Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #195647   Arvidys
 11 Geg 2010 22:43
Nu jei isibrides tada neturetu matyt. Dar galeciau patart per kelias zvejybas bandyt suvylioti is skirtingu poziciju, kampu, bet greiciausiai, tai jau buvai isbandes.
 #195716   EdgaBoy
 12 Geg 2010 09:40
Edga rašė:Nepasakyciau kad su spinu lengviau margi sugundyt,yra buve tokiu atveju kad graibo vabalus,o siulomus vobleriukus ir sukriukes net demesio nekreipia.
Sy savaitgali buvau nulekes upeliu savo patikrint keli nelegalai ir viskas vanduo murzinas pakiles,tik viena rimta kibima turejau ant "salmo bulhead kujagalvio imitacija" bet nerealizavau griebe belikus trauk apie metra is duobes issoko,bet grazus buvo kokiu 50 su virs cm.
O vieno monstro turetu but apie 60cm. niekaip neiseina suviliot matau kaip eseriukus medzioja,o i masalus nekreipia demesio,arba atsiveja bet negriebia beveik visus traukimo budus isbandziau neima jis ir viskas,bet nieko as kantrus visvien ji suviliosiu :-)
kad anxiau ar weliau paims tai tikiu, bet jeigu jis tikrai toks kaip cia apibudini, tai gal wertetu pameginti isigyt eseriuko imitacijos vobleriu, juk minejai jis juos waikosi, gal cia jo silpnybe, keliu skirtingu zaidimu vobleriai tirkrai nepamaisytu, jeigu zinoma tu dar neturi ju ir nemeginai :)
 #195731   Edga
 12 Geg 2010 10:44
Tame ir esme kad bandziau ir is skirtingu kampu,turiu eseriuku imitaciju ir bandziau nepasiraso,kad ir jo sleptuve nepatogi ant posukio,o dar karklai palei pat vandeni nusileide.mastau pabandyt su mazais guminukais.
(o dar sako upetakis neprotingas) turbut susiduriau su entsteinu :-D
 #199919   Ryts
 26 Geg 2010 09:48
o tu pabandyk su suspending vobleriuku isprovokuoti ji, traukiant pries srove galima gan ilgai uzsizaisti vienoj vietoj islaikant vobleri
 #252125   Ignelis
 28 Sau 2011 01:55
O man seip klausimas pasistojo tox, ejau prie savo upeliukscio pasivaikscioti, galvojau pamatysiu gal koki lasiu grazesni duobikej sedinti ar seip upetakius pastebesiu..., ir she kad nori prieinu prie upelio o ten ledas :lol: ne taip kaip iprastai ant pavirsiaus, bet ant dugno :lol: turbut vandens lygis buvo pakrites, ir pamazhu kilo ir shalo...., tai man klausimas negi tos zhuvys ant ledo ir nershia..? :lol: ir siviso kur jos pasidejo ar nepershalta joms? :-D tiesa yra ruozhu kur ledas ir iprastai uzhsidejes, bet ten gylis nedidelis, ledas storokas, ar gali but kad ta zuvis i fiorda isplauke? arba i aukshtupyje esanti ezeriuka sulindo? nes pagal vietiniu pasakas supratau kad si ziema laaabai shalta.
Paveikslėlis Paveikslėlis
 #252139   Donis
 28 Sau 2011 09:14
Sulindo i ezeriuka,pavasari sugrys atgal,is fiordo pkils slakiu lasisu,ir galesi zvejoti,dabar tepk rites,valyk nuo kotu dulkes :-D
 #254546   Wytux
 07 Vas 2011 21:55
Teisingiausiai pagirs arba duos pastabu patys upetakiai ...... :ruko
 #254571   Ignelis
 07 Vas 2011 22:51
gal kas is po ledo esat gaude ezerinius..? :-niak' vkr ne vieno kibimo nesulaukiau blizgutemis.., nznau ar neradau ar masalu kazkokiu spec reikai... tiesa vienam uz sono gribshtelejau greiciausiai, tai viskas...
 #254598   Edga
 08 Vas 2011 05:04
sveiki visi gal kas esat bande upetakius poperiais viliot,kokie atsiliepimai,kokie modeliai pasiteisina? is anksto dekui uz info
 #254599   Edga
 08 Vas 2011 05:14
sveiki dar karta, nusprendziau atnaujint yrankius ka manot apie toki komplekta Lamiglas G1218 2.32m 3.5-17.5 gr.ir Ryobi excia 2000 ?
 #254603   vital(vilnius)
 08 Vas 2011 07:57
Edga rašė:sveiki visi gal kas esat bande upetakius poperiais viliot,kokie atsiliepimai,kokie modeliai pasiteisina? is anksto dekui uz info
poperiams tai ne,o vat volkeremis ir voblikais(vabalai) kurie paleka po saves "bangele/usus" tai teko,ipac vasaros vakarais pres temstant pasiteisino sitie masalai :gutgut
 #254627   arabas
 08 Vas 2011 10:13
vital(vilnius) rašė:
Edga rašė:sveiki visi gal kas esat bande upetakius poperiais viliot,kokie atsiliepimai,kokie modeliai pasiteisina? is anksto dekui uz info
poperiams tai ne,o vat volkeremis ir voblikais(vabalai) kurie paleka po saves "bangele/usus" tai teko,ipac vasaros vakarais pres temstant pasiteisino sitie masalai :gutgut
Tikslingai su paviršiniais masalais upėtakių negaudžiau, bet tokie masalai papėtakių žvejyboje - dar nearti dirvonai.
Žvejojant su pigesniais mediniais vobleriais dažnai nutinka toks nemalonus dalykas, kai valas užsikabina už priekinio trišakio. Ankščiau tokį voblerį stengdavausi greičiau permesti, bet kai vieną kartą ant tokio invalido, besivartančio vandens paviršiuje, užkibo visai padorus upėtakis, man, kaip sakoma, atsivėrė akys. Dabar, po nesėkmingo metimo, nesiparinu, o mėginu neįgalų voblerį tempti kaip poperį. Ir tai ne taip dažnai kaip norėtųsi, bet pasiteisina, ypač vasarą.
Dar labai įdomu gaudyti su plaukiančiais vobleriais vasarą virš žolių kilimo. Vobleris traukiamas paviršium pasroviui nesistengiant jo panardinti. Gražūs tuomet būna kibimai,- viską matai: kaip iš kažkur išneria upėtakis, kaip plaukia iš paskos ar skersai srovės, kaip atakuoja. Žodžiu, kaifas!
 #254728   Edga
 08 Vas 2011 14:32
Dekui,esu nusiziurejes viena poperi 4cm "STORM" reiks sia vasara isbandyt,tik reiks paieskot kur klp gaut siu poperiu. Turiu viena vobleriuka Strike pro jointa pavirsini graziai dirba po saves bangele palieka,papetakiai kala gerai,kai pamatai kad is galo pareina didesne bangele iskart adrenalinas pakyla :-) o ka manot apie komplekta manau papetakiam tinkamas turetu but "lamiglas G1218 2.32 m. 3.5-17.5 mod fast, ir ryobi excia 2000"
 #254733   Edga
 08 Vas 2011 14:36
Kokie atsiliepimai apie "pontoon 21 cheerful 40F SR spalva 351" upetakiam? Klp jie po 25lt. Hobio centre.
 #254744   arabas
 08 Vas 2011 15:05
Edga rašė:Kokie atsiliepimai apie "pontoon 21 cheerful 40F SR spalva 351" upetakiam? Klp jie po 25lt. Hobio centre.
Turiu tokį. Dėl spalvos nesu tikras. Vobleris kaip vobleris. Gražus pasižiūrėti , gražiai dirba, malonu su juo gaudyti ;uolrait , bet kad būtų kažkuo išskirtinis kibimo atžvilgiu, tai nepastebėjau. Ir kaina dar pusė velnio.
 #254751   ramkis
 08 Vas 2011 15:17
As iki praeitu metu vairavau g1214 ir sauberi, labai gers mano neislavintam skoniui deriniuks :-D
 #254752   arabas
 08 Vas 2011 15:18
Edga rašė:"lamiglas G1218 2.32 m. 3.5-17.5 mod fast, ir ryobi excia 2000"
Grynai iš sportinio intereso noriu paklausti, kiek toks kotas kainuoja? Mano galva, tai kotas kiek per macnas upėtakiams. Pilnai užtenka iki 10g. Juk tas pats cheerful sveria apie 3 g. Ar nebus sudėtinga mėtyti?
 #254755   arabas
 08 Vas 2011 15:24
Edga rašė:Paveikslėlis papildziau arsenala jusu nuomone?
Tai kas reikia. ::liux

Viską tą patį turiu, iškyrus tą vabalą su arkline lopeta.
 #254771   Edga
 08 Vas 2011 15:50
Manau kad neturetu but sunku metyt,jie taigi jautrus ir su atsarga nurodyti uzmetimo svoriai.su daiwa nuo 1-9gr. Uzmetimo tai kai didesnis kala per silpnas,o yra tokiu vietu kur forsuot reik.
 #254774   Edga
 08 Vas 2011 15:51
To arabas toks kotukas apie 600 lt. Palaikiau rankose tai prilipo man jis lb patiko
 #254788   arabas
 08 Vas 2011 16:26
To Edga
Gal ir taip... :?:
Jei pasirodys per galingas, tai puikiai tiks lydekų žvejybai. Ex-pionieriaus garbės žodis, nenoriu piršti savo nuomonės, bet su lengvesniu spiningu ir sekso daugiau traukiant didesnę žuvelę. O žuvį sulaikyti geriausiai padeda monofilo ar karbono tamprumas ir makaroninė spiningo akcija. Čia tik mano nuomonė, ir ne daugiau.
 #254844   Arvidys
 08 Vas 2011 20:33
Prisiziurejau as cia jusu laimikiu tai noriu biski info gauti. Taigi domina Dorado Stick vobleris koks dydis geriausiai pasiteisina? Floating'as ar sinking'as? Bei kokie spalvinimai?
 #254847   Vegys
 08 Vas 2011 20:40
Edga rašė:papildziau arsenala jusu nuomone?
Nė vieno tolio neturiu. Kai kurie man patinka, kai kurie nelabai. Pvz valabas pas mane tuščias.
 #254850   Vegys
 08 Vas 2011 20:50
arabas rašė:Pilnai užtenka iki 10g. Juk tas pats cheerful sveria apie 3 g
Gaudant vobleriais ne tik masalo svoris svarbus. Pvz mano kotelis 3-12 g, ale pvz 4 cm Hornetukas (platus didesnis liežuvis) dirba nemaloniai su tokiu koteliu. O va 3,5 cm hornetukas ( mažesnis liežuvis) dirba super. Tiesa, pas mane pigus kotelis (Byron), rimtesni gal ir iki 10 g susitvarkytų su 4 cm, nežinau ... Kas žinot - parašykit :)
 #254866   arabas
 08 Vas 2011 21:13
Vegys rašė:
arabas rašė:Pilnai užtenka iki 10g. Juk tas pats cheerful sveria apie 3 g
Gaudant vobleriais ne tik masalo svoris svarbus. Pvz mano kotelis 3-12 g, ale pvz 4 cm Hornetukas (platus didesnis liežuvis) dirba nemaloniai su tokiu koteliu. O va 3,5 cm hornetukas ( mažesnis liežuvis) dirba super. Tiesa, pas mane pigus kotelis (Byron), rimtesni gal ir iki 10 g susitvarkytų su 4 cm, nežinau ... Kas žinot - parašykit :)
Kaip rašė Kurtas Vonegutas, ... nieko čia nepadarysi... Toks jau tas vobleris. Spėju, kad ant geros srovės ir su džerkiniu kotu vibracija iki guminių persiduos. :mhu
 #254886   arabas
 08 Vas 2011 21:44
Arvidys rašė:Prisiziurejau as cia jusu laimikiu tai noriu biski info gauti. Taigi domina Dorado Stick vobleris koks dydis geriausiai pasiteisina? Floating'as ar sinking'as? Bei kokie spalvinimai?
Aš, žinoma, iš anksto atsiprašau, jei pasirodysiu nemandagus, bet... Po Vital nuotraukų su tikrai įspūdingais laimikiais :gutgut ir komentarų, pvz.: pagautas ant Dorado Stick, Vilniaus žvejybines parduotuves krečia lengvas bumas :lol: Pardavėjų vietoje Dorado Stick drąsiai dėčiau į lentyną šalią Megabaso, ir kainą pakelčiau trigubai.
Vital, jei skaitai, tai mano nuomone, sąžiningai nusipelnei iš visokių romadų ir rovanų gerų komisinių. Jei -:kiwl nemokės, gaudyk su salminiais vobleriais, tik suderink prieš tai reikalą su Salmolita. O dar geriau pradėk pats drožti voblerius ir pardavinėti. Garantuoju aprūpintą senatvę tau ir tavo anūkams.

Arvidy, ne vobleris gaudo, o tas, kuris kitame gale. Siūlau atrasti savąjį masalą. Tai irgi įdomu.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė