Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklės parduotuvės, straipsniai ir laidos apie žūklę, meistravimas, bendrai apie pašarus, orai ir kt...
 #195070   PRobe
 10 Geg 2010 08:20
ZILVA puikūs vobleriukai.
savas :gutgut įdomus liežuvis.
Matosi turit atidirbe savo stilių,nesumaišysi su kitais.O aš tikriausiai dar savo neatrandu,mėtausi į formas ir spalvas kaška kopijuoju.
Čia dar keli su ta pačia klaidele (kilpelė per toli nuo nosės),todėl dirba pusėtinai,bet kaip aš sakau reikia ir tokių.
Paveikslėlis
 #195077   ZILVA von jurasemia
 10 Geg 2010 08:57
PRobe rašė: Matosi turit atidirbe savo stilių,nesumaišysi su kitais.O aš tikriausiai dar savo neatrandu,mėtausi į formas ir spalvas kaška kopijuoju.
Čia dar keli su ta pačia klaidele (kilpelė per toli nuo nosės),todėl dirba pusėtinai,bet kaip aš sakau reikia ir tokių
Mėtausi ir aš , ieškau ...kai atrasiu tada jau gal būt tapsiu rimtu profu ;-var-var. , o kol kas ....
Probe tavo vobikai labai panšūs į džerkus , aš nesu jų specas , kaip jie ten slaideriai ar kaip atrodo vadinasi , gal ir žaidimas taikytas džerkavimui ? ... nes mano akiai tai vargu ar su tokia liežuviuko kilpelės vieta ar dirbs , na gal vartysis nuo šono , bet čia tik mano prielaidos , ar bandei plukdyt , būtinai paplukdyk , nes paskui gausis - dirbi dirbi , o ...
ar negeriau būtų tiesiog džerkas , man kaipo tokio siluetas labai patiktų ... primena salmo kažkokį modelį , bet sakau aš nespecas šitoj vietoj , čia gal Robertas galėtų daugiau ką patart .
 #195097   PRobe
 10 Geg 2010 10:23
[quote]ZILVA von jurasemia rašė:
ar negeriau būtų tiesiog džerkas , man kaipo tokio siluetas labai patiktų ... primena salmo kažkokį modelį , bet sakau aš nespecas šitoj vietoj , čia gal Robertas galėtų daugiau ką patart

Buvo jau tokia mintis nupjauti lėžuvį,įklijuoti kilpą,bet toliau nežinau kaip su tais svoriais pas džerkus kiek jie turėtų skesti ir tt....Nesu jų dares .Gal kas keliais savais žodžias parašytų,nesinoris iškarto gadinti.
Nu ir dar vienas klausimėlis,dėl lako UR-293
Istorija tokia.Seniau (negražiai) dažytus vob.nutariau perdaryt iš esmės palikdamas tik kilputes ir lėžuvėlį :-mhm .Prieš impregnavimą "epoksitke"(dėkui už patarimą ZILVA von jurasemia)kaitinau konvekcinėje krosnelėje,būtų viskas čiki,bet tik po pirmo lakavimo pastebėjau kad deformavosi vęžuvis(organinis stiklas).Taigi kol džiūsta mastau kaip jį ištiesinti.Suprantu vėl teks kaitinti,tik ar nenukentės lakas?
 #195104   savas
 10 Geg 2010 11:11
PRobe, grazus Taviskiai, tik as irgi pritariu Zilvos nuomonei - nedirbs tokios formos voblikas su tokiais liezuveliais. Kiek as, bandymo keliu ir visur prisiskaites, suzinojau, kuo arciau valas tvirtinasi prie liezuvelio priekio, tuo voblerio judesiai dazneja, bet tuo paciu mazeja virpesiu amplitude. Kol galu gale vobleris tampa panasus i rasta tempiama uz galo. Tavo voblikai - tikri dzerkai pagal savo forma, tik vat valo tvirtinimas ir liezuviai dadeti, manau patraukus, jie virs ant sono. Tokius medinukus (aukstus ir suplotus) labai sunku, praktiskai neimanoma priversti normaliai dirbti liezuvelio pagalba, gaunasi visiskai nestabilus, bent jau man - nepavyko. Galetum pabandyti igrezt kaktoje kelias skylutes, iklijuot kokias 2-3 kilpas ir pabandyt tada. Sekanti, jei panasu darytum su liezuviu, dek ji ilgesni nei priklausytu, o kilpa arciau kunelio: paskum bandydamas gali liezuvi patrumpinti kiek reikes. As kazkokia nauja forma isdrozes pirmiausia sugadinu kelis, eksperimentuodamas su liezuviu dydziais, forma ir kilpos vieta, kol atrandu kazka panasaus i norima rezultata, bet ir po to dar gaunasi keli nevyke is tos pacios serijos.
P.s. Geriau tiesa sakant dzerkus daryt dzerkiskus, o kitus voblikus - truputi ne tokius aukstakuprius ir suplotus, jei daryt tam, kad jie dirbtu.
P.p.s. Suvynok voblika i dregna skudura ir iskista liezuveli pasildyk virs dujines - galesi atitiesint, tik neperkaitink.
 #195126   ZILVA von jurasemia
 10 Geg 2010 13:04
PRobe rašė:
Istorija tokia.Seniau (negražiai) dažytus vob.nutariau perdaryt iš esmės palikdamas tik kilputes ir lėžuvėlį :-mhm .Prieš impregnavimą "epoksitke"(dėkui už patarimą ZILVA von jurasemia)kaitinau konvekcinėje krosnelėje,būtų viskas čiki,bet tik po pirmo lakavimo pastebėjau kad deformavosi vęžuvis(organinis stiklas).Taigi kol džiūsta mastau kaip jį ištiesinti.Suprantu vėl teks kaitinti,tik ar nenukentės lakas?
vajeeeee , aš būsiu prikalbėjęs ... aš tai kaitinau be liežuvėlių , kaitinau tik medinį kūnelį ....
...klausimas , ar vobleris buvo (tas kuris susilankstė) dirbantis ir gaudantis ? - jei ne , tada keist liežuvį į kitą ir nevark ... nes lakas ir yra lakas , nežinau ar nukentės ar ne , bet naudos vargu ar bus , suskilinės arba gal net užvirti gali , o galu gale tai ....mesk tu tas visas chimijas iš galvos , dar susiprogdinsi :shock:
 #195135   Robert
 10 Geg 2010 13:36
:lol: Probe,as norejau pirmas :oops: parasyt,ta pati,ka kolegos parase,bet kai mano vobleriu gamybos patirtis praktiskai nuline-susilaikiau.Bet mintys tos pacios kilo,vien logiskai mastant :roll:
Jei pats nedzerkauji,tai juos paverst dzerkais,kaip ir nera tikslo :roll: ,nebent draugams atiduotum ;uolrait .O siaip tai nebutu sudetinga,manau,igreztum poroj vietu skyles(nors jei jie su karkasu vel problematiska bus,nors plaukianciam gal uztektu ir iki karkaso) ir idetum svino(reik atreguliuot,kad guletu horizontaliai vandeny),kilpai priekinei paprasciausia isgrezt skylute, susukta kilpa iklijuot epo ir viskas ;uolrait .Bet aisku jei jie pilnai baigti jau,tai :( ,man tai lengviau butu nauja padaryt :roll:
Plaukiantis dzerkas turi but virs vandens ne daugiau trecdalio korpuso,bet jis bus jau kaip"probke" ,gali daryt,kad butu tik vos vos iskilus nugara,o skestantis-kisk svino tiek kokio skendimo greicio nori ,bet sitos formos dzerkas vistiek greit iseina i pavirsiu,neskirti jie gaudyti gyliuose ;-).Bet kaip dzerkai tai jie tikrai turi dirbt ;-var-var. jei gerai susversi ;-)
 #195146   ZILVA von jurasemia
 10 Geg 2010 14:14
Ecka357
spalva turėtų būti valgoma , raudona juoda man gražus derinys ... na , o visa kita - tai jau autoriaus sumanymas - forma , liežuvėlis, dažymo technika ... viena tai krenta į akis tai pilvinė kilpelė galėtų būt arčiau priekio ...
iš tikro ką aš žinau pats ? ... ogi beveik nieko ... einu daryt ...
 #195592   ZILVA von jurasemia
 11 Geg 2010 19:28
savas aš jau matau - tu ligonis ;-var-var. toks pat kaip aš ligonis - galėsim sirgt kartu , taip sakant - vienoj palatoj ... ''plot
liuks , labai gražūs vobleriukai ...
 #195607   savas
 11 Geg 2010 20:56
Isore buna apgaulinga, svarbu, kad ant ju dar ir uzkibtu kas nors :-D
A mokytis reiktu is rimtesniu meistru - ne is pradinuku :roll:

Priemones, kuriomis dazomi buratinai, kol sugedes kompresorius:
Paveikslėlis
 #195644   Arvidys
 11 Geg 2010 22:39
Nu priemones jau pamatem, o kas per dazai? :roll:
 #195817   ZILVA von jurasemia
 12 Geg 2010 15:10
savas
apie lygį nebekalbėsiu , tu mane stebini diena iš dienos , atrodo anksčiau lyg to nebuvo , ar nebuvo daroma su tokia ugnim ?
...aš čia sau truputį tų pliusiukų , kad uždegiau prisidedu ;-var-var. ... na ugningumo to ...
gal būt darei ir ankščiau , bet tiesiog nerodei ?
...šiektiek kritikos , bet tu ir pats gal matei - su žaliais taškeliais nuostabus , man labai patiko derinukas , bet ...blizgučiu akytės apibertos , reikėjo pridengt , aš ir pats paskutinį kart sugriešijau , tiesiog pamiršau , bet prisiminęs spėjau su adata išlupinėt ....
 #195823   PRobe
 12 Geg 2010 15:44
Savas
Labai gražūs vobleriukai.Rykliukas ir ešeriukas iš vis :gutgut

ZILVA von jurasemia-pliusiukų sau negailėk,tavo parodyti darbai manau privertė visus ne tik užsidekt bet ir pasitemt rusenantiems.

Klausimėlis- ZILVA a kuom balzą impregnuoji?
 #195826   savas
 12 Geg 2010 16:02
Teisus Zilvinai, visu 100% del tos ugneles, gavau gera spyri i uzpakali ir supratau, kad net tokios smulkmenos kaip gerai padarytas ir nuspalvintas medinukas, gali teikt dziaugsma ir vidini pasitenkinima.
Buvo daroma ir anksciau, tik labai pripuolamai ir nekreipiant demesio i estetiska isvaizda. Todel ir rodyt kam nors nesinorejo, na kazkas panasaus:Paveikslėlis, ir pagaunama ant ju buvo tik svenciu proga (tiesa sakant, svente budavo, kai pagaudavau). Dabar galbut didesnis malonumas zaist su tais medinukais, nei gaudyt. Net zmona issitare: "Ka jau padarysi, kad nekimba, bet kaip graziai parplaukia..." Cia jos nuomone kelias valandas pamecius :-D .
Dekui uz pastabas, maciau ir pats, ale sugriesijau-patingejau.
 #195833   savas
 12 Geg 2010 16:26
Idomu, kodel fotikas nerodo visu vaivorykstes spalvu ant folijos? Naturoj visi sonai raibuliuoja. Gal kas zino kaip reik elgtis su aparatura ?

Paveikslėlis
 #195866   ZILVA von jurasemia
 12 Geg 2010 19:26
savas rašė:Teisus Zilvinai, visu 100% del tos ugneles, gavau gera spyri i uzpakali ir supratau, kad net tokios smulkmenos kaip gerai padarytas ir nuspalvintas medinukas, gali teikt dziaugsma ir vidini pasitenkinima.
Buvo daroma ir anksciau, tik labai pripuolamai ir nekreipiant demesio i estetiska isvaizda .Dabar galbut didesnis malonumas zaist su tais medinukais, nei gaudyt. Net zmona issitare: "Ka jau padarysi, kad nekimba, bet kaip graziai parplaukia..." Cia jos nuomone kelias valandas pamecius :-D .
Dekui uz pastabas, maciau ir pats, ale sugriesijau-patingejau.
tai aš pats save stebiu ir matau , kad kartais pamiršti žuvį ....žiūri į voblerio žaidimą ir stebėdamas jį gaudau kaifą .... va šiandien testuojant , pamėčiau ir tuos kur eina vingiais , tiesiog norėjos pastebėti žaidimą ...kai kalė prie kojų lydekiūkštis , nu gražu pažiūrėt , muistosi pakibęs , vartosi , aš kaifuoju galvoju kaip čia fotkę reiks padaryt , na ir kaip turi būt po tokių minčių aišku jis atitrūksta ;-var-var.
Žvejyba gerumas matuojamas ne žuvies kiekiu , bet tuo kiek džiaugsmingo pasitenkinimo ji suteikia žvejui ...
 #195870   cesius
 12 Geg 2010 19:32
Savas, o tavo saldainiukams neusimeta kablys ant liezuvio, labai dailus tik ar darbstus :?:
 #195882   savas
 12 Geg 2010 20:08
cesius rašė:Savas, o tavo saldainiukams neusimeta kablys ant liezuvio, labai dailus tik ar darbstus :?:
Cia ta mailiu turi omeny? Jei tuos, tai pasistengus uzdet kabli ant liezuvelio galima (gaudyta su taskuotu), bet uzsimetes pats nebuvo. Vis tik vienu Nr reiks sumazint... Siaip dirba, skrenda gerai (su o,14 valu ir 2,10m. kotu per Dange galima permest), sveria 6gr., kibimu nebuvo kol kas, bet ir vieta - pats zinai kokia :-D . Tobulinsim vienzo, nes dar desimt ruosinuku yra, bent vienas gal bus pats tas vadinamas, tik vat reiks galva pasukt kaip isdazyt, kad darbinis butu. Buc dekingas uz pasiulymus ir patarimus. :roll:
 #195890   savas
 12 Geg 2010 20:35
Uuuch grazuoliai. Ziedeliai tokie indomus, gal spec. kokie, silpnesni, nors pagal nukarpymo vietas - lyg ir fabrikiniai?
 #195906   ZILVA von jurasemia
 12 Geg 2010 21:05
savas rašė:Uuuch grazuoliai. Ziedeliai tokie indomus, gal spec. kokie, silpnesni, nors pagal nukarpymo vietas - lyg ir fabrikiniai?
turi galvoje tuos tarsi varinius ? - tai dovana iš Suomijos , sako ypatingai stiprūs , sunkiai ištiesinami , lašišiniai žiedeliai ...šiaip iš tikro gana sunkiai kol įmoviau ....
 #196115   PRobe
 13 Geg 2010 18:24
ZILVA von jurasemia :gutgut Klausimėlis-kuom balzą impregnuoji.
Na o čia tie kur buvau rašes kad lėžuvėlai deformavos,tai viršutiniam teko pakeisti,ištiesint niekaip nepavyko, o apatinis (gal matosi) linktelėjo į preikį šiek tiek,tai lyg dar geriau dirbt pratėjo.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
savas- su dažymo fantazija kartais man sunkiause, o dar kitam patart tai...
šitam viršutiniam dažant pritrūkau ... ar persistengiau.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
::hai-bai
 #196129   savas
 13 Geg 2010 19:15
Lydekiokas tai superinis! Cia tu ji su silikonu ar su dantu pasta taip ismarginai?
P.s. siandien pralinksminau zmones: secondhando parduotuvej nupirkau vaikiska suknele barbiskai ruzava, kurios turbut nieks niekada nepirktu. Ale kad joje apie du metrus tinkliuko zvynams purkst isiuta... :-D . Akutes tokios 1x1 mm akuratnos, mailiui pats tas turetu buti.
 #196141   ZILVA von jurasemia
 13 Geg 2010 20:06
PRobe
balzą impregnuoju SAM- propionatu , specialios granulės tirpinamos tirpiklyje , gautos iš Kuopio (Suomija) , parduotuvė samfishing ...aš gavau per draugą , atsiuntė ...tiesioginio siuntimo mano žiniomis ten nėra , jie dirba atrodo tik Suomijoje , na dar lyg su Rusija , bet nesu tikras .Šią medžiagą naudoja labai daug Suomijos meistrų , gera ji ar bloga aš nesiimu spręst , man ji gera , tai geriausia ką esu bandęs. Jei skaitai rusiškai nueik striborg.ee forumą ir pasiskaityk skyriuje Vobleriai archyvą , ten viskas labai gražiai išdėstyta , jei neskaitai , na tada čia jau kaip ir tavo problema ....
Lydekiuko dažymas kažką primena , naudojai siūlus? ...ar kažką tokio ką tepei ant kūnelio , na pvz. kokius nusiplaunančius klijus? Nudažyta labai gražiai , liuksusiniai .
 #196180   PRobe
 13 Geg 2010 22:26
ZILVA von jurasemia
Lydekiuko dažymas nusižiūrėtas nuo tavo pamokymų "striborge" -:saliut
klijavau siūlus,tik gal šiek kiet per storus. Šendien nudažiau dar du (patiko juos daryti)lydekiokus apklijaves plonesniais siūlais ir per tankesnį tinklelį,nudžius lakas įvertinsit.
Už noruoda dekui, rusiškai skaitau bus laiko reikės pasidomėti. :/braj;
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 194
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė