Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #175971   Fiskius
 03 Kov 2010 10:29
pyvesinis rašė:
zhaltys rašė:savavališkas įžuvinimas yra kaip ir nusikaltimas,
ypatingai naujų rūšių introdukavimas

jei yra rimtas noras - geriau tą reikalą atlikti kaip nors legaliai,
parašykit projektą, pramuškit leidimus, ir t.t.

susisiekit/nuvažiuokit į Panevėžio RAAD, gal surasit bendraminčių

Na sita zinau, bet reikia viska vertinti objektyviai, keli upetakiukai niekam dar nepakenke ir nemanau jog pakenktu, tiesiog nebera kam ten kenkti :? ir dar ar kartais savavaliskas izuvinimas nusikaltimas buna kai izuvini ne vietinemis zuvimis?
Sita tai mes zinom. Istatymiskai, net sugaves eseriuka upeje ir nuneses i salia esanti karjera/tvenkini ar ezeriuka padarai nusikaltima lygiai toki pati, kaip atvezdamas maisha upetakiuku ;-)

Bet pabandykit visa tai padaryti legaliai, istatymuose nustatyta tvarka :shock: As pats nebandziau, bet teko bendrauti ir skaityti atsiliepimus bandziusiuju.... praeina noras ir bandyti. O ir pinigu tam reiketu 10 kartu daugiau. Visiem tyrimam, ichtiologu isvadoms ir t.t.
Kazkas cia pasakojo kai nuejo i RAAD ir pasiule is savo pinigu izuvinti kazka, tai tie akis ispute, vos ne durnium isvadino ir psio.

Blaiviai mastant, ileidus petakiu i ta upeli, blogiausiu atveju jie taps lydeku maistu arba vasaros vidury per karscius isplauks pilvais i virsu... Geriausiu atveju prigis ir karts nuo karto nudziugins zvejus ;-) Zodziu, nuo siol sia diskusija keliam i PM. Susidomeje ir norintys prisideti prie sio nusikaltimo, rasykit man arba pyvesiniui i privata... gal kas nors ir iseis ;-)
 #177111   Edga
 08 Kov 2010 17:34
Sveiki kas jau atidaret sezona,kaip rezultatai? :-)
 #177618   matamode
 10 Kov 2010 15:49
nedarem dar,reikia dar palaukt kol nors kiek atsigaus,kad pakui nereiktu nusivilt ,kad koki puskilini parsitraukus,kaip kokia siuksle uz kabliuko uzsikabinusia :-D :-D :-D slabni jie dar labai :ruko
 #177889   martiz-zz
 12 Kov 2010 18:55
bandem siandien tikrinti viena upeliuka :-niak' nuvaziavom i upeli o ten uzales visas :mėlynvarla :superšokas nuvazuojam i kita visiskai laisvas... vanduo idealus ;uolrait na ka ruosiam meskeres ir pirmyn i upeli... bet... pravaiksciojom puse dienos ir rezultatai nekokie... kolega paturejo viena kibima o as nieko :mėlynvarla
 #177957   martiz-zz
 13 Kov 2010 09:59
diego rašė:marti, kaip tavo naujas komplektukas? :)
:gutgut :gutgut :gutgut tik rite buvo karta uzsukus vala uz bugnelio :-niak'
 #178110   Calabaric
 14 Kov 2010 13:29
Sveiki,
Bandžiau ir aš sezoną atidaryti, tik kelis upės ruožus išbandžiau, anksti dar pagal šių metų žiemą.
 #178114   Edga
 14 Kov 2010 14:47
Mano manymu iki balandzio pradzios nieko gero nebus
 #178143   Edga
 14 Kov 2010 18:33
Taj kad margiai dar silpni,neatsigave po tokios ziemos,seniai tokia bebuvo.taj ir jiems isbandymas buvo
 #178150   Arvidys
 14 Kov 2010 19:23
Ankstoka jiem dar gal kibti as ir buvau atidaryt sezono pries pora dienu gerai man zinomam upelyje, vanduo skaidrus kaip asara oras irgi puikus svietė saulė, bet kibimu nebuvo nei man nei draugui tai tik gerai praleidom laika. Reik laukt kovo pabaigos turėtu jie jau pajudėt tada, o seip man geriausias laikas tai po to kai pakiles vanduo po atlydzio nuslugsta tada tai buna dziaugsmo ;;yel
 #178163   bigmodis
 14 Kov 2010 20:03
patikrinsim sita reikala o as jau seis metais turejau kibima tik gaila kad nepavyko pagauti
 #178165   cesius
 14 Kov 2010 20:10
kai siltas pavasarinis letutis ;;yel
 #178171   Edga
 14 Kov 2010 20:34
Taj kad tuos margius sunkoka kartais suprast,taj kimba kaip pasele,taj siulyk ka nori neima ir tiek.
O anksti pavasari kaj vanduo dar lb saltas yra buve kaj i viena duobe meciau kokis 8-10 kartu o atakavo tik is kokio 15 metimo
 #178187   Tanius
 14 Kov 2010 21:35
iserzinai paprasciausiai, skaiciau, kad daznai tenka "drozti" viena duobele, jaigu papetakiai neaktyvus, bet gaila teorija dazai prasilenkia su praktika ;-)
 #178193   heavy
 14 Kov 2010 22:12
Bet taip buna gan daznokai, nors siaip tai pirmo metimo zuvis :grin:
 #178195   Tanius
 14 Kov 2010 22:19
tai, kad priestarauji pats sau :-D
 #178196   EdgaBoy
 14 Kov 2010 22:36
Šian jau antrą kartą mėginau šiais metais, upė ne tokia pakilus, skaidresnė negu pirmą kartą ( tikriausiai, kad naktimis pašąla vėl normaliai ir ne taip atleidžia šaltukas dienomis viską, kad į upę subėgtų) ir vanduo ledus beveik visai nuo pakrantės nusirinkęs, bet tuščia.. :?
Drožiau ir duobes po n kartų.. ir traukiau pasroviui, kad nenustebint upėtakių kas per raketa pavasarį tiek jėgų turi prieš srovę lėkt :lol: Daugiausia dėmesio skyriau ramesnėms vietos šįkart, nes visgi straipsnių paskaičiau, kad upėtakiai pavasarį (pradžioje) pavargę labiau mėgsta ne tokias srauniais vietas, bet.. :(
Pliusas vėlgi tas, kad dar kelias naujas sukres išmėginau ;uolrait
 #178282   diego
 15 Kov 2010 14:45
kazin kaip zemaitijuo..? vienas sako kad minijos aukstupys dar snieguotas, pusnys, kabantys ledai.. kitas sako kad jau bande, viskas normoj..
kurio klausyt... :( a jau taip norisi........................
 #178284   Skumbrotas
 15 Kov 2010 14:49
diego rašė:kazin kaip zemaitijuo..? vienas sako kad minijos aukstupys dar snieguotas, pusnys, kabantys ledai.. kitas sako kad jau bande, viskas normoj..
kurio klausyt... :( a jau taip norisi........................
Vakar pračekinau gerą gabalą Minijos vidurupio - vietomis upė visiškai atvira, vietomis tik nedidelės properšos. Tas pat ir su aukštupiu matyt, tad teisūs visi :-D
 #178988   MICIUS
 18 Kov 2010 16:03
aaa..... :shock: baltas pavydas apeme... vilniuj jau kaip ir jauciasi pavasaris, bet megiamiausiam minijos aukstupyje dar pusnys, ko gero... lieka tik pavydeti :) super...
 #179014   Edga
 18 Kov 2010 17:45
"To vital" grazuolis sveikinu :-) as ir jau greit i savo upelius upetakiaut,jau visai atleido
 #180506   krioklis
 24 Kov 2010 00:09
ensteinis rašė:Nieko ten nera batas arba kojine plaukioja :D :D :D
Oi nesakyk ne vien batai ten plaukioja :-D , tas upeliukstis teka pro mano sodus tai patikek tokiu vaizdu prisiziuriu rudeni :v-ar kad sirdis lipa i lauka
 #180848   Valius
 25 Kov 2010 00:15
teka ir pro viena sodyba, zemiau sodu... erelis pasisavines ruoza, neleidzia nei praeiti nei apeiti nei prabristi. Ka jis ten slepia (uztvanka, tinklus, nuotekas) xier zino.
Jei kada planuosit ten varyt, pasakykit man, pakovosim.
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė