Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #195205   Ernestielis
 10 Geg 2010 16:44
hamis rašė:vakar buvom. su 3 uncijom teko kraustytis i atmata, bet ir ten teko pakovoti kol i kokia dauba imeti :-D
Zvynuotoju papuole ? :-D
 #195252   hamis
 10 Geg 2010 17:46
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

kolegos grobis. tik dbr pamaciau, kad ten pukys metosi, bet ne musu :-D daug ten visokiu ant kranto vytintu metes.
 #201600   liorenas
 03 Bir 2010 09:56
Sveiki bendraminciai... ::hai-bai gal kas girdejot kaip reikalai skirvytej?si savaitgali kaip ir zadam pavaziuot... :-car :-D
P.s. ar reikia registruotis pasienyje vaziuojant i skirvyte? :ks>
 #201698   Kuzmičius
 03 Bir 2010 17:23
Jei Skirvytėje nekimba,tai reiškias niekur nekimb :-D
Iš valties žvejojant reikia registruotis pas pasiniečius,o nuo kranto nereik. :-D
 #201711   Zafas
 03 Bir 2010 18:14
Nuo kranto tai visoj rusnej geriau turet asmens dokumenta pasa. Jai nuvaziuosi i kita puse rusnes kur Kitoj pusej rusija , tai netinka nei vairuotojo pazymejimas nei kas, tik tapatybes kortele ir pasas... o jai nori zvejoti nuo rusnes link silininku reikia registruotis jai liksi per nakti
 #201718   liorenas
 03 Bir 2010 18:30
Biski ne i tema (moderai nepykit)...A kokios premijos uz asmens dokumentu neturejima?pas mane pvz pasas pamestas, o tapatybes kortele tik daro dar...ku daryt tadu? 'viarkt
 #201720   Kuzmičius
 03 Bir 2010 18:41
Jai nuvaziuosi i kita puse rusnes kur Kitoj pusej rusija , tai netinka nei vairuotojo pazymejimas nei kas, tik tapatybes kortele ir pasa
O su kuom ten nuvažiuoti :shock: ,o ar ten yr tiltas. :donknow'
 #202097   Robinjo
 05 Bir 2010 22:12
Nuo 12 iki 17 atmetyta ant pirmos krantines, vienas smugis ir vsio. Vanduo dar vis nervina ir nesiruosia atsitraukti, uzmeti ir ziek 4-5 pravedimai, vsio , trauk lauk arba laidoji guma, dar gerai bent tas, kad jau su 28gr dugna jauti :) Nu blin.... ne "zveju eldorado" , o "guminuku savartynas" :cig.
 #202107   Raupsuotas
 06 Bir 2010 06:22
Srove normali, zuvis kimba gerai.Ko daugiau noreti :gutgut Ner zuvis turi taikytis prie zvejo, bet zvejas prie zuvies :ks> Paveikslėlis
 #202116   Zafas
 06 Bir 2010 09:10
Jai neturesi dokumento isves tapatybes nustatymui ~:D
 #202189   Agis
 07 Bir 2010 08:32
Raupsuotas rašė:Srove normali, zuvis kimba gerai.Ko daugiau noreti :gutgut Ner zuvis turi taikytis prie zvejo, bet zvejas prie zuvies :ks> Paveikslėlis
Nu ne visi juk sėdi ant betonkės lupdami baltą žuvį per meškerės atstumą. :ks> :ks> kiek nori, bet jei domina duobės ir jų gyventojai, tai srovė vienas iš pagrindinių faktorių nuo kurio priklauso pravedimai ir masalų likimas, ir yra du skirtingi dalykai, kur pavadėlį 0,10-0,12 nutraukti, o kur galvakablį su guminuku ar dar ir nemažu galu pynto valo palikti.
 #202218   liorenas
 07 Bir 2010 10:07
Sveiki, kolegos bendraminciai... ::hai-bai
Savaitgalis skirvytej...
Penktadieni pavakareje susikrovem daiktus ir pajudam link Rusnes... :-car Apie puse 10 vakare sekmingai pasiekiam rusne ir pradedam dairytis vietos.Oras grazus, sauleta, tik gana vejuota..Uzvazaivom pirmiausia paziurėt kas darosi ant antros krantines...Na tikejausi kad liaudies bus zymiai daugiau...Vieta i kuria planavau stot uzimta, tad apsizvalge visgi nusprendziam kad reikia paziuret kaip reikalai ant 3 krantines... :-D Nulekiam ten, na ir ten vaizdelis panasus...Zmoniu yra, taciau neperdaugiausia...Sustojam prie krantines gale esancios pavesines, kurios pastogeje sekmingai isikure konkurentai (kregzdutes )aiskina kad uzimta... :-D :liež-uvis Na galvoju gal kaip nors tilpsim visi kartu, taigi kraunames daiktus, statomes palapines o tada eile ateina irankiam...Kadangi isikurimo darbai siek tiek uztruko, tai galvoju nakciai nebemaisysiu pasaru ir pludine nebegaudysiu...Ruosiu dugnines...
Deja dugnines nieko idomaus per visa vakara nepasiulo, taigi pora valandeliu numiegu ir apie 4 val ryto ropsciuosi is palapines, tempiu kibira su pasarais, traukiu devinke, ruosiuosi sistemas...
Apie 6 ryto pirmas jaukinimas ir zvejybos startas...Kazkodel vaizdelis ne itin mane dziugino... :twisted: kimba, taciau ne ispudingai...Srove gan greita, teko detis ir plude 8 gramu, bet vistiek ne stebuklai... :donknow' trumpinam irankius iki 7 metru...vel jaukinu...tas pats vaizdelis ir cia... ;;'plim Dar trumpuinu irankius...si syk iki 5 metru...Metimas gaunasi vos uz paktantes zoliu...Paseriu...ir... vaizdelis kaip mat pasikeicia... ''plot metimas - zuvis... ;-var-var. cia ir srove ne tokia greita ir plude suvaldyt lengviau... :gutgut zodziu taip iki pietu mazvejojes nutariu perleist estafete savo draugei...Tureciau pastebeti, kad si isvyka buvo daugiau turistine nei zvejybine, mat musu ekipaza sudare 2 merginos ir 2 vaikinai... :-D Na gal as buvau kiek labiau nusiteikes rimtai pazvejot... !-kliovas-! :1women: visgi labiau rupejo pasidegint, ant pledo pasivoliot... :grin: :-D Kol mano drauge lupo zuvi, as poilsiavau su dugninemis...Pavyko iserzint netycia viena puskilini karsioka... ''plot Kai draugei atsibodo su susara terliotis, jos vieta uzime draugelis, kuris paserus sugebejo man nusluostyt nosi ir viena po kitos isvilko 2 labai padorias paaugles kuojas (apie 400 gr)... :twisted: :-D
Taip mum smagiai bezvejojant ir besideginant atejo vakaras...pavalgeme vakariene, atsigerem gaiviuju gerimu ir sulindom i palapines... :klasta!: Sekmadienio ryta jau zvejot noro didelio nebebuvo, nes lauke ilgas kelias namo...Tad susikrovem daiktus, atsisveikinom su skirvyte ir apie 13 val jau sekmingai iskraudinejom daiktus prie namu... :-ou-je
Reiktu pasakyti, kad uodu tai..... :-niak' :superšokas Tikrai nesitikejau...kojos tai kai boruzes sparnai, tik taskai ne juodi o raudoni nuo uodu ikandimu... :superšokas
Kabliuku palaidojau gal 30... :-ug visa pavadeliu penala istampiau i priektrantes zoles ir kliuvinius... :mėlynvarla
Buvo ir draugai pasienieciai uzkalbine...tikrino tapatybes dokumentus... :-ou-je As neturejau nei paso nei korteles, bet paaiskinau kame reikalas tai uzteko ir teisiu...Pasienietis palinkejo kuo greiciau tapatybes kortele pasidaryt ir gerai praleist laika... :jeheje:
Siek tiek apie kitus zvejus...Sestadieni atvyko vienas zmogelis su spinu tikedamasis starkiu..Na ir pasigavo... :-ou-je Sake 2 po 1,5 Kg ir viena 1 kg... :superšokas Buvo jis ir sekmadieni ryte, jau su draugu, taciau jau nieko nepagavo...
Apibendrinant savaitgali, tureciau pasakyti, kad jis buvo ;-var-var. Smulki zuvis kimba ir ja tikrai galima lengvai pagauti...Pagrinde plakiai ir keletas ne itin stambiu kuoju...su stambesne - liudniau, taciau kai niekur neskubi, ir turi laiko :cig. , pradziugina viena kita ir stambesne... :-ou-je Namo parsiveziau puskibiri stambesnes zuvytes, visa kita sekmingai galinejasi su skirvytes srove... :-D Tai tiek siam kartui ir iki kitu... :/braj;
P.s. dovanokit, kad be foto...Jos liko pas draugus... :-D
 #202248   Raupsuotas
 07 Bir 2010 11:25
Agi, uztai ir pasikartosiu, kad zvejas turi prisitaikyti prie zuvies.Suprantamiau butu, kad zvejas turi prisitaikyti prie sroves, dugno ypatumu, perkritimu ir t.t. neziurint kuo zvejoja - pludine, spinu ar dugnine.Nemanau, kad taip aklai metama bet kur ir vos ne su kiekvienu metimu palikama blizgute ar svino gabalas.Taip zvejojant gali daug malku priskaldyti, o naudos nebus.Radus "firmine" vieta galima viska palikti, bet tokiu atveju reikia keisti dislokacijos vieta - ieskoti sekmingesniu ir maziau kliuviniu turinciu vietu :ks> Paveikslėlis
 #209433   Raupsuotas
 20 Lie 2010 07:43
[quote="vadim83"]Sveiki. Buvau sekmadienio ryte . Taigi pasakius gan neblogai. Par du rybokus apie 6-7 kg kuoju ir raudziu ( kai kurios vos ne iki 500 gr. ). Tai tiek. Viskas ant muses lervu. http://www.postimage.org/image.php?v=gxsWMP9&code=2[/quot

Ant kurios krantines buvote? Is valties, nuo kranto zvejojote (fotkeje matosi valtis)?Kokiais irankiais zvejojote - dugnine, pludine? Jaukinote zuvi ar ne?Koki masala pagrinde zuvis skanavo? Aciu uz atsakymusPaveikslėlis
 #209449   vadim83
 20 Lie 2010 09:40
Raupsuotas rašė:
vadim83 rašė:Sveiki. Buvau sekmadienio ryte . Taigi pasakius gan neblogai. Par du rybokus apie 6-7 kg kuoju ir raudziu ( kai kurios vos ne iki 500 gr. ). Tai tiek. Viskas ant muses lervu. http://www.postimage.org/image.php?v=gxsWMP9&code=2[/quot

Ant kurios krantines buvote? Is valties, nuo kranto zvejojote (fotkeje matosi valtis)?Kokiais irankiais zvejojote - dugnine, pludine? Jaukinote zuvi ar ne?Koki masala pagrinde zuvis skanavo? Aciu uz atsakymusPaveikslėlis
Viskas is valties, tik ant dziko, jaukas paprastas universalus + siek tiek kanapiu ir kliju, irankiai pludines , vieta tarp antros ir trecios :ruko
 #209570   ard
 20 Lie 2010 19:16
pirmadieni ryte buvau skirvytej 3 krantinej- ne vieno zvejo. Spiningaujant 2 starkio bakstelejimai ir viskas. Dar uzkabinau dugnines sistemele su karsiu. Karsis plaukioja toliau. Demesio ! Tipo negalima kirsti tos pievos kad privaziuoti prie upes. Atvaziavo ga ir paprase litu. Pasakius kad litų nebus surase kazkoki ispejima be baudos. Durniausia kad ta razborke vyko tuo laiku x kai turejo kibti starkiai. Taip kad jei norite zvejybos be akcesu patarciau masinas palikti zvyrkelyje
 #209644   renaldas
 20 Lie 2010 22:06
A tu nepastebejai, kad ten mediniai kuolai i zeme suvaryti, minciu nekilo ka jie ten veikia? :lol:
 #209674   renaldas
 21 Lie 2010 08:33
Tai pagal tave jei tu uz tu kuolu sakykim toj pacioj 3 betonkej pastatei masina tam keliuke palei krantine, ten dar yra leidziamas atstumas? Kiek atsimenu turi but maziausiai 25m, a ne 5m iki vandens... :roll:
 #209677   renaldas
 21 Lie 2010 08:55
Nu tai jei tu randies uz tu kuolu, tada masina statai tam keliuke palei krantine, automatiskai esi arciau nei 25m, vot ir visas fintas, mano supratimu tam tuos kuolus ir sukale ten, o ne tam kad juos apvaziuoti...
 #209729   ard
 21 Lie 2010 13:48
Del tu kuolu dar karta aprasau situacija- ties 3 krantine per viduri yra ivaziavimas i pieva prie upes. Ten sustatyti aptriuse kuolai kad nevaziuoti i pieva- bet per vidury kuolu nera!!! ir masina pratelpa. Taigi supraskite kaip norite ar galite vaziuoti ar ne. Zenklo nera, slagbaumo kaip pirmoj krantinej nera. Konkreciai kiekvienas sau atsakykite ar vazuotumete ar ne. Masina mano buvo pastatyta ant to pievos keliuko kokia 30 m. nuo upes, prie to nesikabino. GA paprase leidimo zuklei, po to pareiske kad kirtau "kuoliukus", pazeidziau nemuno deltos rP taisykles ir isvazinejau pieva(per ta pieva toj vietoj visi vaziuoja jau daug metu) ir tai kainuos man 50-150 lt. Pasakiau kad zenklo nebuvo, pinigu negaus , o kuolo per ta pievos keliuka nebuvo(jie buvo is sonu) , taip kad tegu daro ka nori. Tai surase kazkoki ispejima apie pazedima. Sakau nesutinku ir su ispejimu- bet GA sako tada rasysim protokola. Butu ne tas laikas x kai mano supratimu kimba, tai buciau aiskinesis toliau. Kita karta nesistatysiu toj pievoj, kam tos razborkes, o jei dar teismuose eiti iki galo tai kainuoja daug laiko....manau kad irodyciau kad jie neteisus.

Dabar apie srove- as zvejoju skirvytej pintuku 0,3 PE, kadangi vis delto daug kliuviniu ir uzknisa nutraukineti vala. Tai kibimai toli, su 28 uzmetus toli ir paputus soniniam siaures vejui dugno retkarciais pajausti nepavykdavo. Jei be vejo ir su plonu pintuku uztektu 21 -28 galvoju.
 #209733   renaldas
 21 Lie 2010 13:59
Tai tame ir esme kad tuos kuolus ne zvejai ar kokie vietiniai sukale, o patys GA, todel ir kabinejas, antroj betonkej kuolu nera, visi stato masinas pagal kelia pre vandens, bet GA ten nesikabineja, bet manau neuzilgo ir ten sukals juos... :twisted:
 #209739   Raupsuotas
 21 Lie 2010 14:54
Taip gincas cia beprasmis.9-niem is 10 su tais kuolais viskas aisku kaip ir aisku kodel ant antros ju nera, o ant trecios yra.O sukalti jie visur yra, nebent kas isrove.Apvaziavimas nera joks pasiteisinimas.Visi mes gerai viska ismanom tik kartais buname savanaudziaiPaveikslėlis
 #209742   Agis
 21 Lie 2010 15:09
Prie jūros (pajūrio regioninis parkas) kuolų nėra, tačiau visi žino, kad per žolę važinėti nedera ir už tai gali nubausti, prie upės (Nemuno deltos regioninis parkas ) kuolai yra, tačiau žolę galima trypti pravažiuojant pro kuolų tarpus nes telpa mašina :-D
Labai originali išvada :-D
 #209746   Skumbrotas
 21 Lie 2010 15:21
Man pernai ten irgi ginčas su GA buvo, tik aš nieko neapvažinėjau, paprasčiausiai važiavau nuo Rusnės pusės tuo keliuku palei krantą, iš tos pusės jokių kuolų ar dar ko nors nebuvo, tad senu papratimu įvažiavau kažkur iki vidurinio įvažiavimo, pasistačiau mašiną kuo toliau nuo vandens ir žvejoju sau. Atvaro inspektoriai du, ir išsyk prisikabina prie mašinos - mol kaip aš čia įvažiavau :?: Sakau važiavau sau ir įvažiavau. O tai kaip, sako, per tuos kuolus pravažiavai :?: Kokius kuolus, aš tada išpučiu akis :?: Nu tuos ir anuos - rodo anie į vidurinį įvažiavimą ir pietinį prie pavėsinės :!: Sakau jiems, kad aš ne iš tos pusės važiavau ir nieko nemačiau :donknow' , nėra nieko... Tada jie tarpusavyj susiginčijo, vienas sako yra visur, kitas sako kad gal ir nier toj pusėj :-D ... Galiausiai abu nukulniavo pasižiūrėt teisybės, grįžę atsiprašė kad negražiai užpuolė ir gražiai paprašė išvaryt mašiną už kuolų. Tuom ir pasibaigė zuikių dainos... :ruko
 #209757   Urlys
 21 Lie 2010 17:34
Idomią temą palietėte. Buvau įsitikines, kad NDR parke negalima nuvažiuoti nuo oficialaus kelio. Bet pasitikrinęs lankymo taisykles neradau tokio reikalavimo. Yra tik reikalavimai ne naikinti miško paklote ir draužiama:
"7.14. statyti, plauti autotransporto priemones vandens telkiniuose bei arčiau kaip 25 metrai nuo vandens telkinio kranto ar vandens telkinio šlaito viršutinės briaunos, kai krantai yra statūs, išskyrus stovėjimą įrengtose ir atitinkamais ženklais pažymėtose automobilių stovėjimo aikštelėse;
7.15. važinėti automobiliais vandens telkinių ledo paviršiumi;
Tai vadinasi jei nėra kelių eismą draudžiančių ženklų ir mašinos praeinamumas leidžia, tai kuolai negali būti argumentas nevažiuot, ar aš kažko nesuprantu?
 #209810   Agis
 21 Lie 2010 22:12
Apie kuolus prie Skirvytės :lol:
 #211710   Arcia
 03 Rgp 2010 19:26
tai kas dabar kimba tarp tu kuolu/?
 #211765   Agis
 03 Rgp 2010 22:55
Gaudo ir netgi kai kas pagauna :lol:
Praktiškai kas savaitę būnų, nu bet negi rašinėsi tą patį per tą patį :-D
Praeitą trečiadienį vienas "spiningautojas" starkį betonke tampė, kol draugelis samtelį suieškojo.Datempia per pusę plokštės iki viršaus ir vėl į vandenį, datempia ir vėl į vandenį.Žiūrėjau ir galvojau, sekasi gi, čia ne visada pavyksta iki kranto dasitraukti, o čia kokias 5 minutes tampę ir nieko nepabėgo :lol: A po to koks šūksnis sekėėėė :-D Mauglio anūkas matyt buvo :-D
Gal trečiadienį pažiūrėsiu vėl kaip jos po saulės magnezijos gyvena :-D
 #211790   renaldas
 04 Rgp 2010 08:42
A trecioj betonkej bera ta medine pavesine dar? Gal jau ant malku kas ja paleido :lol:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 32
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė