas ok, būtinai sausį reiks bandyt. Žvejoti galima iki -5 laipsnių, ale čia jau maksimali riba manyčiau. Geriausiai kai saulutė šviečia (pakelia nuotaiką) ir kai koks nors 0 laipsnių ...
Aš manau, kad upėtakiai išgyvena, todėl nieko blogo kad "pabendrausim" ir po to gryšim kiekvienas į savus namus ...
 #159488   Donis
 15 Gru 2009 12:25
Saltuoju metu laiku,einu tiktai pasroviui,tada gali zymiai graziau ir leciau pateikti masala zvaigzdzuvei,pernai pirmuosius sugavau vasario pradzioje(sausi nelabai leido vandenys),tai is triju per diena pagautu,2 dare zvakes,net pats buvau nustebes :grin: ,beje Miciau,Minija velokai palyginus atsidaro :roll:
 #159535   MICIUS
 15 Gru 2009 15:23
Donis rašė:Saltuoju metu laiku,einu tiktai pasroviui,tada gali zymiai graziau ir leciau pateikti masala zvaigzdzuvei,pernai pirmuosius sugavau vasario pradzioje(sausi nelabai leido vandenys),tai is triju per diena pagautu,2 dare zvakes,net pats buvau nustebes :grin: ,beje Miciau,Minija velokai palyginus atsidaro :roll:
labiau gal verta meginti laime mazuose intakeliuose? Upetakiai neuzsilieka po nersto juose? kazkodel susigalvojes esu, kad isnerse pagyvena mazuose upeliuose ir neskuba sugryzti atgal i Minija? :)
 #159545   Rukis
 15 Gru 2009 15:53
MICIUS rašė:
Donis rašė:Saltuoju metu laiku,einu tiktai pasroviui,tada gali zymiai graziau ir leciau pateikti masala zvaigzdzuvei,pernai pirmuosius sugavau vasario pradzioje(sausi nelabai leido vandenys),tai is triju per diena pagautu,2 dare zvakes,net pats buvau nustebes :grin: ,beje Miciau,Minija velokai palyginus atsidaro :roll:
labiau gal verta meginti laime mazuose intakeliuose? Upetakiai neuzsilieka po nersto juose? kazkodel susigalvojes esu, kad isnerse pagyvena mazuose upeliuose ir neskuba sugryzti atgal i Minija? :)
As dar ir didesnius melioracijos griovius patikrinu,esu pagaves ir ten ir visai padoriu. Siaip galima visur bandyti,svarbu tik,kad vanduo nebutu per aukstas. Gaudau ziema retai,rimciausia zvejyba man prasideda balandzio menesi.
 #159562   Donis
 15 Gru 2009 16:30
MICIUS rašė:

Netaip supratai :grin: ,Minijoje jie pradeda palyginus velai kibti,ziema gaudau kitose upese ir upeliuose :grin:
 #160716   MINDULE
 20 Gru 2009 08:44
Nezhinau kiek lietuvishki upetakiai skiriasi nuo steelhead'u (vaivorykshtiniu) kuriuos gaudau, bet pagal tai kiek zhinau pasarieji upse buuna tik tada kai vandens temperatura zhemesne nei 55F (apie 13C). Kai Upes vandens temperatura pakyla aukschiau, jie palieka upes. Todel manau tikrai gali bandyti ir mazhesniuose upeliuose...
 #160722   Taacis
 20 Gru 2009 10:59
MINDULE rašė:Kai Upes vandens temperatura pakyla aukschiau, jie palieka upes.
Krantan ishlipa? Ar y ezherus nueina- kur shilchiau??
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė