Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Spiningai, ritės, valai, masalai, apranga...
 #199955   eimantasv
 26 Geg 2010 12:44
SauliusM rašė:nu negali zinot, kas ten pas judesy yra. spiningas ar tik jo imitacija. nes jei rimtas daiktc butu, manau jam klausimai nekiltu ar spino iki 30gr uzmetimo svori galima virsyt 2 gramais...
nu vienas spinas daiwa powermesh 10-35gr. ,kitas shimano beastmaster ax 10-30 gr. ir shimano diaflash st-a 10-30gr. nera sustri,bet nera ir labai prasti :)
 #199965   SauliusM
 26 Geg 2010 12:58
judesys rašė:
SauliusM rašė:nu negali zinot, kas ten pas judesy yra. spiningas ar tik jo imitacija. nes jei rimtas daiktc butu, manau jam klausimai nekiltu ar spino iki 30gr uzmetimo svori galima virsyt 2 gramais...
nu vienas spinas daiwa powermesh 10-35gr. ,kitas shimano beastmaster ax 10-30 gr. ir shimano diaflash st-a 10-30gr. nera sustri,bet nera ir labai prasti :)
nu su sitais tai neturetu but problemu pora gramu svori virsijus. powermesh tai isvis kaip uz tuos pinigus ka jis kainuoja tai nerealus kotas. va Airi, paziurek, gal kur trumpa powermesha iki 35gr rasi. tavo maxrapui tusyt butu labai liuks. o ir kaina tautiska.
 #199996   ZIP
 26 Geg 2010 16:05
Skaičiau nemažas skaičius Jūsų turi 842 g.loomio kotą. Žvejoju ežere iš valties, pagrinde ešerius ir lydekas, guminukais, lengvomis vartiklemis, vobleriais ir sukrėmis. Džigauju retokai, daugiau tvičinu. Ką rinktis IMX ar GLX mano atveju? Ar labai jau GLX būtų pranašesnis. Aišku esu mėgėjęs "kuoliškesnių" kotų, bet esu kratęs 842 IMX'e visai patiko. Klausimas ar susidoros su tviču, ar pakaks animacijos tokiems vobleriams kaip pavyzdziui Owner Ripn Minnow 65, zurikai iki 7 cm. Na gumos eina pagrinde 5-8 gr. galvakabliais. Sukres 2-3 Nr. Padėkit dėl verdikto, nes nesinori permokėti. Iš bėdos pradžioj dar mikrinsiu su šiuo kotu, kol rasiu pinigų normalesniam UL. Jautrumo tikriausiai pakanka abiems, nors nujauciu kad GLX bus tobula :lol:
 #200044   SauliusM
 26 Geg 2010 18:32
ne nu jei tu tvicint 7 cm minoskem nori ir tau kuoliskesni kotai patinka tai gal paimk tu avida AVS76MLXF2 tai ir normalu kota turesi ir pinigu sutaupysi...
zmones kuriem kuoliskesni kotai patinka lumiais negaudo :lol:
 #200048   SauliusM
 26 Geg 2010 18:50
nors bendrai tai atsiprasau labai. jei tau zaigrala turet legendini lumi pati kruciausia. tai ir imk ir dar butinai GLX nes kitaip nelygis. bet tada neklausinek ar anas tinka ar netinka rip'n'minnow 65 tvicint. nes nu kaip gali netikt kazkam legendinis kotas.
 #200096   Kleckas1978
 26 Geg 2010 21:02
patvicinsi su 842imx tuos voblikus iki 7cm ir sukre 1-3 dydis bus normaliai, mikrodziga gali pamirst su situo kotu (mikrodzigui yra pilna pigiu 100-150 lt kotu su iklijuotom galunem).

o siaip jei mastai apie esanti skelbimuose uz 500 lt tai as dar suprantu bet jei daugiau moketi (uz nauja) tai dar gerai reikia pagalvoti ar ne geriau koki kita gamintoja ziureti tvicinimui.

man paciam labiau jau Croixai prie dusios - kuoliskesni jie (+tiek kainos protingesnes tiek garantijos lietuvoj konkrecios ne to kai loomiu neaisku ar begalios ir t.t.)
 #200098   Taacis
 26 Geg 2010 21:08
Oj *PYP*... Pilnatis arteja. Zhinutese atsiranda G.Loomio pavadinimas. Tuoj SauliuM uzhbanins. O gal chia provokacija :/
 #200170   ZIP
 27 Geg 2010 07:06
SauliusM rašė:nors bendrai tai atsiprasau labai. jei tau zaigrala turet legendini lumi pati kruciausia. tai ir imk ir dar butinai GLX nes kitaip nelygis. bet tada neklausinek ar anas tinka ar netinka rip'n'minnow 65 tvicint. nes nu kaip gali netikt kazkam legendinis kotas.
Jeigu tamstai užmyniau ant nuospaudos atsiprašau. Norėjau tik patarimo ir ačiū patariantiems. Prie ko čia legendinis ar ne legendinis. Žinau, kad šitas spiningas yra gana universalus laitas, todėl jis mane ir domina. Naujo jo pirkti neplanuoju. Kaip minėjau didžiają dalį tvičinsiu su juo, todėl logiškai ir klausiu ar bus "aiškiai juntamas" skirtumas voblerių žaidime tarp IMX ir GLX modulių.

P.s nežinau kiek tamstai metų, bet nepamirškite, kad čia ne piemenys renkasi ir gerbkite kitus. Todėl jei neturite ką pasakyti, palaikykite liežuvį už dantų. Nieko asmeniško.
 #200171   ZIP
 27 Geg 2010 07:13
Kleckas1978 rašė:patvicinsi su 842imx tuos voblikus iki 7cm ir sukre 1-3 dydis bus normaliai, mikrodziga gali pamirst su situo kotu (mikrodzigui yra pilna pigiu 100-150 lt kotu su iklijuotom galunem).

o siaip jei mastai apie esanti skelbimuose uz 500 lt tai as dar suprantu bet jei daugiau moketi (uz nauja) tai dar gerai reikia pagalvoti ar ne geriau koki kita gamintoja ziureti tvicinimui.

man paciam labiau jau Croixai prie dusios - kuoliskesni jie (+tiek kainos protingesnes tiek garantijos lietuvoj konkrecios ne to kai loomiu neaisku ar begalios ir t.t.)
Apie dėvėtą variantą ir mastau, naujo tikrai nepirksiu. Įdomus pastebėjimas dėl garantijos. Jei loomis pirktas http://www.zuklys.lt jam nėra garantijos??? Galbūt galite nurodyti konkretų kroix'a alternatyvai šiam loomiui? Užsukčiau į fabus pasižiūrėti gyvai. Nes tikrai norisi "kuoliškesnio" pakankamai universalaus laito. Dėkui.
 #200180   dagys
 27 Geg 2010 07:52
pasitikslink GL modelį su pardavėju, nes skelbime jis rašo, kad parduoda 842, o žūklio nuorodoje įdėjęs 841, gal visai be reikalo vanduo ima drumstis :idea: :-D
 #200182   alkanas
 27 Geg 2010 07:58
kury tiksliai jis parduoda nzn, 841 kiek zinau tai tikrai, bet jis ir du 842 imx ir glx turi, taip kad rasyk jam pm ir pasiderink ;uolrait
 #200188   ZIP
 27 Geg 2010 08:46
alkanas rašė:kury tiksliai jis parduoda nzn, 841 kiek zinau tai tikrai, bet jis ir du 842 imx ir glx turi, taip kad rasyk jam pm ir pasiderink ;uolrait
Aš jau kalbėjęs su juo, parduoda 842 IMX iš žūklio. Bet norisi apžiūrėti ir alternatyvas iš St.Croix
 #200194   SauliusM
 27 Geg 2010 09:17
ZIP rašė:
alkanas rašė:kury tiksliai jis parduoda nzn, 841 kiek zinau tai tikrai, bet jis ir du 842 imx ir glx turi, taip kad rasyk jam pm ir pasiderink ;uolrait
Aš jau kalbėjęs su juo, parduoda 842 IMX iš žūklio. Bet norisi apžiūrėti ir alternatyvas iš St.Croix
as tau jau rasiau jei nepastebejei, avidas AVS76MLXF2
 #200200   ZIP
 27 Geg 2010 09:42
[/quote]
as tau jau rasiau jei nepastebejei, avidas AVS76MLXF2[/quote]

Atsiprašau nepastebėjau. Ačiū už patarimą reiks įvertinti
 #200201   SauliusM
 27 Geg 2010 09:45
dar labai rekomenduociau i Fish On Vilniuj uzlekt ir Tenryu Cierry kota pasiziuret, jei tokio tipo kotais domiesi. Ir Kroikso legenda vienadale LES70LF (yra ir biskiuka trumpesnis dvidalis legendos variantas, bet to man ciupinet dar neteko, nes fabai atsiveze nebuvo).
 #200221   ZIP
 27 Geg 2010 10:58
SauliusM rašė:dar labai rekomenduociau i Fish On Vilniuj uzlekt ir Tenryu Cierry kota pasiziuret, jei tokio tipo kotais domiesi. Ir Kroikso legenda vienadale LES70LF (yra ir biskiuka trumpesnis dvidalis legendos variantas, bet to man ciupinet dar neteko, nes fabai atsiveze nebuvo).
Dėkui už nuorodą, būtinai apsilankysiu. Su Tenryu Cierry dar nesu susidūręs.
 #200234   SauliusM
 27 Geg 2010 11:26
tik tas cierry ne is pigiuju. apie 1200 kazkas kaina... bet ten ant to kotelio kur su uzmetimu iki 8gr ir 2,1m ilgio, paprasyk kad tau uzkabintu koki 20gr svareli. manau liksi maloniai nustebes :-D man jau paciam labai seiles varva ta kota pasiimt, bet dar vis gaunasi save atkalbet nuo tos minties kazkaip, nes ir taip glebys spiningu spintoj stovi :-D
 #200241   Xrapas
 27 Geg 2010 11:43
SauliusM rašė:...ir taip glebys spiningu spintoj stovi...
Ir nei vieno Tenryu? :e:e :-D
 #200246   ZIP
 27 Geg 2010 11:51
SauliusM rašė:tik tas cierry ne is pigiuju. apie 1200 kazkas kaina... bet ten ant to kotelio kur su uzmetimu iki 8gr ir 2,1m ilgio, paprasyk kad tau uzkabintu koki 20gr svareli. manau liksi maloniai nustebes :-D man jau paciam labai seiles varva ta kota pasiimt, bet dar vis gaunasi save atkalbet nuo tos minties kazkaip, nes ir taip glebys spiningu spintoj stovi :-D
skamba kaip iš fantastinės srities. Kaži kaip bus su jų garantijomis ir patikimumu. Suintrigavai konkrečiai :D Nors žinau, kad stebūklų nebūna.
 #200249   SauliusM
 27 Geg 2010 11:52
Xrapas rašė:
SauliusM rašė:...ir taip glebys spiningu spintoj stovi...
Ir nei vieno Tenryu? :e:e :-D
baik :-ug
 #200251   SauliusM
 27 Geg 2010 11:53
ZIP rašė:Nors žinau, kad stebūklų nebūna.
ka as tau pradzioj ir bandziau pasakyt, kad ne stebuklas tas lumis is glx :lol:
 #200260   ZIP
 27 Geg 2010 12:02
SauliusM rašė:
ZIP rašė:Nors žinau, kad stebūklų nebūna.
ka as tau pradzioj ir bandziau pasakyt, kad ne stebuklas tas lumis is glx :lol:
mazai atsiliepimu apie juos. Kiek skaičiau šio forumo dalyvis Vital Vilnius, kuris yra UL specas, prastai atsiliepiai lygindamas su GL. Tai vat kaip yra? Cituoju...

vital vilnius rašė:
P.S gaila kad daug Lietuviu nemoka skaititi russishkai.Apie Tenryu rusai ir xoxolai daugiau zino negu mes,prirase nemazai ir blogo ir gero.Bet cia kiek vieno zmogaus asmeninis reikalas ka pirkti;Ar glamurini "japona" uz nerealios babkes,ar tvirta "amerikona" uz normalius pinigus
Eigu blankas "gavno" joks glamuras nepades ;)
Aciu uz demesio :labas:
 #200262   SauliusM
 27 Geg 2010 12:07
as kaip suprantu tai cia ne vital prastai atsiliepia o tik cituoja jis rusu ir baltarusu forumu rasliavas ir tai dar su sava interpretacija...
ir as kaip suprantu tam tikru legendu pasiklauses, tai vital ir pats sioki toki komercini interesa sitoj vietoj turi.
vital, kaip ten yra is tikruju?
 #200266   ZIP
 27 Geg 2010 12:13
SauliusM rašė:as kaip suprantu tai cia ne vital prastai atsiliepia o tik cituoja jis rusu ir baltarusu forumu rasliavas ir tai dar su sava interpretacija...
ir as kaip suprantu tam tikru legendu pasiklauses, tai vital ir pats sioki toki komercini interesa sitoj vietoj turi.
Negaliu nesutikti, bet reikėtų, kad autorius pats parašytų ar tokia jo nuomonė susidarė objektyviai pažvejojus minėtais spiningais, ar tiesiog tai bendri vertinimai. Būčiau dėkingas už nuorodas į tuos forumus, nes norėčiau daugiau paskaityti tiek apie 842 IMX ir GLX "realius skirtumus darbe" ir taip pat apie tos pačios klasės avid'us bei Tenryu.
 #200319   vital(vilnius)
 27 Geg 2010 14:07
SauliusM rašė:as kaip suprantu tai cia ne vital prastai atsiliepia o tik cituoja jis rusu ir baltarusu forumu rasliavas ir tai dar su sava interpretacija...
jo turiu interesa,po 100 tuks. litu "navaro" per menesi turiu is gl kotu :lol:
dabar patenkintas :?: :lol:
 #200324   SauliusM
 27 Geg 2010 14:15
vital(vilnius) rašė:
jo turiu interesa,po 100 tuks. litu "navaro" per menesi turiu is gl kotu :lol:
dabar patenkintas :?: :lol:
buciau patenkintas, jei parasytum teisybe kaip is tikruju yra. as man atrodo normaliai parasiau, kad girdejau gandus ir ar jais tiket nezinau ir taves tiesiai ir paklausiau, kad parasytum kaip yra is tikruju ir baigtus bereikalingos kalbos. o gandus irgi nepaslaptis kokius as girdejau, o butent tokius kad tu esi, nu kaip cia issireikst, Aleksandro atstovas Vilniaus krastui. o kiek tu ten to navaro turi ar viena lita ar simta gabalu tai mane mazai jaudina ir as tavo pinigu skaiciuot nesiruosiu.
 #200432   Lamiglas
 27 Geg 2010 17:13
Sauliau o jeigu ir atstovas vilniaus krastui del lumiso , kas cia blogo .... ar tu manai , kad gl jau tiek nieko verti , kad negalima ju nei reklamuoti nei atstovauti jiems , ne man tau aiskint , kad tai tikrai geri spiningai tik kiekvienas pasirenka tai ko jam reikia
 #200440   Jonvabalis
 27 Geg 2010 17:22
ZIP rašė:Skaičiau nemažas skaičius Jūsų turi 842 g.loomio kotą. Žvejoju ežere iš valties, pagrinde ešerius ir lydekas, guminukais, lengvomis vartiklemis, vobleriais ir sukrėmis. Džigauju retokai, daugiau tvičinu. Ką rinktis IMX ar GLX mano atveju? Ar labai jau GLX būtų pranašesnis. Aišku esu mėgėjęs "kuoliškesnių" kotų, bet esu kratęs 842 IMX'e visai patiko. Klausimas ar susidoros su tviču, ar pakaks animacijos tokiems vobleriams kaip pavyzdziui Owner Ripn Minnow 65, zurikai iki 7 cm. Na gumos eina pagrinde 5-8 gr. galvakabliais. Sukres 2-3 Nr. Padėkit dėl verdikto, nes nesinori permokėti. Iš bėdos pradžioj dar mikrinsiu su šiuo kotu, kol rasiu pinigų normalesniam UL. Jautrumo tikriausiai pakanka abiems, nors nujauciu kad GLX bus tobula :lol:
Sunku bus rast zmogu, kuris turi abi sias versijas :) . Pats naudoju glx versija, man labiau prie sirdies kuolai, del tvicingo galimybiu, turi pakankama galios rezerva uzsikabinus didesne lydeka, jokiu problemu (traukiau karpius po 7 kg uz siknos). Mikrinti gali nuo 3g., tvicingas eisis iki 8 cm, optimalus darbinis vobleriu ilgis 5-7 cm. As uz glx versija. Girdejai Sauliau :-D
Siaip Croixus avid ir legend serijas giria, bet cia as ne patarejas, nes neturiu nei vieno.
  • 1
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 88
  • 426
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė