Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #196653   nexus2
 16 Geg 2010 10:01
Gilusio ezeras, uz zujunu.

Sindie nuvazes buvau, pagavau grazu, bet nedideli linuka, keleta kuoju stambesniu. Vieni buvo, >1kg lyna ikirto dugnine.
Zveju.....tai kaip silkiu backoj buvo, vos radom vieta.
 #199030   pensininkas
 24 Geg 2010 07:38
Sekmadienis, geguzes 23d. Per diena - karvio, melkio, pikeliskiu ezerai. isskyrus kuojas, raudes, plakiukus bei keleta eseriu nieko padoresnio :) kibo +/- visur vienodai, dydis irgi nelabai skyresi.
 #200070   atomaxas
 26 Geg 2010 19:46
Kas ka zino, kokios zuvys apie
1. Antavilio
2. Balzio
3. Tapeliu
4. Juodzio ezerus?
Ezerai yra vaziuojant i nemencines puse.
 #200172   Vegys
 27 Geg 2010 07:14
Antavilio kiek gaudžiau (gaudęs kelis kart žiemą + 2 kart lydekos iš valties + kokia 10 kart nerimta žūklė nuo kranto, tai spiningą pamėtau, tai su plūde) - sunkokai man ten gavosi. Rezultatai prasti. Ale žiema kaip žiema, 2 kart lydekos su valtim - galėjo tiesiog nepasisekt (sugauta viena lydekaitė), o nuo kranto kai rimtai nesiruoši tai ir nesugauni. Žvejų būna, nes 17-tas autobusas atveža netoli ežero. Esu girdėjęs kalbų, kad sugauna karšių ir lynų, tai gal tik rimčiau užsiimt reiktų.
Baldžio - labai gilus (ar tik ne iki 30 m gylio?). Žvejot nebandęs.
Aš dar gaudęs Skarblelyje, čia tarp Baldžio ir Antavilių - rezultatai irgi panašiai.

Rimtesniai žūklei rinkčiausi kitus ežerus. O kai norisi trumpam - palekiu ir iki šių. Man arti, 2-3 km.
 #200379   Adrean
 27 Geg 2010 15:46
Prieš kokius 3-4 metus Balžio ežere pavasarį (dar ledas vidury buvo) kuojų neblogų pagavau tiesiai nuo lieptelio su plūdinuke. Sutiktas vietinis (kaip supratau) pasakojo, kad lynų gerų yra - vasarą pagauna..
 #200624   atomaxas
 28 Geg 2010 10:27
Na o jei rimtesnei zuklei, ka parekomenduotum. Zvejojant tiek dugnine tiek pludine :)
 #200952   pensininkas
 31 Geg 2010 07:52
karvio ezeras labai labai kaprizingas, kaip sakant reiketu pora kartu apsisniukstinet kad poto uzsibut ilgesni laika vietoj ir megint traukt. didesne tikimybe siaurineje puseje.
 #200991   inco`
 31 Geg 2010 09:52
Sveiki. Gal zinot kokia situacija Lygainiu ( Ilgutis), Vilniaus raj. ezere? Ten su spiningu yra ka veikt dar? Anksciau, pries kokius 4-5 metus ten elektrikai davesi o kaip dabar situacija?
 #201019   pensininkas
 31 Geg 2010 11:03
su echolotu plaukem, lydeku yra, ypac slaituose laikosi. tik sodininkai skrituliu gyvas biesas prisistate, vos ne kaip per slaloma reikia plaut. beto, be valties ten neverta varyt spiningauti.
 #201026   inco`
 31 Geg 2010 11:40
pensininkas rašė:su echolotu plaukem, lydeku yra, ypac slaituose laikosi. .
Geros zinios ''plot Valtis yra, o gal pasakysit ir ka siulyt daugiau tenais lydekoms? Metala, guma ar medi? Nes mano pirmas kartas tam ezere bus tai butu idomu suzinot ka jos megsta ten ;uolrait Gyliai nedideli ten tai vobleriai turbut ne pats geriausias pasirinkimas butu :roll:
 #201042   nexus2
 31 Geg 2010 12:37
Buvau isbandyt laimes i viena ezeriuka/tvenkini uz riesies, salia arklidziu. Bet rezultatas nulinis. kadangi ryte (atvaziavome pries 4h) buvo labai salta (~+1 celsijaus)
"Cholkozas" auksinese vietose gaude, taciau kiek maciau, ikirto viena gera karsi, bet ir tai, kazkaip uz nugaros :)

Kai pirma kart buvau, pries savaite, pavyko pagauti neblogu karsioku. Draugeliai islupo geru lynu.
 #201047   Vegys
 31 Geg 2010 12:48
inco` rašė:Gyliai nedideli ten tai vobleriai turbut ne pats geriausias pasirinkimas butu :roll:
Kodėl taip galvoji ? :roll: Manyčiau kaip tik tinka. Būtų 10 m gylis - tada sakyčiau su vobleriais nepaspiningausi ....
Kažkada teko žvejot ten + viršininkas prie to ežero gyveno. Tai jis pagrinde vartiklėm gaudė (kalba eina ~ 1996 m). Buvo kažkokią tai "stebuklingą" suradęs, nors iš išvaizdos negraži buvo, provokuojančių spalvų.
Šiaip manau gaudyk ant to, ant ko dažniausiai gaudai.
 #201049   pensininkas
 31 Geg 2010 12:56
inco` rašė:
Geros zinios ''plot Valtis yra, o gal pasakysit ir ka siulyt daugiau tenais lydekoms? Metala, guma ar medi? Nes mano pirmas kartas tam ezere bus tai butu idomu suzinot ka jos megsta ten ;uolrait Gyliai nedideli ten tai vobleriai turbut ne pats geriausias pasirinkimas butu :roll:
mes be meskeriu buvom, siaip sniukstinejom. vanduo pakankamai skaidrus, matomumas iki 1-1,5 m, daug kur smeliukas, yra biski ir dumblo. todel kazka patart koki masala naudot nelabai galeciau
 #201050   inco`
 31 Geg 2010 13:01
Na dekui uz informacija :) Jeigu nepliaups lietus 6adieni parasysiu kaip ten sekes :gutgut
 #201189   Donatelo
 31 Geg 2010 22:09
inco` rašė:
Karvio ezere spiningauti pradejau tik pernai pavasary,, pirmos dvi zukles buvo visiskai tuscios... Nekibo niekur ir ant nieko :-niak' nors visas pakrantes isplaukiojau.... Trecioje zukleje, nusprendziau ieskoti lydeku siek tiek giliau,, ir visai pasiteisino,, anksciau buvau prates tiek pavasary tiek rudeny apmetyti priekrantes zonas kur gylis iki 2 m... O takart,, kadangi dar nelabai moekjau "nutvicint" voblerio iki 4 - 5 m gylio,, tai pasirinkau paprasta guminuka ir sokdinau dugnu, kazkaip isivaizdavau kad toj vietoj slaitas ir pagavau tris kilogramines lydekas,, pora kartu neuzkirtau ir pora peiliuku paleidau... Visas veiksmas vyko kaip ir sakiau 4-5 metru gylyje... Praita rudeni,tokiam gylyje, bet jau tvicinguojant,, vel pagavau pora lydeku,, viena netoli kilo,, kita gerokai virs dvieju...... Kadangi masalus daznai keiciu,, tai tikrai nepasakyciau kuris ten geriausias... Nezinau ar tai tik atsitiktinumas,, bet is keturiu zukliu,, dvejose pagavau gaudydamas kur kas giliau nei buvau prates..
 #201192   Gadas
 31 Geg 2010 22:19
pensininkas rašė:su echolotu plaukem, lydeku yra, ypac slaituose laikosi. tik sodininkai skrituliu gyvas biesas prisistate, vos ne kaip per slaloma reikia plaut. beto, be valties ten neverta varyt spiningauti.
butu idomu suzinoti kaip atpazystat kad ten butent lydekos???
 #201357   Gintasas1
 01 Bir 2010 20:56
Ilgutyje geriau guma,salotine su perlamutru ir su raudonu uodegos galiuku, ir geltoni su raudonu uodegos galiuku. Cukres eseriams ir nedickems lydekoms gerai ::hai-bai
 #202780   inco`
 09 Bir 2010 08:50
Andrius81 rašė:Kas žvejoja Didžiulio ežere?
Nezinau ka jie ten gaudo tam ezere bet vaziuodamas i darba ir is darbo kiekviena diena matau nusesta pakrante :) Jeigu turi omenyje ta Didziuli prie Tvirtoves :roll:
 #202848   Andrius81
 09 Bir 2010 14:12
Taip prie tvirtovės, už Grigiškių, praeitą vasarą mačiau pas žveją 6 karšius ir 3 lynus po nakties, visi didesni 1 kg buvo.
 #202894   inco`
 09 Bir 2010 18:00
Gintasas rašė:inco, kaip sekesi ant Ilgucio ;-)
Na kaip cia pasakius.... Nuvaziavom anksti. Salta kaip rudeni kazkur +2-4 laipsniai. iskilo vejas bangos dar labiau salta pasidare (pute siaurys). Na per visa laika kiek zvejojom nuo 6 iki 11 kazkur, nematem nei vienos zuvies vandeni....nezinau kur jos sulinde buvo bet visiskas stilius. Kas dar keisciau nebuvo nei vienos valties ar siaip kokiu zveju vietiniu. Tiesa veliau atsiyre kazkoki piktai nusiteike dedes ir pradejo aiskint kad ju tinkla pavoge ir ar nematem kas nes daugiau nieko nera, tipo mes :cig. Idemiai paziurejo musu guminuke ir nuplauke.... Taigi va tokia ir buvo zvejyba musu....tevas su pludine dar pagaude tai katinui butu uzteke tokiu cigareciu o rimciau tai :!fig! Bandem ir sekliau ir giliau ir visur ramu :)
 #202901   Gintasas1
 09 Bir 2010 18:57
I duda reikejo tiems kaimieciams ar nevietiniams duoti,o ne tinklo. Jau ne viena esu supjiaustes ten, tai truputi lydeku atsiranda. Bratkui tokie smugiai buvo, kad.... Pusbroliui apziojo visa pavadeli ir pinta vala nukando. Apie du kilus lydeka pagave apziurelo,tai visa uodega nuo dantu supjaustyta.
 #202906   Bratka
 09 Bir 2010 19:16
Gintasas rašė:I duda reikejo tiems kaimieciams ar nevietiniams duoti,o ne tinklo. Jau ne viena esu supjiaustes ten, tai truputi lydeku atsiranda. Bratkui tokie smugiai buvo, kad.... Pusbroliui apziojo visa pavadeli ir pinta vala nukando. Apie du kilus lydeka pagave apziurelo,tai visa uodega nuo dantu supjaustyta.
Nu tai kur jau ten tokiu monstru privise,vietiniai nusmaudyt bijo,tai ir bando sietkom pagaut :-D
 #202915   inco`
 09 Bir 2010 20:01
Gintasas rašė:I duda reikejo tiems kaimieciams .
Gal mes ne tam gale gaudem :donknow' Mes gaudem nuo pagrindinio kelio pasukus kairen iskarto tam gale...pas tokia mociute pasistatem masina ir isplauikem nuo tokio liepto ilgo su stalu kazkokiu plasmasiniu ;uolrait tai daugiau toj pusei ir sukiojomes kazkur :roll: gal reikia kitam gale pabandyt dar karteli :ruko
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 44
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė