Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #184476   Tardas
 06 Bal 2010 20:29
bigmodis rašė:as ryt meginsiu jau normalei atsidaryti sezona nes viena kibima jau turejas bet nerelizaves esu
O ka reiskia normalei atsidaryt sezona ;uolrait cia tipo du nerializuotus apturet :shock:
 #184538   Agis
 07 Bal 2010 08:42
Donis rašė:O ka reiskia tikras upetakininkas? :roll:
Tas, kuris masalus pasirenka pagal skrandžio turinį :-D
 #184560   arnas23
 07 Bal 2010 09:19
Bandžiau šeštadienį tokio upelio aukštupį. Praėjau apie 2 km pakarantėmis. Apturėjau vieną kibimą, kurio nerelizavau. Kažkaip nedrasiai ėmė. Krantuose pilna išnesto smėlio ir žvyro matėsi. Vanduo pakilęs apie pusmetrį virš normalaus lygio, tačiau jau pakankamai skaidrus. Atrodo yra idealių vietų ir duobių su įvirtusiais medžiais ir kelmais, bet kad ir kiek betarkamau tokias vietas - nieko :(
Pirmadienį pasileidau link vidurupio, ten vanduo dar aukštesnis ir potvynio padariniai neblogi: pragraužti krantai, nauji įvirtę medžiai, visiįkai išplautos kelios bebrų užtvankos. Taigi vėl praėjau apie 2 km - rezultatas apvalus 0. Ir vėl atrodo yra idealių vietų, bet ten tylu ramu visai... Reikia matyt dar luktelt, kažkur jie išsislapstę labai.
Ai beje, krantai jau pamindyti (labai gerai matosi pėdos ant išnešto smėlio), tai ne vienas aš jš ieškojęs :))
 #184835   lydekiukstis
 07 Bal 2010 17:17
Nebutinai, dar daug kas priklauso nuo to kas praejo. Yra tokiu kurie kiekviena akmenuka isciupines, yra ir tokiu kur karta i duobe uzmeta ir lekia tolyn tolyn... :roll:
 #184837   Rukis
 07 Bal 2010 17:23
Ziurint kokiu laiku dar pradejai zvejoti,ta prasme kokia valanda. Anksti pavasari tikrai neverta trenktis prie upes vos prasvitus,tokiu laiku zvejyba pradedu ne anksciau kaip 11-12val.
 #184851   Edga
 07 Bal 2010 18:05
As taj dazniausiai anksti pavasari,einu jau idienojus ir kiek pastebejau suaktiveja saulei švieciant islenda pasisildyt.ko vasara atvirksciai,kuo anksciau tuo geriau ir kaip apniukes dangus ir jei dar linoja taj super tada jie suaktiveja
 #184995   EdgaBoy
 07 Bal 2010 22:28
Edga rašė:As taj dazniausiai anksti pavasari,einu jau idienojus ir kiek pastebejau suaktiveja saulei švieciant islenda pasisildyt.ko vasara atvirksciai,kuo anksciau tuo geriau ir kaip apniukes dangus ir jei dar linoja taj super tada jie suaktiveja
Nezinau kaip del pawasario laiko ar oro salygu, bet wasara tai is sawo patirties sukauptos galiu pasakyt, kad ar sauleta diena ar apniuke ir lynoja nera skirtumo del kibimo..bent jau tose upese kur as zwejoju, tik skiriasi masalo spalwa tada parenkama, kas sawaime aisku kad sauleta diena kai wanduo kaip krikstolas tamsesni masalai i trasa lekia, o apniukusia diena swiesesni ar ryskiu spalwu dirba ;uolrait
 #185017   Rukis
 07 Bal 2010 23:55
Kaip cia pasakius,is dalies sutinku,kad ir vasara nera problemu pagaut upetaki,bet kas liecia oro salygas,tai tikrai sauleta diena nera geras dalykas. Visu pirma vandens lygis ir jo skaidrumas ne toks,koks buvo pavasari.Automatiskai zuviai zymiai lengviau pastebet meskeriotoja. Antra-jei gaudai tai zinai,jei zvejo seselis krenta i vandeni,tai tikrai nera pats geriausias dalykas,nepatinka tai zuviai. Manau gaudyti galima ir sauleta diena,tik zukles rezultatai zenkliai skirsis nuo apniukusio oro,bent jau man taip buna ;-) .
 #185019   Edga
 08 Bal 2010 00:17
Bent jau upeliuose kur as spiningauju taj upetakiai ypac suaktiveja apniukuse diena,o sauleta issislapste ir baikstus,nuo menkiausio garso ar seselio sprunka ir poto ji isviliot jau sudetinga,del masalu sutinku kad sauleta pasiteisina tamsiu atspalviu ar visai juodu,o apniukuse sviesesnes spalvos. Vasara prie upeliu bunu jau tik saulei tekant ir kibimai trunka iki kokios 10val. Diena aprimsta arba isvis nebekimba,o pradeda kazkur nuo 20-21val iki saules laidos nors nekarta esu pagaves ir jau visai sutemus ir gan neblogus egzempliorius,manau kad jie pilnai medzioja ir nakti ypac vasara,tik kad sutemus jau spiningaut sunku juk nevaiksciosi su bruziku paupiu :-)
 #185421   EdgaBoy
 08 Bal 2010 22:08
[quote="Rukis"]Kaip cia pasakius,is dalies sutinku,kad ir vasara nera problemu pagaut upetaki,bet kas liecia oro salygas,tai tikrai sauleta diena nera geras dalykas. Visu pirma vandens lygis ir jo skaidrumas ne toks,koks buvo pavasari.Automatiskai zuviai zymiai lengviau pastebet meskeriotoja. Antra-jei gaudai tai zinai,jei zvejo seselis krenta i vandeni,tai tikrai nera pats geriausias dalykas,nepatinka tai zuviai. Manau gaudyti galima ir sauleta diena,tik zukles rezultatai zenkliai skirsis nuo apniukusio oro,bent jau man taip buna ;-)

Tos upes kur as zwejoju nera is tu mazuju upeliu, kur daugelis gaudo ir pagauna neblogu egzemplioriu, gal todel ir taip yra kad sauleta diena mazo upelio upetakiai daug blogiau kimba nes ten swarbu net ir seselis kaip minejai. Jeigu metimai tolimi didesnese upese tai seselis tada wisiskai neturi reiksmes, juk ne 1,5m priejes prie potencialios wietos megini kazka suwiliot o is kuo "saugesnio" atstumo kad nepabaidyt zuwies. Beje, dar del seselio wisad (80% situaciju) galima taip keliaut paupiu kad jis kristu ne i upe ;-) Na kaip pvz galiu paminet wisiems gerai zinoma upe Vilniuje Vilnia, kur upetakiai ,mano asmenines ilgos zwejybos toje upeje patirtim, galiu pasakyt kimba net geriau sauleta diena nei apniukusia.. nzn kaip tai paaiskint, gal kad ten tik mailiukas, gal kwailas ir ne toks baigstus..o gal kas kita, bet cia faktas.
 #185431   Edga
 08 Bal 2010 22:29
kiekvienoje upeje jie elgiasi vis kitaip
 #185990   Edga
 11 Bal 2010 10:16
Siandien eisiu bandyt upetakiu i savo upelius :-D poto parasysiu kaip sekesi
 #186034   EdgaBoy
 11 Bal 2010 15:38
http://img145.imageshack.us/img145/9168/dsc02418p.jpg Pirma kart dedu foto tikiuos pawyko :D

Na va, sturmuota sian viena lb gerai zinoma upe :-D visu jau sienaujama... :evil: (pludininkai) Pasizadejau be laimikio fotkes negrizt bet asmeniskai apturejau tik viena kibima zuvi maciau bet nepasikirto.. Ismeginau nauja iranki, light spiningeli ir ka gali zinot tikrai masalai metas su ta apacia rite ir valu daug toliau, ul nedrisau pirkt...
O dbr apie foto :-D , draugas antru metimu atejes atsiputes paeme toki grazuoli :shock: ir poto wisa zwejyba sukauja "učys student" :twisted: ..na bet laimikis tikrai grazus ir kaip tai upei tai net neitiketinas.. Beabejo buvo atkabintas ir su mano paraginimu '''bum paleists dar pauget, nematawom ir neswerem, bet kaip pirmas istrauktas tai nerealus.
 #186172   krioklis
 12 Bal 2010 01:24
saunuoliai super grazu ziuret, kaifas gerai praleistas laikas!
 #186354   bn
 12 Bal 2010 20:48
lydekiukstis rašė:Giaaaaras takelis palei upe ismintas fotkei :-D

Vilnele rulez :-D (man atrodo)
 #186372   EdgaBoy
 12 Bal 2010 21:33
bn rašė:
lydekiukstis rašė:Giaaaaras takelis palei upe ismintas fotkei :-D

Vilnele rulez :-D (man atrodo)
:yaaah!
 #186632   Edga
 14 Bal 2010 08:02
Sveiki tai va patikrinau savo upelius visai neblogai daug tusciu kibimu,bet pavyko istrauk 5 nelegalius tarp 20-25 cm ir viena grazuoli 41cm ''plot pastebejau,kad jau varles sukilusios,taip pat pastebejau ir keleta vijunu.
Poilsis super oras geras aplink tylu ramu tik pauksciukai pypauja :-) tik as spiningas ir upe. Nuostabus poilsis ;-var-var.
 #187129   adema
 15 Bal 2010 12:59
jau bandziau ir as pagaut nor viena margi., toks jausmas kjp zvejotum suliny :shock: pernai metais tokiu metu kibo tikrai neblogai, o siemet pff.... :x nezinau kas kaltas ar as ar buves potvinis.Gal kaltas vanduo, kuris dar kolkas pakiles ir purvinas, o gal is vis visus margius isnese velniop is tos upes :cry: ??
 #187620   Antas
 16 Bal 2010 10:57
jau varles eina is upeliu, nes tvenkinys kaime pilnas varliu ir jau gurgia :)
 #188566   abudabis
 18 Bal 2010 14:22
Hmm, reiketu ir man atidaryti sezona, bet 26km i viena puse eiti arba vaziuoti su dviraciu nesinori... O normalios TP priemones ir nera... :D
 #188575   EdgaBoy
 18 Bal 2010 15:31
Na ka, kaip tik 7dienis, taip man wis tradicija gaunasi lekt upen upetakiu po korsako ikwepenciu kalbu apie zukle :-D
Tai va, emem su draugu sikart kita upele, o rezultatai wienas imamas ir trys nelegalai ypac vienas kuris wos wos nesumuse mano maziausio upetakio rekordo :D bet pats atsikrate tik iskeltas is vandens tai manau be streso daugiau nieko ir nepatyre.
Wa dienos rimciausias .. http://img704.imageshack.us/i/85757208.jpg/
http://img9.imageshack.us/i/65691436.jpg/ ..ir beabejo keliauja atgalios suteikes man ispudziu begale, pirmasis ir imamas siam sezone..zenklas :-D
 #188593   modixas.eidixas
 18 Bal 2010 17:50
adema rašė:jau bandziau ir as pagaut nor viena margi., toks jausmas kjp zvejotum suliny :shock: pernai metais tokiu metu kibo tikrai neblogai, o siemet pff.... :x nezinau kas kaltas ar as ar buves potvinis.Gal kaltas vanduo, kuris dar kolkas pakiles ir purvinas, o gal is vis visus margius isnese velniop is tos upes :cry: ??
Zinaj manau jog elektra jau spejo juos pravaryti nes maniskiame jau irgi nebera margiu kiek ziniu gavau taj jau pastebejo tuos zalcius elektrikus.Nes mano nuomone jie negaleju su ledais isplaukti :D kazkas vistiek ivyko.Gaila... Bet maziuku dar liko kuriuos turbut vienintelius likusius ir tepagavau.
 #188631   Tardas
 18 Bal 2010 20:19
Artimiausioj IKI,MAXIMOJ, o jei pagaut tai pamatai koki sraunesni upeli ir pirmyn
 #188642   Rukis
 18 Bal 2010 20:44
abudabis rašė:Gal galite patarti, kur aplink Telsius upetakiu galeciau rasti?
Bandyk i Minija ties Zarenais nuvaziuot,pasiziurek zemelapi,pasistudijuok intakelius visus ir pirmyn jieskot jieskot jieskot ;-)
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė