Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #168640   Menke
 27 Sau 2010 13:03
orangitto rašė:Nu pagal kaina tai nieko nebus is jos gero cia ir taip aisku.
Kiek turejau shimano tai ne viena apkrovu neatlaike klaksi visos pigiosios iki stradico.
Jei vediklis normalus ir nesusuks valo tai neturetu painiot, juolab kad stora naudosi, bus ivore greiciausiai vediklyje tai pasikeisk i guoli iskart. Mano nuomone jei rite skirta didesnem apkrovom ir dar suriam vandeniui tai ji turi but kaip tik tvirtesne ir kokybiskesne, o ne grabas uz 100lt tad beliks ja panaudot pagal jos pavadinima det i SIENNA ''plot Sau tokiai zvejybai jos tikrai neimciau :)
Pilnai sutinku, as nusipikau Alivio 2500 susizavejes gamintojo zenklu, uzsidejau ant spiningo su mono valu, bet rite tai visiskas S......, tinka tik karosus prude gaudyt, visdelto teko pirkt rimtesne. Nusipirkau DAIWA Exceler 2500.
 #168652   gytis
 27 Sau 2010 14:04
kokybiskesne, o ne grabas uz 100lt tad beliks ja panaudot pagal jos pavadinima det i SIENNA Sau tokiai zvejybai jos tikrai neimciau

Turiu 2 Siennas 2500FB ir 4000FB. Abiem po pora metu ekspluatacijos. Nei vienos kilpos su pintu valu. Del 4000FD turiu abejoniu susijusiu su bugnelio priekine briauna.
O del jusu patarimo del guolio valo vediklyje, tai geriau nerodykit neismanymo. Matyt niekad gyvenime nezvejojot rimtai suriame vandenyje. Net Baltijoj vidutines kokybes guolis baigiasi po poros pirmu zukliu, o rimtas guolis(keraminis) kainuoja $30 (tiek kiek Sienna 4000). Be to, tame mazge guolis nafig nereikalingas- yra nemazai santykinai brangiu riciu, kur valo vediklyje specialiai ideta ivore. Jei manot, kad gamintojai taip daro del taupumo, tai labai klystat.
 #168662   eimantasv
 27 Sau 2010 14:40
pirkau shimano stradic 3000 FI,tipo jei nori perdet rankenele i kita puse,tai sako varzu prisiverzia,na as supratau kaip pas ryobi zauber varztu rankenele prisuki,o cia jokio varzto nera,nieko nesupratau :roll:
 #168712   gytis
 27 Sau 2010 16:01
2 Menke

Rite pirkot USA? Kaip ji kloja vala?
 #168714   eimantasv
 27 Sau 2010 16:03
pirkau shimano stradic 3000 FI,tipo jei nori perdet rankenele i kita puse,tai sako varztu prisiverzia,na as supratau kaip pas ryobi zauber varztu rankenele prisuki,o cia jokio varzto nera,nieko nesupratau :roll:
gal kas gali paaiskyt? :roll:
 #168718   Xrapas
 27 Sau 2010 16:24
judesys rašė:...cia jokio varzto nera,nieko nesupratau...
O tau jo ten labai reikia? :lol:
 #168720   eimantasv
 27 Sau 2010 16:26
nu as nzn ar jis ten buna koks ar nebuna,tai ir klausiu :)
 #168784   orangitto
 27 Sau 2010 21:46
2 gytis,
tai kam klausi jei pats zinai kad tau puikiai tinka rites po 30 baksu, turi tokiu paciu pora ir dar ne pirmus metus isbandes :shock:
tam guolis gerai kad kai susivaro ta ivore tai nebeliks greit ir valo nes susisuks kai kaledine girlianda, o ivore dar ivorei nelygu pas pigenas deda paprasta plastika atnesa n tu pigiu riciu ir arba pigus guoliai pabyreje arba vediklis uzstriges buna, dazniausi gedimai.
 #168823   Xrapas
 28 Sau 2010 07:00
judesys rašė:...nu as nzn ar jis ten buna koks ar nebuna,tai ir klausiu ...
Rankenos galiukas su sriegiu, tiesiog įsisuka į dantračio ašį, varžto nėra.
 #168887   eimantasv
 28 Sau 2010 11:28
Xrapas rašė:
judesys rašė:...nu as nzn ar jis ten buna koks ar nebuna,tai ir klausiu ...
Rankenos galiukas su sriegiu, tiesiog įsisuka į dantračio ašį, varžto nėra.
deka ;uolrait
 #169121   Xrapas
 29 Sau 2010 07:06
Tanius rašė:...bugnely tera 2 ploksteles metalines ir tik 1 medziagine plokstele tarp ju...
Normalus reiškinys, ypač ekonominėj klasėj :donknow' . Tas pats, pavyzdžiui, ir 1000- 2000 Ryobiuose. Toks "buterbrodas" dažnas ir Shimano ritėse su S (sekliu) būgneliu, pvz., NASCI 2500S.
Šiaip jau, kiek pastebėjau, didelės įtakos stabdžio darbui, jautrumui ir reguliavimui neturi.
 #169250   Tanius
 29 Sau 2010 14:46
Pasitikslinau, truputy subalamutino, kad ecusimoj eina taip: 1 minkstas 1 metalinis 1 minkstas vel 1 metala ir dar ant dugno minkstas :)
 #169841   henyte
 01 Vas 2010 18:00
Bet ir riteles,svoris nuo 500 gr. :shock: ,tikrai,kad rimtai zuviai.
Seniai matydavau zurnaluose, tu FinNor Ahab'u reklamas,tik mazesnio kalibro,bet Lietuvoj nei matyt pas ka teko,nei girdet...
 #171968   eimantasv
 10 Vas 2010 15:28
po kiek laiko eksploatacijos reiktu i shimano rite ipilti pro ta skyle to shimano tepaliuko? ir kiek jo ipilt? :roll:
 #172042   Tanius
 10 Vas 2010 17:38
Pilk nepyles, tas pats kaip i gerkle - per mazai. kai pajunti, kad carska, sunkiau sukasi, tada issiardyk, nuvalyk ir pertepk, tikrai tai yra paprasta, svarbiausia neskubeti, ir tureti pries akis pirma karta tai darant rites planiuka. Man 2 sunkiausi mazgai - tai spyruokle, jaigu jai nieko tai isvis nelysk, ir yvore nervuodavo sudeliot. O seip yzy ten viskas, ir valo vedikly pertept nepamirsk, tik ziurek nesumaisyk kas kaip. Dar gal vienas dalykas, tai atsizymeti krumpliaracius kaip stovejo, nes issidevi, as to nedarau, nes tyngiu :-D Kas dar butu, kad netepk skysto tepalo ant tos yvores kur galiny stabdy reguliuoja, nes sugadinsi. Guoliukam - skystas, bet cia manau zinai. Nu lyg nieko nesumaisiau :?:
 #172141   gelmės
 11 Vas 2010 07:36
judesys rašė:po kiek laiko eksploatacijos reiktu i shimano rite ipilti pro ta skyle to shimano tepaliuko? ir kiek jo ipilt? :roll:
Pasižiūrėk atgal, jau buvo kalbėta. Kiek atsimenu, jei ritė dirba gerai, tai pilti nebūtina.
Po metų darbo, gali ilašinti lašiuką.
 #172643   jordza
 13 Vas 2010 19:14
kadais turejau avenger av30 berods, kaip tada mazai spiningavau man buvo per akis, tvirta, metaline rite (berods pirkau uz 110 dar "lydyje" seskinej) paskui buvau pastates ant dugnines, ir galiausiai atidaviau i labdara - vaikams :/braj;
 #173160   Laurius
 17 Vas 2010 20:20
Sweiki. Gal zinot kur klp didziausias dawos riciu pasirinkimas? Dekuj. :)
 #173200   ard
 17 Vas 2010 22:14
Taigi turetu didžiausias pasirinkimas būti romadoj, lygtais jie daiwos atstovai. Siaip pas juos ko gero gali uzsisakyti ir is katalogu, tik deretis reikia kaip su turkais...
 #173737   Empowner
 20 Vas 2010 12:40
Sveiki,

Kadangi jau nebeužkalnų pavasaris ir naujas spiningavimo sezonas, tai jau pats laikas po truputį jam ruoštis.
Tai atėjo laikas savo senają Shakespeare ritę pakeisti nauja, nes senają jau sudrožiau :D . Žvejoju upėse ir ežeruose. Vobleriais, Vartiklėmis, Guminukais. Naudoju tik pintą valą. Tai esu nusižiūrėjęs Shimano EXAGE FB ritę, tik dar nežinau kuris dydis geriau būtų : 1000, 2500, 3000, ar 4000 (patarkite kas turit patirties).

Gal kas iš patirties galėtų patarti ar verta ta ritė tų pinigų. Ar geriau apsimokėtų pirkti brangesnę, pvz. kokią Stradic, arba gal yra kokiu alternatyvu is kitų gamintojų, pvz. iš Daiwa, RYOBI?

Spiningas mano : Shimano BeastMaster 240 ML

Paveikslėlis
 #173742   elas
 20 Vas 2010 12:55
Sveikas, mano nuomone nei viena shimano rite neverta tu pinigu, kiek ju prasoma uz ja (nebent multikus) plonas lankelis, silpnas stabdis, prasti vediklio guoliail...cia mano nuomone, jei gaudai su 240 spiningu tai jau ir 3000 atrodytu biski didokas, bet kadangi gaudai upeje tai rekomenduociau kokia 3000, dar mano pastebejimas,,,rinkis geriau rite butinai su dviem bugneliais nes jei gaudai ezere tai su pintu, jei upeje tai geriau paprasta bet gera uzsiviniok pvz shimano toks yra skardinese, (neatsimenu pavadinimo) nes su pintu upeje ziedelius supjausi...siaip geriau daiwa koki exceleri paziurek ar ryiobi ar net koki banaxa...mano nuomone manau net koks amerikanskas regalas su 2 metaliniais bugneliais kurio kaina apie 150 lt butu geriau uz sia...bet cia mano nuomone...
 #173756   HIPIS
 20 Vas 2010 13:43
Shimano rites, pagal mano poziuri, prasideda nuo Sradiko ir i virsu..ir laiko jos ;-var-var. nei man nei mano zukles ,,sugerovams,, :lol: dar neteko nusivil jomis,... ir nebuvo dar problemu del gamintojo kaltes, apie kreivas rankas ir neprieziura neklabu.. Daug metu be ipatingu oziu jos tarnauja..tik reik zinot ko nori ir ko tikies is rites. Tada ir renkies dydi perdavima(galia) ir visus kitus parametrus.
Is principo daugumos klaida, isirinkimas ne to modelio, arba per mazos rites vidutiniam ir sunkesniam spiningui.
Beto dauguma nepaiso ar nezino raidiniu Shimano koduociu o jos ir nusako kokiam zukles budui anas modelio varijantas daugiausia tiks...
Pvz: Stradik C3000- C3000S .. visiskai nereiskia, kad ji ir yra 3000 dydzio :!: ji tokia pat kaip 2000 tik bugnas seklus ir didelis+rotorius didesnis.. ir sis modelis pagal prigimti daugiau tiks Macui nei spiningui.. o rite su uzrasu 2000PGS tikrai bus gerokai galingesne uz paprasta 2000FB ir beje tai pasireis neyprastu simanams perdavimu 4.3.. yra ir daugiau niuansu.

C2000HGS
00 Mountain stream minnowing specia
High gear & long handle

C2500HGS Light rig & middle range Trout special
X-SHIP& compact Mg rotor

C3000SDH EGING(Squid) special
Two set drag of PE line correspondences

4000XG
Extra hi-gear tune
First XG (extra high gear) embarkation specification
.. ir ttttt..
Beto gan svarbu kokiai rinkai buvo skirtas konkretus modelis... Stradikas FI visiskai ne tas pats kas Stradikas FB o tiksliau jas jungia tik pavadinimas ir korpuso panasus dizainas.
Zodziu rite reik moket issirinkt pagal poreikius ir kisene, ir nera ko kaltint pacio brando uz savo klaidas.
Simanai geros rites ;-)
 #173798   Lamiglas
 20 Vas 2010 19:20
EMPOWNER as manyciau kad visgi geriau butu pasiziureti tau kazka is ryobi , bet nepigiau aplauso , tik reikia rinktis teisinga ryobi apie kuri rase VITAL , nors aisku jei pasiseks tai gali ir su exage rasti laime , tik sakiau ir sakysiu kad ir kokia rinktumeis rite jeigu yra galimybe reikia rinktis is keliu riciu , ELO mintis kad shimano neverta tu pinigu gal kiek ir per drasi , norim mes to ar ne bet tai viena is geriausiu rites gaminanciu firmu pasaulyje ir uz varda taip pat reikes moketi kaip beje ir uz daiwa .Kas del shimano tai tikrai vertas savo pinigu ir mano turimas ir kitu giriamas stradik fi , galima butu pasiziureti dar i ultegra 05 ,tikrai nebrangi bet ten keli minusai vienas bugnelis ir reiketu ivore pakeist i guoliuka nors bent jau ispradziu ypac jei nedideli kruviai galima gaudyti ir taip .
 #174098   GIEDRIUS30
 22 Vas 2010 15:19
sveiki.Norejau paklausti jusu,kurios firmos rite spiningauti geriausia JAXON ar OKUMA?
 #174107   GIEDRIUS30
 22 Vas 2010 15:45
GIEDRIUS30 rašė:sveiki.Norejau paklausti jusu,kurios firmos rite spiningauti geresne JAXON ar OKUMA?
 #174108   Agis
 22 Vas 2010 15:46
Bent jau modelius surašyk palyginimui, nes tiek vieni tiek kiti gamina ne po vieną ritę :-D
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 427
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė