Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #180905   Evaldas Z
 25 Kov 2010 10:43
as irgi lydekom tik pinta naudoju :gutgut
bet kai uzsivyniojau pintuka pirma kart, tai :
1. visi masalo bakstelejimai i dugno akmenis ar kitus kliuvinius atrode kaip kibimai, kuriu nepakirsdavau...
2. zenkliai padaugejo atsipurciusiu zuvu...
taciau po keletos zukliu viskas susitvarke ir dabar prie mono turbut negrisciau.
 #181085   rayyyma
 25 Kov 2010 21:16
as spinigauju tik su pintuku, ir jokiu bedu nematau....na gal tik patiems smulkiausiems masaliukams reiketu mono...reiks pabandyt kada nors.
 #181273   atomaxas
 26 Kov 2010 19:53
gytis rašė:Vilnieciu demesiui: "Kote" visiems valams 50% nuolaida.
Kur tas kotas ir iki kada akcija?
 #181562   Prosac
 28 Kov 2010 11:00
Vakar buvau nulekes iki "Kotas" valŲ tikrai nemažai išgraibstyta jau, tai nelabai ką radau, bent jau sau. Beje aptarnavimas tikrai paliko bloga ispudį, jei jie taip dirba klientų tikrai daug neturės. Jei kažko nežinai, ir paklausi nelabai stengiasi kažką daugiau papasakoti, o maždaug " ką tu to nežinai"
Nuvažiavau kitur nusipirkau "Salmo Elite Braid" 0,11 pintas tamsiai žalias. Tiek žinių.
 #181903   alkanas
 29 Kov 2010 14:03
gal zinot kur vilniui galetu buti florokarboninio valo kur salmo reklamuoja na to sequard ar kaip ten jis ... galvoju tapti reklamos auka :grin: o gal ir ne, zodziu jei nieks nebandes, nutariau isbandyt :ruko
 #182080   Kleckas1978
 29 Kov 2010 23:20
alkanas rašė:gal zinot kur vilniui galetu buti florokarboninio valo kur salmo reklamuoja na to sequard ar kaip ten jis ... galvoju tapti reklamos auka :grin: o gal ir ne, zodziu jei nieks nebandes, nutariau isbandyt :ruko
http://www.salmo.lt/shop/seaguar.html?p=2
paziurejus kainas tai nesinori jo net ciupineti rankose, toks jausmas kad perki super duper daikta - pintukai superiniai tiek tekainuoja.

Nebent pludiniai kokiai imti pavadeliam tada dar suprasciau - kad maziau matosi geresnis kobimas + 50 metru uztektu porai metu.

nes spiningui tai manau pintukas bus ir jautriau ir tvirciau (daugiau laikys kg).

o jei kad maziau matytusi vandeni tada risi koki pavadi is FC arba pasiimi Owner broad monuske uz ~20 lt ir galvos nesuki, ne ka ten prasciau uz ta seaguara bus atgaudes esu su owneriu broad 2 sezonus ir ziuriu kad be jokiu pakitimu ir nekeisiu dar ir si sezona.

Beje nieko nevarant ant seaguaro FC - kazkur uzsienio saite ziurejau testus FC valu tai nieko ten ipatingo nepamaciau is to seaguaro - eilinis FC ir tiek, buvo ir geriau laikanciu ir svori ir mazgus ir t.t. ir blogiau uz ji pasirodziusiu.
ka tiksliai prisimenu kad jis vos ne labiausiai tampesi is FC valu.

vienu zodziu pavadeliam suprasiu toki pasirinkima bet spiningui nevertas jis demesio del savo kainos ir t..t
 #182093   drakonierius
 30 Kov 2010 06:44
Gytis bangoje buvo nuorodą numetęs. aš čia vienu metu irgi užspirgėjau to valiuko įsigyti, ale atvėsau.
dabar spiderwire xxx ant spiningėlio susivyniojau. kote per akciją pirkaus. vienintelė problemėlė tai mazgo užveržimas. bet kai įgundi tai viskas :gutgut: superinė monuškė.
Kleckas1978 rašė: Beje nieko nevarant ant seaguaro FC - kazkur uzsienio saite ziurejau testus FC valu tai nieko ten ipatingo nepamaciau is to seaguaro - eilinis FC ir tiek, buvo ir geriau laikanciu ir svori ir mazgus ir t.t. ir blogiau uz ji pasirodziusiu.
ka tiksliai prisimenu kad jis vos ne labiausiai tampesi is FC valu.
 #182108   alkanas
 30 Kov 2010 07:37
man fc valas ne del jo "nematomumo" butu reikalingas (ir 50m man uztektu, ir kaina nebaisi jei tik jis geras butu) , o lengviem masaliukam max iki 3gr, nes pintuko, sasame samuline 0.04 kuri noreciau tam isigyti nera prekyboj jau antri metai ir manau nebus , o kito tokio plonumo pintuko nesu mates, ir nors kiek storesni nedomina visai :/braj;
 #182171   Kleckas1978
 30 Kov 2010 12:15
tai siunties internetu samuline 0,04 ir nesuki galvos ;-) jei nemoki tai uz alaus paki ar panasiai atsiras kas parsius tik idek prasyma kad ieskai kas galetu parsiusti ;)

nemokeciau as uz ta seaguar ne 20 lt - nematau prasmes - tuo labiau jei matomumas pofik, imciau monuske gera ir tiek.

Bet kaip bebutu pintukas bus pats jautriausias - o kaip suprantu tau to ir reikia ;)
 #182369   Jurginas
 30 Kov 2010 19:11
alkanas rašė:man fc valas ne del jo "nematomumo" butu reikalingas (ir 50m man uztektu, ir kaina nebaisi jei tik jis geras butu) , o lengviem masaliukam max iki 3gr, nes pintuko, sasame samuline 0.04 kuri noreciau tam isigyti nera prekyboj jau antri metai ir manau nebus , o kito tokio plonumo pintuko nesu mates, ir nors kiek storesni nedomina visai :/braj;
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=4737
 #182384   audrutis
 30 Kov 2010 19:34
As irgi ieskau plono ir minksto pintuko tokiai visiskai ul-inei zuklei, nes is tarkim Salmo Elite Bride ploniausias prekyboje paliktas jau tik 0,1mm, o man norisi kazko tikrai plonesnio. Gal kas zino is kur butu galima atsisiust to legendinio sesame samuline? O gal kas bandet ta Jurgino pasiulyta Berkley, kaip jis, ar baisiai kietas, ar plonumas atitinka uzrasa?
 #182430   Taacis
 30 Kov 2010 20:23
Jurginas rašė:
alkanas rašė:man fc valas ne del jo "nematomumo" butu reikalingas (ir 50m man uztektu, ir kaina nebaisi jei tik jis geras butu) , o lengviem masaliukam max iki 3gr, nes pintuko, sasame samuline 0.04 kuri noreciau tam isigyti nera prekyboj jau antri metai ir manau nebus , o kito tokio plonumo pintuko nesu mates, ir nors kiek storesni nedomina visai :/braj;
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=4737
Shita turejau- uzhstorintas jis. Nepatiko visai. Pirkau perods 0,1. Tai YGK IOZ AMI 0,15- pasirode plonesnis uzh ta kristala. Ir dar kietokas kristalas- uzh ygk kietenis.
 #182555   gytis
 31 Kov 2010 09:39
Su tikrais diametrais nejuokinkit zmoniu. Realiai ten storas (ne UL ) valas. Japoniskas UL bus #0.3, nu max #0.4. Ir tas #0.3 po mikroskopu bus 0.12mm. Nesukit sau galvos su REALIAI plonesniu nei 0.15mm pintu valu- ir brangu ir beprasmiska.
 #182563   gytis
 31 Kov 2010 10:03
Kas per masalai- jig ar vobleriukai? Jei jig, tai keiskit technika- rusiskas "otvodnoj povodok" isspres visas problemas. Jai vobleriukai, tai tik mono.
 #182565   Kleckas1978
 31 Kov 2010 10:15
gytis rašė:
Kas per masalai- jig ar vobleriukai? Jei jig, tai keiskit technika- rusiskas "otvodnoj povodok" isspres visas problemas. Jai vobleriukai, tai tik mono.
noreciau pamatyti kaip patvicintum minow 44 su mono valu.
 #182571   drakonierius
 31 Kov 2010 10:31
minnow 44 yra 5g sveriantis masalas. ir net ne suvisiškai kietu valu puikiai twičinguosis.
o jei tam reikalui paimsi kokį strofto gtm'ą ar spiderwire xxx, tai twičinguojant net skirtumo nepajusi.
šneku iš praktikos, pas man dvi špūlės su pintuku ir spiderwire xxx monuške ir aišku 44l-minnow. ir kas be ko 4-6 žūklės per savaitę.
 #182575   gytis
 31 Kov 2010 10:43
noreciau pamatyti kaip patvicintum minow 44 su mono valu.
Nu cia visai ne UL. Tokiam masaliukui Fireline smoke 4lb per akis. Ir pigu ir paprasta...
 #182579   gytis
 31 Kov 2010 10:56
Ir man isvis keista, kiek sudarot su problemu diorgingu- man kazkodel 3g vobleriuka uzmest su spinu iki 21g ir 4lb Fireline ir ji padiorgint nesudaro problemu. Nu nebent tokia blusa norite mesti 50m, bet tada jums niekas nebepades.
 #182594   Kleckas1978
 31 Kov 2010 11:37
esme ne uzmetime o masalo jautime kotu, o ne tai kad pravedinesi vobleriuka 2-3 cm dydzio ar 0 dydzio sukre ir su savo kotu 21 gr net nejausi ka jis ten daro, jau nekalbant apie eseriuko 30 gramu kibima - kuri gal pajausi o gal ir ne, taip pat pagal zuvi ir kotas turi atdidirbineti smugius zuvies, o ne tai kad kuolas iki 21 gramu uzmetimo net nelinktels jei uzkibs 50 gramu dydzio eseriukas.

del to tuos UL ir L kotus ir perkam ;) o ne tam kad uzmesti toliau ;)

o vala nusiploninti reikia irgi su protu - nes vobleriukai ne tokie jau ir pigus.
 #182620   gytis
 31 Kov 2010 12:54
esme ne uzmetime o masalo jautime kotu,

Nesamones garodijate. Stipriai besipriesinantis masalas jauciamas praktiskai bet kokiu kuolu, o 3g guminukas nejauciamas jokiu kotu. Su lengvais masalais belieka orentuotis pagal vala.
 #182663   Kleckas1978
 31 Kov 2010 13:51
gytis rašė:esme ne uzmetime o masalo jautime kotu,

Nesamones garodijate. Stipriai besipriesinantis masalas jauciamas praktiskai bet kokiu kuolu, o 3g guminukas nejauciamas jokiu kotu. Su lengvais masalais belieka orentuotis pagal vala.
mikriukam yra Ul kotai su iklijuotom virsunelem :lol: ir su virsunele kuo puikiausiai matai ir su 1.5 gramo galvakabliu kada pasieki dugna, su 3 gramai jauti 100% dugna be problemu. (net su 2 gramais ;) )

Beje noreciau paziureti kaip tu su kokiu Larus platinum 10.5-21 jaustum - vobleriuka kaip pvz kad ir toki Strike pro Baby pro ir kaip tau patogu ir malonu su tokiu kuolu butu metyti ji :D neskaitant kad yra dar mazesniu ir lengvesniu ir maziau besipriesinanciu vobleriuku :D
arba paziureciau kaip uzmetinetum 00 ar 000 sukre ir kaip jaustum kaip ji dirba :D

http://www.strikepro.lt/?7,eg-036-baby-pro-
siulau daugiau neberasyti veju ir kitu neklaidinti ;)
 #182679   gytis
 31 Kov 2010 14:21
Beje noreciau paziureti kaip tu su kokiu Larus platinum 10.5-21 jaustum

Na jei Larusas Jums tai vienintelis ir geriausias spiningas iki 21g, tai nekas. Jei kur rasit, tai paciupinekit Fenwick HMXS 70M-2-XF 7'0" XF(ExtraFast) power: Medium, line: 4-12, lure:1/8 to 3/4 . Gal suprasit kad yra ir kitokiu kotu nei Larusas.
 #182687   Kleckas1978
 31 Kov 2010 14:33
gytis rašė:Beje noreciau paziureti kaip tu su kokiu Larus platinum 10.5-21 jaustum

Na jei Larusas Jums tai vienintelis ir geriausias spiningas iki 21g, tai nekas. Jei kur rasit, tai paciupinekit Fenwick HMXS 70M-2-XF 7'0" XF(ExtraFast) power: Medium, line: 4-12, lure:1/8 to 3/4 . Gal suprasit kad yra ir kitokiu kotu nei Larusas.
prie ko cia kotas? cia kaip pvz buvo paimtas - kotas - kuolas fast tipo ir tiek.
 #182696   gytis
 31 Kov 2010 14:44
prie ko cia kotas? cia kaip pvz buvo paimtas - kotas - kuolas fast tipo ir tiek.

Larusas beviltiska kinietiska svento kryziaus kopija. Berazumiai nukopijavo forma, bet ne esme. Fast ir Exfast tai ne kuolas! Jei gaminant fast spininga gaunasi baslys, tai reiskia gamintojui (o ir tokio daikto pirkejui) su galva negerai.
 #182764   alkanas
 31 Kov 2010 19:16
cia valu domejausi butent mikrodzigui, ir mono galit net nesiulyt, kad ir strof knš, apie mono valus net neklausiau- reiskias nedomina, ir nekalbet veju, jog masalo ar dugno nejusiu netampriu valu, nu blyn lyg pirma kart i zujkle ruosciaus ir nezinociau ko man reikia , siaip sory :-ug ka tik is vilniaus gryzau ir nebebuvo to seifgardo, tai ir esu pyyyyktss ir isvis pyyyykts :lol:
 #182774   alkanas
 31 Kov 2010 19:44
vaziuosiu ryt poryt i kauna, reiks te samolita ar kaip te ji, jonavos g paziuret, maz ten bus to reklaminio super duper valiuko ir gal net plonesnio nei 0,16 tures, nes kaip ir pereboras man toks, ir vel vos neuzsivedziau del valo storio ir masalo jutimo keiktis, bet mat jau spejau pavalgyt, tai kaip ir pagerejo :lol: :/braj; nesipykit ir neaptarinekit ko man reik, as parasiau konkreciai ko man reik, ir nieko papildomai, nebent kas zinot, ar to seifgardo , seaguar lyg, buna ponesnio nei ,016, na domintu 0,12- 0,14 kogero jau max, jei nebuna ar nera tai manau net ir nusiramniciau ir reiketu galvot tik apie pinta sasame atkroisia 0,04 , nes kiti pinti, kur kazkas siule dratini berkli irgi nedomina, cia kaip sakant kiekvienam savo :/braj; sto ruskamu xoroso- nemcu smert :lol:
  • 1
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 232
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė