Tema neuždaryta, mielai prašomr.znaidauskas rašė:...uzdare tema ir nors tu ka.
...
Curado tvarkosiobsidian rašė:Ar tiktu shimano Citica tvicingui voblikams nuo 8 iki20gr?
SauliusM rašė:...zymiai pavojingiau ne krumplius bet asi subaladot. ypac dzigaujant su 60gr. a koks paskum uzmetimas su subaladota asim is muilines bus tai nznaw...
ten mano trys dedes, pusbrolis ir pusseseres vyras sedi dabapiatras rašė:SauliusM rašė:...zymiai pavojingiau ne krumplius bet asi subaladot. ypac dzigaujant su 60gr. a koks paskum uzmetimas su subaladota asim is muilines bus tai nznaw...Baimės faktorių turbūt žiūri
Kaip ten žadi ašį subaladot, jei džerkas ištikus "mirties taškui" be problemų (ir pasekmių multikui) nušaunamas nuo 0,2 pintuko į tarpplanetinę erdvę
(o gal ir nuo storesnio, kaip kieno likimas
). Taigi, ir povandeninį tarkim 15cm "dirižablį" išjudint tai ne 60g galvelę kilnot nuo dugno
![]()
nepykit už beletristiką...
![]()
P.S. Būtinai susimojuosim, maniau kad tu jau ten, nes žuvautojų vis matau
perkeliu klausima "y tema".Taacis rašė:Vo, vo, vo, yra tokis mygtukas ant mano ABU BlackMaxohenyte rašė:o "flipin switch" isjungia stabdi tik kol stabdzio "mygtukas" nuspaustas , t.y. nereik pasukt rankeneles , kad ijungt atbulines eigos uzblokavima ...![]()
Tik nezhinau, kam jy naudot. Tai idejishkai/teorishkai- kam jis skirtas, ir kokia nauda ish jo???
Tą pačią "priblūdą" radau ir ant CORMORAN Corcast AL. Praktikoj atlaisvina vieną ranką, gali manipuliuot tik ta ranka, kurioj laikai spiningą. Gan patogu vertikaliai džigaujant ir velkiaujant. Na, tarkim, paleidai skęst masalą ir jam pasiekus dugną tik spragt mygtukąTaacis rašė:...Vo, vo, vo, yra tokis mygtukas ant mano ABU BlackMaxo...Tik nezhinau, kam jy naudot... Tai idejishkai/teorishkai- kam jis skirtas, ir kokia nauda ish jo???
SauliusM rašė:... nu tai taip man pagailo to ixorno... o muilinycia sita speciau viena is atsparesniu gyvenimo netiketumam...
nu tai slider 10 S pas mane irgi skraido is anos. swimbaitai po 60gr irgi skraidys manau, kuriu kapot nereik. nu bet jau kai subwalka 15cm ir 56gr pabandai pakapot, tai sakyciau ryskus perebors ritukei.piatras rašė:SauliusM rašė:... nu tai taip man pagailo to ixorno... o muilinycia sita speciau viena is atsparesniu gyvenimo netiketumam...Turiu analogą (astro-one XT301) specialiai suvandalinimui
Skraido jerkbusteris, freestyleris po 13cm. zamai po 16cm. viskas iki 50g. Kol kas be jokių pasėkmių.
henyte rašė:Galima sakyt , kad ir uzlenkta kazkiek , nes visi juk netures vienodo supratimo kam ir kas naudojama . As bijociau ilgesni laika naudot pavyzdziui ta pati "Daiwa Exceler 3000" zvejybai su 60 gr galva ir 15 cm "Sandra" guma stiprioje sroveje , "Exceleris 4000" jau stipresni "motoriuka" turi , bet ir svoris jo atitinkamai 400 gr ... Mano naudojama "Quantum" "muiline" tesveria 255 gr , o jegos turi nemaziau nei "Exceler 4000" ... Na , bet cia tik isvedziojimai nes ir multiku ir beeinerciniu kruvos lengvesniu ir sunkesniu ...
"Flipin switch" ne visai tas apie ka galvojai , "twitchin bar" suvynioja laisvo galo atkarpa , o "flipin switch" isjungia stabdi tik kol stabdzio "mygtukas" nuspaustas , t.y. nereik pasukt rankeneles , kad ijungt atbulines eigos uzblokavima ...
SauliusM rašė:exceleris 3000 tikrai slobnas, bet va su 3500/4000 (skiris tik bugnelio gyliu), tai makaluotum ir vargo nematytum. ir tikrai nei viena muilines tipo beinercine baladojant 60gr galva tau nelaikys ilgiau uz exceleri 3500. cia jau backeles tipo reiks ritukes ale C3 kad ilgiau laikytu. bet tokia ir svers atitinkamai daugiau uz muilinycia, o ir beinerciniu galima lengvesniu uz exceleri 3500 atrast. kad ir tas pats slammer 360 tesveriantis 360 gr ar 260 tesveriantis 340gr ir galingesnis ir uz exceleri. arba jei is brangesniu tai daiwa fuego 3000 tesveria 257gr ir laikytu manau netrumpiau uz muilines tipo multa... taip kad cia daugiau sakyciau ipratimo reikalas ir labai subjektyvu kas kam geriau. multas ar beinertsas. nes ir tu ir tu labai visokiu yra.
piatras rašė:SauliusM rašė:... ir laikytu manau netrumpiau uz muilines tipo multa...Imant pakankamai ekonominę muilinę su s.steel-brass (arba s.s.-s.s.) krupliaračių pora turėtum nesulyginamą darbo resursą su palygint nedideliu svoriu...
![]()
SauliusM rašė:piatrai, sitoj vietoj as del krumpliu maziausiai pergyvnciau jei atvirai. mano supratimu muilinei (pabreziu muilinei o ne backelai) zymiai pavojingiau ne krumplius bet asi subaladot. ypac dzigaujant su 60gr. a koks paskum uzmetimas su subaladota asim is muilines bus tai nznaw...
nu bet cia teorinis mano pamastymas, nes praktiskai su muiline 60gr galva baladot man kazkaip sazine neleistu.
ar as jau labai neteisus cia?
p.s.: nuo penktadienio sedesiu kitam Nemuno krante nuo taves visa savaite jei ne dvi. jei pasirodysi krante gal koki majaka numesk. mazu daplauksiu valti nusistumes ir galesim praktikoj multais pametyt jeigu ka. o tai planuoju kazkaip per ta laika tu vietu lydekom koki swimbaita rimtai isiulyt ismokt. per daug naglos ten anos uzlietose nendrese pasidare ir perdaug man sapaliniu vobleriuku suvalge siemet.
henyte rašė:Net nezinau dzerkaujant ar yr kokia nauda is jo , amerikosai ji naudoja kazkokiam uzmetimui isiubavimo metodu , o man vertikaliai dzigaujant pastoviai reik turet kontakta su dugnu , tai to mygtuko pagalba viskas atliekama viena ranka (su beinercine kas kelios sekundes turi atlenkinet-uzlenkinet lankeli) , antra ranka panaudojama tik uzkibus zuviaiTaacis rašė:Vo, vo, vo, yra tokis mygtukas ant mano ABU BlackMaxo![]()
Tik nezhinau, kam jy naudot. Tai idejishkai/teorishkai- kam jis skirtas, ir kokia nauda ish jo???
, vienu zodziu labai sumazina zvejo muistymasi
...
3500 nesu mates , su 4000 vargo aisku nematyciau ( 400 gr amerkieciam ir dar + 20 gr europieciam , ant vienos aliumo rankenele , ant kitos plieno ) , bet juk as snekejau apie rites svori ir dydi . Gali nekreipt i sita rasliava perdaug demesio , nes parasyta tik , kad prie tavo zodziu prisikabintSauliusM rašė:exceleris 3000 tikrai slobnas, bet va su 3500/4000 (skiris tik bugnelio gyliu), tai makaluotum ir vargo nematytum., kaip ir as ir tu rasei per daug lengvesniu ir sunkesniu riciu modeliu ir viskas daugiau priklauso nuo kisenes dydzio ... Vienu zodziu apibendrinant , kai kam geriau sunkiais svoriais zvejot beinercine rite , kitiem multiplikatorine ...
nu jau nebloga kaina, bet vistiek is anglu siunciantis geriau gaunasi:Xrapas rašė:Vilniuje, "FishOne" ABU Garcia Ambassadeur 5601 C4- 449 Lt
Na jau kai šala tai ar sausas ar šlapias...SauliusM rašė:...velai rudeni/anksti pavasari. laikant saujoj muiline visas delnas lieka slapias nuo valo ir smarkiai sala zemesnese temperaturose...
a va jo, apie sita anksciau mineta cormorana buvau pamirses kazkaip. o curado kaina manes nezavi visai. aisku gal kaip tarpinis variantas kokia citica E galetu but...Xrapas rašė:7 gramų Rapalą mėtė pakenčiamaiMenke rašė:...CORMORAN Corcast AL ekonominis ir geras variantas. Ar as klystu?..:
Nors jei reiktų orientuotis į lengvus masalus- CURADO E paliko daug geresnį įspūdį...bet čia jau nebe ekonominis
jasna, nieko gudriau apart pirstiniu... va cia tai ziaurus multu minusas jeigu ka. nes su spiningine rituke tai iki -7C esu spiningaves be didesniu problemu. a vo su multu tai biski zemiau +10C i jau nebemalonu....piatras rašė:Na jau kai šala tai ar sausas ar šlapias...SauliusM rašė:...velai rudeni/anksti pavasari. laikant saujoj muiline visas delnas lieka slapias nuo valo ir smarkiai sala zemesnese temperaturose...naudoju neoprenus, kiek bandžiau įmanoma ir su paslėptu nykščiu mėtyt, jei pirštinės stiliagiškos (odinės ir nelaisvos visiškai). O gal išmastyk kokį bryzgoviką (purslų gaudytuvą-slopintuvą
![]()
)