Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Guminės, PVC, plastikinės, medinės valtys; varikliai, naudingi priedai; echolotai, GPS
 #169417   henyte
 30 Sau 2010 14:59
Gdainius rašė:Matau reklamos auka, jūsų žiniai žemėlapius daro lietuviai o ne Garminas,ir tai , kad Garmin nr1 nieko nereiškia, jei jei neturi normalių žemėlapių.O kas link ežero kontūrų,gali pažiūrėt čia:
http://www.maps.lt/map/query.aspx?actio ... faa91b27ea
Nelabai supratau,kokios reklamos? Argi as sakiau ,kad Lietuvos zemelapi ruosia Garminas,o ne Fedingas,jei paskaitysi mano pirma posta,ten parasiau,kad nera Lietuvos zemelapis idealus...
Magelanas is viso neturi smulkaus Lietuvos zemelapio(ka artimiausia Lietuvai maciau,tai originalus Magelano Vokietijos zemelapis),uztat ir moki pinigus uz skenuotus zemelapius(kurie zymiai detalesni vietomis uz "brendinius") ir ta pati skenuota zemelapi kuris stovi Tritone,gali ikist i beveik bet kuri "aparata" ar kinietiska su WindowsCE ar i telefona su Symbianu...
Vienu zodziu pavargau as nuo sios niekur nevedancios diskusijos,jei anksciau nieko nezinojau apie magelanus,tai zinau dabar uztektinai ir draugui jo nesiulyciau (na nebent jei draugas is usa ar mexico butu :-D ) ir is savo puses baigiu si "cirskejima".
Na o vartotojui,kuriam iskyla klausimu tipo Magelan vs Garmin,eit i tam skirta foruma (nuoroda auksciau duota Gdainiaus) ir paklausti ten...
 #169461   Gdainius
 30 Sau 2010 21:08
henyte rašė:Nelabai supratau,kokios reklamos? Argi as sakiau ,kad Lietuvos zemelapi ruosia Garminas,o ne Fedingas,jei paskaitysi mano pirma posta,ten parasiau,kad nera Lietuvos zemelapis idealus...
Magelanas is viso neturi smulkaus Lietuvos zemelapio(ka artimiausia Lietuvai maciau,tai originalus Magelano Vokietijos zemelapis),uztat ir moki pinigus uz skenuotus zemelapius(kurie zymiai detalesni vietomis uz "brendinius") ir ta pati skenuota zemelapi kuris stovi Tritone,gali ikist i beveik bet kuri "aparata" ar kinietiska su WindowsCE ar i telefona su Symbianu...
Vienu zodziu pavargau as nuo sios niekur nevedancios diskusijos,jei anksciau nieko nezinojau apie magelanus,tai zinau dabar uztektinai ir draugui jo nesiulyciau (na nebent jei draugas is usa ar mexico butu :-D ) ir is savo puses baigiu si "cirskejima".
Na o vartotojui,kuriam iskyla klausimu tipo Magelan vs Garmin,eit i tam skirta foruma (nuoroda auksciau duota Gdainiaus) ir paklausti ten...

Laukiu nuorodos iš kur būtų galima Magellano GPS50 žemėlapį atsisiųst :lol:
Tokių nesąmonių dar neteko girdėt-Magellano žemėlapį į kinietišką GPS :lol: , kai sakoma, kai įkiši pranešk :tia-tau
 #169483   henyte
 31 Sau 2010 10:48
Na tikrai paskutinis atsakymas :lol:
Pacituok kur girdejai tokia nesamone,kad galima Magelano zemelapi ikist i kinietiska aparata,as rasiau,kad skenuotus zemelapius kuriuos deda i Magelana galima idet ir i kitus aparatus (tik neprasyk nuorodu :lol: ),o paciu Magelano zemelapiu kaip suprantu ir patiems Magelanu savininkams nelabai tereikia (sprendziant pagal gps forumo topikus)...
Juk paciam pirmam poste rasiau,kad nepazistu az Magelanu,pats turiu ir naudojuos keliu firmu zemelapiais,daugiausiai man patinka Garminui skirti zemelapiai,o tu pradejai aiskint,kad mano nuomone kazka klaidina.Turejau ieskot kazkokios infos apie sita visa reikala ir ka radau tai tik zmoniu nepatenkintu savo Magelanu zemelapiais nuomones.O kodel zmones renkas Garmin ir jam skirtus zemelapius tikrai nepaaiskinsiu :roll:
Viskas :/braj;
 #169599   Gdainius
 31 Sau 2010 19:28
Skenuoti žemėlapi galima įmesti į Tritonus , jie nieko nekainuoja, nes galima parsisiųst iš mano jau minėto forumo, nes vienas entuziastas juos pririšo ir įmetė, kad laisvai galėtų ,kas turi tokius aparatus, pasinaudot jais.
Originalūs žemėlapiai, nėra tie patys skenuoti, o sukurti Infoeros pasinaudojus pirktais duomenimis, vektorizuoti, kaip ir Topo, tik žymiai detalesni.Tos foto , kur įmečiau anksčiau, nėra skanuoti žemėlapiai, o GPS50 vadinamas žemėlapis(http://www.gps.lt/lt/catalog/view/?id=d ... pis_gps50m), kaip Garmino TOPO.
Vienas pliusas Garmino, tai, kad žemėlapį Topo gali gauti už ačiū, tuo tarpu Magellano GPS50, kuris yra pagrindinis, reiks pirkt.Iškitos pusės, kiek teko stebėt Topo atnaujinimus , tai kad buvo pakeitimai, kurie nebuvo susiję su žemėlapio detalumu, tuo tarpu magellanas tobulino saviškius ir savaime suprantama, kad tai kainuoja ir galutiniam vartotojui už tai reikia mokėt.
O Garminas, turiu tokį įtarimą, specialiai savo žemėlapį paleido į laisvą apyvartą, į jį praktiškai nieko neinvestuoja, o apyvartas daro tik ant imtuvų pardavimo, todėl ir yra toks populiarus, nes žemėlapis nekainuoja, o kai nekainuoja , tai ir į "dovanoto arklio dantis nežiūrima"
Oponenetai, šioj vietoj , nepateikė nei vieno įrodymo, kad Garmino žemėlapiai yra detalesni, o tik rėmėsi kalbom ir kažkokiais bendrais pasauliniais pardavimų skaičiais, taip, kad patys galite padaryt išvadas.
Na iš kitos pusės, Garmino imtuvą galima pirkt tik į mašiną , nes LT miestų žemėlapiai išties yra detalesnis ir su adresais, ko nesurasit nei vienoj kitoj mašininėj navigacijoj, bet kadangi į Tritonus 1500 ir 2000 galima įmest IGO8 automobilinę navigaciją, kuri yra pilnavertė (su balsiniais nurodymais, skirtingai nuo Garmino (aktyviam poilsiui skirtų imtuvų),tai toks poreikio išnyko.Tritono ekranas yra mažesnis nei įprastos automobilinės navigacijos, bet pasinaudojus, padariau išvadą, kad didesnis ekranas būtų privalumas, bet nebūtinybė.
Manau toliau šios didkusijos plėtot neverta, jei kas norit realiai gamtoj palygint Garmino Topo ir Magellano GPS50 žemėlapius, su malonumu tai padarysiu ir viskas bus daug aiškiau.
:/braj;
 #169638   Vitolis
 31 Sau 2010 21:35
Na tokio nusipezejimo dar negirdejau. SauliusM ir tas manau pralenktas. Jau pradedu tiket, kad tamsta turi interesa ir nemaza taip populiarindamas Magelana :-D
 #169648   henyte
 31 Sau 2010 22:10
Nebelendant i taip vadinamus "handheld" navigatorius ar sprendziant kuri dezute geresne,atrodo net neparasiau, kad naudoju Nokia telefone itaisyta GPS,tai ji taip pat butu galima priskirt prie tu paciu "handheld",tai jame naudojama GarminMobile XT programine iranga su visais pilnavertei navigacijai reikalingais "pricindalais",tokiais kaip balsiniai nurodymai,bei kadangi tlf yra neblogai fotografuojanciai "muilinei" prilygstantis fotoaparatas yra geotagingas ir t.t.Be to tuo paciu metu galiu naudot dar keliu gamintoju programine iranga (pvz.: paleistas Garminas ir minimizuotas i fonini rezima ir tuo paciu metu paleistas TomTom'as) ir skaitau (cia tik mano nuomone !),kad tai pats geriausia pasirinkimas,nes viskas kas reikalinga visada po ranka,nereikia vaiksciot apsikabinejus GPS,fotoparatu,telefonu ir net kompiuteriu...
P.S. "Garmin'ui" ir Vitoliui neatstovauju :-D
 #169655   Skumbrotas
 31 Sau 2010 23:10
O mano svajonė - mobiliakas, kuris būtų tik mobiliakas, būtų atsparus smūgiams, vandeniui, dulkėms ir užtikrintų gerą ryšį visur :!: Ir nebūtų panašus į visos apskrities šlamšto savartyną, kur rasi ir foto, ir radio, ir tv, ir kino, ir žaidimų PC, ir gps, ir raštine, ir prožiką - bet visa tai savartyno kokybės lygij :!: Blin, kodėl aš turiu mokėti už visą tą šlamštą :?: Kodėl neatsiranda gamintojas, kuris gamintų patikimus mobiliakus be tų priedų, kurie ir tekainuotu keliasdešimt litų :?: :roll:
 #169659   Gdainius
 31 Sau 2010 23:20
Vitolis rašė:Na tokio nusipezejimo dar negirdejau. SauliusM ir tas manau pralenktas. Jau pradedu tiket, kad tamsta turi interesa ir nemaza taip populiarindamas Magelana :-D

Norėčiau išgirst per kurią vietą "nusipezėjau" ?
 #169662   savas
 31 Sau 2010 23:34
2 Skumbrotas
A tarp kitko siemensas toki padare pries pora metu, deja kazko nepasirode lietuviskose parduotuvese.
 #169678   Skumbrotas
 01 Vas 2010 00:23
Youtube visko gali rast, o kur Memelyj galima rast nupirkt tokį, kaip minėjau - "būtų tik mobiliakas, būtų atsparus smūgiams, vandeniui, dulkėms ir užtikrintų gerą ryšį visur" :?: Primityvių, pigių skirtų vaikams esu kažkur užmatęs, bet apart pigumo jokių kitų kriterijų anie neatitiko :evil:
 #169707   henyte
 01 Vas 2010 10:08
Skumbrotas rašė:O mano svajonė - mobiliakas, kuris būtų tik mobiliakas, būtų atsparus smūgiams, vandeniui, dulkėms ir užtikrintų gerą ryšį visur :!: Ir nebūtų panašus į visos apskrities šlamšto savartyną, kur rasi ir foto, ir radio, ir tv, ir kino, ir žaidimų PC, ir gps, ir raštine, ir prožiką - bet visa tai savartyno kokybės lygij :!: Blin, kodėl aš turiu mokėti už visą tą šlamštą :?: Kodėl neatsiranda gamintojas, kuris gamintų patikimus mobiliakus be tų priedų, kurie ir tekainuotu keliasdešimt litų :?: :roll:
Va cia jau izeidineji :twisted: ,tas slamsto savartynas tarnauja jau du metus,kaip anglui senas istikimas tarnas :grin: ,gaila matyt neteko tau papult situacijon kaip man pries kelis menesius kai dirbau uzsieni,isejes pasivaiksciot po nepazistama miesta pasiklydau,bet kisenei gulejo kaip tu sakai "slamsto savartynas" ir bedos greitai issisprende GPS pagalba,ta pacia "slamsto kruva" buvo sprendziama nemokamu skambuciu i Lietuva ir kitur problema,kadangi "slamsto kruvoje" yra toks dalykas kaip WiFi ir Skype,na ir prisiminimams "slamsto kruvoje" irengtas fotoparatas,kuriuo padarytas nuotraukas lyginau su fotomuilines darytom nuotraukom ir jos buvo geresnes.Ko dar pasigendu visoi sioi "kruvoi",tai antros SIM korteles palaikymo.Ir visas sitas "slamstas" visada prie manes,visada pasirenges man padet.Ir stovi man pries akis Skumbrotas uzsienio sali,ant kaklo kabo fotoparatas,uz dirzo prisegtas GPS'as,ir rankoi laiko jis notebuka :lol: (gavosi vos ne kaip pas poeta :lol: ).
Na,o jeigu truksta pigiu ar apsaugotu telefonu,va kelios nuorodos,apsaugotas:http://www.mobili.lt/lt/telefonai/samsu ... water.html,apsaugotas:http://www.mobili.lt/lt/telefonai/nokia ... water.html,na ir pigiu tai tikrai,kad kruvos:http://www.mobili.lt/lt/telefonai/nokia/1208.html.Kainos zinoma ten perdetos nesunkiai gali atrast 10-15% pigiau...
 #169772   Skumbrotas
 01 Vas 2010 14:45
Pasiklydai vienakart, o tampaisi visalaik... :-D O ir į nuorodas pasižiūrėjau - tas pat kaip ir kitur, ir stereo, ir video, ir foto, ir kita hernia. Būtų tik ryšio priemonės, būtų kaina ne 360 o tik 60 :!: :grin:
O kas liečia konkrečiai GPS telefone - tai paprasčiausiai mobiliako batareikos nepritaikytos tai funkcijai palaikyti. Kiek jos laikys pastoviai įjungtam režime - valanda, dvi :?: Ne daugiau :!: O paskui kas :?: Nei GPS nei telefono :!: Jei kam GPS reikalingas kaip epizodinis žaislas, tai valio, bet jei reikalingas naudoti visą dieną mobiliake GPS yra niekinis, nebent prisabačint galingą bateriją ir nešiotis kišenėj plytą :!:
Turiu tokį pažystamą programerį, jis kažką panašiai į "LT Topo" sukūrė pats kokiais 3 metais anksčiau nei pastarasis pasirodė, buvo pritaikytas delninukui su mobilkos funcija (arba atvirkščiai :grin: ). Siūlė parduot už labai nebrangiai, buvau jau susigundęs, bet kai pajėmiau dienai pabandymui ir man tas delninukas po poros valandų numirė, tai atsivėrė akys - blin juk tek nusipirkti tą krūtą delninuką (toks tada kainavo netoli 2000) ir dar už kelis šimtus tą žemėlapį ir ką turėsiu rezultate :?: Iš esmės žaislą :twisted: :!:
 #169834   henyte
 01 Vas 2010 17:41
Mobiliake batareika aisku ne kaip "handhelde",paros nelaikys,maniskiam neilgiau 3 val. pastovaus darbo teatlaiko,sprendziu sia problema paprastai,is tu paciu visu engiamu uz kapeikas kitaicu turiu parsisiuntes pora batareiku (vnt. kaina 5 lt :-D ) ir vaziuodamas i kokia Vente pasiimu visa komplekteli :grin: ,bet tfu-tfu dar neteko atsarginiu det...
Bet faktas lieka faktu GPS ir visi kiti like "pricindalai" visada su manim.Kaip kazkas,kazkada sakydavo "visada pasiruoses" :grin:
Del minciu,kad kitur prikista ko reik ir ko nereik visu 100% sutinku,man kaip sakiau truksta antros sim telefone ir sutikciau paklot ta 1500lt,jei ten butu ko man reik,t.y.:gps,wifi,gero fotiko,bet deja to ner ir kodel tureciau moket uz prasta fotika 20-30% virsaus jei man tereik 2 sim ar geros apsaugos nuo agresyvios aplinkos :shock:
 #170285   orangitto
 02 Vas 2010 21:00
tai yra israstas nokia 3310 paskesta isdziovini ant saules veikia, ismeti kur pabyra surenki vel veikia ir be gps ir be fotiku :lol: tai yra siaip deklai apsaugos ir net maiseliai telefonam nuo tu dulkiu ir visko, o tie ale apsaugoti tai pinigu ismetimas uz guminiu tarpiniu kruva jei tu ji pamaudysi gerai ar voztelsi vistiek jam chana bus. as dabar naudoju samsung I8000 gps bent kaune tikrai per akis vasara bandysiu isirasyt bekeles zemelapius ir isbandyt :) man patinka prietaisai kurie viska gali ir jei pirkt daikta tai normalu kad kelis metus jis dar galetu pavezt visas technologijas :)
 #171229   ciortas
 06 Vas 2010 19:09
sveiki visi.sugalvojau nusipirkti echolota ir nezinau dar koki bet noretusi gero.noreciau jame matyt zuvi jos rusi aisku dydi dugno sandara kad rodytu kuo platesniu spinduliu nedideleme gylija vienu zodziu zvejojama butu nuo2miki20m gylija su gylio ir zuvu radimo alermais ir kad butu tinkamas ziemos zvejybai jai tokiu yra.is anksto aciu uz patarimus.kaina iki kokiu2000lt ar kazkas panasaus nes anglijoj galima rasti truputi pigiau dar karta aciu.beja niekada neturejau ir nesinaudojau taip kad kaip sako zalias
:(
 #172631   trxx
 13 Vas 2010 17:49
sveiki,
gal galite asakyti ar humminbird 535 modelis labai prastas ar ne? ar uzteks jo ezeriukuose zvejoti?tas 20 laipsniu labai didelia itaka turi?
iskarto aciu uz info..
 #172665   LAURUX
 14 Vas 2010 04:17
trxx rašė:sveiki,
gal galite asakyti ar humminbird 535 modelis labai prastas ar ne? ar uzteks jo ezeriukuose zvejoti?tas 20 laipsniu labai didelia itaka turi?
iskarto aciu uz info..
turbut reiiks patiem isbandyt kokioj gaidzenbalej, ir nusprest :v-ar
 #172692   Menke
 14 Vas 2010 14:34
trxx rašė:sveiki,
iskarto aciu uz info..
O kiek uz jy zadi moket? ir europinis ar is JAV?

Tai kiek suprantu jis tik vieno spindulio ir tas ik 20 laipsniu :eek: be to rezoliucija 320x320, mazoka
 #175332   dydy
 27 Vas 2010 22:45
noreceu pasikonsultuot-zuweleuju norwegijos upej(gna dielej,permesti neimanoma),ce daug iwairaus dydzio akmenu,gaudau pagrinde upetakius,kartais pasitaiko kislys ar sykas,problema toke kad tokioj upej sunkoka surast padoru laimiki,tad galvoju isigyt toki aparaciuka http://www.fema-zukle.lt/index.php?rout ... id=468,gal padetu,ka jus manote,ar jis wertas demesio,laukiu patarimo,aisku wandeniuj nusedeus uz uztwankos duobese gali isitrauktia api 5kg vienetas,bet tas wandenelis gan retai nukrenta iki to lygio
 #175333   Skumbrotas
 27 Vas 2010 22:48
Šs daiktas manyčiau stovnčiam vandeniui kirtas, o ne srauniai upei :roll:
 #175347   dydy
 28 Vas 2010 10:54
nu mane jis su domino tuo kad juo galima naudotis ir zwejojant nuo kranto
gal yra kokiu kitu panasiu echolotu
 #177431   rayyyma
 09 Kov 2010 21:21
sveiki vyruciai reik jusu pagalbos. patarimo...
kas naudojasi ar bent jau teko naudotis LOWRANCE X 125 ar HUMMINBIRD MATRIX 12 noreciau jusu atsiliepimu apie juos. ir jei galit kuo greiciau, nes kainos neblogos yra...
dekui is anksto :aliukas-2
 #178461   Laurius
 15 Kov 2010 23:31
Ir ar lawrence x52 labai jau pranasesnis uz anksciau mineta? Beje nesuprantu kiek spinduliu turi tas x52?
 #178494   Gdainius
 16 Kov 2010 10:42
Laurius rašė:... Beje lowrance is amerikos turi tik ft ar ir m ? :) DEkuj
Lowrence ir Eagle turi m ir C
 #178635   AndriusK
 16 Kov 2010 21:24
turiu pirmaji, paprasttu paprasciausias echolotas, bet man jo pilnai pakanka apziuret dugno strukturai ir nelygumams, (kalniukams rast) mano norus pilnai patenkinantis daiktas.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 76
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė