Dvi dienas atgaudziau Daneje.Vakar viskas vyko pakankamai yspudingai.Siaip niekad nesistengiu gaudyt ten kur yra zveju,todel mazdaug apmastes kur ju neturetu buti(o gi uz 200m.nuo namu) anksti keles apie 11val.isbildejau su graztu nuo shlaito link upes.Posukiai,kaip posukiai,taciau paciame posukyje niekad negaudau,kazko ten ziema zuvis bent jau man nekimba.Daug mielesnes vietos 50m.tiesiosios priesh posuky ir 100-200m uz posukio.(cia jei pasroviui ziurint.)Taip dazniausiai gaudau visose upese,minijoj,sventojoj,danej....Greziu jau 5 ekete,nei barksht,matuojuos gylius,ziuriu ishejimas(man isejimas is duobes,tai pakankamai lekshtas,nestaigus dugno kilimas,yejimas-pagilejimas).Isejimas lekshtas,kas 5 metrai kyla po 15-20cm.Gut sakau.Susigreziau juosta ekeciu, kokias 6 kas 4-5 metrai,kad veliau nebaidyt tuo grezimu.Kilimas per upes vidury,ner ko galvot.Gylis 2.20-180cm.Pirma ekete-tushcia,nu i gerai galvuoju,ner i nereik,o taigi vasario 16,ir aishku avizele mano atitinkamu spalvu,antroj eketej bilst bilst y dugna-siedi!I dar koks! stenu stenu,valiukas 0,9 valo paprasho,uzsimetu ji ant ledo-mazdaug 500gr.Vel leidziu-vel sedi kokiu 300.,vel i vel i vel.....visi tokie 400-300.Apsibaide.AS i kita ekete-viel du malachiai dryziai,atgal-da viens,dvi eketes i prieki-da vienas.Parukau,persirishu avizele,ta pacia,tik perrishu,ba zinau,po tokiu naglu esheriu mazgai slabnoki pasidaro.Ir vel shoku ant ledo,taip 3valanda sakau-fsio uzuteks.15 graziu,dar deshimt vidutinioku,Baila morena,viskas gut!Siandie atsitysiu jau nuo ryto......mirtis visose eketese.Tragedija-ka daryyyyt! i ten greziu i ten aplink i toliau-nifiga.Desimta ryto-bim,birim kokius 4 yprashau,ale dydziai ne tie 80-150gr.tylu....vel suku ratus,dar tris panasius,bet ner ko lygint su vakar...Ner ka daryt imu slapta ginkla-tik niekam nesakykit!(slapto ginklo receptas:juoda zeme,saujale motyliaus irrrrr........moterishki mikro blizgalai,kuriuos jos teptuku ant veijdo savo shpaklioja.Buna buteliukuose stikliniuose,tokie mazi tie blizgaliukai,kaip dulkes,beje zeme pripurkshta sensas bombix slieku kvapu,gana daug).Leidziu sherykla,ta slapta ginkla y keturias eketes,jo veikimo principas toks: eserys siurbia is zemes motyliu ir per ziaunas ishmeta zeme ir tuos blizgucius aplink save sudarydamas kazka panashaus y fejerverka ish blizguchiu-ruka,kuris pritraukia jo gentainius........I duoduos po tas keturias eketes-shokis prasidejo!Tik gaila dydziai ne vakarykshciai,koky 30 sukrapshciau---ishsisukau nuo totalinio nekibimo!Bet ir oras siandie kazkoks ne toks man buvo-visa diena makaule skaudejo,gal i didiesiem tas pats,atshvente 16-aja i guli kur nors,ju yra,tikrai zinau.
Beje Danej siemet gaudziau 6 kartus-ne karto nenusivyliau,tiesa gaudziau vis kitose vietose ir visose aukshciau Liepu gatves ,nebuvo taip,kad nepagauciau..Didziausias siemet mano eserys sugautas Daneje 580gr.Tai tokia turim ydomia ir faina kaimyne Danute.