Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #167299   Wirtualus
 21 Sau 2010 10:38
Guru o kiek pinigu padejai uz ja ant prekystalio? As noriu su galiniu stabdziu kad butu, tad atpuola sis variantas, uzkliuvo ryobi acusima 4000 ka blogo ar gero galit apie sia rituke pasakyt? Gal kas gali placiau papasakot apie sokliderio pasigaminima, kokia ten guma naudot ir t.t.
 #167304   Agis
 21 Sau 2010 11:01
Nu ritėm feederiui didelių reikalavimų nekeliu, čia ne spiningas, tačiau jeigu yra galimybė renkuosi negilius būgnelius, na ir žinoma pagal išmetamą svorį ir ritės dydis, plius gerai, kai jos perdavimas didelis.Man maloniau irgi galinis stabdis, o ypač kai yra rankenėlė greitam stabdžio paveržimui arba atleidimui.Mažesnės kaip 3000 manau tikrai neverta naudoti, nebent kokiam pikeriukui.
Gumų jokių nerišu, tik prie pintuko galo per suktuką rišu pratesimą +-1 m.iš monofilo arba fluorokarbono 0,3 iš kurio ir sumontuoju tuo momentu man priimtiną sistemėlę prie kurios žinoma jau pavadėlis vėl pagal gaudomą žuvį, vietą, masalą.

Ruošiausi išbandyti tokį variantą kai srovė didelė ir reikalingas didelis prilaikomas svoris, bet norima jautrumo, tačiau kažkaip rudenį nesuspėjau :oops:
http://www.salapin.ru/article705.html
 #167327   renaldas
 21 Sau 2010 12:07
Agis rašė:
Ruošiausi išbandyti tokį variantą kai srovė didelė ir reikalingas didelis prilaikomas svoris, bet norima jautrumo, tačiau kažkaip rudenį nesuspėjau :oops:
http://www.salapin.ru/article705.html
Ir kuom tu galvoji ta sistema yra pranasesne uz sakykim ta pati paternosteri :?: Kazkaip man ten per daug visokiu detaliu, kurias srove veiks ir automatiskai nes visa sistema..
 #167334   Agis
 21 Sau 2010 12:50
Aš apie tą papildomą gumą prie vamzdelio.Pasibandyk namuose ir suprasi.Žuvei tempiant masalą guma tirėtų npalengvinti tą veiksmą, o tai reiškiasi, kad tavo viršūnėlę parodys didesnį kibimą, o ne tik suvirpėjimą.Namuose bandžiau ir viską supratau, tik vat dabar reikia atidirbti guminio pavadėlio ilgį ir išbandyti tikrovėje, vat tada ir matysis ar yra kokia iš to nauda ar neaa.
Čia tik tam, kai užsimanai su federiuku gaudyti srovėje ir reikalinga ar tai sunkios šėryklėlės ar tai sunkaus svarelio, kuris ir mažina jautrumą.
Kol neišbandžiau nieko negaliu pasakyti :donknow' Kartais tik pavadėlio sutrumpinimas atneša skirtumą tarp nekibos ir kibimo, o čia tempimo jėgos palengvinimas, kas žino, gal ir suveiks :roll:
Su šėryklele manau sunku bus pataikyti tinkamą gumos ilgį, nes jai išiplovus kis svoris, bet su svareliais tai kodėl gi ne :roll:
 #167343   Agis
 21 Sau 2010 14:05
Pabandymui manau galima išardyti tais tvirtinimo gumas, kur tiek automobiliu tiek ukinėse prekėse būna, o jei patiks :-D tai teks pirkti pludininkų naudojamas gumas.Aš radau Romadoje, ritinėlis kažkus apie 15 lietuviškų, kiek metrų nepamenu :roll:
 #167345   renaldas
 21 Sau 2010 14:33
A kokio pas tave diametro ta guma? :-D Ten biski paskaitinejau, tai lengvas marazmas su jom, prie vienos sroves reik tokia guma det, prie kitos kita, tai taip gali puse dienos praleist kol ta guma tinkama parinksi... :-D
 #167346   Agis
 21 Sau 2010 14:35
Nepamenu tiksliai, žinau tik, kad jos storis pas plūdininkus eina paga spalva, tai ji pas mania šviesiai žalia :-D
Nebent namie nufotkinsiu ir įdėsiu, bet aš dar nežinau ar ji tikrai tinka visiems atvejams, nes aš irgi tik bandymų kely, o bandymai kol kas atidėti :-D
 #167488   Mike
 22 Sau 2010 09:28
Stora guma, Agi, labai stora. Su tokia karpius gaudo arba 40 gr diską stiprioj srovėj laiko. Manyčiau, kad universalesnis variants būtų kokie 0,8 ar 0,9 mm.
 #167496   Agis
 22 Sau 2010 09:45
O jūs bandėt tą variantą, kad sakot jog stora ;-)
Vat pabandykit padėti 3 uncijų svarelį ant žemės, pririšti tą gumą prie vieno galo ir tempti, pamatysit jos darbinį ilgį iki viso išsitempimo kol pajudinate svarelį ir tada nuspresit per stora ana jums ar nea ;-)
Aš neteigiu, kat tai puikus pasirinkimas, nes , kartoju, pats viską irgi tik bandausi.Suprantu, kad reikės turėti įvairių storių ir ilgių paruoštų pagal sąlygas tokių sistemėlių, o gal daug kartų išbandžius, pasirodys, kad tai tik teoriniai niekai, bet nebandysi nežinosi, niekuom nesidomėsi, pasensi :-D
Klaipėdski, jei nusipirksit plonesnės, rašykit, pasidalinsim ;-)
 #167503   renaldas
 22 Sau 2010 09:53
Nu as is tos lenteles sprendziu, kad ta 1.2mm skirta begemotams gaudyt :-D

Диапазон веса кормушек Жесткость хлыстика Диаметр штекерной резины
20 – 40гр до 1,5 унций 0,5мм
30 – 60гр до 2,5 унций 0,6мм
50 – 80гр до 3,5 унций 0,7мм
70 – 110гр до 4 унций 0,8мм
90 – 140г до 5 унций 0,9мм
120 – 160гр до 6 унций 1,0мм
 #167514   Agis
 22 Sau 2010 10:27
Gal, bet tų begemotų kibimo srovėje aš kaip tik ir nepastebiu :-D
Nu jei badymus atlikinėsime bent kokie 5-6 tai jau metų gale manau parašysime savo nuomones, o tada jau galėsim imti ir kaip už pagrindą, o gal jau kas seniai taip gaudo ir tyli....Mike :!erzina:! tu feederio čempionas ''plot Pagal tave stora, tai aišku, o kokios nuiomonės daugiau....
Reik dalintis patirtimi, o tai vėl kam nors atrodysim, kad esam tik dundukai :-D

Kas liečia "profesionalumą" ką į šėryklėlę įdėti, tai man visai neįdomu, nes tas indėlis priklauso nuo vieno faktoriaus :-D ale vat visos kitos subtilybės tai tikrai nepraeina pro ausis, todėl kartais ir bandau visokias nesamones :-D
 #167517   Mike
 22 Sau 2010 10:41
Nebandžiau, Agi, šitos sistemos. Ir tą straipsnį tik vakar perskaičiau, kai nuorodą įdėjai. Bet būtinai pabandysiu pavasarį. Ir gumų storius pabandysiu, nes turiu įvairių. Tik va 3 uncijų šėryklos kažkaip su feederiu nemėtau (mėtau max 40 gr šėryklą + jauko svoris, viso ne daugiau 60 gr.), kol kas nereikėjo tokio didelio svorio (3 uncijų) su šėrykla gaudant. Manau 3 uncijoms 1,2 normaliai, rašiau turėdamas galvoj savo naudojamus svorius.
 #167518   Skumbrotas
 22 Sau 2010 10:42
Agi, nepamiršk kas MŽT parašyta:
12. Draudžiama žvejoti:
12.3. naudojant prie mėgėjiškų žūklės įrankių pritvirtintas ilgesnes nei 20 cm gumas;

:!erzina:!
 #167519   Mike
 22 Sau 2010 10:46
Jo, reikia pasižiūrėti kada plūdininkams sezonas prasideda, kur kokie etapai bus. Būtinai į regioninius aplinkos apsaugos departamentus išsiųsiu oficialius pranešimus apie planuojamus masinio brakonieriavimo atvejus, maskuojamus varžybomis. Niekšai į savo štekerius ir po 2 metrus sudeda. :-D
 #167521   Skumbrotas
 22 Sau 2010 10:51
Mike rašė: Niekšai į savo štekerius ir po 2 metrus sudeda. :-D
Akivaizdus faktas :!: O dar paskui aiškina kai kas - mokykitės žvejot iš sportininkų, pažiūrėkit kiek anie pagauna, o kiek nesportininkai.
Kur tau nepagaus, jei su gumom žvejoja - ežere prie feederio 2m gumą prisabačinus irgi nemenkai kokių karšių pritempt išeitų.... :-D :!erzina:!
 #167559   Agis
 22 Sau 2010 13:28
Mike, tos 3 uncijos tai tik kaip pavyzdys :lol:
Esmė tame, kad norisi srovėje ir masalą vietoj išlaikyti ir kad žuviai pasipriešinimas mažesnis jaustūsi :roll:
Krc protingos mintys bus tik po išbandymų :-D
 #169207   Wirtualus
 29 Sau 2010 12:18
Cia spiningine rite, o feederiui mano nuomone yra protingesne rite su galiniu stabdziu...Na bet cia jau kaip kam :)
 #169216   Agis
 29 Sau 2010 13:04
heavy feederiui aš kažką jau iš karpinių dairyčiausi, ką beje ir esu padaręs, o jei iš to pačio gamintojo, toje pačioje prekybos vietoje, tai tada pasirinkčiau šitą
http://www.zvejys.lt/market/index.php?d ... t_id=18940
nes ta paminėta spininginė ilgai netarnaus jei didelius svorius mėtysi :roll:
 #169289   kitas Andrius
 29 Sau 2010 17:33
Galvos skausmas tas rites pirkimas :? , kota issirinkau be vargo ;-) zvejojau su noname kotu ir rite ir vargo nemaciau. Broliui paskolinau viska, tai apvoge ji.. :grin: Gerai, jeigu toliau i tema,tai nebutinai man okumos gaminys, tinka bet kas iki 150lt... Kazkodel karpines rites nenoriu deti.. Siaip zvejoju neryje ir sventosios upese. Metau dazniausiai 40-60 gramu seryklas,kartais ir ant uso uzmetu 3-4 uncijas svino...gal ka is DAM? Tai tiek.. :)
  • 1
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė