Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto
 #180986   Agis
 25 Kov 2010 13:47
Vat nereikia visko grūsti vienon deželėn, o masalinę dėžutę su lentele imeti indaplovėn sugryžęs ir vsio, sekantį karta kaip nauja :cig.
 #181008   okuma
 25 Kov 2010 14:54
Negazdinkit zmogaus...nei kas ten ošia,nei kas ten smirda ;uolrait -ateini ant smelio i plaza,tai tas pats kaip iseini is "ano" pasaulio...atidarai dezute-ir pakvimpa jura.... ;-var-var. :koliorava
 #181056   Taacis
 25 Kov 2010 19:34
Agis rašė:..., kitiems kanalizacijos plastikinis vamzdis mieliausias :-D Jei neužsikrėtęs dar tuom stilium, tai kol kas pasidairyk, nes meškerę galima pasidėti ir ant dugninės stovelio.
Man kaip nedazhnai zhvejojanchiam, tai gaila pinigu stovui- kanalizacijos vamzdis geriausia.
 #181469   Ignelis
 27 Kov 2010 20:16
kaip snd xebrai kuri sedejo uz juodkrantes diena praejo..? ar gavot pliakshniu..? ;-) ''plot ar tik braidet..?
 #181471   andrius
 27 Kov 2010 20:24
Pacioj juodkrantej sedejo maciau kai atvykom tai der nieko neturejo sake nes tik buvo pradeje zvejyba, o kai gryzom tai jau nebuvo ju.
 #181542   Agis
 28 Kov 2010 09:26
Per visus šešios plekšnikės, dvi iš jų kepamos.Masalai mums žinomi buvo išbandyti visi: krevetės, kuoja, strimelė, sliekai.Dar jos toli, bet su kiekviena diens eis artyn, artyn.... :lol:
 #181945   Vaidis
 29 Kov 2010 15:49
Smiltynėj nuo molo link Nidos yra toks 'baseinėlis' http://www.maps.lt/map/#obj=317440|6179 ... 699&z=2000 ten vasarą kokio tik mailiaus nebūdavo, dar kol jaunas buvau, tai vis galvodavau, kas čia per pailga žuvis, vėjažuvės mailius ar ką?, o pasirodo ten būdavo tobiai :gutgut
 #181961   Skumbrotas
 29 Kov 2010 16:51
mantas rašė:gal kas zino kokiu budu eitu tobiu pasigaut?
Dviem būdais galima - su tiberiu nuo Palangos tilto arba su krabine užsidėjus smulkesnių akių tinklelį.
 #182268   Skumbrotas
 30 Kov 2010 15:05
mantas rašė:kad tie svolociai per daug greiti su krabine pagaut, ....
Nors ir greiti, bet toli neplaukia, o sulenda į smėlį ir nosis iškišę žiūri kas šia bus. Kai mato kad krabinė tuoj ant galvos užlips, tai vėl neša autus, tada ir jemam anuos :!: :-D
Krabiaujant visad nemažai anų pakliūna, bet mano tinkliuko akys per stambios, tai pasilieka tik tie, kuriuos šonu prispaudžia vandens srautas.
 #182290   Zilvinas
 30 Kov 2010 15:27
Sveiki ::hai-bai šiandien buvau pasivaiksčioti ant Palangos tilto. Žvejų daug, kiek klausinėjau kiek mačiau tai mažos plekšnikės ir fsio :e:e
 #182313   Ignelis
 30 Kov 2010 17:05
snd buvau karklei atsidaryt bet neatsidariau... :grin: nieko nepagavau, orelis liux... ''plot :gutgut pt ant melnarages molo uzlipau, tj ten keleta stintu pasigavau, strimeles buvo toliau nuo molo.., kas gaude su kateriukais tie siektiek rado... :gutgut
 #182825   Agis
 31 Kov 2010 23:06
O aš atsidariau :lol:
Buvom ties Būtinge ir teko pastebėti, kad žvejyba nuo jūros kranto gana populiarėja

Paveikslėlis

Prabuvom iki dešimtos vakaro,

Paveikslėlis

bet pats sujudimas buvo tarp aštuntos ir devintos.Man kabinėjosi praktiškai tik ant strimelės.Krevetė nedirbo, išskyrus pačią didžiausią sugautą pirmąją, kuri susigundė krevete

Paveikslėlis

Oras puikus vėjelis visai aprimo 13 laipsnių šilumos, žodžiu lafa ;-var-var.

Pagavom nemažai pitačiokų, vieni kurie atidavė kablius keliavo atgal, kiti po charakyriaus atsidurs žuvienėje.Viso laimikio nuotraukų nebus, nes pasižiūrėjau, kad po charakyri vaizdelis bendras ne koks :n.nee:
Priekrantėj gyvybės yra, nes žuvėdros, o gal kirai vis kažką nurankiodavo nuo paviršiaus.
 #182828   Vaidis
 31 Kov 2010 23:31
Agis rašė:Priekrantėj gyvybės yra, nes žuvėdros, o gal kirai vis kažką nurankiodavo nuo paviršiaus.
Šiandien kur Karklėj brakušas susėmė, tai inspektorius sakė, kad tinkluose daug strimėlės ir stintų buvo :!:
P.s. todie lašiniai y nežiūr į mūsų blizges :evil:
 #182830   Ignelis
 01 Bal 2010 00:13
tiesa visa menesi pasiryzhes viena surfa laikyti(ir laikiau) su 1.5m ilgio pavadeliu ir pludele shale kabliuko, bent viena manau zhuvis tikrai uzhkibs ir pajausiu taa jeeegaaaa...... :twisted: o kai pagausiu visiem pasakysiu :v-ar
 #182838   Agis
 01 Bal 2010 07:21
Tik nepamiršk paskiau pasigirti :-D

12. Draudžiama žvejoti:

12.5. kiršlius, marguosius upėtakius, šlakius, lašišas natūralios kilmės masalais;

Baltija juk nėra išskirta :!:
 #182848   okuma
 01 Bal 2010 07:53
Agis ziuriu parovei atomine pleksne is butinges :gutgut ,nu as jau ir lisiu sestadieni. O kaip ten su multikais sekas,ziuriu kad nebenaudoji :roll:
 #182890   Skumbrotas
 01 Bal 2010 09:58
Agis rašė:

12. Draudžiama žvejoti:

12.5. kiršlius, marguosius upėtakius, šlakius, lašišas natūralios kilmės masalais;

Ten, kur "kiršlius, marguosius upėtakius, šlakius, lašišas natūralios kilmės masalais" paprastai draudžiama verslinė žvejyba tinklais. Kaip suderint nuostatas leidžiančias toj pačioj vietoj tas pačias žuvis gaudyti tinklais su nuostatom draudžiančiom jas ten pat gaudyti slieku :?:
Manau, kad reikėtų sukurpti kolektyvinį laišką ir šitą klausimą nusiūsti į AM, tegu paaiškina tie proto bokštai šitokius fokusus :!: Čia aš rimtai :!: :ruko
 #182892   Ignelis
 01 Bal 2010 10:00
Agis rašė:Tik nepamiršk paskiau pasigirti :-D

12. Draudžiama žvejoti:

susimokesiu jei pagausiu ir neisdrisiu paleist, cia tik del savo paties isitikinimu noris pameginti.. :gutgut nelabai teisingas man tas draudimas atrodo, kaip bebutu..... :? kuris yra vienodas tiek juroi tiek vidaus vandenyse... juolabiau kad uzh blizge tikrai daugiau nesugraibyciau tu zuveliu, jokiais budais... ;-)
 #182952   Ecka357
 01 Bal 2010 12:09
Vakar buvau melnaragej tai ant molo stintas gaude ir pagavo bet turi but extremalas kad ten nueit per tuos akmenis kai be nieko ejau nuejau bet kaip su meskerem nuejo nezinau :grin:
 #183064   Agis
 01 Bal 2010 15:06
Skumbrotai, Igneli, aš jau irgi nebetvirtinu kad paleisčiau ir net nebežinau, kaip tuo momentu pasielgčiau (čia nekalbu apie neūžaugas) o priminiau tą absurdiškumą norėdamas atkreipti dėmesį, kokioje durnoje padėtyje mes kartais galim atsidurti.
Okuma, kažkaip nemėgstu aš tų barzdų nei auginti nei narplioti :-D Tie mano multikai tai tik žaidimas kol daknisa.
 #183127   Taacis
 01 Bal 2010 18:08
Ignelis rašė:
Agis rašė:Tik nepamiršk paskiau pasigirti :-D

12. Draudžiama žvejoti:

susimokesiu jei pagausiu ir neisdrisiu paleist, cia tik del savo paties isitikinimu noris pameginti.. :gutgut nelabai teisingas man tas draudimas atrodo, kaip bebutu...
Va paskaitau tokius žmonių samprotavimus ir suprantu, kaip mes dar ilgai netapsim normalia "teisine valstybe" (gerąja prasme). Nu taigi joks vokietYs ar danas net nesugalvotų, kad galima elgtis "ne pagal įstatymą". Tūlas vakarietis- net nebandytų žvejot būdu, kuriuo gali užkibti neleistinas laimikis. O jeigu žvejodamas anas pagautų žuvį, ir nežinotų- galima tokiu būdu ją pagauti ar ne (arba tinkamo dydžio ji ar ne, arba leidžiama tuo metu gaudyti ar ne) tai anas dėl šventos ramybės tą "neaiškią" žuvį būtinai paleistų. Paprasčiausiai, jeigu iškyla neaiški situacija- tai protingi žmonės padaro taip, kad neliktų sąlygos jiems pažeisti įstatymą. Tas liečia netik žūklę, tas liečia ir vairavimą keliuose. Juk vokietYs nesės už vairo jeigu išgėrė- anas supranta, kad yra neblaivus. LietuvYs gi skaičiuos kiek jis išgėrė, bandys valgyt daugiau maisto ar gert skysčius- bile tik pasiekti (ir jis pasieks) ta 0.39 promilių riba, ir tada sės vairuoti. O įkliuvęs policijai lietuvYs aiškins, kad jis nėra labai girtas, o va kiek aplinkui ŽYMIAI girtesnių važinėja. Tas pats ir su žvejyba- sliekais upėtakius gaudantis veikėjas, įkliuves GA tuoj ima aiškinti- jis daro žymiai mažiau žalos, negu tinklininkas ar elektrikas... Tai yra niekšiškas išsisukinėjimas ir tiek, savęs gelbėjimas, bailumas...
Aš sutinku, kad su gyvu masalu gaudyti jūroj lašį nėra labai jau blogai, šitų žuvų atžvilgiu. Tačiau tai yra taisyklės, kurių privalu laikytis. Mano galva svarbu laikytis vien dėl to,
kad jokie verslininkai negalėtų motyvuoti, kad mėgėjai "pagauna žymiai daugiau".
kad jokie verslynykai, nesugalvotų prisirinkti internete nuotraukų su lašišų vaikais ir nuvaryti į prezidentūrą/seimą/ministeriją su prašymu leisti jiem spadidinti tiklų kiekį ir pamžinti tinklų akis, nes mėgėjai išgaudo visas mažas lašišas ir jiems nieka sį tinklus nepapuola.
kad MEŠKERIOTOJO sąžinė liktų rami- aš niekuo neprisidėjau prie žuvų bandos mažėjimo. O jau kai suaugsim, kai paleidinėsim ir imamo dydžio žuvis, tada jau galėsim- išdidžiai pasakyti, kad prisidedame prie žuvų bandos gausinimo. O juk taip nedaug bereikia.

Hau!
Paskutinį kartą redagavo 1 Taacis. Iš viso redaguota 1 kartus.
 #183138   Skumbrotas
 01 Bal 2010 18:31
Taacis rašė:.....
kad jokie verslininkai negalėtų motyvuoti, kad mėgėjai "pagauna žymiai daugiau".
kad jokie verslynykai, nesugalvotų prisirinkti internete nuotraukų su lašišų vaikais ir nuvaryti į prezidentūrą/seimą/ministeriją su prašymu leisti jiem spadidinti tiklų kiekį ir pamžinti tinklų akis, nes mėgėjai išgaudo visas mažas lašišas ir jiems nieka sį tinklus nepapuola.
....
Kad jiems nėra reikalo tas nuotraukas rankiot, bo jiem leidžiamas žuvų dydis yra mažesnis nei mėgėjams, tinklų kiekio ir vietos nieks nelimituoja, galima gaudyti draudžiamu metu ir nurašyt viską į legalią "priegaudą" :-D
Šiaip bet koks draudimas turi būti logiškas ir motyvuotas, tada žymiai paprasčiau pasiekti to, kad jo būtų laikomasi. Nelogiški, o jei kitaip pasakius paprasčiausi durni draudimai priveda prie jų nesilaikymo. Jei jau imt pavyzdį iš vakariečių, tai nereik užmiršt, kad ir Švedijoj, ir Suomijoj, ir Danijoj galioja tokia taisyklė, kad jei vidaus ar jūros vandenyse leidžiama verslinė žvejyba tinklais, tai ji leidžiama ir mėgėjams, tik apribojant iki mėgėjiško tinklų kiekio - 25 ar 30m. Žuvų dydžiai leistini ir leistinos gaudyt rūšys irgi vienodi. Todėl ten ir laikomasi įstatymų.
 #183204   Tadass
 01 Bal 2010 20:31
Skumbrotas rašė:
Taacis rašė:.....

....
Kad jiems nėra reikalo tas nuotraukas rankiot, bo jiem leidžiamas žuvų dydis yra mažesnis nei mėgėjams, tinklų kiekio ir vietos nieks nelimituoja, galima gaudyti draudžiamu metu ir nurašyt viską į legalią "priegaudą" :-D
Šiaip bet koks draudimas turi būti logiškas ir motyvuotas, tada žymiai paprasčiau pasiekti to, kad jo būtų laikomasi. Nelogiški, o jei kitaip pasakius paprasčiausi durni draudimai priveda prie jų nesilaikymo. Jei jau imt pavyzdį iš vakariečių, tai nereik užmiršt, kad ir Švedijoj, ir Suomijoj, ir Danijoj galioja tokia taisyklė, kad jei vidaus ar jūros vandenyse leidžiama verslinė žvejyba tinklais, tai ji leidžiama ir mėgėjams, tik apribojant iki mėgėjiško tinklų kiekio - 25 ar 30m. Žuvų dydžiai leistini ir leistinos gaudyt rūšys irgi vienodi. Todėl ten ir laikomasi įstatymų.
sutinku 100 proc :!: Pas mus dar toli toli iki vakaru lygio visom prasmem. Siaip jeigu butu tos zuvies pas mus daug, niekam netrukdytu tie verslininkai, a nei megejai. Tik kad pas mus visi ziuri kur ka nup...zdint, todel ir nera pinigu, pvz izuvinimui :twisted: Jeigu is verslininku renkami mokesciai, butu realiai nukreipti telkiniu izuvinimui, butu kita situacija. Tai viena. Kitas dalykas megejai - reikia padidint zvejo bilieto mokesti, bet vel beda - neaisku kur tos babkes nukeliaus. Man tikrai negaila kad ir 100 lt butu, jeigu zinociau, kad jie bus panaudoti tikslingai. Taigi isivaizduokit, kad Lietuvoje yra daug zuvies ir nuvaziaves zvejoti, gali pasigauti padoraus dydzio zuvelioku ir tai nebutu kazkokia sensacija. Manau tada gal mazetu kolxozu (kaip Minge pastaraisiais metais :-niak' ir daugely kitu vietu), kur pagrindinis tikslas prilupti kuo daugiau, net nesvarbu kokio dydzio ir kokios zuvies :-vimt Vat tada ir taisykles butu kitokios ir visi ju laikytus - nekiltu mintis statyt 20 skrituliu, nes realiai ir uztektu 3 kad pagautum lydeku, ir pagaves 5 lydekas, tris ar keturias (visiski pacifistai ir visas5 :grin: ) lengva ranka paleistum, nes zinai, kad kitasyk atvaziaves vel galesi smagiai ir rezultatyviai pazvejot :ruko
 #183220   Taacis
 01 Bal 2010 20:53
Tadass rašė: Siaip jeigu butu tos zuvies pas mus daug, niekam netrukdytu tie verslininkai, a nei megejai. Tik kad...
O va šitoj vietoj ir reikia pradėti nuo saves- ne laukti, kol pas mus bus daug žuvies. O žuvauti taip, lyg pas mus JAU yra daug žuvies. Nes kitaip liks tik razborkes- kas pirma ar višta ar kiaušinias.
Viskas panašiai kaip ir su šiūkšlių rūšiavimu- "vieni nerūšiuoja nes nera konteineriu" kiti nepastato konteinerių, nes niekas nerūšiuoja" (pats beveik metus rušiavau atliekas, kol pastatė konteinerius, aišku ne dėl manes pastatė, bet žinojau kad pastatys ir pradėjom rūšiuoti išanksto)...
Viskas panašiai kaip ir su dviračių takais- "vieni nevažinėja dviračiais, nes nėra dvirtakių", "kiti netiesia dvirtakių, nes niekas nemina pedalų" (man patinka šis laisvalaikio praleidimo būdas, todėl su šeima važiuojam visur kur tik galim).
Taigi ir su SĄŽININGU žvejojimu- "vieni lupa tinklais, nes visitiek mėgėjai daugiau išgaudo", "kiti ima neleistino dydžio žuvis, nes verslininkai vistiek jų daugiau išgaudo" (nu dar atmazai buna- "aš per tris žvejybas nieko nepagavau" ar "tai buvo mano pirpoji/paskutinioji/gražiausioji šiemet" žuvis).
O juk taip parasta pradėt nuo saves, nelaukt, kol bus nutiesti dvirtakiai, pastatyti spalvoti konteineriai, ištraukti tinklai iš vandens- paimti ir padaryti lengvai atliekamą reikalą- atkabinus kablius paleist žuvį atgal į jos stichiją. Ir tiek...
Paskutinį kartą redagavo 1 Taacis. Iš viso redaguota 1 kartus.
 #183230   subariux
 01 Bal 2010 21:07
Nu nu noreciau as paziuret kas bedetus tada musu vandenyse padininus ta bilieto kaina jei dabar jau kas kiek panesa lupa ta zuvi :shock: .Is kitos puses,sakai jei neturi pinigu tai ir nezvejok.Sakyciau uztektu ir tu pinigu kur dabar mokam,jei jie nebutu po kisenes iskaisiojami,o atiduoti ten kur reikia .Uzsienieciai irgi ne sventi,patikek esu mates ir vokieti girta uz vairo ir mesa is saldytuvo vagiant dar daugiau nei mes lietuviai.Zuvies jie neima todel,kad bijo nusitrucyt,o ne todel,kad jiem patinka paleist ir todel,kad ten kitaip viskas tas sutvarkyta.Vokieciui ir netik negeda paskambyt ir pranest kai pamato ka neleistino darant ir ju tarnybos dirba savo darba tikrai,o ne ant popieriaus.Kazkaip labai jau jus tarybiskai dar tuos uzsieniecius garbinat :lol: ,ne sventi jie oi nesventi.Paprasciausiai reik musu valdziai maziau vogt ir mum patiem nebut abejingiem visokiu brakusu atzvilgiu.
Sorry,kad nevisai i tema :[anuol
 #183980   denix
 04 Bal 2010 11:42
mantas rašė:vakar ant molo vakare buvau, pradzioi strimele gaudziau, kibo po 2 po 4 iskart, pasigavau 3 kg ir ant girliandos porcijas uzsidejau, per pora val 70 stintu, temstant pleksnes kibt pradejo, stinta nustojo, tai per valanda 10 pleksniu virs delno
ar zveju daug,ar visa diena kimba?
 #184125   vitiushka1
 05 Bal 2010 13:00
Sestadieni nuo melnrages molo as nuo 11 iki 17val 204stintas ir 4 pleksnes draugai 96ir87 stintas. Kibimas buvo geras bet rasti vietu praktishkai neimanoma.
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 82
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė