Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Kotai, ritės, valai, svareliai, šėryklėlės, signalizatoriai, naudingi priedai
 #186390   Antas
 12 Bal 2010 22:37
ansanas rašė:Ar yra koks budas kaip parinkti tinkama virsune neuzmetus i vandeny?jeigu uzsidedu tuscia seryklele tai kiek mazdaug turi sulinkt virsune? Ir dar vienas klausimas tarkim uzmetam federi itempiam vala,kad islinktu virsune, ar neisitesia fiderio virsune pasarui is seryklos issiplovus?
atsakymas: yra . ant virsuniu yra uzrasyti svoriai, jei ant 3 ozu (ne burtininkas) uzdesi 0.15 - 0.20 gramu serykla, virsune atlink atgal, jei ta pacia uzdesi ant 1 ozo laikys. jei ziurejai rusu filma, ten sake, kad tipo, geriausia tokiasistema, kad issiplovus parasui virsunele atlinktu, tada zinai kad pasaras isejo ir gali pakeisti, aisku tas pasaras ten iseidinejo 15 min .
kai supratau virsunes nusako islaikymo svori. stovinciame 20 gramu seryklu ( nors man) pilnai islaiko
 #186403   Grantas
 12 Bal 2010 23:22
Korsakas ziulo http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=4353 :)[/quote]

Jo, zinau. Buvau Salmo, tai prekybininkas viska, ka galejo parekomenduoti, tai ir buvo sitas kotas: "Visi perka tik situos, nes situos per telika rode" :grin: :grin: :grin:

Jau as nenusimanau apie feeder'ius, bet tas pardavejas turbut isvis nesupranta, kuo prekiauja, jei tegali pasiulyti tai, ka "per telika rode" :?
 #186404   Flash
 12 Bal 2010 23:36
as siemet nusipirkau savo pirmaji feederi Larus Hunter 390 (http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=1753),spejau isbandyti,bet kliovo ant jo dar nesulaukiau,meta svori neblogai raso iki 120gr,trys virsuneles,gaila jog svoriai nesurasyti,siaip planuoju dar viena nusipirkti jei iseis toki pati,tuo paciu noreciau pasiklausti nuomones apie ji,firma gal ir nepopuliariausia nezinau is tikruju tokios,nera ir brangus jis,bet tikiuos atidirbs savo..
 #186407   liorenas
 13 Bal 2010 01:06
Grantas rašė: Jau as nenusimanau apie feeder'ius, bet tas pardavejas turbut isvis nesupranta, kuo prekiauja, jei tegali pasiulyti tai, ka "per telika rode" :?
Na matai, jei tu paprasei ekonominio varijanto, kuris gali mest apie 100 gr svori, tai jis tau ir pasiule... :donknow' Siaip as toki pirkau pernai... :-D tikrai neturiu jokiu nusiskundimu to feederio darbo... ;-var-var. Aisku, gan kietas, gan grubokas gal lyginant su minkstesniais ir brandesniais, bet man kaip zvejui megejui tai jis puikiai tinka ir patinka... ;uolrait jei reikia didesni svori uzmetu ir Nemune,Jei riekia Kupiskio mariose puikiai gaudau sausarursius, pasikeitus minkstesne stikline virsunele, taip pat Minijoj gaudziau plakius ir kuojas be problemu...Kibimai puikiai matosi...Taip kad, sprest paciam... :/braj;
 #186441   Skridžas
 13 Bal 2010 10:44
Žvejojau su 3000 lengvu fėderiu,nu man mažai,kai užsidėjau 4000 i ta 3000 nebenorėjau žiurėti taip ir guli nenaudojama :) Kam čia reikia nusimažinti,čia ne ul koks spiningas kur švynelius tampai 3 gramu,jaigu dedi karmuške tay reiškiasi svorys bus reiškiasi reikia galingesnės,ir tas tampymas karmuškiu su tom mažom rytėm nu neidomu ir labai procesas ilgas,tykray nebijokit didesniu ryčiu.Aišku jaigu koks pikeriukas su švynelais5-20 gramu gal ir užteks tos tavo :roll: 2500
 #186459   Antas
 13 Bal 2010 12:18
as tai visai uzsidejes pludines rite ir man gerai. rites bugnelis platus, toliau lengviau metasi .
vienu zodziu visiems kaip patinka, jei zuvausi upeje - nemunas, neris imk 4000, ezere uzteks 2500 per akis.
 #186756   Skumbrotas
 14 Bal 2010 13:29
ansanas rašė:Jus feederiais zvejodami vienu metu zvejojat 1?, 2? ar 3feedriais?
Pagal kibimą priklauso. Jei tykai kokių karšių tai ir 4 galima užmest, nekimba anie viens po kito. O jei kokias kuojas geru laiku geroj vietoj tai ir vieno užtenka, nes reik ranką padėjus ant koto laikyt ir kibimo ilgai laukt nereikia - tadu su keliais paprasčiausiai nespėsi apsidirbt, bo ir prasmės nebus kelis pamerkus laikyt.
 #186757   senelis
 14 Bal 2010 13:30
kiek kas turi nusipirkes :ruko O jei rimtai,tai idomiausia man zvejoti vienu fyderiu,na antras gali buti "na krupnovo zveria" uzmestas su kokiu sunkiai normaliai zuviai apziojamu gabalu :)
 #186799   Antas
 14 Bal 2010 14:24

Jei patinka pludine, gali pludine naudoti prie fiderio, nes kol su fideriu ismaisai dugna, gyli, dar + maisto primetai praeina nemazai laiko, todel gali pludinuke uzsimesti i kita sona, kad tau nemaisytu. be to laukiant kibimu ant fiderio, galima plude pasaugoti. aisku pirma kibima ant fiderio praziopsosi, bet kiti bus tavo. tada pludine eis ilsetis.

kazkas siule spininga prie fiderio naudoti, tik nesivaizduoju ar tai imanoma, gal kas bande :-D
 #186804   Skridžas
 14 Bal 2010 14:35
Antai nu koko velnio tu peršy ta pludine,aiškai parašyta temoje apie ka eina kalba '''bum

Jaigu ateyni priplėšti žuvies tay aišku reikia užsimesty pludine,užsimesty psininga,kad tik nepražopsoti tos žuvies kuri čia plaukojia,bet jaigu tu atvažuoji gauditi su fideriu,tay tu ir gayudisi su fideriu,ir nepražopsosi jokio kibimo. aŠ NESUPRANTU KAM ČIA MALTI š TA MALUNĖLI :-ug
Čia kas mėsyninku asociacijia,nu bukyt žmonės žvejotkyt dėl malonumo o ne dėl žuvies,*PYP* tokie klausimai kiek ko užsimesty išvis žudo mane :evil:
 #186822   Antas
 14 Bal 2010 14:50
Skridžas rašė:Antai nu koko velnio tu peršy ta pludine,aiškai parašyta temoje apie ka eina kalba '''bum

Jaigu ateyni priplėšti žuvies tay aišku reikia užsimesty pludine,užsimesty psininga,kad tik nepražopsoti tos žuvies kuri čia plaukojia,bet jaigu tu atvažuoji gauditi su fideriu,tay tu ir gayudisi su fideriu,ir nepražopsosi jokio kibimo. aŠ NESUPRANTU KAM ČIA MALTI š TA MALUNĖLI :-ug
Čia kas mėsyninku asociacijia,nu bukyt žmonės žvejotkyt dėl malonumo o ne dėl žuvies,*PYP* tokie klausimai kiek ko užsimesty išvis žudo mane :evil:
Skridzai kur parasyta apie zuvies priplesima dideliais kiekiais?
zmogus uzklause kiek naudojama fideriu, tai ir atsakiau, kur cia problema :idea:
naudoju 1 fideri ir + pludine ''plot dar neteko, kad vos uzmetus fideri prasidedu kibimas, tai ir sedziu su pludine kol prasideda visas veiksmas, po to plude ilsisi. kur cia problema :shock:
o del fideriu daugiau uz 1, neisivaizduoju ar tai efektyvu, gi mes ne kazkokie donkininkai arba karpininkai :v-ar
Skridzai PMS kyla :-D

p.s. keptos auskles gardumelis ;-var-var. :tia-tau
 #186895   Skumbrotas
 14 Bal 2010 17:30
Skridžas rašė:Čia kas mėsyninku asociacijia,nu bukyt žmonės žvejotkyt dėl malonumo o ne dėl žuvies,*PYP* tokie klausimai kiek ko užsimesty išvis žudo mane :evil:
Kai ką žudo tavo intensyvios autoklavo pajieškos :-D
 #187022   Kleckas1978
 15 Bal 2010 08:19
man ir jau atsibodo skaityti - mesininkas mesininkas :shock:
koks mesininkas jei leidzia taisykles paimti iki 5 KG zuvies ir t.t. jei imi daugiau - tai ir esi mesininkas.

O jei zvejoji uzsimetes kad ir 4 feederius ir 6 kabliukai (leidziama pagal taisykles 4 meskeres ir 6 kabliukai) ir pagavai normalaus dydzio kelias zuvis ir smulkmes kruva - paleidi smulkme, pasiemi kelias maistui ir valio, tai koks tas zmogus mesininkas?

O jei tam zmogui patinka lakstyti akis isputus su 4 kotais ir permetineti ir tureti daug nepakirstu kibimu tai jo asmeninis reikalas - jam patinka - tai tegu taip ir zvejoja, svarbu taisykliu kad niekas nepazeidinetu ir bus viskas OK ;uolrait

Nes kitaip iseina kad visi karpininkai yra mesininkai su tokiu mastymu '''bum
 #187069   Antas
 15 Bal 2010 09:51
fideristai yra didziausi mesininkai, nes jie lupa viskas kas uzkimba ant kabliuko, pradedant nuo auskliu (Senelis jas labai megsta lupti kibirais 6 metru gylyje ''plot ) ir baigiant lydekomis, samais. tai va Skridzai visi mes - mesininkai, nieko cia nepadarysi.

apie sistemeles. Vyrai visi naudojate tik poternoster sistema ar bandote asimetrine ir simetrine kilpas? kuo jos geresnes blogesnes uz klasikini varianta.
man tai labiau patinka asimetrine kilpa, labiausiai jauciamas kibimas.
 #187095   ansanas
 15 Bal 2010 11:22
Jus man papasakokit koks simetrines kilpos privalumas?kaip suprantu tokia sistema atrodo mazdaug taip: pagrindinis valas toliau suktukas,toliau daroma kilpa kurioje slankioja seryklele tada gale kilpos risamas pavadelis su kabliuku.nesuprantu kilpos paskirties... ar negeriau risti taip: pagrindinis valas ant kurio dedama lengvai slankiot galinti seryklele plius suktukas kuris sulaiko seryklele ir ant kurio risamas pavadelis su kabliuku. Gaunam visiskai lygiai tokia pacia sistema tik be kilpos..
 #187122   Antas
 15 Bal 2010 12:29
ansanas rašė:Jus man papasakokit koks simetrines kilpos privalumas?kaip suprantu tokia sistema atrodo mazdaug taip: pagrindinis valas toliau suktukas,toliau daroma kilpa kurioje slankioja seryklele tada gale kilpos risamas pavadelis su kabliuku.nesuprantu kilpos paskirties... ar negeriau risti taip: pagrindinis valas ant kurio dedama lengvai slankiot galinti seryklele plius suktukas kuris sulaiko seryklele ir ant kurio risamas pavadelis su kabliuku. Gaunam visiskai lygiai tokia pacia sistema tik be kilpos..
cia paprasciausia sistemele. gali nueiti i parduotuve ir nusipirkti plastikini lenkta vamzdeli ant kurio tvirtinasi seryklele. kilpu privalumas, kad nereikia jokiu stop pribumbasu deti ir valas issitempia tiesiogiai. jos yra jautresnes nei ta kuria tu aprasei.
yra poternoster, tokia kokia tu rasei ir 2 kilpines sistemeles. po to jau eina modifikavimai, kabliukai per, po uz ir t.t. bet sios 4 geriausios.
kazkur senelis yra idejes nuorodas i filmukus apie tai
 #187445   MinimaLTechno
 15 Bal 2010 22:10
Sveiki. Iš neturėjimo ką veikti susirašiau smulkiai ką kėtinu nusipirkti . Trumpai tariant dugninę meškerę, bet karpinę. Jog galėčiau su signalizatoriu žvejoti normaliai, nes su feederiais tai sunkiai, neveikia signalizatoriai kaip reikėtų,nes galiukas plonas,lankstosi. Tai nutariau karpinį komplektą maždaug pasiimti. Daug pinigų nėra,taigi pakomentuokit mano pasirinkimą,ačiū :) Arba argumentuokit kodėl turėčiau feederį pirkti. Nes dabar skaitau čia pas jumis "žvejyba feederiu", taip giriat :) Gal aš kažko nežinau , bet ką noriu pabrėžti, aš žvejoju su signalizatoriu , stebėti galūnės aš nenoriu, pramazinsiu kibimus :) O iš fyderio pliusas mano akim tik tas,jog galėčiau upėse žvejoti.

Meškerė karpinė
1.Gold Star Tele Carp Medium 330

http://www.zuklys.lt/katalogas/index.ph ... oryID=1787
Mūsų kaina: 79.00 LTL

Ilgis (m): 3.60
Testas (gr): 80-150
Žiedelių sk. ir tipas: 5 Sic
Dalių sk.: 6
Transportavimo ilgis (cm): 77
Svoris (gr): 515

arba
2. Salmo Taifun TeleCarp 330
http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=4323
Mūsų kaina: 55.00 LTL

Ilgis (m): 3.30
Testas (Lb): 2.75
Žiedelių sk. ir tipas: 6 Sic
Dalių sk.: 6
Transportavimo ilgis (cm): 88
Svoris (gr): 286

Ritė karpinė
Larus Ultimatum 5000

http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=3306

Mūsų kaina: 89.00 LTL

Guolių skaičius: 7+1
Perdavimo skaičius: 5.2:1
Būgnelio talpa (mm/m): 0.28/330
Būgnelių skaičius: +1 Grafitinis

Pintas valas
Power braid pro 1370 0.13

http://www.zuklys.lt/katalogas/index.php?productID=1511
Mūsų kaina: 35.00 LTL

Ilgis (m): 100
Storis (mm): 0.13
Laikymas (Kg): 8
Spalva: Žalia

Signalizatorius
Larus signalizatorius 29lt

Smeigiamas stovelis 5 120

Mūsų kaina: 6.00 LTL x2

Ilgis (m): 1.20
Dalių sk.: 2
Svoris (gr): 104
Tipas: Teleskopinis

Viso 240lt~
Paskutinį kartą redagavo 2 MinimaLTechno. Iš viso redaguota 15 kartus.
 #187460   makaulė
 15 Bal 2010 22:20
tai vietoj pinto dek mono 0,3 i da sutaupysi,nafig ,,donkei,, pintas?....i siaip gausi malku....uz temu nauju kurima.
 #187464   MinimaLTechno
 15 Bal 2010 22:22
Tai pintas geriau :) Tik tiek,kad brangiau, bet juk geriau. Noriu išbandyti. Sorry dėl temos,jei nusižengiau labai :)
 #187491   MinimaLTechno
 15 Bal 2010 22:40
Kad valas plonesnis ir geriau perduoda signalą, ypač kai tolį užmetęs. Toliau užmesi gal, mažiau pastebimas, nes plonesnis vos ne dvigubai.
O kaip dėl feederio. Skaitau dabar. Matau būna su trijom skirtingom viršūnėlėm. Tai gal kiečiausią užmovus,kur užmetimas apie 100g, galėčiau normaliai su signalizatoriu žvejoti, nebereikia karpinės? Ar visdėlto netinka su signalizatoriu ir naudoti tai ką pasirinkau.
 #187510   Empowner
 15 Bal 2010 23:00
vala aptarciau mono naudoti negu pinta, nes ne su feederiu zvejoji. Kalbant apie meskere tai niekada nepirkciau Teleskopiniu, ta prasme nesudurdomu is daliu, nes karta pasimokiau ir daugiau niekada nebeperku sustumdomu meskeriu.
 #187516   MinimaLTechno
 15 Bal 2010 23:04
Nu tai jei jau sakai,tai pasakyk kodėl nepirkti sustumdomų :) Bet mano variantu tinka tik teleskopinis, nes pats mašinos neturiu, tad jei neveža draugai,tai minu su dviračiu žvejoti,į kuprinę patogu įsidėti sustumiamą kotą,o su ilgu išlindusiu ne kas.
Ir kodėl geriau mono naudoti valą,argumentai :) Juk toly mesiu, reikia gero jautrumo, o pintas valas nesitampo,plonas, tai kaip tik. Dėl amortizacijos nebent pavadėlį mono įdėti, bet tai tada gausis,jog žuvis mato tą storą valą, o aš noriu būtent pinto, plono,mažiau matomo. Ech, maišosi man jau viskas po biški. Bet manau viską gerai būsiu išsirinkęs.
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 332
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė