Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #192610   Xfirefix
 01 Geg 2010 19:21
Aciu,o kaip paprasti aliejiniai lakai,kurie skiedziami acetonu,terpantinu.Jai ne, gal turit ka pasiulit?
 #192613   savas
 01 Geg 2010 19:34
Aliejiniai, pentaftaliniai (PF) dazai ir yra tie, kurie nepernesa acetono. Nitro (acetoniniai) lakai juos net senai isdziuvusius pakelia ir sutraukia. Terpentinai, vaitspiritas yra visai is kitos kategorijos nei acetonas ar 646 koks skiediklis.
 #192614   Robert
 01 Geg 2010 19:37
Kaip ir rase kolegos,nitro ant nieko netinka,o aliejiniai dazai skiedziami vaitspiritu.Acetonas ir yra ""nitro""Bandyk vaitspiritu patepliot,neturetu esti.Tie aerozoliniai vistiek kazkokiu agresyviu skiedikliu turi,nes dziusta palyginus greit.
 #192616   savas
 01 Geg 2010 19:49
Visur buna isimciu: daznai tenka maisyt nitro laka su aliejiniais dazais. Ir tai ne sutka. Tik naudoju tapybinius dazus (tarp ju yra "skaidriu", persisviecianciu, skirtu darbui "lesiravimo" technika), kad padaryt spalvota laka, tik tada tas misinys buna matinis ir reikia papildomai lakuoti.
 #192857   ZILVA von jurasemia
 02 Geg 2010 17:42
zetai 7 cm balza visi plaukiantys
Paveikslėlis

kita partija zetai juodagalvis su raudonu plaukiantis , o afro zetas skęstantis vos ne kaip kirvis , prisižaidžiau su balastu ir teko gręžiot skyles pilve , kišt šratus , na kaip gavos taip , bet dirba ne blogiau nei kiti , galvoju gal reikia pabandyt ir tokių pasidaryt duobėm pačiupinėt ...
Paveikslėlis
 #193227   savas
 03 Geg 2010 16:25
Nu i na... tokius prekybininkus tokiam mieste. Apvaziavau visas skyles ir niekur SAN plastiko neradau, dar turejau irodineti, kad toks aplamai egzistuoja :-niak' . Jei kas zino kur konkreciai guli kokia atraiza - buciau dekingas (internetiniai kontaktai neatitinka realybes ne pro kur).
P.s. Tai tokia pati stuka kaip org stiklas, tik atspari smugiams, UV ir kitkam, o svarbiausia, kad jo terminio formavimo temp. tik 110 laipsniu pagal celsiju ;uolrait
 #193276   ZILVA von jurasemia
 03 Geg 2010 17:55
savas rašė:Nu i na... tokius prekybininkus tokiam mieste. Apvaziavau visas skyles ir niekur SAN plastiko neradau, dar turejau irodineti, kad toks aplamai egzistuoja :-niak' . Jei kas zino kur konkreciai guli kokia atraiza - buciau dekingas (internetiniai kontaktai neatitinka realybes ne pro kur).
P.s. Tai tokia pati stuka kaip org stiklas, tik atspari smugiams, UV ir kitkam, o svarbiausia, kad jo terminio formavimo temp. tik 110 laipsniu pagal celsiju ;uolrait
ar tai ne plexiglasas ? ...man vienas geras bičiulis iš Vilniaus pasuko šiek tiek atraižėlių visokiausių spalvų , bet vis neprisiruošiu iš bandyt kas per daiktas ...
...beje storuliai storiausioje storumoje ;-var-var. 22mm , ilgis kaip minavojau 7cm +-2mm ;-var-var.
 #193288   savas
 03 Geg 2010 18:27
Tai ir ziuru, kad tokie imite. Ka tik isbandziau ta juoda taskuota su ilgu lenktu liezuviu - neria kazkur iki 1,5 metro, dirba puikiai kiek galejau purvinam vandeny iziuret. Uztenka rites rankenele sukt leciau uz leta - makaluojasi ir net stipriai pagreitinus nenusimusa, tik metasi netoli (pries veja reikejo), gal biski per lengvas. Vienzo - pavyko paciam to nesitikint, dabar belieka ka nors pagaut. :-D
P.s. Del pleksiglaso negarantuotas, ale to SAN internete pilna, a naturoj - :!fig!
 #193958   savas
 05 Geg 2010 20:36
Gal kas buvo susidures su tokiu reiskiniu, kaip epoksidiniu kliju pabalimas dziunant. Zmones sneka, kad tai gali pasireiksti esant dideliam aplinkos dregnumui (tipo kietiklis taip reaguoja i dregme), ar cia man kazkoks brokas pasitaike, nes anksciau tokiom pat salygom nieko panasaus nepastebejau? Kaip su tuom kariaut?
 #193994   ZILVA von jurasemia
 06 Geg 2010 07:18
savas rašė:Gal kas buvo susidures su tokiu reiskiniu, kaip epoksidiniu kliju pabalimas dziunant. Zmones sneka, kad tai gali pasireiksti esant dideliam aplinkos dregnumui (tipo kietiklis taip reaguoja i dregme), ar cia man kazkoks brokas pasitaike, nes anksciau tokiom pat salygom nieko panasaus nepastebejau? Kaip su tuom kariaut?
sutapimas ar ne , bet prieš kokią savaitėlę tokią pat problemą iškėlė ir kažkas iš striborgo žmonių -
Toks oplot iškart pasakė priežastį -
Олегыч Белеет из-за отвердителя, похоже его хранили не правильно и он набрал воду... я так же попал..
Igoris Istarsas sako , kad tai -
Олегыч Согласен с oplot -отвердитель был влажным.Может помочь прогрев.Около 60-70 град./долго.
Tiems kas nesupranta rusiškai išversiu , kad kietiklis buvo drėgnas ir reikėtų jį ilgai kaitinti prie 60-70 laipsnių .
Dabar aš dar neiškenčiu ir pasakysiu savo mintelę - kodėl tai išlindo pavasarį - aš galvoju ar nėra priežastis , kad žiemą epo buvo laikoma šaltai ir dabar atšilus buvo staigiai įnešta iš kokių sandėlių į prekybos sales ... gal būt tai ir davė kažkokią reakciją , gal būt tai kondensavo kokius vandens garus iš aplinkos , nes aš esu pastebėjęs jog kietiklio tie užkimšimai rusiškoje pigioje epoksidkėje nebūna itin sandarūs . Beje kai lygindavau su .... :tia-tau paseiliotu pirštu užteptą epo ji tikrai baldavo , taip kad ::hai-bai ačiū už dėmesį ir kantrybę skaitant -:saliut .
 #193995   Agis
 06 Geg 2010 07:26
Turiu pavyzdį ir su nerusiška epoksidke.Pernai rudenio pradžioje nupirkęs Super Glue Quick Set EPOXY kur du šalia vienas kito švirkštai dengiau mažus poperiukus.Žinoma sunaudojau ne visą.Praeitą savaitę prireikė vėl, tačiau išsitraukęs pastebėjau jog vienas komponentas jau neskaidrus, baltas, sumaišius gaunasi irgi balzgana masė, kuri jau ne tokia skaidri (priklauso nuo padengiamo sluoksnio)Klijai stovėjo šildomoje patalpoje, uždengti dangteliu buvusiu pakuotėje.Manau, kad ne drėgmėje problema, tiesiog matyt kažkaip reaguoja su oru :roll:
 #194005   ZILVA von jurasemia
 06 Geg 2010 07:57
Agis rašė:...matyt kažkaip reaguoja su oru :roll:
tai Agi ore ir būna vandens garai , mes kartais to nejaučiame , va pavyzdžiui tas betono lakas ur293 , jis kietėja sugerdamas į save drėgmę iš oro , ir jei tik padengiu storesniu sluoksniu , pakabinu sakysim virtuvėje džiūt kur verda puodai ir didelė oro drėgmė - tai muša lake burbuliukus kaip reikalas , vyksta audringa reakcija .
 #194023   Agis
 06 Geg 2010 08:45
Nu taip, ale kažkaip posakis "gavo drėgmės" tai rodos tarsi rūke viskas stovėjo :-D
Mano išvada tik tokia, jeigu nori taupiai apseiti, tai prisigamink padengimui tiek, kad sunaudotum viską iš karto, antraip išmesti reikės :-D Nu gali dar kokiai vielai įklijuoti sunaudoti ale paviršiui jau nebeaa.
 #194055   savas
 06 Geg 2010 10:41
Na, kad oras patalpoj dabar dregnas, tai faktas kaip blynas (nebesildoma), bet , kad iki tokio lygio paveiktu epoksidke :
Paveikslėlis
:shock: Cia gabaliukas is maisymo indelio po paros dziuvimo.
P.s. Zilvinai, is tiesu problematiska zetukus lankstyt (atsala momentaliai).Vat kilo tokia fiks ideja: kaitint plastika karstam aliejuje ir neistraukus sulenkti (aliejaus virimo temperatura kazkur nuo 190-200 laipsniu). Ar nebus kokios pasalines reakcijos, isskyrus :kocelas! zinoma? Pabandes, aisku ir pats suzinosiu, bet gal neverta ir bandyt?
 #194069   ZILVA von jurasemia
 06 Geg 2010 11:50
Agi - sutaisytą epo , na sakysim indelyje-akutėje kur buvo tabletės , ar šiaip kokiam mažam kaušelyje reikia gerai apvyniot politilenu , na maistine plėvele , ir galima laikyti šaldymo kameroje ...aš laikiau tris paras ir paskui dar sunaudojau karkaso klijavimui , aišku paviršių nelabai padengsi , ji tokia šiek tiek kietėja , na , bet viskas priklauso kokiu laiku įkišai į kamerą , jei prisitaisei ir iškart pamatei , kad per daug , tada iškart nereikalingą nukabink ir į kamerą ... aš galvoju ir savaitę galima išlaikyt , mėnesį buvau pamiršęs tai sustingo , bet ne iki trapumo , o tokia jau kaip vaškas buvo ....
PRobe - nebloga pradžia , to be continued? ;-var-var.
ahaaaa Savas ką aš sakiau , pirštai tai ne geležinai , svyla ...nežinau kaip chebra daro , na bet man zetai tai labai sunkiai sekėsi ir aš juos pats lanksčiau iš metalo ... su balnais buvo žymiai geriau ... žinau , kad chebra lanksto naudodami taškinį šildymą su lituokliu , arba dar geriau ar tai yra ar tai pasidaro , na ištempta tokia viela kuri įkaista , paduoti du laidai iš galų , o ji įkaista , va naudodami tokį aparačiuką ir lanksto ...joa iš manęs elektrikas kaip bombonešis ;-var-var. , nemoku net normaliai paaiškint ... mano galas buvo beveik kaip Brisiaus , aš priėjau išvados ... ir užsisakiau per draugus Suomijoje pirktinių , nors ir kainavo stiprokai , bet ...labai jau daug sąnaudų reikalauja tų liežuvių lankstymas , tiek laiko tiek ir meistriškumo , ypač jei neturi atitinkamų įrankių , formelių ir pan. ...gal butų galima kokią formą atseit štampą pasidaryt iš kokių dideli replių , na koki nors santechninių ...turėjau tokių idėjų kažkada ....spaudi , o jos išspaudžia reikiamą zetą , vėliau jau patį kampą jei reikia papildomai pasikaitinęs pareguliuoji.....
vo pripyliau , net prakaitas išmušė , einu kavos atsigert , atsigaut ''plot
...su aliejum aš nerizikuočiau , pavojinga , dar apsipilsi ... :/nek
 #194078   Robert
 06 Geg 2010 12:22
Probe-geri vobleriai,gal bandyti jau,man kazkaip tokio auksto siauro korpuso daugiau i dzerkus nesa :grin: ,dirba?
 #194089   savas
 06 Geg 2010 12:44
Aisku ;-) , del aliejaus . Vienas is striborgo asu varte rankose prietaiseli cesnakams spaust su mintim apie liezuveliu formavimo iranki (pries tai sauksto formas sekmingai dare gipso matricos ir pagaliuko pagalba) :roll: Del tu vielu ikaitintu: Ten viskas paprasta, reik tik transformatoriaus ir vielos su atitinkama varza ( nuo el.plyteles pavyzdziui), taip polistirola teko pjaustyt.Beda ta, kad nesigavo man tokiu budu nieka gera, kaip ir su lituokliu taip pat - kol org stiklas ikaista iki lenkimo temperaturos, krastai aptirpsta, o jei pradet lenkt anksteliau - atsiranda mikro itrukimu virsutineje lenkimo puseje. :e:e Reiktu is kazkur statybini fena pasiskolint pabandymui, turetu but geras daiktas, nes ir temp. reguliuojasi, ir krstooro srautas nemazas. Na kaip sakoma, per aspera ad astra.
 #194449   ZILVA von jurasemia
 07 Geg 2010 07:17
savas rašė:PRobe, su kuom tam virsutiniam zvynus ispjaustei? :shock: Taip vienodai ir tiek daug :shock:
aš galvoju ten nepjaustyti žvynai , o daryti dažais ... beje PRobe , pati liežuvėlių koncepcija :donknow' man kelia daug daug įtartinų minčių - labai keistai trumpa dalis už kilpos ... mano galva turėtų žiauriai vingiuot ir dirbt paviršium , na bent ne itin giliai ... bet gal būt aš ir klystu .
 #194700   PRobe
 07 Geg 2010 21:30
Robert gerai pastebėjai (ir man priminiai) kai pjausčiau lyg džerkai turėjo būti,matyt užsižaidžiau,tiksliau nesu jų ir dares.Savas"žvynus"dažiau per tinklelį ant juodo pagrindo.
ZILVA čia mano pirmi vob. tokiais lėžuvėliais,kai išbandysiu manau suprasiu klaidas ir taisysiuos ,tad dėkui už pastabas.Ir šeip man svarbiau ne pagyrimai bet (nedidelė) kritika ir patarimai. ::hai-bai
 #194771   ZILVA von jurasemia
 08 Geg 2010 15:18
Aš čia kelis pabaigiau balza šiek tiek gal džiapų Meistras Kama , pamaišytas su suomišku pipiru -liežuvėliais , tiek zetai tiek balniukai , visi plaukiantys ........
10cm
Paveikslėlis
Paveikslėlis
pora balniukų su labai gražiu dvigubu žaidimu srovėje 8cm
Paveikslėlis
na ir pora zetinių 7 cm jau įprastų kleckų
Paveikslėlis
 #194783   savas
 08 Geg 2010 16:52
Grazus! Kaip supratau - liezuviai pirktiniai, a vat ju dydziai kokiu standartu buna ir kokiu proporciju (liezuvelio skersmuo ir vobleriuko dydis) reiktu laikytis juos naudojant? Kiek pats sugebejau issiaiskint, tai per maza idejus to metymosi i sonus tiketis nelabai verta ir ar tiesa, kad geriausia vieta kilpelei - kiek galima arciau liezuvelio centro (cia as apie balnelius ir apie savo eksperimentus). Pastebejau, kad pastumus kilpele nors vienu milimetru pirmyn ar atgal, labai keiciasi voblerio darbas nuo smulkiu virpesiu iki galingu svytavimu uodega, kol galu gale (kai kilpa prie liezuvio galo ) - vobleris tampa nebestabilus.
 #194787   ZILVA von jurasemia
 08 Geg 2010 17:14
savas rašė:Grazus! Kaip supratau - liezuviai pirktiniai, a vat ju dydziai kokiu standartu buna ir kokiu proporciju (liezuvelio skersmuo ir vobleriuko dydis) reiktu laikytis juos naudojant? Kiek pats sugebejau issiaiskint, tai per maza idejus to metymosi i sonus tiketis nelabai verta ir ar tiesa, kad geriausia vieta kilpelei - kiek galima arciau liezuvelio centro (cia as apie balnelius ir apie savo eksperimentus). Pastebejau, kad pastumus kilpele nors vienu milimetru pirmyn ar atgal, labai keiciasi voblerio darbas nuo smulkiu virpesiu iki galingu svytavimu uodega, kol galu gale (kai kilpa prie liezuvio galo ) - vobleris tampa nebestabilus.
savas kodėl tu manai aš juos pirkau ...ne tik , kad pasidaryt užsiknisau , bet ir man rūpėjo natūralios jų proporcijos ... viską teisingai rašai , aš tai tiesiog kapsčiausi vizualiai tyrinėjau suomių puslapiuose jų vobus ir stengiaus kažką panašaus daryt , na dėl balnelio tai reikia surasti tą optimumą kiek jį padaryt ,,nestabilų" , tai ir yra dvigubas žaidimas , bet jis neturi pereiti į štoporą , t.y. sukimąsi apie savo ašį , jis lakstydamas į šonus turi likti stabilus , perlenkus lazdą - štoporas , bet ir tai ne visada , tai priklausys dar ir nuo to kur jį trauksi srovė ar ramuma - va tie du srovėje žaidžia į šonus kaip pasiutę , o ramumoje tik vos vos ...bet vakar bandžiau dar vienus bandinius , turiu labai daug vilčių , nes buvo žaidimas ne tik į šonus , bet keitėsi ir gylis - trigubai žaidė , ...bet tai srovėje ir jie dar nebaigti , jie dar pasunkės ...viso to gali ir nebelikti ...
 #194809   savas
 08 Geg 2010 18:27
:-D Na ir as nepatingejau Tavo astuntuku proporcijas ismatuot: gavosi liezuveliai apie 3,8 cm skersmens. Ar labai suklydau?

Sitas jau gaves dantu: 6,5 cm, dirba iki 1,5m gylyje, stipriai, bet ne tankiai mojuodamas uodega, liezuvelis lenktas is ovalo 3x3,5cm, dirba net labai letai traukiant. Toks nei plaukiantis, nei suspenderis, nors po truputuka kyla link pavirsiaus.

Paveikslėlis
 #194839   ZILVA von jurasemia
 08 Geg 2010 20:03
balniukai didžiausi kuriuos turiu 25 mm skersmuo - prispaudžiau ištiesinęs vieną linuotę ..., kadangi kraštai palenkti tai pridėjus prie kraštų linuotę skersmuo 22mm .
savas bet tavo vaaputikas užtikrintas , labai gražus , o jei dar ragautas , tai iš vis ...man labai patiko , na ir sprendimas leist kilputę per apačią balninio liežuviuko labai įdomus , STR. Guly taip daro , bet aš iš jo negirdžiu , kad jis ką pagautų , nors žinai gal žmogus gerai daro , o silpnas žvejys ... aš tai save irgi priskiriu prie tų pačių , na bedarant tiesiog kartais nėr laiko rimtai išgaudyti , džiaugies pratempti spėji pažiūrėt kaip eina , jei netyčia kas tuo metu užkimba , tada gerai ...
 #194850   savas
 08 Geg 2010 20:41
Sitas vargselis jau ir chirurgine operacija apturejes (kilpele nosyje buvo amputuota). Ir tas kilpos tvirtinimas is apacios ne is mandrumo, o todel, kad tik tam taske vobla dirbt galejo... Nosine virsutine kilpa niekaip nebutu pasiekus tos vietos, su ja tas buratinas traukiant' vertikaliai uodega i virsu atsistodavo :-D Kitam tokiam vobleriui liezuvi ileidau i kuna labai giliai, tai judesiai tapo tankus ir mazos amplitudes (uodega), butu pats tas eseriams, tik pats medinukas gan stambus tai kol nerasiu dideliu eseriu - liks matyt neragautas.
P.s. As irgi zvejys tik silpnuju lygoj :-D , bet man nuo to galva neskauda...
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė